Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

INPAKKEN!!!!!!!!!!

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 nr36 3 juli 2008 05:59
    Inpakken
    3 juli 2008 | Het Financieele Dagblad
    Door: Tankus, A.

    Arnold Tankus

    Terwijl de gehele markt dinsdag lagere regionen opzocht, viel Innoconcepts op met een stijging van 8,2%. Het voormalige uitvindersbedrijf richt zich sinds een paar jaar volledig op de ontwikkeling van de i-Pac-techniek. Met i-Pac kunnen verpakkingen goedkoper en ook met minder energie worden geproduceerd. In een tijd dat grondstoffenprijzen door het dak gaan, werkt het bedrijf in een markt met veel potentie.

    Vorig jaar sloot Innoconcepts een overeenkomt om de verpakkingen voor zuivelproducent Campina te ontwikkelen. Ook sloot het bedrijf een alliantie met de Deense bierbrouwer Carlsberg. Daarnaast heeft Innoconcepts een contract met een bedrijf uit de Fortune 500, maar welk bedrijf dat is moet nog bekend worden gemaakt.

    Dinsdag kon Innoconcepts hier de naam van het Amerikaanse consumentengoederenbedrijf Sara Lee aan toevoegen. In Nederland is het bedrijf het best bekend van Douwe Egberts en Sanex. Voor het laatste merk gaat Innoconcepts een nieuwe verpakking ontwikkelen.

    Analisten zijn positief over de aankondiging. 'De toevoeging van een naam als Sara Lee is weer een bevestiging van de sterkte van de technologie van i-Pac', aldus Martijn den Drijver van SNS Securities. Volgens de analist zullen de eerste inkomsten volgend jaar volgen.

    Eerst moet er een ontwerp voor de verpakking komen, waarna Innoconcepts in het derde kwartaal met de productie van de matrijzen kan beginnen. Deze zal in het vierde kwartaal of in het eerste kwartaal van volgend jaar worden opgeleverd. Omdat het bedrijf met Sara Lee een prijs per eenheid heeft afgesproken 'gaat op dat moment de teller lopen', zegt Den Drijver. Eenzelfde soort constructie heeft het bedrijf ook met Campina en Carlsberg opgezet. Den Drijver hanteert een koopadvies op het aandeel bij een koersdoel van euro 17,60.

    De analisten van Rabo Securities zijn eveneens enthousiast en hanteren een 'buy' met een begeleidend koersdoel van euro 17. De deal met Sara Lee heeft volgens Rabo een waarde van meer dan euro 1 per aandeel. Momenteel wordt het aandeel gewaardeerd op nog geen tien keer de winst voor dit jaar.

    Zowel SNS als Rabo denkt dus dat er flink wat rek zit in de koers van het bedrijf uit Capelle. Want hoe succesvol het bedrijf ook is met het aan de man brengen van de techniek, aan de koers is het niet af te zien. Het aandeel is in twaalf maanden met ongeveer de helft gedaald van euro 17 naar een slotstand van euro 8,84 (-8,6%) gisteren en werd de stijging van dinsdag weer tenietgedaan.

    Juist in onzekere tijden zijn beleggers op zoek naar bedrijven die nog wel groeien. Volgens Rabo is dit bij InnoConcepts het geval omdat bedrijven bereid zijn om te blijven investeren in technologieën die de kostprijs verlagen en het energieverbruik verminderen.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0709 +0,07%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.321,15 -0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links