Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frank van Dongen - Schandpaalpolitiek

69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:24
    Ik ben werkzaam als intermediar in assurantiën en hypotheken. Ben het niet met de strekking van dit artikel eens. Een bedrijf dat als core business heeft om 80% van de koopsom als provisie te incasseren om de eigenaar z'n speeltjes te gunnen hoort niet in de markt thuis. Los van de stagnerende huizenmarkt zal een deel van de clienten niet in staat zijn om de rente te betalen nadat de eerste periode van de instaprente achter de rug is. Ik ben erg benieuwd watde onderzoekers straks uit de beerput halen.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:24
    <Zonder de oplopende werkloosheid en dalende huizenprijzen was er geen probleem voor mensen met veel schuld.>

    Als de directie van willekeurig welk bedrijf, zeker als het om dergelijke bedrijven gaat, geen rekening houdt met conjuncturele golven, tja, dan moet die directie vervangen worden, als het fout gaat.

    Ook de markt heeft een oorzaak: jij en ik...

    En vervolgens speculeer je er maar wat op los. Ik heb beter doortimmerde berichten van jou gezien.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:24
    DSB was een doorn in het oog voor enkele hoge heren bij Financien en DNB.
    Bos reageert niet op telefoontjes van Scheringa maar roept ondertussen wel vanalles in de kranten wat de bank kansen voor de bank en het personeel alleen maar veel kleiner heeft gemaakt.

    Natuurlijk is DSB zelf de oorzaak van de problemen maar dit faillisement was normaal niet het einde geweest, maar is bewust veroorzaakt door de de Wellink/Bos combinatie.

    Gisteren nog die zembla documentaire er overheen, blijkt ook maar weer dat de hoge heren politici alleen maar bezig zijn met deals met de grote bedrijven om straks daar zelf een mooie functie te gaan bekleden. Mensen die aan het land zouden moeten denken, maar alleen maar bezig zijn ten koste van volk en vaderland zichzelf te verrijken.

  4. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:33
    Klopt allemaal. Minister Bos verbindt ook geen conclusies aan zijn uitspraken want dan moeten de boeken open van bijv. de ING bank of moet hij mijnheer Zalm gaan pesten. Het is puur populisme wat min. Bos doet en wat hij zou verafschuwen bij anderen zoals Verdonk en Wilders? Kortom, misbruik van voorkennis. Of geeft het aan dat men weliswaar bekwaam en intelligent is maar moeite heeft met politiek bedrijven? Op het gebied van onderwijs maakt men ook de ene uitglijder na de ander: het rekenonderwijs deugt niet en daarom een toets voor alle middelbare scholen. Geen woord over de inhoud van de vakken waarin gerekend zou moeten worden. Bovendien lanceert men een plan zonder inhoud en naar het schijnt worden in die toets vaardigheden gevraagd die vroeger niveau groep acht waren en nu 5 havo? Lang leve de lol. Het is zoals een Zwitsers econoom zei: economie is alchemie met andere middelen. Politici zijn alchemisten.
  5. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:39
    Wie gooit zijn geld in het water ?
    Dat doe je namelijk als je dit bedrijf, die verliesgevend is ondersteunt

    Vergeet niet dat onze belasting centjes verstandig uit gegeven dient te worden

    risico ligt bij dirk seringa die miljoenen
    verdiende

    Uitstel van betaling is zelf niet verantwoord

    Om laten vallen is dan de enige uitweg
    Ondernemers risco noemt men dit

    Normale markt werking

  6. [verwijderd] 19 oktober 2009 09:41
    Frank, goed verhaal.

    DSB moest failliet ter faveure van de grootbanken met soortgelijke producten,
    toaalschade laat zich berekenen op 40 miljard
    als de DSB deal met hypoteekleed was beklonken.

    en dan nog even voor jand47 intermediair, heb je enig idee omtrent de totaalprovisie die betaald dient te worden in procenten over de totale looptijd van een koopsompolis or whatever in de visie van Wabeke, de man die waakt over ons consumenten?

    Tip: het is een wassen neus enb nog steeds een schande.
  7. Eurofielius 19 oktober 2009 09:50
    Dit artikel lijkt nergens op. Onderbouwing van 0.

    De overheid (als het slecht nieuws is wordt er ""Bos" gezegd) mag de DSB niet helpen. Simple as that. Waarom zou je een slecht gemanaged bedrijf van oplichters helpen, en waarom niet bijvoorbeeld metaalbewerkers of ict bedrijven? Als die falliet gaan zijn er ook mensen en bedrijven de dupe van.

    En dat Bos het niet "vreemd vindt" dat er geen kopers zijn, dat mag hij zeggen. In feite geeft hij geen mening. Hij vindt het niet:
    - vreemd
    - logisch
    - komisch
    - droevig
    Dus hij vindt er eigenlijk niets van.

    Maar zeg eens eerlijk: wie is er verbaasd dat niet niemand die bank wil kopen?

    En dan dat stukje over dat de problemen komen door het slechte economische klimaat. Iedereen kan bakken met geld maken ook (of juist?) als je het niet hebt. Dream on, Frank! Juist de mensen die bij de DSB hebben geleend zijn er een kei in om schulden te maken, en een positief saldo kennen ze niet, ongeacht het economische klimaat.

  8. Eurofielius 19 oktober 2009 10:25
    quote:

    De Pareltjeszoeker schreef:

    Volsterkt juiste weergave waarin wij nu leven. Sovjet-republiek Holland.
    Nogmaals: de overheid MAG (!) de DSB niet helpen. Komt niet door de staatssteuntoets heen. Daar zit dus een groot verschil met wat voor republiek dan ook.

    Tig banken hebben in de boeken van DBS gekeken en niemand wil het hebben, zelfs niet voor een habbekrats. Zelfs lone stars funds niet, en die koopt toch echt een hoop rotzooi op.

    Hoeveel bewijs meer moet je hebben hebben om te weten dat DSB verrot is?

    PS, Frank, weer zo'n slecht stuk met politieke lading. het wordt nooit wat. Ik lees liever je andere stukken over beursgenoteerde bedrijven en markten
  9. Pavlov44 19 oktober 2009 10:31
    Het is verkapt communisme en dat is wat het is. Nederland heeft zijn ware gezicht laten zien. De overheid heeft bepaald dat een private bank het loodje moet leggen, de enige private bank die er nog was. Ik wil mijn geld nu naar een bank brengen die niets met de overheid te maken heeft, maar kom er achter dat dat in Nederland niet meer kan! Wat volgt er? Begint Wouter Bos volgende week met het inlijven van de omroepen en de nutsbedrijven?
  10. [verwijderd] 19 oktober 2009 10:34
    quote:

    3jeej schreef:

    [quote=De Pareltjeszoeker]
    Volsterkt juiste weergave waarin wij nu leven. Sovjet-republiek Holland.
    [/quote]

    Nogmaals: de overheid MAG (!) de DSB niet helpen. Komt niet door de staatssteuntoets heen. Daar zit dus een groot verschil met wat voor republiek dan ook.

    Tig banken hebben in de boeken van DBS gekeken en niemand wil het hebben, zelfs niet voor een habbekrats. Zelfs lone stars funds niet, en die koopt toch echt een hoop rotzooi op.

    Hoeveel bewijs meer moet je hebben hebben om te weten dat DSB verrot is?

    PS, Frank, weer zo'n slecht stuk met politieke lading. het wordt nooit wat. Ik lees liever je andere stukken over beursgenoteerde bedrijven en markten


    ING en FORTIS zijn of waren net zo verrot als DSB. ABNAMRO evenzo. Hier heeft electoraal gewin een zeer belangrijke rol gespeeld.
  11. [verwijderd] 19 oktober 2009 10:36
    Bovendien zei Bos dat er onderzoek komt naar de rol van de bestuurders en oud-bestuurders van DSB. Dat onderzoek wordt dan weer uitgevoerd door toezichthouders AFM en DNB.

    Daar komen we ook verder mee, AFM.... VVD en bestuurders DSB ook VVD............. zeg het maar. Gaat dus niets worden.
  12. [verwijderd] 19 oktober 2009 10:38
    ik vind de aandacht voor de DSB op IEX overderven daar DSB niet beursgenoteerd is en daardoor voor de belleger minder interessant is.Over de mening of DSB wel of niet een kans verdiende is er mijn inziens maar 1 goed antwoord te bedenken en dat is Neen. Waarom; zodat er niet nog meer slachtoffers gemaakt worden met toekomstige "vriendelijke producten"
    Deze discussie geeft ook weer eens aan hoe eenvoudig de massa te manipuleren is. Een jaar geleden werd de DSB als de paria onder de banken beschouwd en opeens dient men de DSB te zien als een weerloos slachtoffer dat verschalkt wordt door de wolven (lees banken).
69 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,25%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.379,37 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links