Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Halo, even opletten, G.Richter is hugh

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2008 12:28
    G.Richter is heel groot in Hongarije. En Hongarije streeft erna heel groot te zijn/worden in de Biotech. Als je dus bij een van de grootste partijen een deal maakt kan dit een standaard worden voor de rest van Hongarije. Lees ook onderstaande informatie eens door:

    Hongarije: biotechnologie
    Datum: 18.08.2008

    De sterkst ontwikkelde gebieden binnen de biotechnologie in Hongarije zijn: chemie, moleculaire biologie, bio-informatica, klinisch testen (250 per jaar), gentechnologie en diagnosticeren.

    Marktomvang
    Hongarije heeft een uitstekende reputatie op enkele onderzoeksterreinen. Het land heeft de meest ontwikkelde farmaceutische en biotechnologie-industrie van de twaalf nieuwe EU-lidstaten. Het heeft een sterke traditie in de farmaceutische sector gecombineerd met grootschalige buitenlandse investeringen in farmaceutische R&D en productie. Er zijn zeventig core-biotechnologiebedrijven actief. In 2006 is de sector met 20 procent gegroeid ten opzichte van 2005 vooral door nieuwe spin-offbedrijven van universiteiten.
    Veel van de biotechnologiebedrijven verkopen aan, of werken in opdracht voor farmaceutische bedrijven, omdat ze zich richten op het ontwikkelen van medicijnen en niet op de productie ervan. Grote buitenlandse farmaceutische bedrijven in Hongarije zijn: Abbott, Novartis, Bayer, Glaxo Smith Kline, Sanofi-Aventis (Chinoin), Egis en AstraZeneca voor klinisch testen. Het grootste Hongaarse bedrijf is Gideon Richter.
    De sterk ontwikkelde ICT-sector vormt ook een goede basis voor de ontwikkeling van de biotechnologiesector. In Hongarije zijn de biotechnologiebedrijven en R&D rondom de vier universiteitssteden Boedapest, Szeged, Debrecen en Pécs ontstaan, die onderling clusters vormen rond specifieke thema’s. De vier universiteitssteden zijn een samenwerkingsverband aangegaan en dingen mee naar Europese projecten. In Boedapest is het grootste Hongaarse biotechnologiebedrijf, ComGenex, voor 11 miljoen US dollar gekocht door AMRI (VS en Azië) en andere bedrijven als Thales Nanotechnology, Diagnosticum, N-Gene, Solvo en Vichem.
    In Szeged (waar de vitamine C is ontdekt) zijn de (bio)medische en chemische faculteiten samen met de lokale overheid het project Biopolisz gestart om spin-offbedrijven op te starten en patenten te registreren: www.biopolisz.hu.

    Marktontwikkeling
    De Hongaarse overheid stelt geld beschikbaar via het Nationale Ontwikkelingsplan II in de vorm van subsidies die worden uitgekeerd door het National Office for Research & Technology. Ook heeft de Hongaarse overheid een pakket stimulerende belastingmaatregelen ingevoerd.
    Daarnaast moet er voldoende potentieel in het huidige onderzoek zitten. Er worden nieuwe clusters opgericht en nieuwe samenwerkingsverbanden gestart met Amerikaanse en Japanse universiteiten evenals met Europese universiteiten, veelal via het Kaderprogramma onderzoek.

    Wetgeving
    De Hongaarse wetgeving is geharmoniseerd met de EU-wetgeving. In januari 2003 is Hongarije al lid geworden van de Europese Patent Conventie. In december 2004 is, naar voorbeeld van de Amerikaanse Bayh-Dole Act, een innovatiewet aangenomen die samenwerking tussen universiteiten en bedrijven stimuleert en het commercialiseren van publiekgefinancierd onderzoek bewerkstelligt. Op basis van deze innovatiewet kunnen intellectuele-eigendomsrechten worden overgedragen aan degene die de begunstigden zijn van het onderzoek (universiteit, consortium met bedrijven) en kunnen publieke organisaties ook spin-offbedrijven opzetten.

    Investeringen
    In 2000 was ‘Fast Ventures’, een Nederlandse risicokapitaalverstrekker (voorheen ABN-Amro), de eerste durfkapitalist om in een Hongaars biotechnologiebedrijf te beleggen: Solvo. Inmiddels zijn ook Amerikaansedurfkapitalisten actief en heeft de Hongaarse Investeringsbank een innovatiefonds in het leven geroepen.

    Overheidsprogramma's en projecten
    De Hongaarse overheid heeft een vijfjarige Nationale Biotechnologie Strategie met financiële middelen ontwikkeld om de biotechnologie in Hongarije verder te doen groeien. Het doel is om in 2010 honderd tot tweehonderd nieuwe biotechnologiebedrijven te hebben, waarvan er tachtig duurzaam moeten zijn.
    Op de website van de Hongaarse Biotechnologie Associatie (HBA) is een database te vinden met 'spin-off opportunities' en investeringsprojecten: www.hungarianbiotech.org/html_hun/pdf... .

    Meer informatie:

    Hongaarse Biotechnologie Associatie (HBA): www.hungarianbiotech.org
    Hungarian Investment and Trade Development Agency: www.itd.hu > priority sectors
    National Office for Research & Technology: www.nkth.gov.hu
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0707 +0,04%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,51 -0,02%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links