Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

complot om USD en US economie te breken

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2009 12:17
    De meeste olieproducerende landen waaronder ook Rusland zijn samen met ondermeer China, Japan, Brazilië en Frankrijk in het geheim gesprekken aan het voeren om een einde te maken aan de hegemonie van de Amerikaanse dollar op de oliemarkt. Het komt er op neer dat ze een nieuwe munteenheid het leven gaan inroepen om olie mee te kopen en te verkopen. In 2018 moet de zaak rond zijn. De implicaties zijn enorm. Specialisten spreken van een nieuwe economische wereldorde waarin komaf gemaakt wordt met de Amerikaanse invloed op de financiële markten.

    Mand met munten
    Financieministers en directeurs van de centrale banken van de betrokken landen zijn al verschillende keren in het geheim samen geweest volgens The Independent. De nieuwe munteenheid zou een 'mand' zijn met daarin ondermeer de Japanse yen, de Chinese yuan, de euro, goud en een nieuwe gezamenlijke munt van de landen in de Golf. De landen van de Gulf Co-operation Council, inclusief Saoedi-Arabië; Aboe Dhabi, Koeweit en Qatar werken immers aan een eigen Golf-euro.

    Goudprijs
    De bedoeling zou zijn om binnen negen jaar de Amerikaanse dollar uit de oliehandel te weren. Bronnen bij topbanken in Hong Kong en de Arabische Golfstaten bevestigen het bericht. Het zou ook de reden zijn achter de recente, 'onverklaarbare' stijging van de goudprijzen.

    "Amerikanen snappen het niet"
    De Amerikanen zijn op de hoogte van de meetings, maar snappen volgens insiders niet hoe ernstig de situatie is. De Chinezen des te meer. Voor hen kan de dollar niet snel genoeg uit de oliemarkt verdwijnen. Zij stellen voor om goud te gebruiken als overgangsbetaalmiddel. China is ondertussen de grootste verbruiker van olie in de wereld geworden. De Chinezen moeten 60 procent van hun olie importeren. Die moeten ze halen uit Rusland en de Golfstaten.

    Oorlog
    Specialisten zien de volgende jaren een economische oorlog tussen de Chinezen en de Amerikanen om de olie in het Midden-Oosten. Om u een idee te geven wat er op het spel staat: Aboe Dhabi, de Saoedi's, Koeweit en Qatar hebben oliereserves ter waarde van 2,1 triljoen dollar. De Chinezen hebben er dus alle belang bij de invloed van de Amerikanen zo klein mogelijk te maken, en zijn dan ook de drijvende kracht achter het plan om de dollar uit de oliehandel te halen.

    Britten gaan mee in de euro
    Ook Brazilië en India, beide erg snel groeiende economieën, doen mee. Topbankiers zeggen dat de onderhandelingen over de nieuwe olie-munteenheid ondertussen al zo ver zitten dat er geen weg meer terug is. De volgenden die moeten overtuigd worden, zijn blijkbaar de Russen. Als de roebel mee in de nieuwe eenheid stapt, dan zou dat op zijn beurt leiden tot een instappen van de Britten in de euro. Vanaf dan zijn de Amerikanen geïsoleerd.

    Saddam
    Het lijkt het scenario van een spannende economische sci-fi-thriller, maar naast de bevestigingen van verschillende bankiers en onderhandelaars, zijn er nog andere signalen. Olieland Iran kondigde onlangs aan dat het voor zijn muntreserves van de dollar naar de euro overstapt. Dat deed Saddam Hoessein met Irak ook. Een paar maanden later vielen Britse en Amerikaanse troepen Irak binnen. Want dat is een ander gegeven: de VS spendeert nog altijd meer dan het dubbele aan defensie als alle landen die nu onderhandelen over de nieuwe munt tesamen.

    Het verhaal wordt naar buiten gebracht door Robert Fisk, een gereputeerd Engels journalist. Fisk is één van de weinige westerse journalisten die Osama bin Laden drie keer geïnterviewd heeft. In 2005 kreeg Fisk nog een eredoctoraat aan de UGent omwille van de kritische manier waarop hij aan journalistiek doet. (mvl)
    www.hln.be/hln/nl/3424/economische-cr...
  2. [verwijderd] 6 oktober 2009 12:25
    Dat denk ik ook, maar het is geen complot, het zijn de Amerikanen zelf die blijven vertrouwen op hun credit(cards)

    Tsja, echte winst en toegevoegde economiese waarden creeren is niet makkelijk

    Zullen ze toch echt aan moeten, anders worden ze links en rechts ingehaald, is ook niet goed voor de wereldeconomie, een lage dollar, maar wakker zullen we er niet van liggen
  3. [verwijderd] 6 oktober 2009 12:31
    Lijkt me verstandig. Dollarvertrouwen neemt snel af en we moeten verder. Een systeem ernaast en dan overstappen is een goede optie. Amerikanen gaan natuurlijk piepen maar dat hebben ze aan zichzelf te danken.

    De FED is van de banken en de perceptie in de markt is dat de FED een overheidsorgaan is. Zij mogen dollars als enige bijdrukken. Hier maken ze gretig gebruik van. Eigenlijk is het crimineel. Gevolg is nu wel dat Amerika zijn machtige positie verliest en daar gaan ze voor boeten. En terrecht.

    Goud zal een enorme stijging laten zien de komende tijd. Amerikanen hebben het goud heel lang gedrukt om maar het geloof in de dollar te behouden. Dit lukt inmiddels niet meer en de shortposities zullen moeten worden afgebouwd.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2009 12:42
    Er komt uiteindelijk 1 wereldmunt met 1 wereldwijde superstaat.
    Deze superstaat staat momenteel bekend onder de codenaam NEW WORLD ORDER. Vroeger behoorde dit in het complotdenkershoekje, tegenwoordig praat Obama hier openlijk over op TV en propageert dit.
    De samensmeding van EU tot een kleine superstaat is hier een onderdeel van. Daarom wordt het ook JA ook al zegt de bevolking NEE. (schijndemocratie, een nieuwe religie)
    Men is ook bezig met de opzet van een African Union en een Azian Union.
    Uiteindelijk zullen deze staten ook verenigen tot deze zogenaamde nieuwe wereld orde.

    Het beeld wat nu van de NWO bestaat is dat dit in de vorm van een politiestaat zal gebeuren waarbij burgers meer als sociaal gedwonge slaven in vrijheid geloven die ze helemaal niet hebben. Dit zie je in de VS en de EU al. Waar het gros van de bevolking als loonslaaf werkt en denkt dat hij vrij is, maar dit helemaal niet is. De onwetendheid van burgers zal ze duur komen te staan.

    Spannende tijden om in te leven in ieder geval... staat een hoop te gebeuren. Hoe het allemaal precies uit gaat pakken weten we niet, maar zonder slag of stoot zal het niet gebeuren, daarnaast hebben we het uitzonderlijk lang zonder oorlog gedaan hier. Als je de geschiedenis er op naslaat komen zulke lange momenten van rust bijna nooit voor.

    Je merkt ook dat de maatschappij grilliger wordt en er een enge sfeer in de lucht hangt. Zeker in Nederland. Dit speelde zich vlak voor de tweede wereld oorlog ook af.
  5. [verwijderd] 6 oktober 2009 12:48
    quote:

    spiritus schreef:

    Wat zijn de consequenties voor de US.

    Dat ze eerlijk hun geld moeten verdienen, niet meer zoveel macht hebben, schulden aan China, Rusland, Japan en andere landen moeten terug betalen en uiteindelijk terugvallen naar lage welvaart, hoge werkeloosheid, hoge belastingen etc.

    Azie is comming up en dat gaat sneller dan we denken. Ook in Europa moeten we hier rekening mee houden. Grondstoffen zullen duur worden, langer werken en minder zeuren...The New Normal.
  6. pcrs7 6 oktober 2009 12:51
    quote:

    Seguino schreef:

    Er komt uiteindelijk 1 wereldmunt met 1 wereldwijde superstaat.
    Deze superstaat staat momenteel bekend onder de codenaam NEW WORLD ORDER. Vroeger behoorde dit in het complotdenkershoekje, tegenwoordig praat Obama hier openlijk over op TV en propageert dit.
    Niet best allemaal. Heb je een link voor me van Obama die dat propageert? Het initieeren van geweld heeft nu eenmaal slechte gevolgen en als je niet doorhebt dat het door geweld komt, moet het geweld alleen maar groter worden om de oude problemen op te lossen. Net zoals er steeds meer inflatie moet komen om de gevolgen van de oude inflatie op te lossen.
    Het eindpunt is altijd oorlog.
  7. forum rang 4 Willempie3 6 oktober 2009 12:56
    Kijk, dit soort berichten geloof ik dus echt niet. Als China of welk ander land dan ook de Dollar of de Amerikanen een schop wil geven, dan hoeft daar helemaal niet over onderhandeld te worden. Je begint gewoon je Dollarbelangen te verkopen en geeft in de pers als reden op dat je je reserves liever in een andere munt of asset bewaart omdat de Dollar geen sterke munt meer vindt. De olielanden kunnen de Dollars die ze krijgen voor hun olie ook pijlsnel omwisselen met hetzelfde argument. Amerika zal het niet leuk vinden, maar oorlog voeren omdat China geen Dollars meer wil hebben ? Die speech zou Obama zelfs niet kunnen verzinnen.
    De waarheid is eerder dat Amerika nog altijd bijna alleen maar bondgenoten heeft om de Dollar overeind te houden. China hoopt nog altijd op herstel van haar export en de machthebbers in de olielanden weten waarschijnlijk dat hun hachje uiteindelijk afhangt van militaire steun van de USA.

    W3.
  8. el toro invencible 6 oktober 2009 12:58
    quote:

    Seguino schreef:

    Er komt uiteindelijk 1 wereldmunt met 1 wereldwijde superstaat.
    Deze superstaat staat momenteel bekend onder de codenaam NEW WORLD ORDER. Vroeger behoorde dit in het complotdenkershoekje, tegenwoordig praat Obama hier openlijk over op TV en propageert dit.

    Bush senior had het in 1990 bij de 1e oorlog in Irak al over de New World Order.
    Bos had het onlangs na de g20 ook over een wereldregering. Maar zo snel zal het allemaal wel niet lopen.

    Het is logisch dat andere landen kijken naar een andere valuta dan de $, het is gewoon een teken van de afnemende macht van de VS.
  9. [verwijderd] 6 oktober 2009 15:05
    quote:

    Amor Arrows schreef:

    Seguino schrijft:..........[quote] tegenwoordig praat Obama openlijk over "the New World Order" op TV en propageert dit".....[end quote]......

    Howdy,

    Hahahahahahahaha sprookjes zijn de wereld nog niet uit hahahahahahaha.

    >--:-)-->

    www.youtube.com/results?search_query=...

  10. [verwijderd] 6 oktober 2009 16:53
    quote:

    arjan k schreef:

    china is afhankelijk van de export aan de vs.

    china kan beter de u.s dollar invoeren i.p.v deze bullshit
    Die afhankelijkheid valt mee, de handel met de rest van de wereld neemt toe. Probleem is wel de enorme hoeveelheid dollars die China bezit, dat kapitaal willen ze niet graag verleizen. Daarom zal een overgang naar een wereldmunt niet snel gaan.
  11. forum rang 9 josti5 6 oktober 2009 17:52
    Oei, Robert Fisk is inderdaad een heeeel goed ingevoerde journalist, en imo een heeeele goeie: zie: de grote beschavingsoorlog', ISBN90-414-1094-5.
    Sterk aanbevolen aan een ieder, die van feiten-journalistiek houdt, teneinde de eigen mening te kunnen vormen.
    Het zijn netto wél 1374 pagina's, de prachtige chronologie incluis...

    Ergo: de kans op onzin-verhalen is wat mij betreft, uitgaande van de aloude 80/20-regel, nóg kleiner dan 20%.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.388,10 +0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links