Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,300 25 apr 2024 17:27
  • -0,560 (-1,28%) Dagrange 43,140 - 43,800
  • 86.333 Gem. (3M) 417,2K

'Fortis opent fors lager'

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 oktober 2008 10:21
    'Fortis opent fors lager'
    14 oktober 2008, 10:03 uur | FD.nl
    Door: Frits Conijn
    Na bijna anderhalve week kan vanaf vanmorgen 11.00 uur weer in Fortis worden gehandeld. Over de openingskoers bestaat nog veel verwarring. 'In de markt wordt gesproken van een prijs tussen de euro 2,50 en euro 3,00 per aandeel.' Vrijdag 3 oktober sloot het aandeel op euro 5,41.

    De bank en verzekeraar beraadt zich momenteel op de strategie en het dividendbeleid en verwacht dit zo spoedig mogelijk naar buiten te brengen. Het financiële concern meldde dinsdag verder dat het verwacht aan al haar schuldverplichtingen te kunnen voldoen.

    Handel Fortis gaat weer van start

    Hoge prijs

    'De euro 2,50 of euro 3 lijkt mij een hoge prijs', zegt Cees Smit van Today's Beheer. 'Eerder heb ik een koersdaling voorspeld van 80%. Maar nu is de situatie gewijzigd. Er moet ook nog een coupon af die de Belgische aandeelhouders in 2014 recht geeft op een deel van de winst. Ik denk dat we blij mogen zijn als het aandeel meer maakt dan één euro.'

    'Overigens vermoed ik dat het nog wel enige tijd zal duren voordat er daadwerkelijk een koers op de borden staat', vervolgt Smit. 'Door de koersdaling zullen allerhande opschortende maatregelen van kracht worden.'

    Futures

    Op basis van de futures valt de koersdaling minder scherp uit. Tussen de future en de stand van de AEX zit momenteel acht punten. Dat betekent dat de koers bij opening zou uitkomen op euro 3,70.

    'Maar wie wil het aandeel nu nog hebben?', vraagt Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer zich af. 'Ik denk dat er alleen maar verkoopdruk bestaat. Na de berichten van vanmorgen is er weinig meer duidelijk geworden.'

    Derivaten

    De derivatenhandel is volgens ingewijden een belangrijk argument de handel van start te laten gaan. De index en de futures begonnen werg uit elkaar te lopen. Dat zou aanstaande vrijdag bij de expiratie tot grote verliezen en winsten kunnen leiden.

    Bovendien is de handel nodig om de optie-expratie mogelijk te maken. Om hun positie af te dekken moeten beleggers handelen in de onderliggende aandelen.

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links