Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Marcel Tak - Lekker DSB bashen?

174 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geerten B 1 oktober 2009 16:20
    quote:

    paulta schreef:

    Probeerde net in te loggen....Zie ik een foto van Louis van Gaal met daaronder de tekst "AJAX FOREVER" ...het moet toch niet gekker worden ....!!!
    Ajax misschien wel. DSB niet.
    nooit gedacht dat we zo ver zouden dalen dat ons geld niet eens veilig is op de bank...
  2. [verwijderd] 1 oktober 2009 16:45
    Er zijn nog vele lopende dossiers van de "Ice-Save" kwestie, paar miljoen niet geclaimde euros(vreemd).
    De uitzendkrachten kunnen weer ingehuurd worden, de data-bases kunnenw weer vollopen met nieuwe data.
    Heer Wellink was van mening dat zijn gezag was aangetast door alle boze woorden her en der in de media van de laatste tijd....

    Tip mijnerzijds: hou de eer aan jezelf, het is mooi geweest, het wordt gewoon lachwekkend nu ....
  3. raulgol 1 oktober 2009 16:53
    En doorpakken nu.
    Scheringa eruit, Wellink eruit, Bos eruit.
    Alle mensen die vinden dat zij niet verantwoordelijk zijn of niet slecht gefunctioneerd hebben terwijl ze vorstelijk beloond worden van andermans centen.
    O ja, ook nog even alle bonussen terughalen van Tilmant enzo.

    Eindelijk komt het volk in opstand tegen dit walgelijke gedrag.
  4. forum rang 10 voda 1 oktober 2009 17:09
    Op verzoek van de IEX, plaats ik het maar hier. Het is al oud?, maar ik plaats het toch maar voor de thuiskomers. Misschien belangrijk? :-)

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Bos noemt provisies DSB 'totaal idioot'
    1 oktober 2009, 7:21 uur | FD.nl
    6Door: Klaas Broekhuizen
    'Totaal idioot', noemt minister Wouter Bos van Financiën de provisies van 80% tot 90% die DSB volgens klokkenluiders berekent bij koopsompolissen.

    'Koopsompolissen die de klanten aangesmeerd worden. Het is niet om vrolijk van te worden. Er gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen.'

    De verkooppraktijken bij de DSB Bank kwamen nadrukkelijk aan de orde bij de behandeling van de Miljoenennota, die gisteren zonder motie van wantrouwen werd afgerond. De DSB Bank stond extra in de schijnwerpers omdat oud-minister Gerrit Zalm er tot voor kort bestuurder was en hij nu als bestuursvoorzitter de integratie van Fortis Bank Nederland en ABN Amro moet leiden.

    Volste vertrouwen in Zalm

    Bos sprak wederom het volste vertrouwen in Zalm uit: 'We hebben een van onze allerbeste mensen aan het hoofd van die bank.' De Autoriteit Financiële Markten is een tweede onderzoek naar DSB gestart, waarbij vermoedelijk zowel de verkooppraktijken als de verantwoordelijkheid van het management worden meegenomen. Wanneer dit onderzoek wordt afgerond is niet bekend. 'Kwalijke praktijken moeten worden gestopt. Verder wacht ik rustig af wat uit het onderzoek van de AFM komt', zei Bos.

    Eerder dit jaar kreeg DSB een boete van AFM omdat de 'interne werkmethoden' de deur zouden openzetten voor overkreditering. Individuele gevallen van te hoge leningen zijn toen niet vastgesteld.

    Bank van Dirk Scheringa

    DSB biedt klanten die voor een hypotheek komen, ook een levens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering aan. Dat is gebruikelijk, maar de bank van Dirk Scheringa liet klanten niet per maand betalen. Het hele bedrag moest in een keer worden voldaan, als koopsompolis. Dat bedrag werd opgeteld bij de hypotheek.

    Vanaf 1 januari moet voor klanten helder zijn hoeveel provisie de bank opstrijkt als deze een polis aan een krediet koppelt. Bos verwacht dat mensen er van afzien als de provisie te hoog is. Omdat het transparant wordt, gaat hij niets verbieden. 'De overheid kan ook niet bepalen hoe hoog een provisie mag zijn.'

    Financiële dienstverlening DSB

    Naast Financiën en de AFM, kijkt de ombudsman financiële dienstverlening naar DSB. Hij heeft meer dan 250 klachten verzameld. 'We proberen het fenomeen langs alle mogelijke routes onder controle te krijgen', zei Bos.

    Gerrit Zalm 'vergist' zich in DSB-dossiers 30 september 2009
    SP en GroenLinks willen actie tegen DSB 29 september 2009
    Klein protest voor kantoor DSB 4 september 2009

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
  5. [verwijderd] 1 oktober 2009 17:17
    quote:

    BJL schreef:

    [quote=Bard123]
    Ik geloof niks van die DSB gedupeerden, misschien dat ze iets meer voor hun verzekering betalen dan elders, maar daar staat tegenover dat ze door lagere rente ook meer konden lenen.
    [/quote]

    Punt is dat ze allerlei verzekeringen moesten afsluiten, die je bij een andere bank helemaal niet hoeft af te sluiten.[/quote]

    En dat deden ze vervolgens vrijwillig.

    quote:

    De woekerwinsten daarop tellen aardig op.
    Wederom, geheel vrijwillig.

    [quote]Vergelijken met een lening ergens anders is lastig, aangezien veel klanten ergens anders niet een dergelijke lening kregen.
    Inderdaad en ze waren te stom om te snappen dat ze elders geen lening kregen omdat ze zich de last niet konden permitteren. Vervolgens stappen ze vrijwillig naar de DSB en zijn wat blij dat ze centjes kregen waar ze eventjes hun gaten mee konden vullen.

  6. [verwijderd] 1 oktober 2009 17:20
    Beste Marcel,
    Voor we met z'n allen gaan Bos-bashen is het misschien zinvol even de transcript van de vergadering van gisteren na te lezen. Die is te vinden op: www.tweedekamer.nl/kamerstukken/versl...

    Als je die goed leest blijkt dat Bos de opmerkingen niet in het wilde weg plaatste, maar naar aanleiding van een tussenrapportage van de AFM en onder verwijzing naar eerdere berichten over het algemene standpunt ten aanzien van hoge provisies en ondoorzichtige producten. Om niet op de gestelde vragen in te gaan en zich van commentaar te onthouden, zou dan politiek niet aanvaardbaar zijn geweest.

    Overigens: de oproep van Lakeman is natuurlijk buiten alle proporties; het moedwillig oproepen het faillissement van een bedrijf te bewerkstelligen lijkt mij zowel in sociale als in juridische zin op zijn minst laakbaar.
  7. dirknes 1 oktober 2009 17:31
    Heel heel lang geleden gingen er de wildste verhalen over Bananenrepublieken. Nog even en alleen met een kam bananen weet je wat er de Norm en Waarde van is.
    DSB eruit, Wellink in de VUT, Bos op wachtgeld,
    het klinkt heldhaftig. Wellicht zelfs juist.
    Time for a Change ? .........................
  8. magikmark 1 oktober 2009 17:38
    Hilarisch dit kleuterschool gedrag van Lakeman, zo lekker ondoordacht en emotioneel gestuurd. Zo gaat zijn kredietwaardigheid ook nog door het putje ;p

    quote:

    GB uit G schreef:

    wel-link om je spaarcentjes bij dsb te zette...
    Deuhhh .. ik krijg ze wel weer van de staat terug, deze bank heeft immers WEL staatsgarantie. Maar dat gehannes en gezanik wat door die fantastisch originele aktie van Lakeman word veroorzaakt .. mijn centjes zijn simpelweg momenteel gegijzeld.

  9. Sylvia 11 1 oktober 2009 17:55
    Ik wil graag ABN failliet laten verklaren.
    Goed stukje, Marcel en dank dat je heldere uitleg geeft over wat er nu gaande is door een laakbare oproep.

    Iedereen je spaargeld weghalen morgenochtend, zodat ik en meerdere mensen uiteindelijk gecompenseerd kunnen worden voor ons leed wat in de miljoenen euro's loopt, door bewust verkeerd gegeven beleggingsadviezen.

    Mijn excuus, Nova en dit heeft niets met jou van doen. Mijn oom heeft nog wel een baan voor je;-)

    Ik zie de hilariteit ook in van een dergelijke oproep.
    Maar de gevolgen kunnen onoverzienlijk zijn.

    De achterlijkheid ten top wat hier in Holland weer gebeurt.
    Men staat dit toe, men luistert, men volgt een in het wilde weg gegeven advies op, hoe dom kan men zijn?

    Ik ben doodsbang voor een dergelijk gedrag van de mens.
    Hoe makkelijk is nog steeds de massa te bespelen..

    Sylvia

  10. Dutchwax 1 oktober 2009 18:03
    quote:

    Mij Krijgen Ze Niet Klein schreef:

    [quote=BJL]
    [quote=Bard123]
    Ik geloof niks van die DSB gedupeerden, misschien dat ze iets meer voor hun verzekering betalen dan elders, maar daar staat tegenover dat ze door lagere rente ook meer konden lenen.
    [/quote]

    Punt is dat ze allerlei verzekeringen moesten afsluiten, die je bij een andere bank helemaal niet hoeft af te sluiten.[/quote]

    En dat deden ze vervolgens vrijwillig.

    quote:

    De woekerwinsten daarop tellen aardig op.[/quote]

    Wederom, geheel vrijwillig.

    [quote]Vergelijken met een lening ergens anders is lastig, aangezien veel klanten ergens anders niet een dergelijke lening kregen.
    Inderdaad en ze waren te stom om te snappen dat ze elders geen lening kregen omdat ze zich de last niet konden permitteren. Vervolgens stappen ze vrijwillig naar de DSB en zijn wat blij dat ze centjes kregen waar ze eventjes hun gaten mee konden vullen.

    Gelukkig ben jij wel zo slim en zal dit jou nooit overkomen. Hoogmoed komt voor de val!
    Die dsb bank gaat kapot en zo hoort het ook met oplichters, want dat zijn het. Mij hebben ze ook ooit benaderd maar hun reclame is zo tell sell achtig dat ik ze meteen bij het vuil heb gezet. Nu dankzij de fijne berichten tot in de kamer toe wordt het tijd om af te rekenen met deze oplichters. Heerlijk om te lezen dat massaal het geld wordt opgenomen en er zogenaamd werkzaamheden aan de site zijn, het zijn dus niet alleen oplichters maar ook leugenaars.
  11. [verwijderd] 1 oktober 2009 18:08
    Ik verbaas me niet als dit hele verhaal nog een staartje krijgt. Willens en wetens een bank slopen lijkt mij niet te kunnen ongestraft. In wat voor maatschappij leven wij uberhaupt om zo met mensen om te gaan.
    Mijn medeleven gaat uit naar alle werknemers aldaar.

    Laten we niet vergeten dat de RABo en consorten ook dit soort praktijken hebben uitgehaald en wat te zeggen van Ohra en Dexia.
  12. [verwijderd] 1 oktober 2009 18:08
    Baken en verzekeraars zijn doortrapte criminelen. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen maar wat die arrogante mafkees van een Lakeman flikt kan toch ook niet door de beugel. Is dat niet strafbaar trouwens? Lakeman zou op zijn minst een flink pak slaag van een paar DSB deurwaarders moeten krijgen in een donker steegje.
  13. Dutchwax 1 oktober 2009 18:12
    quote:

    paul63 schreef:

    Ik verbaas me niet als dit hele verhaal nog een staartje krijgt. Willens en wetens een bank slopen lijkt mij niet te kunnen ongestraft. In wat voor maatschappij leven wij uberhaupt om zo met mensen om te gaan.
    Mijn medeleven gaat uit naar alle werknemers aldaar.

    Laten we niet vergeten dat de RABo en consorten ook dit soort praktijken hebben uitgehaald en wat te zeggen van Ohra en Dexia.
    [/quote]

    Typisch nederlands dit, de oplichters zijn opeens slachtoffers. Of bedoel je met
    [quote]
    In wat voor maatschappij leven wij uberhaupt om zo met mensen om te gaan.
    de werknemers van de dsb bank die willens en wetens bloedzuiger contracten verkochten aan klanten die nog in de waan verkeerden dat je een bank kan vertrouwen?
  14. [verwijderd] 1 oktober 2009 18:15
    quote:

    paul63 schreef:

    Ik verbaas me niet als dit hele verhaal nog een staartje krijgt. Willens en wetens een bank slopen lijkt mij niet te kunnen ongestraft. In wat voor maatschappij leven wij uberhaupt om zo met mensen om te gaan.
    Mijn medeleven gaat uit naar alle werknemers aldaar.
    Nee, willens en wetens particulieren financieel de nek omdraaien, dan kan blijkbaar wel ongestraft.

    Ik zeg niet dat de aktie terecht is, maar er is door DSB veel financieel leed veroorzaakt. En blijkbaar hebben de medewerkers een zwijgplicht tijdens het dienstverband, want wat er gebeurde was natuurlijk al heel lang bekend in de branche. Zijn die medeplichtig? Ik vind het onbegrijpelijk dat dit nu pas echt gaat spelen.

    En ik hoop eigenlijk dat Zalm ook door de mangel gaat, want dat is net zo'n grote boef. Al die tijd heeft ie voor Dirk de AFM buiten de deur gehouden, Frangk de G zag het gelukkig al snel en koos eieren voor zijn geld. En nu zit Zalm zijn zakken te vullen bij een andere bank....

    Het zal ongetwijfeld een mooie soap worden, ik ben blij dat ik mijn centjes in ieder geval daar niet heb staan.
  15. [verwijderd] 1 oktober 2009 18:16
    Die pak slaag krijgt Lakeman wel van de AZ supporters. Ook al gaat de DSB niet ten onder.
    Want dat is ook niet in belang van de anderen NL-banken.
    Dus Lakeman barricadeer je deur maar vast. Want Alkmaar naar Utecht is niet zover. En wat deur, betreft ja die heb je nu voorgoed bij de DSB dichtgegooid.
    Je klanten zullen je dankbaar zijn.
174 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,16 -0,90%
EUR/USD 1,0696 -0,01%
FTSE 100 8.053,94 +0,17%
Germany40^ 17.827,30 -1,45%
Gold spot 2.319,22 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,16%
Flow T...
+3,54%
B&S Gr...
+2,43%
RENEWI
+2,42%
Fugro
+2,01%

Dalers

ADYEN NV
-15,13%
VIVORY...
-7,26%
Alfen ...
-6,03%
WDP
-5,32%
BESI
-3,85%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links