Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dat slimme meisje van de bank...

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 januari 2010 01:10
    Laatst sprak ik met een wat oudere kennis over de voor- en nadelen van beleggen via internet. Hij vond het maar niks, dat gedoe met de computer. ''Vroeger'', vertelde hij, ''ging dat per telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek bij de bank''. Zijn bank had daartoe een mooie jonge vrouw in dienst die ontzettend slim was, héél goed beleggingsadvies gaf en hem op de koop toe ook nog opbelde wanneer er weer winst genomen moest worden. Dat ging geweldig, althans tot het moment dat dit meisje werd vervangen door een glad aandoend heerschap in een tweedelige, donkerblauwe outfit en een streepjesoverhemd. Van persoonlijk contact was daarna al snel geen sprake meer, laat staan van winstneming...

    Dit verhaal viel me juist zo op omdat het eerder al minstens twee keer de revue passeerde in de KK.

    Nou wil het geval dat ik een jaar of 15 geleden een kortstondige relatie had met een een heel mooi, slim meisje. Ze werkte bij een bank waar ze tot ieders grote tevredenheid beleggingsadviezen gaf. Als u haar had gekend zoals ik haar kende, zal het u niet verbazen dat tijdens ons samenzijn het onderwerp ''beleggen'' amper of nooit werd aangeroerd. In die tijd waren een aantal andere talenten van haar voor mij veel belangrijker. Eén keer hadden we het echter wel over haar werk. Het ging over een andere functie die haar was aangeboden en een gladjanus in een donkerblauw pak met streepjesoverhemd die haar oude baan zou overnemen. Niet lang na die promotie raakte onze relatie in het slob en verloren we elkaar vrij snel weer uit het oog.

    Tenzij mijn toenmalige vriendinnetje, de twee posters uit de KK en die kennis uit het begin van dit verhaal alle vier en tegelijkertijd bij hetzelfde bankfiliaal betrokken waren (wat me sterk lijkt), zou je uit het voorgaande gemakkelijk de conclusie kunnen trekken dat banken op grote schaal hun leuke, slimme meisjes (die naast goede beleggingsadviezen u óók nog eens tipte als het tijd was voor winst) hebben vervangen door mannetjes met gladde praatjes in een blauw, tweedelig pak en een streepjesoverhemd. Mannetjes waar je eigenlijk niks aan hebt.

    Banken doen dingen niet voor niets. En zéker niet op grote schaal! Maar waarom zoiets onlogisch? Waarom zoiets geks? Wie het weet mag het zeggen. Maar hoe dan ook: achteraf terugkijkend, en gesterkt door de ervaringen van de twee KK-posters en die wat oudere kennis in de eerste alinea, was voor mij de promotie van dat vriendinnetje hét moment dat de kiem werd gelegd voor de wereldwijde, allesomvattende financiële misère die de wereld uiteindelijk zo meedogenloos zou treffen.

    Zo! Toch goed om eens terug te gaan naar de echte bron van alle economische ellende, ofnietdan..?
  2. [verwijderd] 17 januari 2010 10:07
    Leuk verhaal.... een AB.

    De misère van alle economische ellende, of zo je wil menselijke ellende, is de creatie van het instituut eigendom... i.p.v. samendom wat de natuur je geeft.
    (Overigens ... samendom kennen we als woord helemaal niet in onze Westerse samenleving... opvallend?!)

    Kijk eens naar het filmpje The Gods must be crazy.

    www.youtube.com/watch?v=66pTPWg_wUw&f...

    Groet, WM
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,24 -1,23%
EUR/USD 1,0614 -0,11%
FTSE 100 7.868,73 -1,22%
Germany40^ 17.778,90 -1,37%
Gold spot 2.370,67 -0,52%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

VIVORY...
+4,06%
B&S Gr...
+3,52%
Avantium
+0,62%
Alfen ...
+0,53%
AZERION
+0,12%

Dalers

SBM Of...
-5,32%
Aperam
-5,23%
Arcelo...
-4,66%
BESI
-3,19%
ALLFUN...
-2,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links