Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

wordt de verkoop teruggedraaid bij fortis

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 oktober 2008 12:11
    Sale of Dutch Fortis bank not an option - finmin
    AMSTERDAM, Oct 23 (Reuters) - The Dutch government has no intention of selling the Dutch banking operation of Fortis and will proceed with its planned integration with ABN AMRO, a Finance Ministry spokesman said on Thursday.

    The spokesman was responding to comments made by Dutch trade union De Unie urging the government to consider the sale of Fortis Bank Nederland to BNP Paribas following its nationalisation by the government earlier this month.

    "That is not an option," the spokesman said, adding that the government will integrate Fortis with ABN AMRO as planned
  2. forum rang 4 aossa 23 oktober 2008 12:25
    Schokkend bewijs in Fortis-zaak

    Het advocatenkantoor Modrikamen dat door Belegger.nl en haar zustersite Beursduivel.be is ingeschakeld om gedupeerde Fortis-beleggers bij te staan, heeft ‘schokkend’ bewijsmateriaal in handen gekregen.

    Twee Fortis-bestuurders die betrokken waren bij de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas, hebben schriftelijk antwoord gegeven op alle vragen van Modrikamen. ‘Het komt neer op een schuldbekentenis, dit is geldig bewijsmateriaal’, zegt advocaat Laurent Arnauts.

    Uit de stukken blijkt onder meer dat de Nederlandse staat zware druk heeft uitgeoefend op de Belgische autoriteiten. Volgens de Fortis-bestuurders door de eerder toegezegde 4 miljard euro niet uit te betalen en te dreigen Fortis Nederland onder curatele te plaatsen.

    ‘Het is vooral schokkend te moeten constateren dat de hele transactie waarbij de Nederlandse activa van Fortis voor 16,7 miljard euro werd overgenomen door de Nederlandse staat, slechts op één A4-tje beschreven staat. Zonder de waarde van de verschillende onderdelen, zonder specificaties’, stelt Arnauts. De advocaat wijst bovendien op het feit dat verschillende zakenbanken deze activa een stuk hoger waarderen.

    Verder blijkt uit de antwoorden van de Fortis-bestuurders dat alle beslissingen die na het stilleggen van de handel in Fortis werden genomen, door de Nederlandse en Belgische autoriteiten werden beklonken. Fortis zou volledig buiten spel zijn gezet.

    Modrikamen wil dat de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas wordt opgeschort. Volgens het advocatenkantoor zijn Fortis-aandeelhouders zwaar gedupeerd door de te lage prijs die de Franse bank heeft moeten betalen voor deze activiteiten.

    Volgens Modrikamen was er ook geen grote financiële crisis voorhanden, die de verkoop van Fortis Bank NV aan BNP Paribas rechtvaardigde. ‘Op vrijdag 3 oktober 2008 nam Fortis immers de 16,7 miljard euro in ontvangst, afkomstig van de verkoop van haar Nederlandse activa. Daarnaast werd haar ook nog zo’n 52 miljard euro aan funding terugbetaald door de Nederlandse monetaire instellingen.’

    Door de ‘verrassende’ schriftelijke antwoorden van de Fortis-bestuurders, vindt Modrikamen een eerder aangevraagd getuigenverhoor niet meer nodig. ‘We hebben echt succes geboekt met deze schuldbekentenis’, aldus advocaat Arnauts.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0708 +0,52%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,94 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links