Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wilders weer duidelijk winnaar!

1.306 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 66 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juli 2010 20:44
    Medred,

    Laat ik vooropstellen dat ik meer het doel aangeef dan de precieze lijn. Ik heb nu de indruk dat de ambtenaren vooral klaar staan om de politici uit te leggen waarom iets niet zou kunnen.

    Aan dat soort ambtenaren heb je dus niets, want zij moeten creatief bedenken hoe het wel kan.

    1. Neem gezinshereniging. Ik neem aan dat jij ook niet wilt dat de analfabete gastarbeider hier via uithuwelijking van dochters (geen liefde)het halve analfabete dorp hierheen haalt.

    Dat is echt gebeurd. In Rotterdam-Noord zitten hele
    bijvoorbeeld geimporteerde Berberdorpen. De bekende hoge scores op de slechte lijstjes horen daarbij. Waarom doen bijvoorbeeld de Vietnamezen het zoveel beter?

    Uiteraard kan en mag een kenniswerker zijn vrouw/vriendin laten overkomen. Dat is een heel ander geval. Geen of nauwelijks kans op een gearrangeerd huwelijk en grote kans op wat ontwikkeling bij de vrouw. Hiervoor is er trouwens al een regeling.

    Wat ik betoog is dat het afgelopen moet zijn met gezinshereniging van mensen met grote kans op falen. Ik denk daarbij aan een Amerikaans puntensysteem en borgstelling door derden voor toegang tot de sociale voorzieningen. Lukt dat niet via de koninklijke weg dan kan dat mogelijk via te stellen eisen bij sollicitatie.

    4. Scheiding staat en kerk moet op de franse wijze. Ik wens gewoon niet met kruizen en hoofddoekjes geconfronteerd te worden bij de burgelijke stand e.d. Hoofddoek kan een cultureel symbool zijn, maar ook wat anders. Dat soort vragen wil ik niet dus stoppen ermee.

    5. Buitenlandse geldstromen naar de moskee en kerk zijn gemakkelijk controleerbaar. Wat mij betreft breid je het uit naar politieke partijen. Uiteraard doen we dan afschaffing van mensen met een een dubbele nationaliteit bij. Ik kan toch ook bijvoorbeeld niet Nederlander en Turk zijn en daar stemmen?

    6.Geen cent subsidie voor inburgering. Wie wil inburgeren? Zij toch? Wat mij betreft mogen ze zo terug dus waarom zou ik wat moeten betalen? Heel normaal. Mijn Amerikaanse broer heeft na 10 jaar zijn burgerschap en echt nooit 1 cent gehad. Bij het miste of geringste had hij het al kunnen shaken en back home kunnen gaan.

    De U.S. trekt dan ook vooral de hoogontwikkelde immigranten aan en wij voornamelijk de onderkant de minst ontwikkelden.

    10. Rollators, scootmobielen zijn tweede hands voor 1 tiende voor de prijs verkrijgbaar. ABWZ-bezuinigingen zijn onontkoombaar. Het is dan kiezen. Op deze posten valt flink te bezuinigen. Ik hoorde laatst dat iemand een scootmobiel op zolder had en een auto voor de deur. Dat kan nooit de bedoeling zijn, lijkt mij zo.

    Er zal op dit vlak nog meer moeten worden bedacht.
    Ik denk aan gespecialiseerde klinieken voor routinebehandelingen. Voor een spataderoperatie was ik laatst zo klaar. Ik kreeg er echter wel een heel ziekenhuis bij dat voor mij niet hoefde.

    11. Voor het fileprobleem heb je geen oplossing merk ik. Heb je weleens stil gestaan bij de economische schade van dat benepen beleid nu?

    12. Bestuurlijke hervorming. Hoe afschaffing van een aantal provincies tot meer Haagse betutteling kan leiden, is mij onduidelijk.

    Bovendien wens ik provincies die zich uitsluitend met kerntaken bezig houden. Hierover bestaat een proefschrift. Daarnaast voeg ik wat waterschapstaken en bovengemeentelijke taken toe.
    Van de gemeenten, waar ik behoorlijk heb rondgekeken, moet je niet te veel verwachten.

    Voor sommige taken zijn te klein en ondeskundig. Op riolering vallen bijvoorbeeld miljarden te verdienen volgens een onderzoeksrapport. Het niveau in de gemeente is ook niet de gemeente maar de wijk en daar moeten de zorg en veiligheidsvoorzieningen zichtbaar aanwezig zijn.

    13 Geen extra geld in de bodemloze put van onderwijs zonder enigszins verwachtbaar resultaat.
    Ter bestrijding van bureaucratie moeten de schoolexamens helemaal niet gaan meetellen bij het eindexamen. Wel 2 herkansingen en meer latere instapmogelijkheden bij vervolgonderwijs.

    Maximale omvang voor een school moet worden: dat aantal leerlingen dat de concierge kan onthouden dus zeg maximaal 600 leerlingen.

    Groet, Jonas
  2. [verwijderd] 29 juli 2010 11:05
    Jonas,

    Dat niet kunnen komt vooral van de juridische tak, de andere ambtenaren zijn anders behoorlijk creatief in het verzinnen van maatregelen om het volk uit te knijpen;-)

    1.Uithuwelijken moet je proberen tegen te gaan. Analfabeet?, Kees maakte daar laatst wel een goede opmerking over. Maar ik ben zeker niet tegen een strengere immigratie.

    4. Dan denk ik toch echt dat het probleem tussen jou oren zit ipv achter de balie.

    5. Geheel onzinnig kan altijd via andere wegen binnenkomen. En dat paspoort, wat maakt het uit? Het is een papiertje waarmee de overheid jou in control houd en daar hechten we dan veel waarde aan;-) Maar als de meerderheid vind dat het niet kan, dan heb ik geen moeite met een strengere wetgeving.

    6. Mee je eens over subsidie. D
    e VS en 'kans arme' dan denk ik Mexico. En ook daar zie je net als hier dat veel van die 'kans arme' toch aardig succesvol zijn.

    10. Ook hier gaat het er gewoon om of iemand het nodig heeft of niet.
    Ziekenhuis, ja het is te zot voor woorden. Met mijn moeder gezien, intake gesprek, 3 verschillende afdelingen langs, 3x bloeddruk opnemen (die werd steeds hoger;-)) en een dossier van 100 pagina's doornemen. Voor een intake gesprek??? o mijn god, 4 uur lang.
    Zelfde laken en pak met Pa, 1ste hulp, operatie 1,5 uur, uitslaap kamer uurtje en toen naar huis. Tijdje later dus de factuur met daarop een dagopname. Moet je net mijn vader hebben, dus even in de pen en doorgeven aan de verzekering. Die antwoorden dan doodleuk ja meneer dat is de code die ze daarvoor mogen schrijven. En dat ging dus enkel over de uitslaap kamer, doe mij er 8 per dag op die manier;-)

    11. Ja de enige oplossing die gaat werken is om mensen nog sneller hun rijbewijs af te pakken. op die manier zal de weg een stuk veiliger zijn (en heel heel leeg:-)). Ik heb de wegen in Nederland alleen maar breder zien worden en het asfalt om me heen zien groeien. Zijn de files verdwenen daarmee, nee er zijn er enkel maar meer gekomen. Dus ik ben er niet van overtuigd dat bredere wegen files oplossen. Wat te denken van de op en afritten waar men de stad niet in kan, of de bootle necks op snelwegen zoals bruggen en tunnels. Een simpele oplossing zie ook ook niet 1-2-3, het is meer een ombinatie van zaken.

    12. Je zei ook iets over de eerste kamer afschaffen. Mijn wens is dat Den Haag enkel kerntaken heeft en europa enkel maar economische taken. Maar ieder zijn mening.

    13. Om te reorganiseren zal je er toch wat geld in moeten investeren. En kwalitatief goed onderwijs kost gewoon veel geld. Je zegt het trouwens zelf al, kleiner scholen is meer locaties en dat geeft dus weer hogere kosten. Net als kleinere klassen, beter opgeleide leraren, beter studiemateriaal, etc, etc.
  3. [verwijderd] 29 juli 2010 19:29

    Merded, we zijn het meer eens dan zo ogenschijnlijk kijkt. Eigenlijk kijk ik tegen deze 2 punten geheel anders aan.

    4. Dan denk ik toch echt dat het probleem tussen jou oren zit ipv achter de balie.

    5. Geheel onzinnig kan altijd via andere wegen binnenkomen. En dat paspoort, wat maakt het uit? Het is een papiertje waarmee de overheid jou in control houd en daar hechten we dan veel waarde aan;-) Maar als de meerderheid vind dat het niet kan, dan heb ik geen moeite met een strengere wetgeving.

    4.Betreft geen geloofsuitingen bijk publieke of indirect mede met overheidsgeld betaalde functies

    Ik wil dat niet en de ratio erachter is dat ik voor de goede vrede een neutrale overheid wens. Die meisjes zetten die hoofddoek maar op na afloop van hun werk.

    Tegen Boerka's ben ook in openbare ruimte, want ik vind dat mensen herkenbaar moeten zijn. Aan ander verontwaardigd gelovigh Moslimgedrag kan ik mij vreselijk storen. Steel er hangt een Frans Hal of een JanSteen in een gemeentehuis en ze beginnen te mekkeren over een varketje op de afbeelding.

    Dat is dan tegen het geloof, net zoals vrolijke muziek of humor. Aan dat soort klachten moeten we gewoon niet aan toegeven. Biedt ze een enkeltje Saudi Arabie', ga ze na een zoek een reden om ze het land uit te schoppen. Ik wens mij als iemand uit een geslacht dat hier al 10 generaties woont de les te laten lezen door die nieuwkomers met een achterwaarts gelof.

    5. Het fileprobleem bestaat mede doordat er onvoldoende is gedaan aan wegenbouw. Dat moet je dus modern aanpakken zoals een 10 baans tussen Ammsterdam en Rotterdam en eventueel op pootjes met weinig afslagen.

    Daarnaast in de Randstad supersnel metro en mooi snelbanen (10 baans) naar Groningen en Maastricht, Den Helder en Middelburg.

    Groet, Jonas
  4. [verwijderd] 30 juli 2010 01:15
    Jonas,

    Neutrale overheid dus jij denkt als iemand geen hoofddoekje of kruisje draagt dat daarmee de neutraliteit gewaarborgd is. Ik wens slechts neutrale mensen (een illusie) en hoe ze er dan uitzien maakt me geen drol uit. Al heb ik er geen bezwaar tegen als in een kledingvoorschrift van een overheid of bedrijf staat dat kruisjes, keppeltjes, hoofddoekjes, etc niet gedragen mogen worden. Dit om mensen het gevoel te geven dat de overheid of organisatie neutraal is;)

    Als dat in een gemeentehuis hangt betekent het dat wij teveel belasting betalen.
    Nou vind ik dat gezeik over een varkentje ook te ver gaan en daar moet je niet aan toe te geven.

    Tien banen tussen Rotterdam en Amsterdam zonder afslagen en op pootje. Files ontstaan veelal door menselijk handelen en tekort aan uitvalswegen in de steden en niet door een tekort aan asfalt. We gaan toch niet de slecht rijdende medemens belonen door hem meer asfalt te geven;-).
    Als je de boel wil uitruilen dan ben ik helemaal voor.

  5. [verwijderd] 30 juli 2010 16:10

    Merded, onze verschillen van mening vallen eigenlijk wel mee. Ik droom van mooie 16 baanssnelwegen op pootjes en jij vindt dat we in de file moeten staan.

    Zelf heb ik er geen last van want ik rijd nauwelijk en heb samen met mijn dochter maar een eenvoudig zuinig autootje (een Daewoo Matiz, aan status via een auto hecht ik niet).

    Het was een tweede autootje en in het kader van bevordering ondernemersschap heeft zij zich ingekocht voor E 500. De kosten zouden we delen. Praktijk is dat ik de verzekering, onderhoud betaal. Heeft ze hem nodig dan is de tank natuurlijk ook nog bijna leeg.
    Ze is gewoon een wat lastige minderheidsaandeelhouder in dat ding.

    Bij files denk ik echter breder. Ergenissen bij mensen die elke dag naar het werk moeten, schade voor de transportsector e.d. Bovendien bezie ik bijvoorbeeld de weg tussen Amsterdam en Rotterdam dan wordt ik ook bepaald niet overdonderd door natuurschoon.

    Even over Wilders. Hier een CDA-er met bepaalde achtergrond, waar ik het maar niet over zal hebben.

    "DEN HAAG - Een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV is ,,de op een na slechtste optie''. Dat zei oud-fractievoorzitter van het CDA Willem Aantjes vrijdag bij Radio 1. ,,De slechtste optie zou zijn als de PVV een volwaardige regeringspartner zou worden'', zei Aantjes vervolgens.

    De fracties van VVD, PVV en CDA overleggen vrijdagmiddag over de mogelijkheden om een rechts kabinet te vormen. De afgelopen dagen hebben VVD-leider Mark Rutte, zijn PVV-collega Geert Wilders en fractievoorzitter Maxime Verhagen hierover informele gesprekken gevoerd. Ze hebben zowel de meerderheidscoalitie van de drie partijen als de minderheidsvariant besproken.

    Aantjes heeft al diverse keren duidelijk gemaakt dat hij een sterke afkeer heeft van de PVV. Volgens hem is bij de partij van Wilders ,,de rechtsstaat niet in veilige handen'', omdat de partij onderscheid maakt tussen burgers en uitgaat van ,,godsdienstvrijheid met uitzondering van moslims''.

    Bovendien hekelde de CDA-prominent het democratisch gehalte binnen de PVV. ,,Je kunt alles zeggen over de PVV, maar het is geen democratische partij.'' Volgens hem ís de partij Wilders en hij wees erop dat de partij geen leden heeft, waardoor aan niemand verantwoording afgelegd hoeft te worden. ,,Wilders is alleenheerser.'' (ANP/DHE)"

    Hierover mijn mening. Wat Wilders ook mogen vinden zal wel best zijn. Ik vind dat godsdienstvrijheid binnen de beperking van haatzaaien voor alle geloven geldt. Soms doet Wilders wat ongelukkige uitspraken. Met die partij zit het natuurlijk democratisch bezien niet optimaal, maar dat moet misschien ook even om extremisten buiten de deur te houden.

    Je moet ook bedenken dat in een coalitie met de VVD en het CDA Wilders toch nooit in dat al te extreme gelijk krijgt en in sociaal-economisch opzicht eerder matigend zal zijn.

    Groet, Jonas


  6. [verwijderd] 30 juli 2010 18:01
    quote:

    jonas schreef:

    Merded, onze verschillen van mening vallen eigenlijk wel mee. Ik droom van mooie 16 baanssnelwegen op pootjes en jij vindt dat we in de file moeten staan.


    Die 16 baans mag er van mij komen, zolang we die 4 baans kronkelweg maar verwijderen. Gewoon een strake lijn. Dan zal per saldo het asfalt opp kleiner worden. Dat was wat ik bedoelde met uitruilen:)

    Al zie ik de PVV niet graag regeren, ben ik zelf van mening dat het meedoen van de PVV een normale optie is en dat juist de gedoogsteun 1 van de aller slechste opties is (idd).
  7. [verwijderd] 30 juli 2010 18:39

    Merdred mijn redenering voor die gedoogsteun komt op het volgende neer. Ik ga er daarbij wel vanuit dat de VVD een zekere binding regelt door een aantal ministers te benoemen die het PVV-vertrouwen hebben. Die kunnen dus van allerlei kanten komen.

    1. Het is van belang dat er niet een nieuw LPF-drama komt. Wilders moet in de kamer blijven om de zaken daar goed te regelen.

    2. Richting het buitenland en bepaalde groeperingen in Nederland werkt de PVV als een lap op een dolle stier.

    3. Ongeacht wat ervan waar is, kan een dergelijke polarisatie maar beter worden vermeden. Er zijn belangrijker problemen.

    4. Afstand regering - kamer zal bij elke coalitie wat groter worden en vind ik eigenlijk wel goed.

    Het is allemaal passen en meten en zal ook van het teamgevoel en de individuele ministers afhangen.

    Ik denk aan zoiets:

    Henk Kamp op Justitie.

    Donner toch maar op Biza of Leers.

    LNV weg. Opsplitsen

    Defensie weg. Vooral naar Buiza onder Verhagen

    Ontwikkelingssamenwerking weg: naar Buiza.
    V&W: opsplitsen en naar EZ en het nieuwe ministerie van Ruimte, water en milieu (RWM)

    Marco Pastors wordt minister van RWM,

    Minister van EZ wordt de bewezen Leefbaar Rotterdambestuurder Van Sluis. Zelf ondernemer en onder onder de ondernemers.

    Volksgezondheid moet dan maar naar Klink. Hij mag dan teveel vaccins hebben aangeschaft, maar dat vind ik ergens begrijpelijk. Hij heeft durf.

    Financiën. Dat kan De Jager wel.

    Frank de Grave die karakter heeft getoond (DSB) moet dan onderwijs inclusief cultuur) doen.

    Ergens blijft van WVC dan die W hangen, maar dat is niet erg. Die hebben er nooit wat van gebakken en dat doen de afzonderlijke ministers er wel bij.

    Al met al moet dit stelletje het maar doen:

    Klink
    De Jager
    Verhagen
    Leers
    Pastors
    Van Sluis
    Kamp
    De Grave
    Rutte

    Rutte komt er wat bekaaid vanaf maar dat is een teken van vertrouwen richting de partners. Een volgend vechtkabinet kunnen we al helemaal niet gebruiken!

    Groet, Jonas
  8. Do DD 30 juli 2010 18:59
    Ben benieuwd of Lubbers zometeen niet eerst zegt dat hij andere meerderheidscoalities wil onderzoeken voordat een minderheidscoalitie gevormd kan gaan worden. Dat is tenslotte in lijn met zijn opdracht als formateur.

    PvdA, CDA, Groenlinks, D66, SP kan tenslotte ook nog. ;-) Ik verwacht persoonlijk dat eerst nog de middencoalitie zal worden beproefd voordat er voor een minderheidskabinet zal worden gekozen, maar wie ben ik?

    E.
    Trouwens: ben ook benieuwd of straks, indien het toch tot een minderheidskabinet zal komen met gedoogsteun vanuit de PVV, alle CDA'ers binnenboord zullen blijven. In de ogen van de ex-ARP'ers is Verhagen nl. al erg ex-KVP.

  9. [verwijderd] 30 juli 2010 19:25

    Erg ondemocratisch Do. Nederland heeft rechts gekozen en nu wil je met een of andere circuscoalitie die stem om zeep brengen.

    De schade zal alleen maar erger worden. Politiek zit er ook geen enkel verband in die coalitie van jou. Ik bedank voor dat soort kansloze onzin.

    Groet, Jonas die GL sowieso een ramp voor dit land vindt een D'66 een stelletje dwaze korpsballen die nooit wat hebben gepresteerd.
  10. Do DD 30 juli 2010 19:52
    Jonas,

    Je mist mijn knipoog. Dat NL rechts heeft gekozen bestrijd ik overigens. VVD+PVV+SGP=31+24+2 zetels = 57 zetels. CDA heeft een linker- en een rechterflank alleen is de rechterflank van het CDA inmiddels wel voor een flink deel verhuisd naar de PVV.

    Een middencoalitie (die zowel in de eerste als de tweede kamer een meerderheid heeft) ligt meer voor de hand.
    Dat de PVV mogelijk niet meedoet zal ongetwijfeld bij haar achterban tot commotie leiden, maar we wonen met z'n allen in dit land en hebben als meerderjarigen met z'n allen stemrecht. Zo'n 16% heeft daarbij gebruik gemaakt van dit recht om op de PVV haar stem uit te brengen. Die stemmen zijn van evenveel waarde als de andere 84% en dus dienen de overige 84% van de kiezers eveneens recht te worden gedaan door hun keuze mee te nemen bij de overwegingen welk kabinet dient te worden geformeerd.

    mvg, E.
  11. [verwijderd] 30 juli 2010 20:16

    Do je zit wel raar te rekenen. Je moet VVD, CDA, PVV bij elkaar optellen natuurlijk en SGP e.d kunnen dat al dat niet steunen.

    Even nog over die Koran. Dat boek van die Canadese moslima bied echt een perpectief. Echt hoog niveau en beter dan Ayaan. Zoiets zou een uitweg kunnen bieden.

    Nu zitten we toch met het probleem dat anti PVV-stellen: die Islam is een lieve godsdienst. Waarom weten ze niet toe te lichten en als kippen zonder kop tokken ze elkaar wat na.

    Vraag je welke koran of welke interpretatie bedoel dan staan ze wat dommig te staren.

    Dat boek geeft enge zeer beredeneerde openingen. Vrijere interpretatie, andere interpretatie zijn de sleutelwoorden.

    Ik raad het je echt aan want met die domme linkse Vogelaartype schieten we niets op. Ergelijk aan die linkse kliek vind ik ook de hoogmoed en arrogantie ten opzichte van de allochtonen.

    Ze behandelen die gewoon als kleine kinderen. Ik geloof in de eigen kracht van die mensen en dat kan getuige de prestaties van diverse allochtonen best. Op dat laatste ben ik nog mede trots ook.

    Groet, Jonas

  12. [verwijderd] 31 juli 2010 08:21
    Kiezers van Wilders zijn de grote verliezers.

    "VVD,PVV en CDA zijn het oneens over
    de vraag of de islam een religie is of
    een politieke ideologie en zullen op
    grond van hun eigen visie handelen als
    het tot een minderheidskabinet komt.Dat
    zeggen de fractieleiders Rutte,Wilders
    en Verhagen in een verklaring."

    Al eerder aangegeven in Nederland hebben we niet eens een islamitische partij. Wat een kut smoes van Wilders om niet mee te doen.
  13. Do DD 31 juli 2010 08:41
    De debatten in de tweede kamer zullen de komende periode in elk geval weer ergens over gaan. Er staan nu echt principes over de staatsinrichting van NL op het spel.

    Wat wel interessant is is de mededeling ergens (kan zo gauw niet terugvinden) dat vier à vijf CDA'ers grote moeite blijven houden met de PVV (ook in gedoogrol). Ik blijf erbij: de val van het komende minderheidskabinet zal komen vanuit het CDA.

    E.
  14. [verwijderd] 31 juli 2010 14:28

    Do, dat moet het CDA vooral doen. Laat ze maar met een pleidooi met meer geldsmijterij richting corrupte regiem en een generaal pardon en meer vertroetelingssubsidies voor allochtonen naar de kiezer gaan.

    Moet je zien wat er gaat gebeuren. Ik vermoed vedubeling van de PVV en de VVD.

    Groet, Jonas
  15. [verwijderd] 31 juli 2010 14:47
    Do DD schreef

    Wat wel interessant is is de mededeling ergens (kan zo gauw niet terugvinden) dat vier à vijf CDA'ers grote moeite blijven houden met de PVV (ook in gedoogrol). Ik blijf erbij: de val van het komende minderheidskabinet zal komen vanuit het CDA.

    DD toch, al zouden het 400 CDAers zijn die het er niet mee eens zijn.
    Er zijn 1 miljoen ja DD een miljoen CDAers weggelopen vanwege het gevoerde beleid door de CDA top. Er zal niemand van wakker liggen als er nog een paar oudgediende, die nu gefrusteerd zijn omdat ze hun autoriteit dreigen kwijt te raken opstappen. En de winnaar is, de rest mag je zelf aanvullen.
  16. Do DD 31 juli 2010 15:50
    Succes46,

    Je ziet het CDA als één partij. Dat is een onjuiste analyse. Het CDA, hoe hard men het in de media ook zelf zal ontkennen, is gewoon een platform van drie partijen onder één noemer (de KVP, CHU en ARP zijn helemaal niet dood, ze leven onder de oppervlakte van het CDA voort). De meeste CDA kiezers die tot nu toe weggelopen zijn komen bij de oude KVP vandaan. ARP'ers daarentegen zijn van oudsher protestant, orangistisch en zéér gehecht aan de grondwet met daarin opgenomen artikel 23.

    Wilders is voor dat deel van het CDA gewoon een onrustzaaier, proleet en revolutionair en waar staat de afkorting ARP voor (voor wie te jong is om dat nog te herinneren) heel goed: Anti-Revolutionaire Partij.

    Je kunt het daar al dan niet mee eens zijn, maar zo is het wel.

    E.
  17. Do DD 1 augustus 2010 08:28
    www.nrc.nl/binnenland/verkiezingen201...

    Kijk eens op bovenstaande kaart waar de meeste PVV stemmers vandaan komen:

    - Achtergestelde gebieden (kan zowel sociaal-economisch als religieus (vroegere Generaliteitslanden) zijn).
    - Industriesteden

    Conclusie: de stem van het electoraat van de PVV is een schreeuw om aandacht van de machtelozen. Het is denk ik verstandig indien er naar die schreeuw om aandacht wordt gekeken, maar dan aan echte oplossingen (werkgelegenheid) wordt gewerkt ipv symboolpolitiek zoals Wilders die voorstaat te steunen. Met anderen de schuld te geven van jou ellende los je namelijk de eigenlijke problemen niet op.

    Het CDA heeft daarom maar één kans om in het zuiden zetels terug te winnen en dat is indien men haar sociale gezicht laat zien zonder in paternalisme te vervallen.

    Maar wat doet men: men gaat in een rechtse coalitie met de VVD zitten onder leiding van een lid van de oude Limburgs elite. Zoals onze kroonprinses dat zo fijntjes verwoordde: beetje dom.

    E.
  18. [verwijderd] 1 augustus 2010 10:02
    DD toch,

    Schreeuwen doen de PVV stemmers allang niet meer.
    Zij handelen nu. Ze hebben geschreeuwd ja, maar men wilde ze niet horen. Vele jaren lang eerst als Janmaat aanhanger daarna als Fortuyn aanhanger.
    Nu als Wilders aanhanger en de aanhang groeit en groeit.
    Maar al diegene die zich nu als prominent voordoen dachten och die onvreden drukken we wel weer weg.
    Het zijn zij die ervoor gezorgd hebben wat er nu gaande is. En ik voorspel dat houden ze niet meer tegen.
    Bij elk tegenoffensief van die zogenaamde prominenten zal de aanhang van de PVV alleen maar groeien. Het is voor ze samenwerken of de echte onvreden zal tot een nog grotere uitbarsting leiden.
    En millieuactivisten zouden moeten zien dat nog meer immigratie tot een ecologische bom leidt.
    Terwijl in de vogelaarwijken door de kinderaantallen zich ook nog een biologische bom aan het ontwikkelen is.
    En je kunt DD allerlei argumenten aandragen, het gaat de mensen niet eens om Wilders of wie dan ook.
    Er is door die zogenaamde promineten een beleid gevoerd waardoor de huidige situatie ontstaan is.
    Regeren is vooruitzien, alleen zij zaten dagen in hun regeringsbankjes te slapen.
    En schrikken nu wakker, helaas te laat, het roer gaat overgenomen worden.
  19. Do DD 1 augustus 2010 11:18
    @succes46,

    Mijn stukje analyse ging over het CDA, niet over de PVV. Overigens zullen de VVD en het CDA met veel "genoegen" je aankondiging lezen dat de PVV alles over gaat nemen. Dat gaat ze echt "stimuleren" om met de PVV samen te werken.
    En trouwens: stel de PVV zou idd de grootste worden binnenkort, dan ontkomt de PVV niet meer aan regeren. Dan zullen er echt ministers moeten gaan optreden voor de PVV. Ik ben benieuwd wie die handschoen wil oppakken terwijl er maar één partijlid is, genaamd Geert Wilders. Die ministers moeten dan gaan functioneren als "mond van Wilders", ben benieuwd wie zo machtsgeil zou zijn dat hij/zij daarvoor zal tekenen.

    Deze kolder eindigt gegarandeerd in tranen met tuiten.

    E.
1.306 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 66 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0732 +0,32%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.926,20 -0,90%
Gold spot 2.335,81 +0,85%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links