Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ctac AEX:CTAC.NL, NL0000345577

  • 4,020 19 apr 2024 17:19
  • +0,110 (+2,81%) Dagrange 3,870 - 4,100
  • 39.225 Gem. (3M) 16,2K

PB Ctac levertt aan KPN

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 november 2008 16:00
    18 november 2008



    KPN Retail kiest voor Point-of-Sale-oplossing van Ctac

    ’s-Hertogenbosch, 18 november 2008

    KPN Retail heeft na een selectieproces en een Proof of Concept gekozen voor XV Retail, de Point-of-Sale-oplossing (POS) van IT-dienstverlener Ctac Retail KPN Retail gaat XV Retail inzetten in zijn 145 winkels en Business Centers in Nederland. De oplossing ondersteunt in totaal ruim 500 kassa’s.

    KPN werkt op...

    Ctac levert XV Retail aan KPN
    dinsdag 18 november 2008 | 10:02 CET

    KPN Retail gaat XV Retail, de Point-of-Sale-oplossing (POS) van IT-dienstverlener Ctac Retail, inzetten in zijn 145 winkels en Business Centers in Nederland. De oplossing ondersteunt in totaal ruim 500 kassa's. XV Retail voorziet in een online koppeling met het centrale SAP-systeem, waardoor in elke winkel real-time informatie beschikbaar is over producten en prijzen. Ctac Retail en KPN Retail zijn in oktober 2008 gestart met de uitrol van de nieuwe POS-oplossing. Naar verwachting zullen alle 145 winkels in het voorjaar van 2009 aangesloten zijn.
  2. [verwijderd] 19 november 2008 09:22
    UPDATE: BESLUIT NA DRAMATISCH RESULTAAT
    Hedgefonds GO Capital valt om
    18 november 2008, 7:51 uur | FD.nl
    2GO Capital gaat voorgoed dicht. Het Nederlandse hedgefonds, dat al sinds maart is gesloten voor uittreders, gaat niet meer open. De beleggingen worden verkocht. Wat over blijft gaat naar de deelnemers.

    Aanvankelijk zou GO Capital in december weer opengaan, maar daartoe zien de beheerders van het Amsterdamse hedgefonds geen kans meer. ‘Liquidatie maakt een einde aan de onzekerheid’, aldus de beheerders van GO Capital in een brief aan de beleggers. De beheerders zeggen tegelijk dat zij een nieuw fonds willen oprichten, zonder in detail te treden.

    GO Capital heeft een heel slecht jaar achter de rug. Na een aantal zeer succesvolle jaren is het fondsvermogen van GO Capital in 2008 meer dan gehalveerd tot krap euro 300 mln. Er zitten duizenden, vooral Nederlandse beleggers in het hedgefonds, dat zijn geld vooral heeft belegd in kleine bedrijven. Deze zijn extra hard getroffen door de dalende beurskoersen.

    Oktober was een van de slechtste maanden ooit

    Hedgefondsen staan wereldwijd dit jaar op een verlies van gemiddeld 20%. Oktober was een van de slechtste maanden ooit. De prijzen van aandelen, obligaties en grondstoffen kelderden. Banken beperkten hun kredietverlening.

    Beleggers krijgen in januari 60% van het vermogen van GO Capital uitgekeerd in contanten. De ontmanteling van de rest van het fonds gaat twee jaar duren. Dit geld zit nog in bedrijven waarin in het huidige beursklimaat nauwelijks wordt gehandeld.

    Zou CTac 1 van die fondsen zijn waarvan ze mondjesmaat aandelen moeten verkopen?
  3. MegaTelstar 19 november 2008 09:37
    quote:

    Sixtysound schreef:

    18 november 2008
    KPN Retail kiest voor Point-of-Sale-oplossing van Ctac
    Goed gevonden Sixty.
    Mooie klant binnengehaald. Grote naam alvast.
    Het lijkt er inderdaad op dat een grotere belegger mondjesmaat zijn aandelen CTAC loost c.q. moet lozen.
    Ondanks de goede kwartaalcijfers, vooruitzichten en nieuwe klanten blijft de laatkant (te) goed gevuld.

    Groet, SuperTelstar
  4. MegaTelstar 19 november 2008 11:14
    Met het hele verhaal zie je het beoogde effect van XV Retail terug.

    "
    ’s-Hertogenbosch, 18 november 2008
    KPN Retail kiest voor Point-of-Sale-oplossing van Ctac
    KPN Retail heeft na een selectieproces en een Proof of Concept gekozen voor XV Retail, de Point-of-Sale-oplossing (POS) van IT-dienstverlener Ctac Retail. KPN Retail gaat XV Retail inzetten in zijn 145 winkels en Business Centers in Nederland. De oplossing ondersteunt in totaal ruim 500 kassa’s.
    KPN werkt op dit moment aan een herpositionering van zijn retailactiviteiten binnen de Primafoon-vestigingen, KPN Business Centers en Hi-winkels. Daarnaast wil KPN Retail zijn klanten sneller en efficiënter van dienst zijn. Doordat het bestaande kassasysteem hiervoor te weinig flexibel was, startte KPN Retail een oriëntatie op een nieuwe oplossing.
    Na een RFP-traject vroeg het bedrijf Ctac Retail een Proof of Concept met XV Retail uit te voeren. Daaruit bleek dat deze oplossing nauw aansloot bij de eisen van KPN Retail.
    Zo voorziet XV Retail in een online koppeling met het centrale SAP-systeem, waardoor in elke winkel real-time informatie beschikbaar is over producten en prijzen, waar daar voorheen een nachtproces voor nodig was.
    Tevens is het mogelijk geworden, door de naadloze integratie van XV Retail met het centrale SAP-systeem en met de werkplekken in de winkels, om het invoeren van
    abonnementsgegevens en het afrekenen op één werkplek te doen. Door deze werkwijze zijn klanten sneller te helpen en dringt KPN Retail wachtrijen in de winkels verder terug.
    Doordat XV Retail via het internet te ontsluiten is, is het beheer volledig gecentraliseerd. Daarnaast is XV Retail vrijwel volledig als standaardpakket neergezet, waarin vrijwel alle benodigde functionaliteiten al aanwezig zijn. Zo zijn er dus weinig specifieke aanpassingen nodig en bespaart KPN Retail aanzienlijk op kosten van ontwikkeling en onderhoud van het systeem. Ctac Retail en KPN Retail zijn in oktober 2008 gestart met de uitrol van de nieuwe POS-oplossing. Naar verwachting zullen alle 145 winkels in het voorjaar van 2009 aangesloten zijn.
    "

    Groet, SuperTelstar

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links