Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 28,140 15 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 28,100 - 28,640
  • 89.376 Gem. (3M) 80,1K

Juli 2010 eindelijk nieuws

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. nmgn 22 juli 2010 20:21
    quote:

    aossa schreef:

    Waar zie jij dat?

    16/07 => 26.769
    19/07 => 14.769
    20/07 => 15.160
    21/07 => 6.721
    22/07 => 3.618

    Ergo: het volume is afnemend, toch!
    dat bedoel ik ook. Bizar weinig omzet. Heb ik nog niet echt vaak gezien bij galapagos. De laat is de hele dag praktisch leeg geweest. Geen verkopers dus, maar ook geen kopers. Als er weer kopers in de markt komen (halfjaarcijfers?) dan kan het wel eens hard gaan.
  2. Gala-diner 23 juli 2010 07:06
    quote:

    nmgn schreef:

    [quote=aossa]
    Waar zie jij dat?

    16/07 => 26.769
    19/07 => 14.769
    20/07 => 15.160
    21/07 => 6.721
    22/07 => 3.618

    Ergo: het volume is afnemend, toch!
    [/quote]

    dat bedoel ik ook. Bizar weinig omzet. Heb ik nog niet echt vaak gezien bij galapagos. De laat is de hele dag praktisch leeg geweest. Geen verkopers dus, maar ook geen kopers. Als er weer kopers in de markt komen (halfjaarcijfers?) dan kan het wel eens hard gaan.
    blijkbaar staat Galapagos nog steeds niet "op de kaart" bij particuliere beleggers, onbegrijpelijk maar waar.
    toch maar eens een Galapagos-promotie-team het winkelcentrum insturen!?
    de deal met Servier heeft ook bar weinig indruk gemaakt, dat terwijl bij die deal duidelijk wordt hoe zeer de onderhandelings-positie van Galapagos is versterkt(zijn nu winstgevend en hebben geen kapitaal nodig).
    bovendien hebben ze de USA markt voor zich zelf weten te behouden, bij deze deal, wat ik erg sterk vind.
    ondertussen bouwt Galapagos rustig verder aan een mooie toekomst.
    wanneer het RA-onderzoek volgens schema blijft lopen, zal dat volgend jaar een "boost" geven aan de koers(dan zal de kwaliteit van Galapagos wel doordringen tot beleggers en dan wordt het druk op "de dam"(schaapjes!).
    tot die tijd hou ik mijn stukjes rustig en met vertrouwen vast en de koers zal stukken hoger moeten staan, wil ik ze van de hand doen.

    fijne dag
  3. [verwijderd] 23 juli 2010 20:15
    quote:

    Mo Ney schreef:

    blijkbaar staat Galapagos nog steeds niet "op de kaart" bij particuliere beleggers, onbegrijpelijk maar waar.
    Galapagos is totaal onbekend bij het publiek.

    Ik heb ondertussen een aantal beleggers enthousiast gemaakt. Maar niemand van die beleggers kende dit fonds voordat ik het noemde.

    Als iemand mij vraagt, wat is nu nog de moeite waard om te kopen, dan zeg ik: Galapagos! Maar niet om in te handelen, gewoon een pluk(je) kopen en dan op de plank met die dingen.

    fc
  4. forum rang 4 K. Wiebes 24 juli 2010 14:25

    Een beetje overnamenieuws of -geruchten in de sector is ook vaak wel goed voor 'n koerssprongetje:

    Uit "The Wall Street Journal" van vrijdag:

    BY GINA CHON, ANUPREETA DAS AND DANA CIMILLUCA

    France's Sanofi-Aventis SA has made an informal acquisition approach to biotechnology drug maker Genzyme Corp., people familiar with the matter said, continuing a trend of big drug makers consolidating smaller biotech firms.

    The two sides have begun sounding out each other's interest in a deal before entering into formal talks and a completed transaction is far away, these people cautioned. Sanofi and Genzyme declined to comment.

    Genzyme shares surged Friday, climbing $8.35, or 15%, to $62.52 in 4 p.m. trading on the Nasdaq Stock Market. Sanofi shares slipped $1.29, or 4.2%, to $29.26 on the New York Stock Exchange.

    Genzyme ...

    Voor het hele artikel moet je 'n abo hebben.

  5. buffalo1 25 juli 2010 16:50
    'Sanofi wil Genzyme overnemen'ZONDAG 25 JULI 2010, 15:53 uur | 255 keer gelezen
    AMSTERDAM (ANP) - Het Franse farmacieconcern Sanofi-Aventis heeft interesse in het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Genzyme. De twee partijen tasten elkaar af over een overname, maar zijn formeel nog niet met elkaar in gesprek, aldus bronnen bekend met de situatie tegen over de Amerikaanse krant The Wall Street Journal dit weekeinde.

    Sanofi noch Genzyme wilde op de kwestie reageren. De mogelijke overname past in de wereldwijde trend dat grote farmacieconcerns kleinere biotechnologiebedrijven overnemen. Sanofi staat onder druk om met nieuwe medicijnen te komen. Dit werd vrijdag onderstreept toen de Amerikaanse autoriteiten een bloedverdunningsmiddel van concurrent Novartis goedkeurden.

    Genzyme tast nu af welke prijs Sanofi bereid is te betalen voor de aandelen. Bij een te ,,opportunistische'' prijs zal Genzyme het bod afwijzen, aldus de bronnen. Vrijdag klom het aandeel tot 62,52 dollar. De totale marktwaarde van het concern wordt geschat op circa 14 miljard dollar. Sanofi zou volgens de krant ook bereid zijn om een vijandig bod uit te brengen zoals het in 2004 deed toen het toen nog Sanofi een bod deed op Aventis.

    Zeldzame ziekten

    Genzyme ontwikkelt behandelingen voor tot dan toe onbehandelbare of zeldzame (overgedragen) ziekten. In Nederland werken ongeveer dertig medewerkers voor Genzyme. Wereldwijd werken er 12.000 mensen. Het concern had een jaaromzet in 2009 van 4,5 miljard dollar.

    Het bedrijf heeft al een tijd te kampen met problemen in de fabrieken waardoor er een gebrek aan medicijnen is ontstaan. Dit heeft de resultaten van het bedrijf flink onder druk gezet. Vorige week maakte Genzyme bekend dat de nettowinst in het tweede kwartaal gedaald is naar 23.000 dollar van 187 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar
  6. forum rang 4 Pitmans 25 juli 2010 18:56
    Ook dichter bij huis overnames :

    Innogenetics overgenomen door Japanse groep Fujirebo

    Het Gentse biotechnologiebedrijf Innogenetics wordt volledig overgenomen door de Japanse farmagroep Fujirebo, een dochter van de holding Miraca. Met die transactie is een bedrag gemoeid van 9,7 miljard yen (86,4 miljoen euro). Innogenetics was sinds de overname van de farmadivisie van Solvay in handen van het Amerikaanse farmabedrijf Abbott. Er was echter al langer bekend dat het biotechnologiebedrijf zou verkocht worden. Solvay had Innogenetics drie jaar geleden overgenomen voor een bedrag van 200 miljoen euro. De overname kadert in de buitenlandse expansie van het Japanse bedrijf. Over drie jaar wil Fujirebo 35 procent van de omzet uit internationale activiteiten halen. Op dit ogenblik vertegenwoordigt de buitenlandse divisie 25 procent van de totale omzet. Fujirebo zou onder meer samen met Innogenetics willen werken aan de ontwikkeling van diagnostische geneesmiddelen. (MH)

    www.express.be/sectors/nl/chemicals/i...
  7. forum rang 4 marcello106 26 juli 2010 19:30
    Galapagos is sinds de aanbeveling in BB al meer dan verdubbeld in waarde.

    De ambitie van de Galapagos-CEO is gespierd als het achterkwartier van een quarter horse, scherp als het jachtinstinct van een luipaard, vastberaden als een onzinkbaar boorplatform. En ja, één ding staat als een paal boven water : Onno van de Stolpe wil Galapagos laten uitgroeien : van meeuw tot… albatros !

    Ik nam onlangs contact op met Onno van de Stolpe en stelde hem de volgende vraag : ‘Beste Onno, wat zou je er van denken als ik je een lijstje voorleg van vragen die leven bij mijn abonnees ? Zo weet je meteen ook wat het buikgevoel is van je eigen particuliere beleggers. Wat denk je ? Doén ?’

    ‘Doén !’

    Hieronder lees je het interview.

    BB-lezers stellen hun vragen aan dhr. Onno van de Stolpe, CEO Galapagos

    1. Wat is de value proposition die Galapagos diversifieert van de andere biotechbedrijven ? Hoe vertaalt dit zich in een sustainable competitive advantage (duurzaam concurrentievoordeel) ? Wat zijn de KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren) die gebruikt worden om het bedrijf te managen en hoe zijn die gealinieerd op de strategie ?

    Ons risicoprofiel is substantieel lager dan dat van andere biotechbedrijven. Door onze dienstendivisie en de allianties met big farma heeft Galapagos een inkomstenstroom weten te creëren die het bedrijf sinds 2009 zelfs winstgevend heeft gemaakt. Dat maakt Galapagos onafhankelijk van de kapitaalmarkt en verlaagt het risicoprofiel voor aandeelhouders.

    Galapagos heeft een in eigen huis ontwikkelde technologie om nieuwe startpunten van medicijnonderzoek te vinden. Deze technologie is geoctrooieerd en geeft Galapagos een unieke positie in de sector. Er is geen enkel bedrijf dat hierop momenteel een antwoord heeft, en dat kunnen we competitief uitbuiten via de strategische allianties met de farmabedrijven.

    Het bedrijf kent 2 divisies, de dienstendivisie en de R&D-divisie. De eerste wordt gemanaged op basis van omzetdoelen, kosten en marges, resulterend in een te verwachten bijdrage aan de winst. De R&D-divisie wordt gemanaged op basis van het tijdig behalen van geplande ‘milestone events’ in het onderzoek.

    2. Is er op korte/middellange termijn een dividend in het vooruitzicht ?

    Neen, Galapagos moet een kapitaalbuffer opbouwen voor eventuele toekomstige tegenvallers, alsmede voor mogelijke strategische acquisities.

    3. Waarom heeft Galapagos Johnson&Johnson en Pfizer (de grootste) niet als partners. Is dit een bewuste keuze ?

    J&J is onze partner in het reuma-programma (via dochter Janssen Pharmaceutica). Pfizer is (nog) niet gelukt.

    4. Zijn er plannen voor opening van kantoren in China of India ?

    Neen, wij verkopen de komende jaren geen medicijnen (waarvoor een kantoor aldaar zeer zinvol zou zijn), en voor het onderzoekswerk geven wij er de voorkeur aan om dat in Europa te behouden (patentbescherming, communicatie, reizen, etc.).

    5. Zijn de geruchten dat Crucell interesse heeft in Galapagos waar ? En in het algemeen : is Galapagos op dit moment een overnameprooi ? Staat u op dit moment open voor een overnamebod ? Of wil u eerder zélf op het overnamepad gaan ?

    Neen, Ronald Brus (CEP Crucell) is (wederom) tot de Galapagos Board toegetreden, maar hij heeft dit gedaan omdat ik hem persoonlijk gevraagd heb, niet omdat we de relatie met Crucell willen versterken of omdat Crucell eventueel interesse in Galapagos zou hebben.

    Wij staan niet open voor een overnamebod omdat we Galapagos zelfstandig willen ontwikkelen tot het grootste biotechbedrijf van Europa, en we geloven dat een zelfstandige koers in het belang van alle stakeholders van Galapagos is. Wij zijn altijd geïnteresseerd om overnames te doen. Sinds de beursgang hebben we 5 bedrijven (of activiteiten van bedrijven) overgenomen, de laatste in januari (Argenta). Er zijn op dit moment echter geen actieve gesprekken over een overname.

    6. Galapagos heeft heel veel verschillende partners en samenwerkingsakkoorden. Maakt dergelijke mozaiëk een mogelijke overname niet hopeloos ingewikkeld en dus onmogelijk ?

    Dat zou mooi zijn, want we willen niet overgenomen worden.

    7. Welk biotechbedrijf (slechts 1 naam !) zou Galapagos zélf willen kopen indien het over onbeperkt geld zou beschikken. En : waarom juist dát bedrijf ?

    Natuurlijk hebben we wel een favoriet, maar het lijkt me niet verstandig die naam te noemen, omdat we niet uitsluiten dat we in de (verre) toekomst onze favoriet ook daadwerkelijk zouden willen proberen over te nemen.

    8. Welke effecten verwacht Galapagos van de targets in onderzoek naar Cystic Fibrosis (‘taaislijmziekte’, een erfelijke vooralsnog niet te genezen ziekte) ? Wat denkt Galapagos te kunnen bereiken in aanvulling op/ten opzichte van de lopende Vertex Pharmaceuticals fase-2 en fase-3 onderzoeken. Met name ben ik geïnteresseerd naar mogelijke medicijnen voor de delta 508 mutatie (die mijn zoon heeft).

    Wij geloven targets gevonden te hebben waartegen we moleculen kunnen ontwikkelen om CF actief aan te kunnen pakken (‘disease modifying’). Wij zijn begonnen met ‘drug discovery’ tegen een eerste set van 4 targets, en zijn van plan om enkele moleculen door het gehele klinische traject naar goedkeuring te loodsen. Vertex Pharmaceuticals is de grootste concurrent. Zij hebben een ‘potentiator’ in fase-3, maar deze is gericht op een subpopulatie van CF patiënten (G551D) van slechts 2% van het totaal. Hun andere product is in fase-2, maar daarvan is het target niet bekend. Dit molecuul richt zich tegen de delta 508 mutatie, en dat is de mutatie waar onze targets óók op werken. Op dit moment is de markt voor een disease modifying drug voor CF nog helemaal open en wij denken een goede kans te hebben om met een werkzaam middel naar de markt te kunnen komen.

    9. Galapagos werpt zich op de markt van de weesgeneesmiddelen. Maar is dat wel rendabel genoeg voor een bedrijf (onderzoekskosten t.o.v. mogelijke omzet) ? Hoe snel betaalt een weesgeneesmiddel zichzelf eigenlijk terug ? En zullen de ziekteverzekeringen de hoge behandelingskost wel blijven terugbetalen ?

    Dit hangt ervan af over welke weesziekte het gaat.

    CF is een grote markt (~$1 miljard), en het is zeker lucratief om er een middel voor te ontwikkelen. De betaling van hoge prijzen zal volledig afhangen van het klinisch effect op de patiënten. Als de levensduur verlengd wordt en de behandelingskosten omlaag kunnen, is een hoge prijs voor het medicijn gerechtvaardigd.

    10. Wat ziet u als de belangrijkste toekomstige evolutie in het medisch onderzoek (bv. gepersonaliseeerde geneeskunde ? Stamcelonderzoek ? DNA-vaccins, etc …) ?

    ‘Personalised medicines’ zullen effectievere behandelingsmethodes voor patiënten opleveren, en dit zal binnen niet al te lange termijn een brede toepassing in therapieën gaan innemen. Stamcellen zijn nog heel ver weg van een brede applicatie in healthcare.

  8. forum rang 4 marcello106 26 juli 2010 19:32
    11. Galapagos is bijna niet uit het nieuws te branden. Met de regelmaat van de klok is er een persbericht of een interview te lezen. Is dit een bewuste marketingindustrie of een correcte weergave van relevante IR-nieuwsstroom ?

    Wij zorgen ervoor dat alleen relevant nieuws in persberichten naar buiten komt. Omdat we zoveel allianties hebben die mijlpaalbetalingen van behoorlijke omvang opleveren, en we veel klinische programma’s starten en voltooien, levert dat een constante nieuwsstroom op (die wij als publiek bedrijf bekend dienen te maken).

    Wij krijgen hierover altijd zeer goede respons van onze aandeelhouders, die de transparantie op prijs stellen. Dat wij daarmee ook meer in de publiciteit staan, is een prettige bijkomstigheid.

    12. Wat zijn uw plannen met de service-afdeling ? Wil u deze divisie organisch laten groeien of zijn er ook bijkomende acquisitieplannen (zoals onlangs met Argenta) ? Is het duaal model (services aan derden/zelfontwikkeling geneesmiddelen) op termijn wel houdbaar ?

    Wij willen de service-divisie naast de R&D-divisie laten groeien. Wij verwachten, na de acquisitie van Argenta, voorlopig geen verdere acquisities, maar als er zich interessante kandidaten voordoen, zullen we er zeker naar kijken. Wij geloven dat de komende jaren het duaal model voor Galapagos zeer voordelig is (zo maakt de R&D-divisie voor een behoorlijk percentage gebruik van de capaciteit en expertise van BioFocus en Argenta) en er zijn dan ook geen plannen om de service-divisie af te stoten.

    13. Plant Galapagos in de nabije toekomst (1 à 2 jaar) een substantiële kapitaalophaling ?

    Neen.

    De enige reden om een kapitaalverhoging (buiten de uitoefening van warranten door medewerkers) te doen, zou een acquisitie zijn. Voor onze operationele behoeftes hebben we geen additioneel kapitaal nodig.

    14. In hoeverre is het creëren van aandeelhouderswaarde voor u een aandachtspunt in de totale bedrijfsevolutie ?

    Het is uiteraard op termijn het belangrijkste doel van een onderneming. In mijn strategie bereiken we dat door een sterk bedrijf te bouwen met brede R&D-activiteiten, een gezonde financiële balans en een solide langetermijn- strategie.

    Ik ben nu meer dan 11 jaar met Galapagos bezig, het business plan van toen staat nog steeds als een huis, we wisten toen wat we gingen doen om Galapagos neer te zetten, nu staan we er, en weten we wat we moeten doen om het verder uit te bouwen.

    In de tussentijd hebben we alle stadia van een beginnend bedrijf doorlopen : durfkapitaalfinanciering, beursgang, acquisities, partnerships, omzetgroei en uiteindelijk het eerste jaar van winst.

    We hebben een uitstekend team van loyale medewerkers, een excellent management team, unieke technologie, prima relatie met Board en aandeelhouders, en zeer tevreden alliantiepartners en klanten van de service-divisie.

    Met de pijplijn van producten in onderzoek en in de kliniek denken we dat we in een prima positie verkeren om het succes van de afgelopen jaren ook naar de toekomst te kunnen uitbouwen.

    15. Bent u tevreden over het fiscale klimaat en de steunmaatregelen die in België gelden t.o.v. de biotechsector in het algemeen en uw bedrijf in het bijzonder ? Ik denk bv. aan uw collega TiGenix die naar Nederland is uitgeweken voor de productie van Chondrocelect.

    Wij zijn zeer tevreden met het fiscale klimaat in België, zeker met de subsidie op loonbelasting van onderzoekers, alsook de belasting op royalty’s. Wel blijft de hoogte van de bruto loonkosten in België een groot probleem.

    16. Wat is uw houding t.o.v. de opmars van generische geneesmiddelen ?

    Als het patent van een product is afgelopen, is het terecht dat generieke middelen tegen een lagere prijs de markt opkomen en de kosten van het medicijn omlaag gaan.

    Voor Galapagos is het aflopen van een productpatent de komende 15 jaar nog niet aan de orde.

    17. Heeft de huidige financiële crisis het investeringsklimaat voor biotechbedrijven verslechterd ? Hierbij aansluitend : voelt het nog comfortabel aan dat Galapagos beursgenoteerd is ?

    Zeker.

    Kapitaalverstrekkers zijn (nog) terughoudender geworden en het is moeilijker geworden om een biotechbedrijf uit te bouwen. Galapagos heeft hier geen last meer van omdat we geen kapitaal meer nodig hebben voor de bedrijfsvoering. Wij zijn zeer tevreden dat we op de beurs genoteerd staan.

    18. U lijkt mij een man van grote ambitie. Is het dan niet aangewezen om Galapagos op Nasdaq te laten noteren ?

    Het heeft een zeer pittig prijskaartje om aan US GAAP accounting regels te voldoen, en omdat tegenwoordig bijna alle US institutionele investeerders net zo gemakkelijk op Euronext kunnen kopen (Euronext is eigendom van NYSE), is de toegevoegde waarde van een NASDAQ-notering marginaal.

    19. Wat is de reden waarom SNS Securities de opvolging van Galapagos heeft gestaakt ?

    De analist is weggegaan. Daarnaast hadden ze te weinig handel in het aandeel om coverage te verantwoorden.

    20. Het is voor een gewone belegger heel erg moeilijk om een juiste waarde te plakken op wat een biotechbedrijf waard is. Denkt u dat de huidige aandelenkoers (11 €) een juiste weerspiegeling is van de werkelijke waarde van Galapagos ?

    Een CEO mag geen commentaar geven op de beurskoers. De analisten die Galapagos volgen hebben een gemiddeld koersdoel van boven de 14 euro.

    ‘Beste Onno, mag ik je danken voor dit openhartig interview ?’

    ‘Graag gedaan

    www.beursbubbels.be/index.php/compone...
  9. [verwijderd] 3 augustus 2010 20:40
    quote:

    Pitmans schreef:

    Ook dichter bij huis overnames :

    Innogenetics overgenomen door Japanse groep Fujirebo

    Nog ééntje.

    Aandeel Movetis schiet ruim 70 procent hoger

    Het aandeel van de Kempense geneesmiddelenproducent Movetis is na het opheffen van de schorsing om een overnamebod bekend te maken op korte tijd ruim 70 procent hoger geschoten. Het aandeel schommelde deze namiddag rond de 18,80 euro en dat was ook de slotkoers. Na een opening van 11,46 is het aandeel goed voor een spectaculaire stijging van 72,48 procent. Het Ierse Shire maakte eerder op de dag bekend dat het 19 euro per stuk biedt op Movetis.

    Het overnamebod stuwt ook andere aandelen de hoogte in, zoals Quest for Growth dat een groot belang heeft in Movetis. Na het bekendraken van de deal stond het aandeel van QfG 5,5 procent hoger. Pikant detail: bij de laatste halfjaarupdate noemde Quest Movetis nog "de grootste tegenvaller".

    Gimv
    De Gimv bezit 1.082.989 aandelen van Movetis, maar dat is verwaarloosbaar op de totale portefeuille. Het aandeel van de investeringsmaatschappij reageerde dan ook amper. (belga/kh)

    03/08/10 18u29

    www.hln.be/hln/nl/2401/Crisis-op-de-b...
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links