Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oude beren

208 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 september 2008 07:08
    Oude beren dansen leren is zwepen verknoeien

    Plaatjes zeggen soms meer dan woorden blijft wondelijk te lezen dat de dalingen voor sommige dan toch nog onverwacht kwamen.

    Afgebeeld de AEX op weekbasis (Reverse zoals het hoort in een Berenmarkt) eind 2007 werd de opgaande trend gebroken.

    AWS
  2. [verwijderd] 18 september 2008 07:12
    Oude beren dansen leren is zwepen verknoeien

    Waar steun dan te vinden?

    Rond de 350 moet steun worden gevonden anders gaapt de afgrond naar 220 steun 350 is zo zwaar dat deze bij het breken meerdere malen terug zal komen. We zijn uit de Bollinger Bands gevallen terug keer is logisch ook berenmarkten dalen niet in een stuk.

    AWS

  3. [verwijderd] 18 september 2008 07:19
    Oude beren dansen leren is zwepen verknoeien

    Is er hoop op een bodem?

    De "Derivative Oscillator" van Constance Brown geeft een positief signaal let wel dit is een indicator die leading is loopt bij een bodem meestal/soms 1 week vooruit je kent het wel je neemt actie met het idee op een bodem en je wordt volledig weggevaagd. Wachten is het dus op duidelijker bodemvorming beter later instappen/duurder dan een slechte nachtrust.

    AWS

    Gehele interview met Brown in BelBel link:
    www.beleggersbelangen.nl/web/Nieuws/A...

  4. [verwijderd] 30 september 2008 08:01
    @Serpa,

    Ging er toch van uit dat de zware steun 351 het zou houden hetgeen weer aangeeft dat voorspellingen en prognoses geen zin hebben. Die 351 komt uit de weekgrafiek en de week is nog maar 1 handelsdag oud. Een koersdoel van 220 kan het me bijna niet voorstellen maar een AEX 220 stand in het jaar 2003 had ik ook niet voor mogelijk gehouden. Neem hoed af en buig het hoofd voor Koen Hoefgeest die het wel deed en nu een koersdoel geeft van 160 hij gaat dus uit van een lagere bodem dan die in het jaar 2003 Maar ja realistisch is aan te nemen dat 302 nu de onderkant van de nieuwe tradingsrange en 351 de bovenkant is geworden.

    De markten zitten nu in een gebied waarin alles mogelijk is maar ja de trend was toch duidelijk omlaag in een positieve markt zou het duiden op een paniekbodem maar in een berenmarkt is het bijna “Laat alle hoop varen”

    AWS
  5. Serpa 30 september 2008 21:42
    Hallo Amos,

    Ik had ook meer van de 365 en de 351 als steun verwacht.
    Pure paniek.

    Ik vond nog een artikeltje, d.d.160908, over de 50 % ret. S&P OP
    1169-1172 :

    38.2%: 1,267
    50.0%: 1,172
    61.8%: 1,077

    Right now, the 1,172 area is expected to provide support - significant support at that. It’s a psychological level, and a known level used by large funds and traders/investors. We breached this level temporarily today, making an intraday price low of 1,169, but as of noon EST, the market appears to be holding this level for the time being.

    Should price fail at the 50% retracement level, it will set up a test of the 1,077 level for the next logical area of support, and if that fails then we’re looking at S&P value of 1,000 or less - all support bets will be off at that point.

    A bounce may occur at these levels, so it’s probably not the best idea to rush out and get maddeningly short, so do use caution if you’re buying or shorting in this market, and watch that 1,172 level with Eagle Eyes!

    Een belangrijke steun als de .23 , de .382 en de .50 vallen pas na de derde test.
    De .50 op 1169-1172 reeds na de 2 e test ?

    www.istockanalyst.com/article/viewart...

    Verder valt mij bij de vix hetvolgende op :

    Dubbele top rsi
    Divergentie chart en macd-histogram.

    Dit zou normaal gesproken een opwaartse move betekenen;( vix daalt ).

    We zien het wel.

    mvg.
  6. [verwijderd] 1 oktober 2008 07:58
    @Serpa,

    Bedankt voor je reaktie ga die VIX eens bekijken eerlijk gezegd kijk er wel naar maar heb het niet ingevoerd als tikker wist niet dat je analyse technieken op de VIX kon toepassen. Weet wel dat TA-Libra altijd steunde op een soortgelijke indicator en zijn bodems waren altijd bijzonder nauwkeurig.

    Als ik het plaatje van de AEX bekijk dan valt op dat zolang de top van 354 niet wordt uitgenomen de trend nog steeds negatief is. Nadeel zijn de spikes die elk systeem op hol doen slaan. Voor mijn gevoel moeten we nog veel lager maar ja gevoel is juist iets wat je niet kan gebruiken bij het handelen.

    AWS
  7. [verwijderd] 1 oktober 2008 08:28
    @Serpa,

    VIX nu ingevoerd data gaat terug tot 1990 even snel er een test over gelegd resultaat doet mijn oogballen bijna barsten en uit de kassen springen hetgeen dit bericht opstellen enigszins bemoeilijkt maar iedere beweging d.w.z. kruising van de AEX met VIX had als resultaat een beweging van tenminste 4%

    Rare (voor mij dus) is dat de VIX bijna als een Tom Tom dagen van te voren signalen afgeeft. Volgende stap is de VIX te duiden in een golven telling of welk handelssysteem het beste er bij past.

    Ben je zeer erkentelijk voor het op spoor zetten voor deze informatie.

    AWS

  8. Serpa 1 oktober 2008 21:33
    Hallo Amos.

    Volg de vix al wat langer.
    Is toch best lastig.
    Valt me op dat in de States heel veel met de vix wordt gedaan.
    Tik op google maar eens "vix trader" in.
    Dat gaf me te denken.
    Hier in Nederland wordt er vrij weinig mee gewerkt.
    Ik ben op dit moment benieuwd of de macd-histogram van de vix een crossing door de o gaat maken.
    Dat is meestal na 2 macd- bergjes wel het geval;

    Groetjes,
  9. [verwijderd] 1 oktober 2008 21:59
    @Serpa,

    Ben nu de verschillende Vix(en) met elkaar aan het vergelijken bijgevoegd een plaatje van de Nederlandse Vix met een stochastic momentum indicator is toch wel bruikbaar als puzzelstukje denk ik maar moet nog verder puzzelen. Ergens moet ik nog een CD hebben met koersen vanaf 1970 dan kan ik eens over een langere periode kijken of er een systeem uit te halen is. Bij de grotere uitslagen kan ik dan de VIX plakken en kijken of er historisch patroon aan vooraf ging en wat daarna de afloop is.

    De kaars die nu is gevormd is een "Island" en dat is een omkeerpatroon nogal betrouwbaar.

    Blijft mooi studie materiaal zal die link van die Vix Trader ook eens gaan bestuderen duurt bij mij altijd een tijdje voor ik de vorm heb gevonden waarin ik de informatie kan gieten. Een Vix per fonds lijkt me ook wel handig.

    Nogmaals bedankt voor de informatie is bijzonder bruikbaar.

    AWS

  10. [verwijderd] 1 oktober 2008 22:09
    @Serpa,

    Nadeel van de Macd is dat die een beetje langzaam is natuurlijk gebruik zelf een iets snellere maar met deze bewegingen is dat weer een nadeel.

    Dat 2 macd-bergjes patroon ken ik niet ook daar ga ik naar kijken. Meestal let ik op divergenties bij de Macd en worden de bergjes lager of hoger.

    Maar ook daar moet ik opnieuw de boeken weer op na slaan.

    Heb nu de verschillende VIX(en) van de olie, tarwe, mais enz voor me liggen om eens te bestuderen vooral die olie is bruikbaar denk ik.

    AWS
  11. [verwijderd] 2 oktober 2008 08:53
    @Serpa,

    Heb nu de koersen aangevuld met de Vix, technische indicatoren en KoersPatronen(NR7/NR10)eens kijken of Matlab er een correlatie in kan vinden. Technische trends of EWP patronen kwamen er niet uit.
    Hele berekening duurt ongeveer 9 uur. De testdata derhalve maar beperkt tot 7 jaar anders staat het programma de volgende maand nog te stampen.

    Wel een stuk verder met lezen maar in de standaardboeken kan ik geen informatie terugvinden die relevant is.

    tradermike.net/2004/07/don_worden_on_...

    AWS
  12. [verwijderd] 2 oktober 2008 09:11
    @Serpa,

    Als laatste zal ik een zogenaamde "nonsenscorrelatie" run draaien waarbij ik het systeem laat zoeken naar verbanden die in eerste instantie niet logisch zijn dus buitentemparaturen, aantal zonneuren, maanstanden en "aantal file kilometers" dit soort projecten zijn altijd leuk om te doen uiteindelijk vind ik altijd wel een verband tussen de spijkers en laag water.

    AWS
  13. [verwijderd] 2 oktober 2008 15:12
    VIX vervolg/en voorlopig einde

    Eerst een koppeling gemaakt tussen de koersgegevens van de AEX vanaf 2001 met de VIX vanaf 2001 vervolgens aangevuld met verschillende technische indicatoren zoals RSI/Stoch/Macd en patronen zoals NR7 en NR10 hierna alle PPD uitgeselecteerd met een Delta groter dan 5
    Probleem van een visuele analyse is dat je eigenlijk niks kan staven door te werken met ruwe koersdata kan je dit wel doen door andere indicatoren en patronen erbij te betrekken kan je ook scannen op een zogenaamde nonsenscorrelatie.

    Vervolgens heb ik geprobeerd het systeem (MatLab) te laten zoeken of er een correlatie bestaat tussen een PPD en de VIX de gegevens aantal keren door laten lopen met verschillende statistiekmethoden maar de MatLab conclusie is dat er geen correlatie is en/of trend kan worden ontdekt bij zowel hoge als een lage VIX worden PPD uitslagen gemaakt. De puntenwolken geven een atypische statistisch significant effect.
    Als laatste heb ik de VIX over een aaneengesloten periode (CPC) bekeken dus per 2 dagen tot een week en het zelfde resultaat.

    Zal het een nu een tijdje laten rusten wellicht dat ik wat over het hoofd heb gezien maar leek te mooi om waar te zijn een indicator die helder als glas de hobbelige en met valkuilen slecht verlichte weg zou doen oplichten.
    Hetgeen natuurlijk niet wegneemt dat het een waardevol instrument kan zijn. Succesvol traden is soms een puzzel van enkele maar meestal meerdere puzzelstukjes gelijk Dr. Alexander Elder altijd zegt bij het oversteken van een 12 verdiepingen hoog flatgebouw waarbij gebruik moet worden gemaakt van een smalle plank zonder leuningen is vooraf twijfel begrijpelijk en noodzakelijk maar eenmaal op de loopplank niet gewenst.

    Afkortingen:
    PPD= "Potential Profitable Day" een dag met een verschil tussen opening en slot van meer dan 5 punten
    VIX = Voladiteit Index
    CPC= Contiguous Periods of Cycles

    Links:
    tradermike.net/2004/07/don_worden_on_...
    www.investopedia.com/articles/optioni...

    AWS
  14. Serpa 3 oktober 2008 09:00
    Hallo Amos,

    Wow, wat een stortvloed aan informatie.
    Ik ga dat van het weekend eens rustig bekijken, door de week heb ik daar weinig tijd voor.
    Valt me op dat je de vix over vrij grote tijdsframes bekijkt.
    Ik bekijk ze met korte tijdsframe's.

    Ik heb de vix van gisteravond nog even geplaats, de stoch erbij.
    Valt het jou niet op dat de chart zijn best heeft gedaan om met een( laatste ?) krachtinspanning weer buiten de bandjes te komen ?
    Dit is niet, nou ja slechts even, gelukt en er staat een 2 e lagere top.
    Nog steeds verwacht ik dus dat de vix gaat dalen en de koersen dus gaan stijgen.

    mvg.
  15. [verwijderd] 3 oktober 2008 09:22
    Hoi Serpa,

    Moet data over een langere periode nemen omdat een steekproef groot genoeg moet zijn.

    De VAEX dat is de nederlandse Vix maakt nog steeds hogere toppen wel is de amplitude lager hetgeen zou duiden op topvorming de Derivative Oscillator van mevr Brown zou eigenlijk moeten gaan dalen maar dat gebeurt nog niet meestal daalt deze eerst en dan pas de onderliggende waarde. Dus hogere toppen en een lagere indicator is wel een divergentie maar nog niet krachtig genoeg. Maar in deze gekke beurs kan alles gebeuren vanavond een run op de aandelen en dan maandag een enorme klap/gap naar boven en gelijk een val van de VIX. Als je naar links kijkt zie je het zelfde patroon dus een daling zou wel voor de hand liggen maar om daar nu op te anticiperen + de opties zijn natuurlijk duur.

    AWS

208 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0707 +0,05%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.327,96 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links