Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Antonov gaat ter ziele

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Marty.mcFly 27 november 2002 12:45
    CEO probeert krampachtig nog beleggers ervan te overtuigen dat er nieuwe contracten worden afgesloten. Dikke kul natuurlijk wat resulteert in de zoveelste emissie eind dit jaar/begin volgend jaar. Leuk begin voor 2003! Geheel in de traditie van Antonov... Ik moet zeggen, deze ballon loopt wel langzaam leeg, maar leeglopen zal die. Antonov gaat ter ziele en een groot automobielbedrijf koopt de knowledge op voor een prikkie.
  2. [verwijderd] 27 november 2002 12:50
    Ratjes die uit het riool kruipen voor een aantal dagen zijn weer in overvloed aanwezig. Als antonov nu al een aankondiging doet over een eventuele fin. ronde is dat mooi ruim op tijd zijn maar weinig bedrijven die dit zolang van te voren aangeven. Naar alle waarschijnlijkheid zal het weer geen enkel probleem zijn om geld te krijgen. Zouden die participaties nou alleen gebeuren om in de toekomst fiscaal compensabele verliezen te hebben of zouden ze toch iets meer weten ik gok op het laatste.
  3. Marty.mcFly 27 november 2002 13:08
    Ik heb al een discussie geopend over Antonov op Eurobench onder de naam Nexgen daar komen ook iex-ers, hun vertel ik ook niet op te rotten naar IEX. Antonov is een vette luchtbel zie je dat niet eens. Martkapitalisatie van ruim 60 MILJOEN EURO!!!! Dat doet toch sterk denken aan een internetbedrijfje begin 2000 die OOK geen omzetten heeft gekend en alleen sterke verliezen en vage praatjes over winst in de toekomst. deze ZEEPBEL zal leeglopen mark my words. koers vandaag al flink onderuit.
  4. [verwijderd] 27 november 2002 13:29
    Luister, Marty.McFly (zeker ook een groeistoornis en een Oedipus-complex, net als je favoriete filmheld?) ik ben het met je eens dat niemand een ander kan vertellen dat-ie moet oprotten. Punt voor jou. Maar traders zoals jij hebben de ballen verstand van een business zoals de auto-industrie. Dat is 'old economy' en dus volgens jullie gesjeesde optiek per definitie niet interessant. Het vereist een bepaalde historische kennis en ook kennis van de materie om te kunnen beoordelen of Antonov een kans heeft, en dat is aan jullie niet besteed. Daarnaast zijn versnellingsbakken vettig en ingewikkeld en dat kan jij niet hebben, met je mooie overhemd. Ik vraag me af, waarom je het eigenlijk nodig vind om juist nu zo fel te posten. Was je soms verkeerd ingestapt? Heb je je soms laten verleiden tot het breken van de gesjeesde day-trader regels en heeft het ouderwetse gedrag van dit aandeel je het deksel op de neus bezorgd? Dat spijt me dan voor je.
  5. Marty.mcFly 27 november 2002 13:52
    Ik heb nooit Antonov aandelen gehad ik ben hier om jullie te waarschuwen of tenminste jullie eraan te herinneren wat de risico's zijn van een opgepompte zeepbel aandeel als Antonov. Bekijk het eens objectief. Er zijn ruim 110 miljoen aandelen uitstaand en er worden elk halfjaar nieuwe bijgedrukt in rap tempo. Dus dat betekent dat bij de huidige koers van 0,60€ de marktkapitalisatie maar liefst 61 miljoen euro is!!! Nu zijn er vast meer bedrijven met zulke marktkapitalisaties maar die kennen al jaren omzet/winst of hebben tenminste enige boekwaarde wat zulks een waardering rechtvaardigt. Maar bij Antonov is dat compleet scheef. Omzet=0 winst=0, alleen miljoenenverliezen assets=nagenoeg 0 Dit is al jaren zo! Wat wordt er dan precies als zijnde 60 miljoen gewaardeerd? De technologie of knowledge hoe je het ook wilt noemen (voor mijn part intangible assets) Deze knowledge wordt dus zo hoog gewaardeerd!!! m.a.w een succes van deze technologie is AL in de prijs verwerkt!!! Het is zeer discutabel of Antonov's vindingen wel wereldrijk gaat worden. Dus nu instappen is gewoon suicide. De kans op mislukking is hoog en dan gaat het aandeel gewoon naar 0 bij een succes duurt het jaren voordat het aandeel boven de 1 euro gaat noteren want zoals eerder gezegd dat is al ingeprijsd. kortom: ZEEPBEL
  6. [verwijderd] 28 november 2002 09:54
    Je hebt nogal wat waardeloze replies op je posting gekregen, Marty, dus moet ik de eer van de believers maar hoog houden. Een zeepbel zou jou toch moeten aantrekken... nee, dat is weer de onnodige muggenzifterij 'oude vs. nieuwe' econonomie. Waar het om gaat is naar mijn smaak niet of de bak van Antonov goed of slecht is. Het gaat erom: gaan de autofabrikanten er voor? En dat is een heel moeilijke vraag. Ondertussen (want de dingen gaan langzaam in deze tak van industrie; de concurrentie is moordend en bedrijfs-spionage is geen onbekend fenomeen) zit Antonov met het probleem van de inkomsten. Ik hoef dit jou niet uit te leggen, dat is duidelijk. Maar dit is precies het punt waar believers en traders onverenigbare meningsverschillen hebben. We weten dat de industrie onder druk van de markt op zoek is naar een automaat die weinig kost en zuinig is, maar toch het rijplezier niet te veel bederft. Een handbak of semi-automaat is niet goed genoeg want in sommige culturen is de stijl van bedienen niet bevorderlijk voor het verbruik van de auto. Vol-automaat dus. Met zes versnellingen, want dat is DE manier om goedkoper te rijden. De Antonov-bak voldoet aan deze markt-eisen, al heb ik zelf geen ervaring met de rij-eigenschappen. Het revolutionaire van de bak zit hem niet in de onderdelen, maar in de mechanische werking, de compactheid en de productie kosten (de helft van een normale automaat). Daarnaast zegt Antonov, is de bak eenvoudig met bestaande middelen te produceren. De interesse is gewekt. Honda is bij de ontwikkeling betrokken. Dit was voor mij reden om eerder dit jaar in te stappen. 9 jaar nadat ik voor het eerst van Antonov hoorde (Autovisie). Je moet bemoeienis van de grootste techneuten in de industrie niet onderschatten. Ik besefte dat ik geduld moest hebben. 10k gekocht op 0.63 en vasthouden. Sindsdien is het industriele acceptatie plaatje alleen maar mooier en mooier geworden. Ook ik maak me zorgen om de strategie van Antonov, maar ik heb hier niet veel verstand van en ik laat het over aan mensen waarvan ik aanneem dat die dat wel hebben. Het gevaar van een onderprijsde overname is enorm, vrees ik. Door Aisin, is mijn idee. Toch zou dat een bevestiging zijn van het gelijk van Antonov. De autofabrikanten lopen op eieren, zij gaan niet het startschot geven. Ik zie het zo: de auto-fabrikanten bepalen of Antonov het gaat maken, maar doen dat door de versnellingsbak-fabrikanten 'opdracht' te geven de AAD te leveren. Die fabrikanten willen daar klaar voor zijn. De kleintjes (NZWL en Sitma zijn de eersten) hebben gedaan wat ze kunnen door een licentie to kopen. Van de groten (ZF, Getrag, BorgWarner, Aisin) lopen de Japanners van Aisin voorop. En ik vertrouw blind op de technische kennis van Japanners. KLortome, Marty: wij hebben geen behoefte aan iemand die zijn gal komt spuwen. Je hebt misschien gelijk. Maar je hebt geen aandelen Antonov, dus bedankt voor je bijdrage en tot ziens.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 877,75 +0,34%
EUR/USD 1,0699 -0,03%
FTSE 100 8.065,82 +0,26%
Germany40^ 18.129,30 -0,05%
Gold spot 2.318,30 -0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+19,58%
ASMI
+11,81%
NX FIL...
+4,81%
RANDST...
+3,80%
BESI
+3,74%

Dalers

ALLFUN...
-10,04%
ING
-6,01%
WDP
-2,51%
Avantium
-2,37%
Flow T...
-1,99%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links