Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

beleggen met 2500EUR

71 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2010 09:59
    af je nu afgestudeerd econoom bent, analist bij een grote bank, of Jan met de pet...garanties bestaan niet.

    Wees je bewust van je eigen psychologie...neem winst als je meent dat je doel behaald is, neem verlies als je meent dat er geen eer meer aan te behalen is...niets is zo moeilijk als winst of verlies nemen. Vermijd kuddegedrag(tenzij het onderdeel van je strategie is...;-))

    Als je correct kan voorspellen(door bijv. goede fundamentele analyse) wat een bedrijf gaat verdienen, wat bepaald dan of je 5x, 10x, 20x of 30x de winst voor zo'n aandeel betaald? Gelijk hebben en krijgen is een wereld van verschil!

    Probeer TA links te laten liggen (teveel invalshoeken/meningen etc. mogelijk, dus niet eenduidig), net als analistenadviezen(goede raad is niet gratis en betaalde raad niet altijd goed...m.a.w., trek je eigen plan!)

    Verdiep je in hetgeen waar je je geld op zet...kennis is macht/geld! (neem Warren Buffets advies maar ter harte: beleg niet in zaken waar je geen verstand van hebt...dat geldt ook voor beleggingsinstrumenten als bijv. opties).
    Heb je verstand van computers? Denk dan niet dat je weet wat aandelen van computergerelateerde bedrijven gaan doen.

    Bedenk dat beginnen met beleggen zowel beginnersgeluk als lesgeld kunnen opleveren...denk nooit dat je beter bent dan de rest vd markt.

    Ik heb vele jaren lesgeld betaald om een eigen manier van beleggen te vinden en hoewel de resultaten erg wisselend waren, is enkele tientallen procenten winst per jaar behalen goed mogelijk (ongeacht richting vd beurs; denk altijd alle kanten op!).

    Het komt er, eenvoudig gezegd, per saldo op neer vaker gelijk dan ongelijk te krijgen en dat ook middels de juiste strategieen af te dwingen.

    mvg en succes, ivet
  2. [verwijderd] 19 juli 2010 18:44
    Zoveel antwoorden en niemand die over fondsbeleggen begint.

    Je zou 1500 euro in het relatief veilige Deltaloyd delnemingen kunnen doen en de andere 1000 in bijvoorbeeld intereffekt India warrants.

    India fondsje is erg volatiel en hoog risico, Het deltaloyd fonds ongeveer aex risico.

    Als je met individuele aandelen wil beginnen raad ik toch echt wel een potje van minimaal 10000 euro aan gespreid over 5 aandelenfondsen.

    Zorg altijd voor spreiding anders ga je gegarandeert op je bek :)

    Opties zijn erg link.

    ik hoop dat je er wat mee kunt
  3. [verwijderd] 21 juli 2010 13:24
    CFD's dat is een mogelijkheid.

    Ga eens naar WHSelfinvest.nl of RBS.nl

    Kan je met relatief weinig geld 2500euro bijv. toch leuk uit de voeten. Doe niets met opties, als je weinig kennis van de beurs hebt.

    Kan je het beter aan mij geven, dan kan ik er nog geld mee verdienen:) Want de eerste trade zal goed zijn. De tweede mischien ook nog en dan ben je alles in een klap kwijt. Of wat met sprinters of turbo's gaan doen. Maar CFD's is veel transparanter.

    WHSelfinvest is met kop en schouder de beste boven allen. Gewoon een demo downloaden en een systeempje maken en oefenen. Dan langzaam met echt geld gaan beginnnen. Demo zal heel goed gaan, totdat je met echt geld gaat beginnnen. Dan komt de grootste vijand om de hoek kijken. Emotie, Emotie, Emotie. De perfecte visie hebben, maar het dan toch niet doen, of juist handelen om te handelen.

    succes,..

  4. [verwijderd] 21 juli 2010 14:42
    Mogen wij u wijzen op nog de mogelijkheden om zonder risico ervaring op te doen met het beleggen met dit soort producten:

    Via www.turbotoernooi.nl kunt u ervaring op doen met handelen in Turbo's door tegen reële marktomstandigheden in turbo's te handelen.

    Via www.optiecompetitie.nl kunt u ervaring op doen met handelen in opties.

    Via beursspel.iex.nl kunt u ervaring op doen in het handelen in aandelen. Ook is het hier in een vrije portefuille mogelijk ervaring op te doen in allerlei andere producten.

    Met vriendelijke groet,

    Chiel Versteege
  5. [verwijderd] 21 juli 2010 15:10
    helemaal vergeten,

    Jaren geleden op m'n 16e begonnen met iex beurspel aandelen. tussen de lessen door handelen. Met een groep medestudenten. Met zeer hoge rendementen, dit heeft mij overgehaald, om fulltime te handelen op de beurs nu ben ik 5 jaar later en heb nog geen dag spijt.

    Ook de iex optiecompetitie is zeer leerzaam om een srategie uit te proberen en te oefenenen met de werking van opties. Maar let op, met demo is alles gemakelijker, dan werkelijk handelen met eigen geld

    Daarom bij dezen wil ik je dit zeer aanraden.

    En mijn dank aan IEX, anders was ik nooit gekomen waar ik nu ben.

  6. [verwijderd] 21 juli 2010 15:26
    quote:

    nenEURO schreef:

    Ik zou graag beginnen met beleggen, heb geen enkele ervaring. Ik zou een een rekening openen bij binck bank en daar 2500 euro ok storten.

    Hoeveel procent moet het aandeel stijgen indien je een rendement van minsten 7%$-8% wilt hebben na betaling van de transacatie kosten? Indien je ongeveer 750 euro aan aandelen koopt.
    Is het voorbeeld mogelijk dat een je een aandeel koop en 2 uur later verkoopt en enkele honderden euro's rendement hebt (nog steeds 750 euro aandelen)

    Het beste wat je kunt doen is voor 2500 euro AEX trackers kopen en het komende jaar nog eens 7500 bij elkaar sparen. Dit jaar gebruik je daarnaast ook om flink wat boeken te lezen over beleggen en te papertraden.

    Januari 2012 begin je dan in het echt. Tegen die tijd heb je een mooie winst op je trackers, plus 7500 euro en als het goed is behoorlijk wat kennis en ervaring met papertraden. In 2012 betaal je vervolgens 5000 euro leergeld (in het echt is het toch wat anders dan op papier) zodat je januari 2013 met ongeveer 5000 euro startkapitaal klaar bent voor het echte werk.

    Lijkt je dit scenario je niets? Kun je misschin beter een andere hobby gaan zoeken....
  7. [verwijderd] 21 juli 2010 17:08
    ideetje voor leuke hefboom? (denk ook aan edelmetalen...)

    Vijftig 'short squeeze' kandidaten
    Woensdag 21 juli 2010 15:48

    Credit Suisse kwam vrijdag met 50 ondergewaardeerde aandelen die gekenmerkt worden door een hoge 'short interest'. Een herstellende beurs kan hierdoor tot een flinke koerssprong leiden.

    Meestal is een grote 'short interest' (waarmee beleggers speculeren op een koersdaling door aandelen te verkopen die ze niet bezitten) een reden om extra alert te zijn ten aanzien van een aandeel.

    Toch levert het in bepaalde gevallen ook mooie kansen op als de beurzen bijvoorbeeld plotseling flink herstellen of als het desbetreffende bedrijf het toch niet zo slecht blijkt te doen.

    Het dekken van de short posities zorgt dan dikwijls tot een enorme koerssprong, ofwel een short squeeze, wanneer beleggers (bij een beperkt aanbod) tegen elke prijs hun posities willen sluiten.

    In het verleden zagen we al meerdere malen extreme koerssprongen vanwege short covering. Eén van de meest recente voorbeelden hiervan was obligatieverzekeraar Ambac, dat in april binnen drie dagen tijd met 250% steeg.

    50 SHORT SQUEEZE KANDIDATEN
    Credit Suisse stelde afgelopen vrijdag een lijst samen van 50 ondergewaarderde aandelen uit de S&P500 met een grote short interest.

    Alhoewel CS een hoge short interest op langere termijn als negatief beschouwt, zijn de analisten van de bank van mening dat een onverwachte stijging op de beurzen op korte termijn tot een flinke koerssprong kan leiden vanwege short covering.

    Aangezien de economen van CS van mening zijn dat er geen kans is dat de Amerikaanse economie wederom in een recessie zal belanden, lijkt de angst (afgemeten aan de VIX-index) van veel beleggers dat de beurzen verder zullen dalen niet gerechtvaardigd. (Lees ook: 'Hogere beurskoersen in het verschiet').

    Met het oog hierop stelde CS een lijst van vijftig aandelen samen met een hoge short interest, negatieve analistenbeoordelingen, een lage waardering en een recente positieve winstbijstelling.

    Deze 'most unloved and undervalued' aandelen zulllen het op korte termijn waarschijnlijk aanmerkelijk beter doen dan de rest van de markt als de angst-indicatoren (VIX) terugkeren naar meer normale niveaus en de beurzen stijgen, aldus Credit Suisse in een speciaal rapport.

    De top-20 ziet er als volgt uit:

    Integrys Energy Group (ticker TEG)
    Constellation Energy Group (CEG)
    Sears Holdings (SHLD)
    Supervalu (SVU)
    Nicor (GAS)
    Molex (MOLX)
    Zions Bancorporation (ZION)
    AutoNation (AN)
    Microchip Technology (MCHP)
    Meredith Corp (MDP)
    Gannett (GCI)
    DTE Energy (DTE)
    Lexmark International (LXK)
    Cephalon (CEPH)
    Reynolds American (RAI)
    Prologis (PLD)
    JC Penney (JCP)
    Ventas (VTR)
    Tesoro (TSO)
    Best Buy (BBY)
    Andere opvallende namen op de lijst van CS zijn onder meer Bemis en Cincinatti Financial Corp (net als Integrys en Supervalu één van de Dividend Aristocrats die al minstens 25 jaar op rij hun dividend verhoogden) en door analisten verguisde fondsen zoals Eastman Kodak en AIG.

    Ook kwalitatief hoogwaardige aandelen als CSC en Berkshire Hathaway horen verder tot de 50 'favorieten'.

    Met name Sears is volgens Credit Suisse bij uitstek een short squeeze kandidaat vanwege de geringe beschikbaarheid van de aandelen van de retailer (ruim 60% is in handen van insiders). Per 30 juni was een kwart van het aantal beschikbare aandelen (de zogenaamde float) 'geshort'.

    Het plotselinge intraday herstel op de beurzen in de VS toonde al deels wat het effect van een short squeeze kan zijn. Zo noteerde Sears aan het begin van de dag nog onder $61 om vervolgens te sluiten op bijna $65 (zie grafiek). Ook een aandeel als JCPenney (warenhuisketen) kende gisteren een spectaculair koersverloop en sloot na een laagste koers van zo'n $21,50 de dag uiteindelijk 9% hoger af op bijna $24.

    Een doorzettend herstel op de beurzen zal de bovengenoemde aandelen dan ook, net als gisteren als bleek, vleugels geven.

    Menno van Hoven, 21 juli 2010

  8. [verwijderd] 21 juli 2010 17:17
    quote:

    ijsbeer schreef:

    Gewoon bij binck een schaduwportefeuille aanmaken en daar eerst paat weken/maanden mee oefenen
    Ik zou je verdiepen in aandelen en sprinters .. Geen opties
    opties hebben andere mogelijkheden t.o.v. turbo's/sprinters etc., niet per definitie gevaarlijker dan aandelen en in mijn optiek zelfs minder riskant dan sprinters(afhankelijk van keuzes en strategie). De combinaties en strategieen(opties+opties of opties+aandelen) zijn zeer groot en kans op een knock-out(stoploss)zoals bij turbo's etc. het geval is, is uitgesloten.

    Aandelen hebben doorgaans geen last van beperkte tijdslimieten...mits de tent niet failliet gaat.
    Voor beleggers die niet veel tijd hebben om snel te traden en/of dividendrendement verlangen uiteraard prima keuze (bovendien zijn er niet overal derivaten op te verkrijgen).

    mvg ivet

  9. J.Me 21 juli 2010 22:02
    Ik ben een paar jaar geleden met eenzelfde bedrag begonnen: €2.500,-. Inmiddels is de 'historische' waarde meer dan verdubbeld, maar de werkelijke waarde nagenoeg gelijk (verlies: > 50%).

    Ik wilde bewijzen dat ik zelfstandig een beter rendement kon maken dan met beleggingsfondsen. Kocht CSM (een paar aandeeltjes gehad en met een winstje verkocht), Wessanen (€11,- +) en het voormalige Fortis (€29,- +). De laatste twee heb ik nog steeds. Wat heeft mij dat geleerd? In ieder geval dat ik geen verlies durf te nemen. En ik heb geleerd dat ik geen goede stockpicker ben (en dat daar ook mijn hart niet ligt). Waarschijnlijk ben ik één van de beroerdste beleggers op deze site. Ik heb andere hobby's en m'n werk vraagt veel van me. Opties zijn - dat is door een aantal mensen al naar voren gebracht - riskant. Maar uit je openingspost begrijp ik ook dat je graag binnen een paar uur honderden euro's wilt winnen. Begrijpelijk, maar de één z'n winst is het verlies van de ander. Oftewel: wie honderden euro's wil winnen moet ook bereid zijn het risico te lopen honderden euro's te verliezen. De vraag is: wil je dat? Kun je dat?

    Fundamenteler is de vraag die nog door niemand is gesteld: wat is jou doel met beleggen? Gaat het om de 'lol' of heb je een bepaald doel? En als je een doel hebt: moet dit doel persé gerealiseerd worden (bijv. geld voor de studie van je kinderen) en zo ja, op welke termijn? (jaren of decennia)

    Zelf koop ik nu trackers. Ieder half jaar probeer ik voor 500 euro een plukje iShares MSCI World Fund te kopen. Een vast pakketje aandelen met lage beheerskosten. Saai? Ja, misschien wel. Duur? Met 2% transactiekosten per aankoop is het niet goedkoop, maar:
    1) Breed pakket: met 2.500 euro kun je niet zelf een breed pakket aandelen samenstellen.
    2) Gespreid aankopen: door twee keer per jaar een plukje aan te kopen middel ik de koers: verlies komt daardoor minder hard aan.
    3) Creëer een kurk: Over een paar jaar heb ik een aardige positie in deze EFT. Dat geeft een stabiele positie op de markt. Als de markt stijgt, stijg ik mee. Als de markt daalt, daal ik ook mee. En dat geeft voldoende tegenwicht om tegen die tijd weer eens aan stockpicking te doen. Gewoon, omdat het leuk is een echt aandeel te bezitten.
  10. [verwijderd] 21 juli 2010 22:33
    Ik ben zelf ook een leek.
    Heb inmiddels zo'n 6000E in te halen terwijl er mega deals waren.
    Ik bedoel maar, de grootste problemen is 'had ik maar' en niet op lange termijn willen beleggen.

    LT wil je wel maar door het op en neer gaan van de beurs wordt je bang en verkoop je maar weer.

    Ik denk dat omdat het laatste half jaar de eax niet van zn plek is gekomen je alleen op de hele lange termijn op een wat veiligere manier geld kunt maken.
    Laten we zeggen 2-4 jaar.

    En daar heb je dan gelijk je volgende probleem: "kan niet wachten"
    Je kunt heel veel verdienen door (dag)opties op bv aex te doen, dat kan ja, totdat je ziet dat zakken ook heeeel snel gaat en je maar weer verlies neemt.

    Let op, bovenstaande is van een leek en 'doorsnee beurs klungel' zonder visie en qua beurs gedrag representatief voor vele instappers denk ik.

    Ik had zooooveel kunnen vangen, maar nee.

    Ik koop de laatste tijd in porties van 1000E zoals gisteren Philips.
    Hopelijk gaat hij dit jaar een paar euro omhoog en heb ik een paar honderd euro of iets minder.
    ja dat is ongeveer de boodschap die ik wil geven, hebberigheid++...
    Die paar honderd kun je ook met aex opties in 1 dag halen, maar in praktijk zal je ws net als ik juist (veel) verliezen, het is een gok.
    Daarbij moet je bij dergelijke acties er eigenlijk bovenop zitten, ik heb ook nog een baan man, dat loeren wordt je ook zat.

    Oh, ik zit al tijden vast in de ING voor gem. 9E80 en zal moeten wachten.
    Dat is ook zo iets, je koopt iets en je knalt in het rood en dus moet je blijven wachten tot hij eindelijk omhoog gaat, het laatste half jaar dus niet!

    Of verkopen...

  11. [verwijderd] 21 juli 2010 22:39
    Oh enne.., ik wordt echt doodziek van alle analisten, in feite is er niemand die nog wat zinnigs over deze recessie kan zeggen maar wel denken een richting te weten of iets zinnigs denken te kunnen melden.
    Het probleem is dat je toch afhankelijk bent van informatie en je dus maar alles op een of andere manier 'aangrijpt'.
    Hoevaak ik al iets verkocht heb en dat de shit juist omhoog ging!!

    Als ik op Binck kijk zijn de analisten altijd redelijk positief maar Vlug, Davids en van Mourik altijd net andersom.
    Wat moet je ermee?

    Moeilijk..
  12. forum rang 10 voda 21 juli 2010 22:41
    quote:

    Alleen maar pech schreef:

    Oh enne.., ik wordt echt doodziek van alle analisten, in feite is er niemand die nog wat zinnigs over deze recessie kan zeggen maar wel denken een richting te weten of iets zinnigs denken te kunnen melden.
    Het probleem is dat je toch afhankelijk bent van informatie en je dus maar alles op een of andere manier 'aangrijpt'.
    Hoevaak ik al iets verkocht heb en dat de shit juist omhoog ging!!

    Als ik op Binck kijk zijn de analisten altijd redelijk positief maar Vlug, Davids en van Mourik altijd net andersom.
    Wat moet je ermee?

    Moeilijk..
    Over analisten gesproken!

    Analistenadviezen te optimistisch
    21 juli 2010, 8:40 uur | FD.nl
    1Door: Bos, J.;Jonker, S.;Kakebeeke, P.
    Het regent deze weken aandelenadviezen. Het cijferseizoen is begonnen en analisten van banken moeten hun aanbevelingen aanpassen aan de realiteit.

    Dat doen ze meestal aan de late kant én, zo blijkt uit onderzoek van deze krant, vaak niet correct. Wie de analistenaanbevelingen van de Europese index Eurostoxx 50 in het eerste halfjaar van 2010 bekijkt, ziet dat de resultaten bij positieve adviezen sterk achterblijven. Het aandeel Banco Santander, dat een sterk koopadvies kreeg, verloor bijvoorbeeld 27%.

    Analisten hangen meestal een cijfer tussen 1 en 5 aan een advies. Daarbij staat 1 voor een sterk koopadvies en 5 voor een sterk verkoopadvies. Tussen 1 en 2,5 staat voor 'kopen', van 2,5 tot 3,49 is 'houden' en daarboven is 'verkopen'.

    Sterke koopaanbevelingen verloren meest

    De fondsen met de sterkste koopaanbevelingen, tussen 1 en 2, verloren het meest. Het gemiddelde verlies kwam uit op 20,8%. De koopcategorie daaronder daalde met 15,2%.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/17906905/analistena...

  13. [verwijderd] 21 juli 2010 22:56
    Ik denk dat je minimaal 20 fondsen moet kopen, dat is de risicospreiding 20 x 500 = minimaal 10.000 € om te starten.

    Elk jaar knalt er wel 1 naar 0, dus heb je 20 jaar om iets om elke dag naar te kijken, wat dus niet eens zo gek duur is.

    De enige die niet naar 0 knallen zijn natuurlijk cola en bier dus als je die aanschaft heb je langer kijkplezier.
  14. [verwijderd] 21 juli 2010 23:24
    quote:

    voda schreef:

    [quote=Alleen maar pech]
    Oh enne.., ik wordt echt doodziek van alle analisten, in feite is er niemand die nog wat zinnigs over deze recessie kan zeggen maar wel denken een richting te weten of iets zinnigs denken te kunnen melden.
    Het probleem is dat je toch afhankelijk bent van informatie en je dus maar alles op een of andere manier 'aangrijpt'.
    Hoevaak ik al iets verkocht heb en dat de shit juist omhoog ging!!

    Als ik op Binck kijk zijn de analisten altijd redelijk positief maar Vlug, Davids en van Mourik altijd net andersom.
    Wat moet je ermee?

    Moeilijk..
    [/quote]
    Over analisten gesproken!

    Analistenadviezen te optimistisch
    21 juli 2010, 8:40 uur | FD.nl
    1Door: Bos, J.;Jonker, S.;Kakebeeke, P.
    Het regent deze weken aandelenadviezen. Het cijferseizoen is begonnen en analisten van banken moeten hun aanbevelingen aanpassen aan de realiteit.

    Dat doen ze meestal aan de late kant én, zo blijkt uit onderzoek van deze krant, vaak niet correct. Wie de analistenaanbevelingen van de Europese index Eurostoxx 50 in het eerste halfjaar van 2010 bekijkt, ziet dat de resultaten bij positieve adviezen sterk achterblijven. Het aandeel Banco Santander, dat een sterk koopadvies kreeg, verloor bijvoorbeeld 27%.

    Analisten hangen meestal een cijfer tussen 1 en 5 aan een advies. Daarbij staat 1 voor een sterk koopadvies en 5 voor een sterk verkoopadvies. Tussen 1 en 2,5 staat voor 'kopen', van 2,5 tot 3,49 is 'houden' en daarboven is 'verkopen'.

    Sterke koopaanbevelingen verloren meest

    De fondsen met de sterkste koopaanbevelingen, tussen 1 en 2, verloren het meest. Het gemiddelde verlies kwam uit op 20,8%. De koopcategorie daaronder daalde met 15,2%.

    etc.

    www.fd.nl/artikel/17906905/analistena...

    Dit is toch altijd zo geweest? De beste aandelen om te kopen zijn (vaak niet altijd, moet je ook mee oppassen). Sta al sinds voordat een adviesverlaging voor EPIC kwam short op dat aandeel maar heb de short niet gesloten na de verlaging. An sich jammer omdat hij nog altijd niet door de bodem van toen is gegaan. Wel is het zo dat als ik NA die verlaging short was gegaan ik geld verloren had. Net zoals je geld verliest als je NA verhogingen long gaat. Lijkt me voor de hand liggend dat aandelen met weinig koopadviezen alleen maar kunnen groeien op dit gebied. But don't catch a falling knife.

    Heb ook vreselijke spijt mijn Ballast Nedam er niet uitgegooid te hebben toen die na de cijfers 10% in de plus stond. Sell on good news. En dan evt. op een dipje weer bijkopen als er een sterke trend in zit.

    Volgens mij is de reden dat koersen zo ver doorschieten van dat "had ik maar" volk die ballast nedam 7% ziet plussen en dan nog maar koopt. Het slimme volk weet dat dit gebeurt en houdt het verkopen nog even af tot hij op 10% staat om vervolgens genadeloos weer terug te gaan naar in het beste geval +5%. Aan "had ik maar" volk moet je altijd verkopen. Je kan het beste nagaan of dit het geval is als je ontzettend gierig wordt van een bepaalde winst of koers (denkt dat 't wel meer wordt ook al is het al best aardig). Als je dan niet verkoopt leg je 't af ;)

  15. [verwijderd] 21 juli 2010 23:26
    quote:

    IceCoMan schreef:

    Ik denk dat je minimaal 20 fondsen moet kopen, dat is de risicospreiding 20 x 500 = minimaal 10.000 € om te starten.

    Elk jaar knalt er wel 1 naar 0, dus heb je 20 jaar om iets om elke dag naar te kijken, wat dus niet eens zo gek duur is.

    De enige die niet naar 0 knallen zijn natuurlijk cola en bier dus als je die aanschaft heb je langer kijkplezier.
    Mwah ik lees keer op keer weer artikels en theoriën over dat dat diversificatie helemaal niet zo veel helpt. Laten we wel wezen, in 2007 had je geen biet daaraan (zelfs vrij zuur want je zou dan ook transploft en cyclische aandelen hebben gehad...tsja...)

    Mooie quote "Diversification is a hedge for ignorance". Maar goed je moet natuurlijk ook niet al je geld in 1 aandeel stoppen dat is logisch.
  16. [verwijderd] 21 juli 2010 23:27
    quote:

    IceCoMan schreef:

    Ik denk dat je minimaal 20 fondsen moet kopen, dat is de risicospreiding 20 x 500 = minimaal 10.000 € om te starten.

    Elk jaar knalt er wel 1 naar 0, dus heb je 20 jaar om iets om elke dag naar te kijken, wat dus niet eens zo gek duur is.

    De enige die niet naar 0 knallen zijn natuurlijk cola en bier dus als je die aanschaft heb je langer kijkplezier.
    ik begon ooit met zo'n spreiding en per saldo is dat moeilijk bij te houden...alle winnaars compenseerden grotendeels de verliezers, dus dat schoot niet echt op.
    Toen ben ik me gaan focussen op enkele fondsen, liefst max. 5, waarvan ik de accenten wisselde(niet alleen procentueel belang, maar ook qua richting).

    Wanneer je gevoel opbouwd met 1 fonds, dan krijg je steeds beter een idee wanneer het te goedkoop, maar ook te duur is. Met opties kan je altijd 2 kanten op(evt speeders etc, maar dat heeft niet mijn voorkeur, want kan met opties meer kanten op).

    Dat leverde een veel beter resultaat op(vaker gelijk dan ongelijk en goed voor gemiddeld enkele tientallen procenten resultaat per jaar).

    Het grootste verlies dat ik ooit leed was privé en niet op de beurs overigens...daarom nu nog slechts in de marge bezig.

  17. [verwijderd] 21 juli 2010 23:28
    quote:

    Alleen maar pech schreef:

    Ik ben zelf ook een leek.
    Heb inmiddels zo'n 6000E in te halen terwijl er mega deals waren.
    Ik bedoel maar, de grootste problemen is 'had ik maar' en niet op lange termijn willen beleggen.

    LT wil je wel maar door het op en neer gaan van de beurs wordt je bang en verkoop je maar weer.

    Ik denk dat omdat het laatste half jaar de eax niet van zn plek is gekomen je alleen op de hele lange termijn op een wat veiligere manier geld kunt maken.
    Laten we zeggen 2-4 jaar.

    En daar heb je dan gelijk je volgende probleem: "kan niet wachten"
    Je kunt heel veel verdienen door (dag)opties op bv aex te doen, dat kan ja, totdat je ziet dat zakken ook heeeel snel gaat en je maar weer verlies neemt.

    Let op, bovenstaande is van een leek en 'doorsnee beurs klungel' zonder visie en qua beurs gedrag representatief voor vele instappers denk ik.

    Ik had zooooveel kunnen vangen, maar nee.

    Ik koop de laatste tijd in porties van 1000E zoals gisteren Philips.
    Hopelijk gaat hij dit jaar een paar euro omhoog en heb ik een paar honderd euro of iets minder.
    ja dat is ongeveer de boodschap die ik wil geven, hebberigheid++...
    Die paar honderd kun je ook met aex opties in 1 dag halen, maar in praktijk zal je ws net als ik juist (veel) verliezen, het is een gok.
    Daarbij moet je bij dergelijke acties er eigenlijk bovenop zitten, ik heb ook nog een baan man, dat loeren wordt je ook zat.

    Oh, ik zit al tijden vast in de ING voor gem. 9E80 en zal moeten wachten.
    Dat is ook zo iets, je koopt iets en je knalt in het rood en dus moet je blijven wachten tot hij eindelijk omhoog gaat, het laatste half jaar dus niet!

    Of verkopen...

    advies:

    investeer 110 dollar
    80 dollar voor boek van Schaap
    en 30 dollar voor versturing ervan

    echt dikke aanrader, geen geintje

    www.amazon.com/Invest-Sucess-Profits-...

    Groeiaandelen strategie, incl investeringsplan, trendtrading, stoplosses en makkelijke goed uit te voeren.

    EN NIET MOEILIJK, maar daarna wel OOK ALS BEGINNER verstandig en trendmatig beleggen

    goed plan, indicator uitleg, fundamentals hoe makkelijk te screenen en ook hoe je dit alles online in een paar minuten kunt opzoeken en uitzeven.
    en ook wanneer je entry en exit wilt

71 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0703 +0,48%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.146,90 +1,60%
Gold spot 2.329,88 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links