Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Agfa Gevaert

933 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2008 13:31
    quote:

    ffff schreef:

    Peter,

    Je hebt inderdaad een heel zinnige opmerking gemaakt. Ik ken de drie bedrijven ook goed. Punch heeft Xeikon overgenomen. Maar Xeikon was gewoon een stuk afgesplitst Agfa Gevaert. En dat heropgestartte Xeikon, dat nu Punch Graphics heet zit dus in hetzelfde commerciële watertje als het "oude" Agfa.

    Bovendien is Guy Dumarey bepaald geen "zachte" jongen, zeg maar gerust een keiharde zakenman. Bikkelhard. De Directie van Punch Graphics gooide hij nog maar een jaar geleden gewoon de deur uit. Ze haalden de targets niet. Je hebt gelijk: Punch Graphics zal Agfa zonder enige twijfel keihard concurreren. En ze kennen voor een gedeelte elkaars mensen, want ze komen, ttien jaar geleden uit hetzelfde nest....

    Overigens kocht Guy gisteren alweer een groot bedrijf en het eerste dat er gaat gebeuren: ontslagen, ontslagen, ontslagen. Laat de Guy maar schuiven: die produceert wel een stuk goedkoper in Tsjechië.

    Peter
    Beste Peter,

    Ik had zoiets nog in mijn achterhoofd, maar dat het zo nauw luisterde wist ik niet.
    Verder zit ik overigens zelf in Agfa. Ben er na een mazzeltje wat impulsief ingestapt maar begin daar toch wat spijt van te krijgen. Hanteer wel de lange termijn, dus er is nog hoop.

    Nog heel iets anders: Kun je je nog herinneren dat jij me een keer geadviseerd hebt t.a.v. aandelen klm die mijn zus nog in portefeuille had.
    Er is weer eens een paar maanden geleden een inkoopronde geweest en daar heeft ze ze inderdaad kunnen verkopen.
    Ze had er 81 en kreeg er €1700 voor. Zeg ongeveer €21. Bij wat het is geweest nat. een schijntje(en toen waarschijnlijk ook), maar nu vergeleken bij de huidige koers wel weer aardig.
    Vond het leuk je dit nog te kunnen vertellen en nogmaals dank voor je advies.

    Peter

  2. lexisnexis 17 juni 2008 13:37
    quote:

    willemwever schreef:

    [quote=lexisnexis]

    Allemaal goed en wel, doch Punch heeft een KW (2008) van -10 en draait met verlies en geeft uiteraard, net als Agfa, ook geen dividend :

    www.analist.nl/index.php?page=aandeel...
    [/quote]
    Hoe kan men nu een koers Winst hebben van -10? bedoel je Koers/verlies van 10? :)
    inderdaad, Koers/verlies van 10
  3. lexisnexis 17 juni 2008 16:37
    quote:

    lexisnexis schreef:

    [quote=willemwever]
    [quote=lexisnexis]

    Allemaal goed en wel, doch Punch heeft een KW (2008) van -10 en draait met verlies en geeft uiteraard, net als Agfa, ook geen dividend :

    www.analist.nl/index.php?page=aandeel...
    [/quote]
    Hoe kan men nu een koers Winst hebben van -10? bedoel je Koers/verlies van 10? :)
    En je moet, bij vergelijking, de zaken in de juiste context bekijken :
    Punch Graphix heeft in 2007 een omzet van 35 miljoen € behaald, dat is 50% van de huidige beurswaarde van
    81 miljoen € van Punch Graphix
    Agfa-Gevaert heeft in 2007 een omzet van 3,3 miljard € behaald, dat is 5x de huidige beurswaarde van
    650 miljoen € van Agfa Gevaert

    Er is bij Agfa-Gevaert dus nog veel ruimte om de rendabiliteit te verbeteren door kostenbesparing en verhoging van de prijzen der afgewerkte produkten.

  4. YVES11 17 juni 2008 17:28
    Overnamehonger Philips Healthcare nog niet gestild
    Het Nederlandse elektronicaconcern Philips blijft na de reeks overnames van de afgelopen maanden speuren naar doelwitten voor zijn medische afdeling. Dat verklaarde Steve Rusckowski, de topman van Philips Healthcare, maandag aan De Tijd in de Amerikaanse stad Boston. Over een mogelijke interesse voor de medische afdeling van het Belgische Agfa-Gevaert wilde Rusckowski geen commentaar kwijt.
    foto: Agfa Healthcare produceert onder andere PACS-systemen

    (van onze verslaggever in Boston)

    (tijd) - De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert houdt zoals bekend meerdere opties open voor zijn drie afdelingen. De Bel20'er heeft daarvoor de Franse zakenbank Lazard in de arm genomen. Vooral Agfa Healthcare werd al aan een heleboel partijen gelinkt, zowel private equity-spelers als sectorgenoten zoals General Electric. Onlangs nog liet het Amerikaanse Gores, eigenaar van de Belgische IT-dienstengroep RealDolmen, zijn interesse voor de afdeling van Agfa-Gevaert blijken.

    Een naam die in dat opzicht nog niet is opgedoken, is die van Philips, met zijn medische activiteiten een van de wereldmarktleiders naast het Duitse Siemens en het Amerikaanse General Electric. Rusckowski wenste desgevraagd echter geen commentaar te geven of Philips naar Agfa Healthcare kijkt.

    'Philips Healthcare en Agfa Healthcare zijn beide onder meer actief in medische beeldvorming. We zijn concurrenten, ik kan daar niets meer op zeggen', aldus Rusckowski. In het verleden, toen van het huidige scenario bij Agfa-Gevaert nog geen sprake was, zijn er wel degelijk gesprekken geweest tussen Mortsel en Eindhoven. Maar ook daarop wilde Rusckowski niet dieper ingaan.

    OVERNAMEHONGER

    De topman van Philips Healthcare liet wel verstaan dat de afdeling blijft speuren naar overnames, ondanks de recente reeks acquisities en de inkoop van eigen aandelen ten belope van 10 miljard euro de voorbije en de volgende twee jaar. In maart nog realiseerde Philips met de aankoop van het Amerikaanse Respironics, een specialist in de opsporing van ademhalings- en slaapproblemen, de grootste overname in het bestaan van het conglomeraat. Philips betaalde 3,6 miljard euro.

    Naast Respironics nam Philips Healthcare in 2008 nog vier andere bedrijven over, waarvan een in China en een in Brazilië. Rusckowski maakte duidelijk dat het vooral in die opkomende landen is dat zijn afdeling op overnamepad blijft. Het aandeel van de BRIC-landen in de omzet van Philips Healthcare bedraagt op dit moment 15 procent. Het absolute zwaartepunt situeert zich in Noord-Amerika met 55 procent van de omzet. Een van de hoofdkwartieren is gevestigd nabij Boston, waar de Nederlandse onderneming de internationale pers bijeenroept om de ambities van zijn medische tak kracht bij te zetten.

    THUISVERZORGING

    Philips stelt zich als doel om het marktaandeel van zijn medische afdeling op te krikken van 21 procent twee jaar geleden naar 24 procent in 2010. Daarvoor zal Philips Healthcare sneller moeten groeien dan de wereldwijde markt, die voor 2010 op 22 miljard euro wordt geschat. Voor 2008 en 2009 verwacht Philips Healthcare telkens tussen 6 en 8 procent omzetgroei. In 2007 stelde die groei nog teleur: de omzet steeg met 4 procent tot 6,7 miljard euro. Daarmee nam Healthcare een kwart van de groepsomzet voor zijn rekening.

    Het zwaartepunt van Philips Healthcare ligt in beeldvormingstoestellen, zoals CT- en MRI-scans. Een van de sterkst groeiende activiteiten echter is thuisverzorging (Home Healthcare), waartoe onder meer het pas overgenomen Respironics behoort. Tussen 2010 en 2015 wil Philips wereldwijd marktleider worden in thuisverzorging en mikt het op een omzet van 3 miljard dollar. Een van de evoluties die deze groei in de hand moeten werken, is de schaarste aan artsen en verplegend personeel wereldwijd, zo maakt Philips zich sterk.

    Roel Verrycken

    17:14 - 17/06/2008
    Copyright © De Tijd
  5. [verwijderd] 17 juni 2008 19:32
    Ik heb vandaag de handel weer eens goed in de gaten gehouden en wat viel me op: Met enorm geweld wordt de koers tussen de 5,01 en 5,05 gehouden.

    Grote biedblokken op 5,00 en 5,01 van tigduizenden stuks en dan wordt er elke keer weer 5.000 stuks in de laat gezet op 5,05 zodat de koers er maar niet doorheen gaat. Die 5.000 stuks werden ook elke keer weer weggekocht en er werd weer nieuw pakketje neergezet terwijl de laat tot 5,10 niets voorstelde.

    Oftewel iemand is een groot pakket aandelen op 5,05 aan het verkopen. Een koper koopt ze steeds op op 5,05....dit lijkt op uitwisselingsprogramma of groot verkoopprogramma. Werd er een beetje akelig van want koers had gewoon naar de 5,25 gekund als die vervelende later niet steeds die 5.000 stuks op 5,05 legde. De reden hiervan?

    Volgens mij 2 scenario's:

    1. Iemand wil groot pakket nog boven 5 euro verkopen en zet groot biedblok en laat er dan steeds kleine pakketjes vallen. Oftewel als hij ze kwijt is zakt de koers in onder de 5 euro;

    2. Iemand wil niet dat de koers omhoog gaat en gooit er steeds 5.000 stuks tegenaan om de koers te drukken. Die grote bieders onderin rond de 5 euro met tigduizenden kopen echter niet meteen op. Oftewel als die koersdrukker weg is kan de koers omhoog schieten.

    Welke van de 2 scenario's lijkt jullie het meest reëel?
  6. [verwijderd] 17 juni 2008 19:44
    Wat een wereldaandeel.

    Gedaald van 10,50 euro in januari tot 5 euro nu.

    Hulde voor de buy-and-hold beleggers die net doen alsof ze nu een wereldaandeel ontdekt hebben en inmiddels de helft van hun investering kwijt zijn.

    Vreemd.

    Want hoe zou het toch komen dat de markt zo weinig vertrouwen heeft in dit aandeel?

    Groet.
  7. [verwijderd] 17 juni 2008 19:51
    quote:

    Buffalo(Buff) schreef:

    Komt zelfs van de 20 euro af!

    Geshort naar beneden misschien om goedkope overname te kunnen doen?

    Ik zit er pas paar weken in...tussen de 5,01 en 5,18 gekocht.
    buffelo

    Wat je koopt interesseert me geen reet.

    Mijn vraag is: waarom heb ik ongelijk als ik een nog veel lagere koers vam Agfa verwacht?

    Of begrijp ik je goed en gaan we omlaag met dit crashaandeel?

    Groet
  8. lexisnexis 17 juni 2008 20:12
    quote:

    Hirsch schreef:

    [quote=Buffalo(Buff)]
    Komt zelfs van de 20 euro af!

    Geshort naar beneden misschien om goedkope overname te kunnen doen?

    Ik zit er pas paar weken in...tussen de 5,01 en 5,18 gekocht.
    [/quote]

    buffelo

    Wat je koopt interesseert me geen reet.

    Mijn vraag is: waarom heb ik ongelijk als ik een nog veel lagere koers vam Agfa verwacht?

    Of begrijp ik je goed en gaan we omlaag met dit crashaandeel?

    Groet
    Inderdaad, je hebt ongelijk als je een nog veel lagere koers van Agfa verwacht.
    De totale beurswaarde van Agfa-Gevaert bedraagt momenteel 1/5 van de jaaromzet 2007 (voor 2008 wordt dezelfde omzet verwacht)
    Er komt een bod op Agfa-Gevaert, als een donderslag bij heldere hemel, en jij hebt dan het nakijken...
  9. [verwijderd] 17 juni 2008 20:20
    quote:

    lexisnexis schreef:

    [quote=Hirsch]
    [quote=Buffalo(Buff)]
    Komt zelfs van de 20 euro af!

    Geshort naar beneden misschien om goedkope overname te kunnen doen?

    Ik zit er pas paar weken in...tussen de 5,01 en 5,18 gekocht.
    [/quote]

    buffelo

    Wat je koopt interesseert me geen reet.

    Mijn vraag is: waarom heb ik ongelijk als ik een nog veel lagere koers vam Agfa verwacht?

    Of begrijp ik je goed en gaan we omlaag met dit crashaandeel?

    Groet
    [/quote]

    Inderdaad, je hebt ongelijk als je een nog veel lagere koers van Agfa verwacht.
    De totale beurswaarde van Agfa-Gevaert bedraagt momenteel 1/5 van de jaaromzet 2007 (voor 2008 wordt dezelfde omzet verwacht)
    Er komt een bod op Agfa-Gevaert, als een donderslag bij heldere hemel, en jij hebt dan het nakijken...
    Als ik ongelijk heb wil ik dat ruiterlijk toegeven.
    Ik heb geen cent belegd in dit loozersfonds dus ik heb makkelijk praten.

    Wie zijn zure centen belegd heeft in dit fonds moet wel veel geluk hebben zijn centen terug te krijgen.

    De markt geeft er minder voor dan de vermogenswaarde.

    Een teken aan de wand want de markt schat kansen meestal beter in dat suffe beleggertjes.

    Groet.

  10. lexisnexis 17 juni 2008 20:26
    quote:

    Hirsch schreef:

    [quote=lexisnexis]
    [quote=Hirsch]
    [quote=Buffalo(Buff)]
    Komt zelfs van de 20 euro af!

    Geshort naar beneden misschien om goedkope overname te kunnen doen?

    Ik zit er pas paar weken in...tussen de 5,01 en 5,18 gekocht.
    [/quote]

    buffelo

    Wat je koopt interesseert me geen reet.

    Mijn vraag is: waarom heb ik ongelijk als ik een nog veel lagere koers vam Agfa verwacht?

    Of begrijp ik je goed en gaan we omlaag met dit crashaandeel?

    Groet
    [/quote]

    Inderdaad, je hebt ongelijk als je een nog veel lagere koers van Agfa verwacht.
    De totale beurswaarde van Agfa-Gevaert bedraagt momenteel 1/5 van de jaaromzet 2007 (voor 2008 wordt dezelfde omzet verwacht)
    Er komt een bod op Agfa-Gevaert, als een donderslag bij heldere hemel, en jij hebt dan het nakijken...
    [/quote]

    Als ik ongelijk heb wil ik dat ruiterlijk toegeven.
    Ik heb geen cent belegd in dit loozersfonds dus ik heb makkelijk praten.

    Wie zijn zure centen belegd heeft in dit fonds moet wel veel geluk hebben zijn centen terug te krijgen.

    De markt geeft er minder voor dan de vermogenswaarde.

    Een teken aan de wand want de markt schat kansen meestal beter in dat suffe beleggertjes.

    Groet.

    en wat dacht je dan van innogenetics ? Kansen door de markt heel wat slechter ingeschat dan suffe beleggertjes : na maandenlange daling, plots overnamebod aan een 50% hogere koers ! :

    www.tijd.be/beurzen/60168708
  11. [verwijderd] 17 juni 2008 20:49
    wie koopt agfa dan momenteel rond de 5 euro op met de miljoenen de afgelopen 4 weken???? suffe beleggertjes? laat mij maar suf zijn dan!

    wat jij met agfa verloren hebt hoeft nog niet te betekenen dat je nu hier je frustraties moet lozen. of toch wel ja juist wel! daar is juist dit forum voor! heb zelf ook wel eens meegemaakt dat koers van een aandeel dat ik had 80% daalde...dus kan me heel goed voorstellen hoe dat voelt. En begrijp dat je ze dan nooit meer wil hebben alhoewel een overweging om opnieuw erin te gaan wel door je heen gaat maar je uit woede en vasthoudendheid je het toch niet doet terwijl je vingers jeuken. Ik ken het gevoel maar al te goed! alleen bij agfa heb ik het niet omdat ik ze voorheen niet heb gehad.
  12. [verwijderd] 18 juni 2008 09:42
    quote:

    Buffalo(Buff) schreef:

    Ik heb vandaag de handel weer eens goed in de gaten gehouden en wat viel me op: Met enorm geweld wordt de koers tussen de 5,01 en 5,05 gehouden.

    Grote biedblokken op 5,00 en 5,01 van tigduizenden stuks en dan wordt er elke keer weer 5.000 stuks in de laat gezet op 5,05 zodat de koers er maar niet doorheen gaat. Die 5.000 stuks werden ook elke keer weer weggekocht en er werd weer nieuw pakketje neergezet terwijl de laat tot 5,10 niets voorstelde.

    Oftewel iemand is een groot pakket aandelen op 5,05 aan het verkopen. Een koper koopt ze steeds op op 5,05....dit lijkt op uitwisselingsprogramma of groot verkoopprogramma. Werd er een beetje akelig van want koers had gewoon naar de 5,25 gekund als die vervelende later niet steeds die 5.000 stuks op 5,05 legde. De reden hiervan?

    Volgens mij 2 scenario's:

    1. Iemand wil groot pakket nog boven 5 euro verkopen en zet groot biedblok en laat er dan steeds kleine pakketjes vallen. Oftewel als hij ze kwijt is zakt de koers in onder de 5 euro;

    2. Iemand wil niet dat de koers omhoog gaat en gooit er steeds 5.000 stuks tegenaan om de koers te drukken. Die grote bieders onderin rond de 5 euro met tigduizenden kopen echter niet meteen op. Oftewel als die koersdrukker weg is kan de koers omhoog schieten.

    Welke van de 2 scenario's lijkt jullie het meest reëel?
    Oeps...scenario 1 lijkt nu voor te liggen. Steun rond de 5 euro met duizenden bied is ingetrokken!

    gaat overal trouwens down nu maar dat die steun nu weg is is minder.

    RT 4,99
  13. lexisnexis 18 juni 2008 11:55
    quote:

    Buffalo(Buff) schreef:

    [quote=Buffalo(Buff)]
    Ik heb vandaag de handel weer eens goed in de gaten gehouden en wat viel me op: Met enorm geweld wordt de koers tussen de 5,01 en 5,05 gehouden.

    Grote biedblokken op 5,00 en 5,01 van tigduizenden stuks en dan wordt er elke keer weer 5.000 stuks in de laat gezet op 5,05 zodat de koers er maar niet doorheen gaat. Die 5.000 stuks werden ook elke keer weer weggekocht en er werd weer nieuw pakketje neergezet terwijl de laat tot 5,10 niets voorstelde.

    Oftewel iemand is een groot pakket aandelen op 5,05 aan het verkopen. Een koper koopt ze steeds op op 5,05....dit lijkt op uitwisselingsprogramma of groot verkoopprogramma. Werd er een beetje akelig van want koers had gewoon naar de 5,25 gekund als die vervelende later niet steeds die 5.000 stuks op 5,05 legde. De reden hiervan?

    Volgens mij 2 scenario's:

    1. Iemand wil groot pakket nog boven 5 euro verkopen en zet groot biedblok en laat er dan steeds kleine pakketjes vallen. Oftewel als hij ze kwijt is zakt de koers in onder de 5 euro;

    2. Iemand wil niet dat de koers omhoog gaat en gooit er steeds 5.000 stuks tegenaan om de koers te drukken. Die grote bieders onderin rond de 5 euro met tigduizenden kopen echter niet meteen op. Oftewel als die koersdrukker weg is kan de koers omhoog schieten.

    Welke van de 2 scenario's lijkt jullie het meest reëel?
    [/quote]

    Oeps...scenario 1 lijkt nu voor te liggen. Steun rond de 5 euro met duizenden bied is ingetrokken!

    gaat overal trouwens down nu maar dat die steun nu weg is is minder.

    RT 4,99
    één ding is alvast zeker : er wordt op Agfa niet massaal winst genomen, vermits er aan de huidige koers enkel met verlies verkocht wordt
  14. YVES11 18 juni 2008 14:45
    Kreeg bericht binnen over overnamespeculatie maar ik zie dit niet aan de koers 14.37 bericht

    Overnamespeculatie rond Agfa-Gevaert houdt aan
    18-06-2008 14:37:56
    Brussel (tijd) - De Duitse bedrijven Siemens en Heidelberg Druck hebben naar de respectieve medische en grafische divisie van het Belgische Agfa-Gevaert gekeken. Dat meldt het onderzoeksbureau Merger Market. Heidelberg Druck stelt in een reactie niet geïnteresseerd te zijn in Agfa Graphics, terwijl Siemens commentaar weigerde. Nog volgens Merger Market overweegt de Amerikaanse investeringsgroep Gores, eigenaar van de Belgische IT-dienstengroep RealDolmen, nog altijd een overname van Agfa Healthcare.

    Agfa-Gevaert heeft in april de zakenbank Lazard gevraagd alle strategische opties voor het bedrijf te onderzoeken. Healthcare blijft voorlopig de populairste Agfa-divisie voor overnamespeculatie. Dinsdag nog weigerde Steve Rusckowski, de topman van Philips Healthcare, commentaar op de vraag of hij interesse heeft voor de medische afdeling van het beursgenoteerde bedrijf uit Mortsel.

    Eerder doken al Onex, de eigenaar van Carestream - Kodak HealthCare -, McKesson, CompuGroup, General Electric en Cerner op als potentiële overnamekandidaten.

    MINDERHEIDSBELANG

    Gores, de hoofdaandeelhouder van RealDolmen, toonde begin mei officieel interesse voor Agfa Healthcare. Volgens de onderzoekers van Merger Market bestaat die interesse nog altijd. Nog volgens het bureau zou Gores graag de controle over de afdeling verwerven, terwijl Agfa liever een minderheidsbelang verkoopt.

    De medische IT en imaging vormen voor Gores geen onbekend terrein. De Amerikaanse investeringsgroep heeft op dat vlak belangen in Aptiv Technology en Diagnostic Health.

    Arnaud Goossens, analist van ING Wholesale Banking, maant beleggers, te midden van alle speculaties, aan tot voorzichtigheid. 'Agfa Healthcare staat al 24 maanden te koop, en dat zonder succes.'

    Sebastien Rousseau
    sebastien.rousseau@tijd.be

  15. lexisnexis 18 juni 2008 16:26
    Er zijn zo van die dagen, dat zelfs nieuwe contracten geen zoden aan de dijk brengen.
    En toch is de healthcare een gigantische groeimarkt aan het worden, waar vele miljarden € mee gemoeid zijn. :

    Published: 15:00 18.06.2008 GMT+2 /HUGIN /Source: Agfa-Gevaert /BXS: AGFB /ISIN: BE0003755692

    Agfa HealthCare kondigt lancering aan van toonaangevende Verpleegkundige- Zorgoplossing ORBIS(TM) Care in België

    800 verpleegkundigen in het Imeldaziekenhuis gebruiken ORBIS voor de ziekenhuisbrede verpleegkundige documentatie en integratie van de Verpleegkundige Minimale Dataset

    Mortsel, België - 18 juni 2008 - 15:00 CET

    Agfa HealthCare, een toonaangevende aanbieder van IT-gebaseerde oplossingen voor klinische workflows en diagnostische beeldvorming, en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, België, maken vandaag bekend dat meer dan 15.000 verpleegkundige documentatieformulieren rechtstreeks elektronisch werden ingevoerd in ORBIS(TM), na de initiële lancering van de oplossing in november 2007. Het Imeldaziekenhuis is één van de pilots van Agfa HealthCare in België en lanceerde ORBIS Care als eerste van de huidige acht Belgische ORBIS-klanten.

    Dankzij de capaciteiten van ORBIS, waarmee elektronische formulieren gemakkelijk kunnen worden geoptimaliseerd op basis van 'best practice'-normen, kunnen de verpleegkundigen van het Imeldaziekenhuis vandaag hun hoofdactiviteiten binnen ORBIS Care documenteren. De succesvolle voltooiing van deze belangrijke stap naar een elektronisch verpleegkundig dossier, met een stabiele interface met het bestaande ADT Systeem van Imelda (opnames, ontslagen en transfers), weerspiegelt de nauwe samenwerking van Agfa HealthCare en het ziekenhuis. ORBIS geeft nu de efficiënte verpleegkundige workflows van Imelda op een transparante, elektronische manier weer, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele behoeften en met de manier waarop de verpleegkundigen verkiezen te werken.

    Sinds 1 januari 1988 zijn alle Belgische algemene ziekenhuizen bij wet verplicht om vier keer per jaar gegevens te verzamelen voor een Verpleegkundige Minimale Dataset (VMDS). Sinds 2007 werd de VMDS uitgebreid van 23 naar 78 items. Vandaag beantwoordt ORBIS aan deze vereisten via elektronische registratie. In een tweede fase, die tegen eind 2008 zal worden voltooid, zullen alle verpleegkundig relevante gegevens dagelijks beschikbaar worden gesteld, zodat de VMDS-items automatisch kunnen worden afgeleid. Dit zal zorgen voor een naadloze integratie tussen de VMDS en de elektronische zorgworkflows van ORBIS, waarmee overbodige gegevensinvoer wordt vermeden.

    "We hebben veel vertrouwen in Agfa HealthCare als toonaangevende aanbieder van zorgoplossingen. Dat vertrouwen stoelt voor een stuk op de implementatie van de innovatieve RIS/PACS-oplossing van Agfa HealthCare (Radiology Information System / Picture Archiving and Communications System). We hebben PACS als één van de eerste ziekenhuizen in België geïmplementeerd. We zijn er trots op dat we nu als een van de eerste ziekenhuizen in België ORBIS implementeren", aldus Marc Gevels, Directeur Verpleging bij Imelda.

    "Deze belangrijke mijlpaal werd mogelijk gemaakt dankzij een intensieve en productieve samenwerking tussen Imelda en de productieteams van Agfa HealthCare. De onderneming heeft haar ORBIS-specialisten in België en wereldwijd ingezet om een degelijke oplossing aan te leveren en we kunnen met trots zeggen dat we onze beloften hebben waargemaakt", verklaart Twan Weegels, Commercieel Directeur bij Agfa HealthCare België. "We kijken ernaar uit om een sterke relatie met het Imeldaziekenhuis te behouden, aangezien het zijn vertrouwen in ons heeft gesteld voor de aanlevering van een volledig geïntegreerde ziekenhuisbrede IT-bedrijfsoplossing. We zullen aan hun behoeften blijven beantwoorden en de uitdagingen ten volle blijven aangaan."

    Een van de volgende stappen is de implementatie in het Imeldaziekenhuis van Zorgplanning binnen ORBIS, waar de ingezamelde gegevens uit de verpleegkundige documentatie onmiddellijk beschikbaar wordt gesteld voor planningprocedures. Bovendien is de grafische weergave van het patiëntendossier een gebruiksvriendelijke tool voor de evaluatie van de toestand van de patiënt, en de aanpassing van de overeenkomstige zorgplanning in ORBIS, die verpleegkundigen en artsen een volledig overzicht verschaft van alle activiteiten en observaties die moeten gebeuren. Dit zorgt voor een vermindering van onnodig papierwerk, overbodigheden en overdrachtfouten.

    Over Imeldaziekenhuis, Bonheiden

    Het Imeldaziekenhuis is gevestigd in Bonheiden, België, en biedt een brede waaier aan zorgdiensten aan ongeveer 70.000 personen in België tussen Antwerpen en Brussel. De 1.400 werknemers van Imelda staan in voor 550 ziekenhuisbedden en 200 residentiële entiteiten in het geriatrisch revalidatiecentrum van het ziekenhuis.
    Meer informatie over het Imeldaziekenhuis vindt u op www.imelda.be.

    Contactpersonen

    Frederique Depraetere
    Global PR Manager Agfa HealthCare
    T +32 (0)3 444 80 06
    frederique.depraetere@agfa.com

    Johan Jacobs
    Corporate Press Relations Manager Agfa-Gevaert NV
    T +32 (0)3 444 80 15
    johan.jacobs@agfa.com

    Agfa en de Agfa-rombus zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V. België of de dochterondernemingen ervan. ORBIS is een handelsmerk van Agfa HealthCare N.V. België of van de dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden.





  16. [verwijderd] 19 juni 2008 10:23
    met onmiddelijke ingang????

    was er een spoed noodzaak dan?

    Agfa-Gevaert benoemt Kris Hoornaert tot CFO
    19-06-2008 10:09:00
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Agfa-Gevaert nv heeft met onmiddellijke ingang Kris Hoornaert benoemt tot financieel directeur (CFO). Dat meldt het Belgische bedrijf donderdagochtend.

    Hoornaert volgt Anne Vleminckx op. Hij werkte van 2000 tot 2007 bij bierbrouwer InBev in verschillende financiele functies.

    Door Inger Kuin; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 201; inger.kuin@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    June 19, 2008 04:09 ET (08:09 GMT)

    Anne Vleminckx niet langer bij Agfa
    19-6-2008 10:15:39


    Agfa-Gevaert
    4,830 ( 10:25 ) /



    Brussel (tijd) - Anne Vleminckx werkt niet langer bij Agfa-Gevaert. Kris Hoornaert neemt vandaag, na een inwerkperiode van twee maanden, de rol van financieel directeur over.

    In april van dit jaar besliste de Raad van Bestuur reeds dat er geen plaats meer was voor Vleminckx in het directiecomité wegens 'de nood aan een ander profiel'.

    Hoornaert pastte binnen het gewenste profiel. Hij bekleedde in de periode 2000-2007 topfuncties bij Inbev. Hij was onder andere een tijdlang actief als Controller en als verantwoordelijke voor fusies en overnames en heeft een uitgebreide ervaring in kostenbesparingsprogramma's. Daarmee lijkt de stoelendans in het directiecomité en de Raad van Bestuur bij Agfa-Gevaert achter de rug.

    Hoornaert was al sinds april group controller bij Agfa-Gevaert.

    Jan De Schamphelaere
    jan.de.schamphelaere@tijd.be

    (c) De Tijd (tel: +32 2 4231769; fax: 32 2 4231610)

933 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,43 +0,05%
EUR/USD 1,0723 +0,24%
FTSE 100 8.087,74 +0,59%
Germany40^ 17.953,90 -0,75%
Gold spot 2.329,17 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,69%
Flow T...
+5,38%
NX FIL...
+3,24%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,38%

Dalers

ADYEN NV
-11,94%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-2,29%
BESI
-1,98%
TomTom
-1,92%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links