Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

van IEX Profs: TOM

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 juni 2009 19:50
    Gisteren heeft TOM, The Order Machine, een brokervergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het starten van een best execution service voor aandelen. In maart van dit jaar verleende de NMa de initiatiefnemers BinckBank en Optiver hier al toestemming voor. TOM zoekt op verschillende handelsplatformen, waaronder het eigen platform, naar de best mogelijke prijs waartegen een order kan worden uitgevoerd.

    Deze zomer zal TOM klanten van BinckBank en Alex Vermogensbank toegang bieden tot de best mogelijke orderuitvoering van AEX- en AMX-aandelen. Ingevoerde orders worden uitgevoerd via NYSE Euronext of, bij gelijke of betere prijzen, via het eigen platform. TOM heeft de ambitie om uiterlijk over twee jaar, maar indien mogelijk eerder, uit te groeien tot een zogenaamde Multilateral Trading Facility (MTF); een handelsplatform waartoe meerdere banken en liquidity providers toegang hebben. Momenteel voert TOM hierover al gesprekken met marktpartijen.

    Het is volgens directeuren Henk Wim van Arem en Jochum Lubbers ook de bedoeling om andere handelsplatformen zoals Chi-X aan te sluiten. TOM heeft tevens de ambitie om op termijn naast aandelen ook opties aan te bieden. Conform de door MiFID vereiste pre- and post trade transparency zullen de prijzen en volumes op het eigen platform van TOM vooraf en naderhand inzichtelijk zijn.
    Van Arem: “TOM zoekt en vergelijkt op elk moment de koers- en volume-informatie op de belangrijkste beurzen en alternatieve handelsplatformen en vindt voor elke order de scherpste prijs waarop kan worden gehandeld. We zijn de eerste best execution service in Europa die particuliere beleggers - via hun bank - toegang geeft tot handelsplatformen en uitvoeringsprijzen waarop tot dusver alleen professionele beleggers konden handelen.”

    Voor banken zegt TOM de meest efficiënte manier te zijn om te voldoen aan de eisen die MiFID aan ze stelt. Voor liquidity providers denkt TOM interessant te zijn omdat de kosten lager zijn dan op een reguliere beurs. Hierdoor kan een liquidity provider beter quoten. Dit leidt volgens de oprichters van TOM tot meer handel en daarom betere liquiditeit voor de eindbelegger.”
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0728 +0,28%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.945,50 -0,79%
Gold spot 2.334,21 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links