Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,600 25 apr 2024 12:51
  • -0,260 (-0,59%) Dagrange 43,480 - 43,800
  • 27.671 Gem. (3M) 417,2K

BNP plan voor integratie Fortis tegen herfst

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Goed_beleg 9 maart 2009 19:31
    BNP Paribas wil plan voor integratie Fortis tegen herfst
    9-3-2009 18:18:51

    Brussel (tijd) - Baudouin Prot, de CEO van BNP Paribas, heeft al een heel duidelijk beeld van de kalender voor de overname en integratie van Fortis Bank. Dat bleek maandag tijdens een conference call. De eerste synergievoordelen verwacht hij vanaf 2010.

    'Ik hoop dat we de volgende keer over het operationele zullen spreken en niet over de transactie op zich', zei Prot. Tijdens de conference call gaf hij eens te meer uitvoerig uitleg bij de financiële aspecten van de overname van Fortis Bank.

    Prot heeft trouwens al een heel duidelijk beeld van de kalender van de operatie:

    - 8 en 9 april: algemene vergaderingen van Fortis Holding
    - midden april: groen licht van Europa
    - eind april: closing van de deal
    - begin mei: voor de integratie worden werkgroepen opgericht
    - juli: de werkgroepen leggen hun conclusies voor
    - juli/augustus: voltooiing van het industrieel project
    - herfst: publicatie van het industrieel en integratieplan van Fortis Bank
    - begin 2010: eerste synergie-effecten

    Prot verwacht zich duidelijk niet meer aan een drievoudig 'neen' tijdens de komende algemene vergaderingen van Fortis Holding. 'Er is een groot verschil met de vergadering van februari jongstleden. Alle aandeelhouders, ook zij die onlangs aandelen Fortis hebben gekocht, zullen mogen stemmen. En de meest recente aandeelhouders zijn meer een voorstander van de operatie', stipte de Franse bankenman aan.

    Prot wees er ook op dat Jozef De Mey, de voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Holding, bepaalde aandeelhouders zal ontmoeten om hen de deal voor te stellen. Zo zal hij morgen/dinsdag de verantwoordelijken van Ping An ontmoeten. 'BNP Paribas zal niet met Ping An praten. Jozef De Mey zal dat doen, want hij werd voorgedragen door Ping An en door de algemene vergadering verkozen', voegde Prot toe.

    'Met Ping An zal de meerderheid verpletterend zijn; zonder Ping An zal ze, geloof ik, confortabel zijn. Daar heb ik alle vertrouwen in', zei Prot nog.

    Volgens de BNP-topman zal het kamp van de ja-stemmers ook de familiale aandeelhouders omvatten, die ongeveer 2 procent van het kapitaal van Fortis uitmaken, evenals de Nederlandse aandeelhoudersvereniging VEB, goed voor zowat 1 procent van het kapitaal. 'Ik hoop dat andere groepen aandeelhouders binnenkort hun positie zullen bekendmaken', besloot Prot. Het advocatenkantoor Modrikamen heeft al laten weten tegen de operatie te zullen stemmen.

    Anne-Sophie Bailly
    as.bailly@lecho.be

    Koen Lambrecht
    koen.lambrecht@tijd.be
  2. forum rang 10 voda 27 maart 2009 12:13
    'Geen aandelenopties voor top BNP Paribas'
    27 maart 2009, 12:08 | ANP
    LONDEN (AFN) - De Franse bank BNP Paribas keert dit jaar geen aandelenopties uit aan de top van het bedrijf. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag. De bank zou daarmee strengere eisen vanuit de politiek voor willen zijn.

    Vorige week deden vier topbestuurders van concurrent Société Générale onder sterke politieke druk al afstand van duizenden aan hen verstrekte aandelenopties. De Franse regering komt naar verwachting volgende week met een nieuwe richtlijn voor beloningen bij bedrijven die met hulp van de overheid overeind zijn gehouden.

    Franse banken die staatssteun ontvingen werden vorig jaar al verplicht om af te zien van het uitkeren van bonussen. Deze verplichting gold echter niet voor aandelenopties, die de ontvanger het recht geven tegen een vooraf bepaalde prijs een aandeel te kopen of verkopen.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links