Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie O Wie

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. abruno 23 mei 2008 16:39
    Kan ons vertellen of je kunt achterhalen wie stukken baan koopt zoals vandaag ofdat dit enkel een typefout is. Nog steeds vraag ik me af waarom ING nog steeds een bijna 5% belang heeft (vermoedt ik nog steeds). Dit is al jaren voor hen dood geld of weten ze meer dan wij.
    Zo'n beursnotering kost ook geld. Wordt dit betaald uit de pot van ons (2.85) zou er namelijk nog steeds in staan per aandeel.
    Komt er ooit nog iemand die iets met deze beursnotering gaat doen?

    Nogmaals wie o wie weet er wat te vertellen.

    groeten

    Bieke
  2. [verwijderd] 23 mei 2008 19:24
    Baan is een onderneming in liquidatie. Het is echter zo dat grootaandeelhouder Invensys 95% van de stukken nodig heeft om tot liquidatie over te kunnen gaan. De aandeelhouders die hun stukken niet hebben aangemeld destijds krijgen bij de liquidering een uitkering die overeenkomt met het bod zoals dat in 2000(?) is gedaan. Echter omdat er verschillende procedures liepen tegen Baan nv (veelal door eigen aandeelhouders) was het onmogelijk de onderneming op te heffen. Afgelopen oktober heeft de rechtbank in Arnhem uitspraak gedaan in de laatste der procedures. Volgens mij zijn de eisers in deze zaak niet in beroep gegaan. In theorie zou dat de weg vrijmaken voor een liquidatie, echter volgens Invensys is de verjaring van de zaak (betreffende de overname van Baan) onderbroken door een andere groep aandeelhouders die mogelijk nog een procedure tegen Baan willen starten. Ofwel liquidatie is wederom niet mogelijk.
    Wat betreft ING; zij houden een belang van +/- 5% aan in Baan, dat ze eind jaren '90 hebben genomen. Omdat ze hierop een substantieel verlies hebben geleden, vermoed ik dat ze niet hebben aangemeld voor het bod van Invensys, omdat dit fiscaal nadelig uitpakt. Een liquidatie-uitkering zal waarschijnlijk fiscaal voordeel voor ING opleveren, omdat ze op deze investering een fors verlies hebben geleden. (wat ze in het geval van liquidatie waarschijnlijk kunnen aftrekken van de winstbelasting).
    >Tot zover mijn vermoedens in deze zaak, ik kan echter niet garanderen dat alle informatie correct is. Gelukkig heb ik zelf geen aandelen Baan, wat mij betreft zijn degenen die niet hebben aangemeld 2 maal dom bezig. Ten eerste omdat ze destijds stukken hebben gekocht in een onderneming die een absurd hoge waardering kreeg en ten tweede door vast te houden aan het idee dat Baan 'verkwanselt' is aan Invensys voor een veel te laag bedrag, wat tamelijk onwaarschijnlijk is gezien het serieuze mismanagement van de onderneming (en het feit dat de Baan onderdelen door Invensys al lang weer van de hand zijn gedaan). Bovendien is de kans dat de rechtbank claims van aandeelhouders tegen Baan toewijst in mijn ogen gering. Intussen zijn we acht jaar verder en hebben ze die 2,85 nog steeds niet in handen, waarmee ze de kans op enig rendement op dat kapitaal ook nog eens hebben verspeelt.
    >En dan nog je vraag over de mogelijke kopers van stukken Baan, die vandaag actief leken. Wat mij betreft zijn er 2 mogelijkheden; 1) iemand SPECULEERT op een spoedige liquidatie en maakt gebruik van verschil tussen het bod en de marktprijs om rendement te maken. 2) of iemand WEET meer dan de markt en maakt zo 'gebruik' van het verschil tussen marktprijs en bod. In welk geval wellicht sprake is van voorkennis(?)
  3. [verwijderd] 25 mei 2008 12:05
    Bieke,

    laat je niet in de luren leggen alsof er iets aan de hand is, want "dit spelletje" hebben we al vaker gezien. Er is iemand of enkele personen die met dit aandeel aan het spelen zijn. Er is nauwelijks of geen handel in dit aandeel en dan kun je vrij makkelijk de koers manipuleren.
    Wees niet verbaasd wanneer we maandag of dinsdag ineens weer op 2,20 of 2,10 staan.

    Net als jij zou ik ook wel eens willen weten wanneer die 2,85 (die ons was gegarandeerd) tegemoet kunnen zien.
  4. abruno 26 mei 2008 11:59
    Bedankt allemaal weer voor ieders reactie. Ben ik toch weer even bij. Inderdaad zie je de koers regelmatig flink fluctueren. Ik ben een van die hele domme mensen (2 maal) die deze aandelen nog heeft en ja ik heb er geen rendement op maar b ze eten nog steeds geen brood. Dus ik wacht maar af totdat er ooit iemand iets met deze onderneming gaat doen? Wat ING betreft kan ik me niet voorstellen dat daar 2 maal domme mensen zitten, maar goed

    Toch wel weer leuk om iets op dit forum te lezen

    Groeten

    Bieke
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,55 +0,06%
EUR/USD 1,0729 +0,29%
FTSE 100 8.088,44 +0,60%
Germany40^ 17.959,60 -0,71%
Gold spot 2.328,54 +0,54%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,78%
Flow T...
+5,69%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,52%

Dalers

ADYEN NV
-11,83%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-2,58%
TomTom
-2,27%
BESI
-1,91%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links