Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handel in aandelenopties moet verboden!

163 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 november 2008 21:39
    quote:

    jonas schreef:

    Hier een optie-adept die nog kwaad over mij spreekt ook: de heer BJL. Wat een slechtigheid, rept over een tirade. wat een demagogische taal oh oh oh!
    Jonas, misschien kun je eens in gaan op de argumenten van BJL in plaats van verontwaardigd te doen en over andere zaken te beginnen?

    Enkele maanden geleden waren er al discussies over de derivaten die problemen zouden veroorzaken etc, maar ik heb niets of niemand zien aantonen dat derivaten het probleem waren. Het was allemaal erg suggestief en uit de lucht gegrepen.

    Het probleem was en is slecht risicomanagement. Crises zijn van alle tijden, ook in tijden dat er niet grootschalig in derivaten gehandeld werd waren er crisis. De 1929 crisis is in dit draadje al genoemd. Ja, derivaten spelen een rol, maar ook de globalisering en de toegenomen verwevenheid van bedrijven en economieen. Derivaten verbieden om financiele problemen te voorkomen is net zoiets als bomen verbieden om auto-ongelukken te voorkomen. Bomen spelen een rol in veel dodelijke ongevallen. Iedereen begrijpt echter dat het verbieden van bomen het probleem van dodelijk auto-ongelukken niet oplost.

    mvg
    Wilco
  2. [verwijderd] 14 november 2008 22:34
    quote:

    iMac Rulez schreef:

    [quote=De Pareltjeszoeker]
    [quote=iMac Rulez]
    [quote=fes]
    Gewoon terug naar af, met beleggingen inclusief onbelast dividend.
    [/quote]
    Dividend is niet belast. het is een voorheffing en wordt met de IB verrekend.
    [/quote]
    Leer maar eerst hoe belastingheffing precies werkt. Wat je zegt is TOTALE ONZIN.
    [/quote]

    "TOTALE ONZIN"? (Schreeuwen komt van jou)

    Wat ik zeg klopt exact. Dividendbelasting is een voorheffing en wordt met je Inkomstenbelasting verrekend.

    Als jij tot die anderhalve steuntrekker hoort die geen IB aanslag krijgt dan heb je inderdaad pech maar dan heb je niets op de beurs te zoeken. Doe je dat wel dan is je uitkering of onterecht of te hoog!



    Dividend is wel belast, het is een voorheffing op de ib-aangifte. Heb je een inkomen waarbij er weinig belasting betaald moeten worden, dan krijgt het terug. Daarnaast is het voor sommige buitenland een defitieve eindheffing. Maar dat terzijde.

    By the way: Ik wist niet dat je je m'n boeken kent, maar ik mag hopen dat je bij de fiscus werkt, dan hou ik nog meer over dan ik nu al gewend bent.
  3. [verwijderd] 14 november 2008 22:38
    Opties, turbo's, superturbo's, speeders, sprinters, warrants allemaal mooie instrumenten voor de beuzen.

    Hierdoor is het meer een gokpaleis geworden ipv een beurs verzamelpunt is om voor bedrijven vermogen op te halen.

    Het vertrouwen in aandelen is op een dieptepunt beland. De beurzen zijn legale gokpaleizen geworden.

    Hans

  4. [verwijderd] 14 november 2008 22:40
    quote:

    Hans19 schreef:

    Opties, turbo's, superturbo's, speeders, sprinters, warrants allemaal mooie instrumenten voor de beuzen.

    Hierdoor is het meer een gokpaleis geworden ipv een beurs verzamelpunt is om voor bedrijven vermogen op te halen.

    Het vertrouwen in aandelen is op een dieptepunt beland. De beurzen zijn legale gokpaleizen geworden.

    Hans


    De grote zucht naar geld i.p.v. het streven naar goed rentmeersterschap.
  5. [verwijderd] 14 november 2008 22:41
    quote:

    Silent Trader schreef:

    Derivaten verbieden om financiele problemen te voorkomen is net zoiets als bomen verbieden om auto-ongelukken te voorkomen. Bomen spelen een rol in veel dodelijke ongevallen. Iedereen begrijpt echter dat het verbieden van bomen het probleem van dodelijk auto-ongelukken niet oplost.
    Auto's verbieden daarentegen is wel zeer effectief ;)
  6. [verwijderd] 14 november 2008 22:46

    Wilco, het is toch echt de heer BJL (Ben) die mij ervan verdenkt meningen te hebben, omdat ik met optieverliezen zou zitten. Dat is dus onzin en doet er niet toe voor de vraag of optiehandel in aandelen nut heeft.

    Ik stel ook al helemaal niet dat derivaten helemaal geen nut hebben. Als rente- of valuta- grondstofdekking kan het nut hebben. Denk aan de arme superhard werkende koffieboer in Brazilie. Daarbij hoop ik natuurlijk wel dat de tussenhandel niet teveel van hen afpakt. Met een zekere voorverkoop van de bonen kan die boer betr af zijn.

    Dan stel je dit:
    "Het probleem was en is slecht risicomanagement. Crises zijn van alle tijden, ook in tijden dat er niet grootschalig in derivaten gehandeld werd waren er crisis. De 1929 crisis is in dit draadje al genoemd. Ja, derivaten spelen een rol, maar ook de globalisering en de toegenomen verwevenheid van bedrijven en economieen. Derivaten verbieden om financiele problemen te voorkomen is net zoiets als bomen verbieden om auto-ongelukken te voorkomen. Bomen spelen een rol in veel dodelijke ongevallen. Iedereen begrijpt echter dat het verbieden van bomen het probleem van dodelijk auto-ongelukken niet oplost."

    Grotendeels ben ik het in hoofdzaak eigenlijk met je eens. Er is iets gigantisch misgegaan met dat risicomanagement. Het was de menselijke hebzucht en de gebrekkige controle. Aan het eerste kan je weinig doen aan het tweede wel. Jonas is voor het verbieden van onnuttige activiteiten zoals die handel in aandelenopties.

    Netuurlijk is verbieden op zich een slechte zaak. Ik ben voor zo min mohgelijk overheidsbemoeizucht, maar wel met behoud van het sociale. Dat is een aparte discussie dus daar ga ik niet verder op in Verbieden is eveneens gebieden. Dat is ook verplicht belasting afdragen zoals zaken die nauwelijks via de belastingheffing hoeven te verlopen zoals ontwikkelingshulp, maar dat maak ik niet alleen uit.

    Bij optiehandel in aandelen is het voor mij volkomen duidelijk: afschaffen die handel. Dat heeft geen nut en richt de aandacht om zaken waarom het eigenlijk niet gaat. Ik ben ouderwetse en stel als aandeelhouder wil ik op een leuke manier in bedrijven beleggen die ik tracht te doorgonden en met welke ik wat meeleef.

    Wacht maar af de komende tijden als de crisis doorzet. Dan hebben we het bijvoorbeeld niet meer bij Draka, ASMI,Heymans (heb ik vandaag gekocht) over optiegedoe, maar over het belang van deze bedrijven voor de Nederlandse economie. Als aandeelhouder zal ik daar op termijn van profiteren. Opties kopen onzin! Kijk eens naar de transactiekosten bij deze bijna pennystocks. Waar blijft je dividend dan bij die opties. Ja het wordt verrekend ofzo. Nou. ik heb liever money in de pocket en als een goed geleid bedrijf dat eens overslaat vanwege een mooie overname, ook goed.

    Groet, Jonas

  7. [verwijderd] 14 november 2008 22:48
    [Modbreak Jeroen (forum@iex.nl): Gelieve geen teksten te plaatsen die aanleiding kunnen vormen voor een persoonlijk aanval.]

    Het feit dat de aandelen dalen komt gewoon door de slechte economische vooruitzichten.

    Die communisten die misbruik maken van hun eigen werkweigering die in de toekomst verwacht wordt, willen vervolgens de beurs de schuld geven. Nee, niet de beurs, maar de gewone particulier die maar een appel en een ei investeert in opties.

    Slechtste post ooit; dus draadje op slot aub.

  8. [verwijderd] 14 november 2008 22:50
    Nu heb ik nog steeds niet gelezen wat het schadelijke van opties is (behalve dat beleggers er geld mee kunnen verliezen [btw: aex dit jaar al bijna gehalveerd en de afgelopen 10 jaar het rendement lager dan een spaarrekening dus beleggen = ...]).

    en ook nog niet welke optiefiguren welke problemen hebben veroorzaakt.
  9. [verwijderd] 14 november 2008 23:01
    Tja Jonas, Ik denk eigelijk dat het dreigt uit te draaien op een (heel menselijk) meningsveschil.

    Echt objectieve argumenten, hoe ik ook probeer, kan ik eigenlijk niet terugvinden.

    Ben niet zo welbespraakt, maar dat is mijn mening tot nu toe.

    Je zult er misschien wel aan moeten wennen dat het (m.i.) anders in elkaar zou kunnen zitten.
    Maar ook dat is natuurlijk mijn mening.

    Het kan natuurlijk ook dat je het gewoon niet meent en de posting wil rekken.(Zou kunnen en neig daar een beetje toe nu)

    Mvg Peerke
  10. [verwijderd] 14 november 2008 23:09
    quote:

    Hans19 schreef:

    Opties zijn nergens goed voor. Als je niet in een bedrijf gelooft, dan verkoop je de aandelen.

    wat nu als ik wel positief ben over bedrijf A, maar niet over de markt?

    met opties(futures) kan je beleggen in bedrijf A en het marktrisico afdekken.

    of zelfs short gaan in concurrent bedrijf B dat je een minder goede toekomst toedicht.
  11. [verwijderd] 14 november 2008 23:12
    Hollands Glorie bedankt. Ik heb echt hartelijk moeten lachen. De communisten worden er inmiddels ook al bijgehaald. Censuur: draadje moet op slot!
    Wij raken zo verzeild in een heuse James Bondfilm.

    007 Jonas solliciteert naar de hoofdrol, maar zal wel te oud en aftands zijn. Jammer, het zal niet worden "here James Bond (Jonas) Ursala I come to save you etc etc (daar zit de clou)".

    Glorie:

    "Ik heb nog nooit zo'n achterlijke openingspost gelezen.

    Het feit dat de aandelen dalen komt gewoon door de slechte economische vooruitzichten.

    Die communisten die op zo'n smerige manier misbruik maken van hun eigen werkweigering die in de toekomst verwacht wordt, willen vervolgens de beurs de schuld geven. Nee, niet de beurs, maar de gewone particulier die maar een appel en een ei investeert in opties.

    Slechtste post ooit; dus draadje op slot aub."

    Groet, Jonas

  12. [verwijderd] 14 november 2008 23:16
    quote:

    BJL schreef:

    [quote=De Pareltjeszoeker]
    Wat zeker moet worden afgeschaft is de handel in de weekopties. Deze dragen niets bij, althans niet anders dan het bekende rood of zwart gokelement.
    [/quote]

    dat is inderdaad een onzinnige toevoeging.
    Hoe bedoel je dat BJL?
    Twijfelde even.(achteraf)
    Mvg Peerke
  13. [verwijderd] 14 november 2008 23:18
    ach hoe zal ik het zeggen.. de Z in de The Black Scholes formule of moet ik zeggen in de Merton formule staat voor een chaotisch model.. (dat was vroeger de r) . de Z^3 is een complexe wokkel maar we weten allemaal dat als iets complex is zoals de bouw van de Millennium Dome dingen gebouwd kunnen worden en daarom ook de Z als volatiele kracht zetter (ja ik weet niet hoe ik het beter kan omschrijven) ooit bedwongen zal worden...
    dus daarom maakt het gebruik van opties en andere afgeleiden niet echt uit in deze maatschappij... wat er onderkend moet worden is het verschil tussen de menselijke ontwikkeling en het echte en daar zijn we allemaal in mee gegaan.. je zou jezelf de volgende vraag kunnen stellen, waarom is de hele wereld net zo random als ik zou het een software fout kunnen zijn. (stel je voor dat alle pakketten en wiskundige uitgaan van het zelfde proces dan zou je de toekomst kunnen voorspellen).... Bizar
  14. [verwijderd] 14 november 2008 23:39

    peerke, waarom zou ik draadjes willen rekken? Kost alleeen maar energie. Mijn argumenten zijn klip en klaaren voor elke redelijk denkende belegger overtuigend.

    Natuurlijk er zijn altijd eigenwijze loederstralige IEX-ers met onjuiste wandenkbeelden. Dat kan en dat mag in deze democratische maatschappij. Ook mensen met een foute visie Peerke moeten de ruimte krijgen.

    Nu ga ik naar bed en ik hoop dat ik geen nachtmerries krijg van het kwaad en de ellende van die handel in aandelenopties. Dat zal niet mee vallen. Eerst even het hondje uitlaten geeft mogelijk wat rust.

    Groet, Jonas
  15. [verwijderd] 14 november 2008 23:45
    Wilt u heftig gokken met hefboomeffent (in de factor oftewel turbo/superturbo/speeder/superspeeder/sprinter/supersprinter), dan is onderstaand wel iets voor u.

    Wilt u versneld profiteren van bewegingen in markten, zoals een stijging van de AEX of een daling van de olieprijs, waarbij zelfs een kleine beweging een hoog rendement kan opleveren? Turbo’s bieden u die mogelijkheid.
163 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0695 -0,07%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,36 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links