Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kans op faillissement DSB waarschijnlijk, groot risico voor houders van deposito's. Solvabiliteit DSB slechts 2,5

325 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sylvia 11 30 juli 2009 15:25
    quote:

    Nee schreef:

    Ik voorspel een failissement van dsb binnen nu en een jaar of 2.

    Wat ik als adviseur allemaal voor ellende ben tegengekomen is ongekend schandalig. Met een heel klein eigen vermogen en een potentiele zeer zware claim die ze boven het hoofd hangt gaan ze dit niet redden. Tel daarbij op
    -het onderzoek dat de afm nu doet naar variabele rentes
    -zeer slechte hypo portefeuille met veels te hoge financieringen tov executiewaardes
    -lopende onderzoeken afm naar andere dsb dossiers
    -media die nu pas ellende dsb begint op te pakken (speelt al jaren)
    -beloningstransparantie die tegenwoordig verplicht is (dsb kan niet meer schadalige koopsompolissen verkopen met 85% provisie)
    -zeer slechte solvabiliteitspositie

    en je kan maar 1 conclusie trekken, DSB gaat eraan. En dit is alleen maar beter voor iedereen. Deze club heeft willens en wetens duizenden mensen de afgrond in geduwd, nu zijn ze zelf aan de beurt.
    Dan blijf je je oude vak als adviseur dus nog even uitoefenen met dat voorspellen?;-)
    Zeker geen zaken gedaan met overige banken, gezien je kennis.

    Adviseur? Van DSB toch niet, neem ik aan?

    Beepee, dit ben jij toch niet, hè, met een nieuw alias sinds vandaag?

  2. [verwijderd] 5 augustus 2009 15:07
    Ombudsman: veel klachten over DSB

    Gepubliceerd: 5 augustus 2009 - ANP

    Hilversum, 5 aug. De financiële ombudsman heeft ongeveer 250 klachten binnengekregen over leningen die bij DSB Bank zijn afgesloten. Dit heeft ombudsman Jan Wolter Wabeke gisteren gezegd in een interview met RTL Nieuws.

    Volgens hem gaat om „verhoudingsgewijs vrij veel klachten". Jaarlijks ontvangt hij zo’n 6.500 tot 7.000 klachten over financieel dienstverleners.

    De bank van AZ-voorzitter Dirk Scheringa ligt onder vuur, omdat consumenten klagen dat zij met te hoge hypotheekschulden en ongewenste verzekeringen zijn opgezadeld. Toezichthouder AFM heeft DSB al boetes van in totaal 120.000 euro opgelegd, omdat de bank haar zaken niet op orde had. Mogelijk krijgt DSB nog meer boetes.

    Verdienmodel van DSB steeds lastiger vol te houden
    Scheringa kan moeilijker stunten met rentetarieven

    Gepubliceerd: 6 juli 2009 12:24 | Gewijzigd: 6 juli 2009 12:34

    DSB moet steeds dieper meebuigen met de eisen die toezichthouders en klanten aan de bank stellen. De bedrijfsvoering van de bank komt daarmee in de knel.
    Door onze redacteur Egbert Kalse

    Amsterdam, 2 juli. Hoe lang houdt de DSB Bank van Dirk Scheringa het hoofd nog boven water? Die vraag is gerechtvaardigd nu toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) twee boetes oplegde aan de DSB. Een van 96.000 euro wegens het onvoldoende naleven van de regels ter voorkoming van overkreditering (simpel gezegd: het verstrekken van te hoge hypotheken). En een van 24.000 euro voor het onvoldoende informeren van klanten over de hypotheekkosten en verzekeringspolissen.

    Van de bedragen op zich zal Scheringa niet wakker liggen. In een miljoenenbedrijf als DSB is een straf van ruim een ton nog wel op te vangen. Zorgelijker voor Scheringa is dat met de twee boetes opnieuw een deel van het verdienmodel van DSB onder druk komt te staan.

    Eerder al paste DSB de koppelverkoop tussen hypotheken en koopsompolissen (levensverzekeringen) aan. Nu heeft de bank, in afwachting van een principiële uitspraak van de rechter, ook de regels voor overkreditering in lijn gebracht met die van de AFM.

    Bedrijfsvoering

    Dat blijft niet zonder consequenties voor de bedrijfsvoering van de bank uit Wognum. Pieter Lakeman – bedrijfsfraudespecialist en samen met de Stichting Hypotheekleed namens 700 gedupeerden bezig een massaclaim tegen DSB op te starten – zegt dat de uitspraak van de AFM van gisteren „de kern van het bedrijfsmodel van DSB” raakt. „DSB maakte voornamelijk winst met de provisies op de polissen. Dat mag nu niet meer. Ook de winst op de polissen zelf zal minder worden.”

    Lakeman is blij met de AFM-uitspraak. „Dit helpt ons enorm omdat DSB nu aantoonbaar onrechtmatig heeft gehandeld”, zegt hij.

    In 2007 kwam ruim de helft van de winst van DSB uit provisies, vorig jaar was dat al minder dan de helft. De nieuwe winstmachine is niet meer exclusief voorbehouden aan DSB en zijn kerstboom aan leenbedrijfjes, maar heet rentemarge en is voor iedereen ongeveer gelijk. Het grote verschil is wel dat de rentes een veel stabielere stroom van inkomsten geven dan de afsluitprovisies.

    Koppeling verboden

    Bovenop de specifieke zaken tegen DSB speelt ook de aanpassing van de regelgeving over provisies de bank parten. Sinds vorig jaar is het verboden om gekoppeld aan de hypotheek polissen en verzekeringen te verkopen die de consument niet nodig heeft. Ook moeten banken en tussenpersonen sinds begin dit jaar vertellen hoeveel zij verdienen aan de polissen.

    Niet alleen DSB, ook andere banken kiezen er daarom voor vaste bedragen te rekenen voor het afsluiten van een hypotheek, in plaats van een jaarlijkse provisie. DSB rekent 1.750 euro per hypotheek, ongeacht de hoogte ervan. Vanaf 1 juli moeten banken ook openbaar maken hoe dat vaste bedrag is opgebouwd.

    Profijt van kredietcrisis

    Op de korte termijn lijkt Scheringa’s DSB te profiteren van de gevolgen van de kredietcrisis, die de pijn van de gedwongen ‘reorganisatie’ wat verzacht. De marges die banken halen op hypotheken zijn nu betrekkelijk hoog, mede dankzij het wegvallen van buitenlandse prijsvechters.

    Door de grote hoeveelheid spaargeld die DSB heeft opgehaald, kan de bank ook nog eens de eigen schulden terugkopen, die door de crisis op de markt minder waard zijn geworden dan waarvoor DSB ze zelf in de boeken heeft staan. Deze ‘truc’ wordt ook door banken als NIBC en de Rabobank toegepast.

    Omvormen tot gewone bank

    De crisis heeft echter ook nadelen voor de bank. Net als anderen is DSB voorzichtiger geworden in het uitlenen van geld. De hypotheekportefeuille was gebaseerd op gemiddeld 4,3 keer het inkomen en een financiering van 93 procent van de waarde van het huis. Dat is afgelopen half jaar gedaald tot 3,4 keer het inkomen en 64 procent van de woningwaarde. Omdat DSB klanten trekt met een relatief laag hypotheektarief, tast ook dat de winstgevendheid aan.

    Voor Scheringa zit er maar een ding op: zijn bank moet zich in versneld tempo omvormen tot een ‘gewone’ bank, en dan nog een zeer efficiënte gewone bank ook, anders worden de (rente)voordelen die hij nu nog kan bieden op termijn onbetaalbaar.
  3. [verwijderd] 5 augustus 2009 15:39
    250 klachten stelt niets voor. Maar wat dacht je van de honderduizenden klachten en claims aangaande de woekerpolissen bij Aegon,ING,Fortis,SNS,Rabo en noem ze maar op.
    Ze moesten ook nog met belastinggeld overeind gehouden worden.
    Bravo DSB dat je naar verhouding maar zoweinig klachten hebt. En daar van zijn nog vele eigen schuld dikke bult. Ja je moest zo snel mogelijk een nieuwe badkamer en was bereid kosten wat kost dit te lenen. Had gespaard of een gewone lening afgesloten zonder allerlei poespas.

    En dan nog dit:
    Door de grote hoeveelheid spaargeld die DSB heeft opgehaald, kan de bank ook nog eens de eigen schulden terugkopen, die door de crisis op de markt minder waard zijn geworden dan waarvoor DSB ze zelf in de boeken heeft staan. Deze ‘truc’ wordt ook door banken als NIBC en de Rabobank toegepast.
    Daar is ING,SNS,Fortis, AbnAmro toch wel jaloers op
  4. [verwijderd] 5 augustus 2009 18:13
    quote:

    Beursplein 5 schreef:

    [quote=beurskijker]

    ...

    Zelf vind ik de DSB een goede transparante bank.

    [/quote]

    De woekerpolissen en wurgcontracten van DSB ook zijn zò transparant, er is geen extra uitleg nodig. Vreemd toch eigenlijk, dat zoveel klanten door de DSB zijn benadeeld.

    Allereerst hebben klanten zich laten benadelen, je bent niets verplicht. Het blijf staan, dat DSB in verhouding tot de rest van de banken bijzonder weinig klachten heeft.
    Je zou eens tegen mensen moeten zeggen, alvorens u een lening afsluit dit moet u eerst laten controleren door de sociale dienst.
    De ach en wee is dan niet van de lucht. Van zoiets als, dat kan ik wel zelf beslissen.
    Als er een bank is die er in Nederland geen zooitje van hebben gemaakt dan is het de DSB wel.
    Ongewild zijn miljoenen Nederlanders ineens aandeel houder geworden van vele banken in de vorm van belastinggeld.
    Kortom het is vele banken een doorn in het oog, dat de DSB z'n financiele zaakjes beter op orde heeft als de rest van de graaiers. Die miljarden vergokt hebben.
    Dat is ook de reden dat ik een gedeelte van mijn vermogen aan de DSB heb toevertrouwd.
    En over woekeren gesproken, je moet de hypotheekrentes van de zogenaamde grootbanken is vergelijken met de euribor rente's dat is pas woekeren. En dan zullen het nog maar niet hebben over de Duisenberg regeling en nog veel meer onfrisse zaken , daar was de DSB NIET bij.
  5. [verwijderd] 5 augustus 2009 20:23
    Nederlandse verzekeraars hebben sinds begin jaren '90 naar schatting circa 6,5 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. Circa 4,1 miljoen huishoudens hebben één of meer van deze producten. In 2006 is er door polishouder gezamenlijk circa € 16 miljard (!) aan premie betaald op beleggingsverzekeringen. De kans is heel groot dat u er ook één of zelfs meer heeft. Klikt u hier voor een lijst van beleggingsverzekeringen van Nederlandse verzekeraars.
    Beleggingsverzekeringen waren in de jaren '90 zeer populair door de fiscale voordelen en het gunstige beursklimaat in die jaren. Hierdoor konden verzekeraars hun klanten in offertes en brochures hoge rendementen en uitkeringen voorspiegelen.

    Vergeleken met deze cijfers is Dirkie een saint met z`n 250 klachten. Goede kans dat van die 250 klachten er 150 ongegrond zijn. Denk maar even aan al die debiele claims nav koninginnedag. een ton boete, een lachertje, ook dat zegt al genoeg. Dirkie heeft 2 fouten gemaakt.

    1: Zalm
    2: hij had staatssteun moeten vragen. Dan hadden ze zich wel even goed achter de oren gekrabt voordat ze de DSB kapot hadden proberen te maken.
  6. HJ deTuinman 4 oktober 2009 00:06
    quote:

    Mr. Aldi schreef:

    Kan weer verwijderd zijn door poster (BP 5). Brakke forum zachte waar van IEX laat nog wel de draad bovenin staan, alsof de reactie er nog staat.
    Op basis van wat er nu gepost wordt, snap ik werkelijk niet waarom dit draadje ineens weer actueel zou zijn?
    Draadje naar boven halen prima, maar waar heb ik en anderen dat dan aan te danken??
    Nietszeggende, inhoudsloze en kansloze forumvervuiling wat mij betreft!

    Groet HJ.
  7. [verwijderd] 4 oktober 2009 00:30
    quote:

    succes46 schreef:

    Voor ING,Aegon,SNS,AbnAmro moet de belastingbetaler nog jaren bloeden.
    Bedankt DBS dat jullie het zover niet hebben laten komen. Zonder overheidssteun een teken van kracht.
    Letop straks proberen ze jullie over te nemen.
    Niet doen in het belang van je spaarders.
    Niet voor ING, niet voor SNS en ook niet voor Aegon. Dat financiert bos via de kapitaalmarkt tegen een heel lage rente terwijl de banke een hoge rente moeten afdragen.
  8. [verwijderd] 4 oktober 2009 00:30
    Wellink doet geen mededelingen over DSB
    Uitgegeven: 3 oktober 2009 16:46
    Laatst gewijzigd: 3 oktober 2009 16:46

    ISTANBUL - DSB Bank voldoet aan de gezondheidseisen van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer wilde DNB-president Nout Wellink zaterdag niet zeggen over de positie van de geplaagde bank.

    © ANP''Wij gaan nooit op individuele specifieke instellingen in, maar we hebben eerder deze week wel gezegd dat de instelling wat betreft solvabiliteit en liquiditeit aan onze normen voldeed'', zei Wellink aan de vooravond van de jaarvergadering van het IMF in Istanbul.

    Volgens de centralebankpresident staat DSB niet onder speciaal toezicht van DNB. ''De hele wereld staat onder extra toezicht. We kijken veel intenser naar de hele financiële sector dan in het verleden. Dat is logisch zolang de crisis duurt.''

    Bos
    Wellink sloot zich aan bij minister van Financiën Wouter Bos, die de oproep van de voorzitter van de stichting Hypotheekleed om massaal geld weg te halen bij DSB eerder deze week ''onverantwoordelijk'' noemde.

    ''Wij gaan er niet over, maar ik denk dat het de moeite waard is om toch eens te onderzoeken hoe dit nu allemaal precies zit'', aldus Wellink. ''Of het strafbaar is, of dat je aansprakelijk bent, ik neem aan dat partijen daar best eens naar zullen gaan kijken.''
  9. [verwijderd] 12 oktober 2009 12:09
    ***************************************
    Rechter plaatst DSB onder curatele

    ***************************************
    ` De rechter heeft een verzoek van De
    Nederlandsche Bank om een noodregeling
    op te leggen aan DSB toegewezen.Dat is
    zojuist bekendgemaakt.De situatie is
    vergelijkbaar met uitstel van betaling,
    waarbij een bewindvoerder zal worden
    aangewezen.

    Vannacht werd een vergelijkbaar verzoek
    van De Nederlandsche Bank nog door de
    rechter afgewezen,omdat DSB nog over
    genoeg liquide middelen zou beschikken.
    De rechter oordeelde toen wel dat de
    positie van DSB zorgelijk is.

    Om 13.30 uur is er een persconferentie
    over DSB bij De Nederlandsche Bank,waar
    ook minister Bos van Financiën bij is.
    ***************************************

    Bron: NOS Teletekst
325 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,52 +0,06%
EUR/USD 1,0728 +0,28%
FTSE 100 8.093,15 +0,66%
Germany40^ 17.951,00 -0,76%
Gold spot 2.327,62 +0,50%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
Flow T...
+5,38%
Fugro
+3,14%
NX FIL...
+3,09%
JUST E...
+1,52%

Dalers

ADYEN NV
-11,22%
WDP
-4,62%
VIVORY...
-2,79%
TomTom
-2,71%
Alfen ...
-2,46%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links