Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nooit meer een penny stock

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Cacla 17 augustus 2002 00:21
    Wij beleggers hebben de afgelopen week een unieke kans gehad. Hopelijk hebben enkele van jullie hiervan kunnen profiteren. We zitten nu in het laatste levensjaar van een aantal fondsen die lange tijd de smaakmakers op de beurs zijn geweest. Bedrijven als Landis, KPNQwest, LCI hebben inmiddels al het loodje gelegd. UPC, Versatel, Newconomy en nog een aantal van dat soort fondsen zullen nog volgen. Andere bedrijven als Baan en Worldonline hebben we nog net voor een paar oude stuivers kunnen laten emigreren. Wat blijft er dan nog over? Het antwoord is vrij simpel; niet zo veel meer. We hebben nog CMG, Ordina en Getronics en daarnaast nog een groot aantal kleintjes. Als je op dit moment een ICT bedrijf bent wat nog steeds op de beurs staat en daarnaast nog steeds geen verlies lijdt ben je een groot winnaar. Je bent een nog grotere winnaar als je in staat bent om in deze markt vrijwel alle grote contracten binnen te slepen. We zitten in een markt waarin elke zichzelf respecterende multinational haar IT afdelingen gaat outsourcen. Simpelweg omdat ze jarenlang teveel hebben betaald door het 'zelf' te doen. Zelf doen was natuurlijk niet echt mogelijk in die markt dus werden er vele contracters en consultants in dienst genomen. Die tijd is nu voorgoed voorbij. Bij Getronics kunnen deze bedrijven nu terecht om voor een lagere prijs betere en betrouwbaardere diensten te krijgen. Het personeel staat er klaar voor want die hebben ze vrijwel allemaal vast weten te houden. Die zullen zich de komende tijd vooral gaan richten op het onderhouden en verbeteren van de bestaande systemen. De tijd gaat echter ook weer komen dat bedrijven weer aan vervanging toe zijn. Dan laat je dit toch gewoon over aan je huisleverancier! Echt waar, Getronics staat er ijzersterk voor. De grootste dip is geweest vanaf nu is er alleen nog maar een weg: omhoog. Ik ga ervan uit dat dit bedrijf binnen 2 jaar weer een reële waardering zal hebben op de beurs. In mijn ogen is die gelijk aan de omzet van de onderneming, ervan uitgaande dat er ook weer een acceptabele marge zal worden gehaald. Binnen 2 jaar zal het aandeel dus zo'n €10,- kunnen noteren. Datzelfde bedrijf kon eergisteren nog voor minder dan 70 Eurocenten worden gekocht! Kortom een unieke kans. Het aandeel doet nu €1,04 en het zal nooit meer onder de Euro komen.
  2. forum rang 7 ffff 19 augustus 2002 13:43
    Value-belegger, In principe ben ik het met je eens. Dat de "survivors' straks de dienst zullen uitmaken. maar ik kijk toch ook steeds naar buitenlandse grote bedrijven. Neem nu : Transiciel, genoteerd in Parijs. Ik kan er langzamerhand een boek over schrijven. Nam UCC over. Vonden we allemaal voor veel te weinig en achteraf gezien voor een heel deftige prijs. Transiciel steeds blijven volgen. Nam vooraanstaand Belgisch bedrijf over enkele maanden egelden en dan plotsklaps twee weken geleden dondert het ook in elkaar. Ik denk zelf dat er nog steeds gesnoeid zal moeten blijven en dan is de vraag wat er met de rest van die tientallen kleine bedrijven gebeurt die nog steeds genoteerd staan. Ik wil maar zeggen: Het zou mij ook niet verwonderen als er nu nog steeds bedrijven ten gronde gaan. Peter
  3. forum rang 7 ffff 19 augustus 2002 13:49
    Heb je net iets gepost in deze rubriek of er komt alweer een zakenbank met een oordeel. Ongeveer dezelfde visie...... 19 augustus 2002, 13:38 uur AMSTERDAM (Dow Jones)--ING laat het beleggingsadvies voor Getronics staan op 'hold' na de goede halfjaarcijfers. ING wil eerst meer informatie over de plannen van het bedrijf om de schuld te reduceren voordat het advies wordt bijgesteld. De markt blijft volgens ING voorlopig moeilijk voor Getronics.
  4. Cacla 19 augustus 2002 19:49
    Peter, Helemaal mee eens. Zelf ben ik nogal positief ingesteld dus denk zelfs dat het positief is dat er nog enkele bedrijven failliet zullen moeten gaan de komende jaren. Dat consolideert de markt een beetje. Bij Getronics durfde ik het echter wel aan om flink in te stappen. Ik denk (en hoop) dat Getronics één van die survivors is. In het jaar van de 'bezinning' sluit Getronics het ene na het andere nieuwe grote contract bekend. Natuurlijk kan ik er ook flink naast zitten. Er kunnen nog lijken in de kast liggen, de economie kan nog verslechteren, de schuldsanering kan in gevaar komen en er kunnen vliegtuigen in wolkenkrabbers vliegen. Om maar eens een aantal gevaren te noemen waar Getronics wel of geen directe invloed op heeft. Nogmaals ik ben erg positief over Getronics omdat ik geloof dat ze er echt ten opzichte van alle concurrenten heel sterk voorstaan. M.v.g.
  5. [verwijderd] 28 augustus 2002 13:45
    Waar heb ik dat eerder gehoord... Oh ja, Voetbalclub NAC uit Breda, die riepen nadat ze gepromoveerd waren ook nooit meer eerste divisie... En binnen afzienbare tijd, ja hoor. Zo zie je maar, zeg nooit, nooit! Het lijkt erop dat Getronics steeds een opleving heeft na de cijfers en dan weer langzaam wegglijdt. Helaas glijden we wel steeds dieper. Toch vreemd eigenlijk. Ik denk dat Getronics regelmatig goed nieuws nodig heeft. Contractje hier, contractje daar...
  6. [verwijderd] 29 augustus 2002 17:48
    ik heb een deja vu... maar wat is het? ik kan er niet op komen... hmmm... moeilijk... ja.. ja.. daar komt het... ja... ik weet het!!! jullie en jullie uitspraken doen me denken aan een ander bedrijf dat de witte raaf in zijn markt was. ja dat is het! ik heb het: KPNQWEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links