Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Joop Bresser - Het Eindspel

50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2008 11:16
    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
    en
    www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
    en
    www.kitcometals.com/charts/
    beetje kort door de bocht dit artikel over grondstoffen en olie, de vraag naar commodities soft en hard is dichtbij de huidige productie soms wat meer soms wat minder en aan de andere kant hebben we china india brasil groei valt tegen dit jaar in china geen 12% maar only 7% forecast in west europe en US is de groei? in india china $10 hoger inlomen wordt besteed aan commodities eten electriciteit misschien een scooter of een $2,500 auto van tata motors
    met vriendelijke groet
    een long term invester in china india singapore tailand brasil
  2. [verwijderd] 25 maart 2008 11:18
    Ook aardig dat de FED "no limits" heeft voor wat betreft het garanderen van liquiditeit.

    Letterlijk gezegd: "no limits" (!!!!!!)
    Electronisch papier is geduldig zullen we maar zeggen. Krankzinnig zo'n monster van Frankenstein. Ach als het monster maar blijft doorstrompelen dan komt het wel goed!

    Dat de grondstoffen onderuit zouden gaan bevestigd dat we nu beginnen aan phase IV.

    Leuk deze opleving in de equity markten, maar het is een opleving in een berenmarkt.

    Maakt u maar alvast op voor de moeder aller beurscrashes.
  3. [verwijderd] 25 maart 2008 11:26
    Wat mij betreft is Joop de ultieme contra indicator. Ook nu weer wordt er geen enkel oorzakelijk verband gelegd tussen twee bewegingen (ingrijpen van de FED en daling van grondstofprijzen).

    De echte reden dat die grondstoffen daalden lag namelijk in de minder-heftig-dan-verwachte-rentedaling van de FED. Als ze toch met 1% verlaagd hadden (ipv 0,75%), was de dollar direct nog harder onderuit gegaan en waren de grondstoffen in dollars duurder geworden. Nu viel het mee, ging de dollar dus even omhoog en werden grondstoffen minder aanntrekkelijk.

    Sowieso klopt de rest van de redenering over toekomstige ontwikkelingen ook niet. Als de FED er alles aan gelegen is om in te grijpen, dan betekent dat of

    * rente nog verder omlaag;
    * nog makkelijker geld beschikbaar voor probleemgevallen (particulier en zakelijk).

    Beide zijn slecht voor de koers van de dollar, en goed voor de koers van grondstoffen/edelmetaal (o.a. als inflatiehedge).

    Piet

    Groeten Piet
  4. [verwijderd] 25 maart 2008 11:36
    Wat ik vreemd vind, is dat er hier op IEX de laatste week steeds gesproken wordt van het uiteenspatten van de grondstoffenbubble. Er lijkt niemand rekening mee te houden met de mogelijkheid dat het gewoon een correctie kan zijn op de LT stijgende trend.

    Ik geloof, zeker wat betreft de soft commodities, in een LT sterke stijging (ben een Jim Rogers-believer) en blijf dan ook lekker lang zitten.

    Vandaag de RICI Agricultural Absolute Return indez alweer +3,73%.
  5. [verwijderd] 25 maart 2008 11:41
    quote:

    Piet Hendr schreef:

    De echte reden dat die grondstoffen daalden lag namelijk in de minder-heftig-dan-verwachte-rentedaling van de FED. Als ze toch met 1% verlaagd hadden (ipv 0,75%), was de dollar direct nog harder onderuit gegaan en waren de grondstoffen in dollars duurder geworden. Nu viel het mee, ging de dollar dus even omhoog en werden grondstoffen minder aanntrekkelijk.
    Mooie analyse, ik denk dat je hier gelijk hebt. Vandaag zie je de dollar wegzakken en de grondstoffen in dollars weer stijgen.
  6. [verwijderd] 25 maart 2008 12:05
    Joop Bresser heeft z'n gulden paasei gevonden! Gewoon het probleem oplossen door alweer honderden mijarden dollars extra in de markt te pompen.
    Terwijl het echte probleem toch is dat de USA jaarlijks ruim 10% (6% door de burgers en 4% door de overheid) teveel uitgeeft.
    En jawel, zoals gebruikelijk lost een verslaafde z'n probleem op door een steeds hogere dosis te nemen.
    En er lopen ook nog altijd rasoptimisten en fanatieke 'believers' als Joop B.rond met hun'kleren van de keizer -verhaal'.
    Dream on, Joop!
  7. [verwijderd] 25 maart 2008 12:09
    Geachte heer Bresser,

    Met dank voor uw informatieve bijdrage het volgende.
    Liquiditeitsproblemen bij banken veranderen ondanks de massieve eerder genomen noodmaatregelen momenteel desalniettemin in sneltreinvaart in solvabiliteitsproblemen, dankzij de onvoorstelbare prijsdalingen van de huizen in de VS.
    Hoe u het ook went of keert, er zullen de komende tijd nog giga afschrijvingen volgen op mn de hypotheekschulden in dit verband, maar ook op alle afgeleide leverage leenproducten, op een schaal die nog steeds niemand kan overzien..laat staan voor mogelijk had gehouden..
    U veronderstelt dat door de inzet van het PDCF instrumentarium een oplossing nabij is, echter, u toont nergens aan dat dit middel werkelijk in staat zou zijn de vloed aan leverage (margin calls) problemen die nog steeds op de banken afkomen te keren?
    U stelt: op basis van diverse soorten onderpand, zoals overheidsleningen, bedrijfsleningen, ABS en MBS-leningen kunnen deze banken liquiditeitssteun krijgen tegen de dagrente.
    Ja, en?
    Is hier niet de vader de wens van de gedachte, dat alles dan wel reg zal komen..?
    Immers deze onderpanden, in vele gevallen reeds zelf al aan de sterke inflatie* onderhevig, zullen immers ook nog eens binnen de kortste keren verder worden uitgehold doordat banken hun schuld- en solvabiliteitsproblemen op deze wijze let wel: slechts tijdelijk! kunnen afwentelen?
    E.e.a. zou slechts kunnen werken wanneer de overheidsfinancien goed op orde c.q. gezond zouden zijn, maar dat is geenszins het geval!
    Integendeel, diverse Amerikaanse lokale overheden zweven reeds financieel op de rand van de afgrond met hun begrotingen..
    Mijns inziens worden zodoende de problemen slechts verlegd, maar niet werkelijk opgelost.
    Integendeel, het hele systeem wordt zodoende verder geïnfecteerd.
    Een verschrikkelijk Verelendungsscenario is hiermee in de maak met een zeer zware recessie tot gevolg!
    De oplossing is mijns inziens eerder het laten ploffen van de allerslechtste banken en een beleid inzetten waarbij de dollar versterkt wordt om verdere hyperinflatie te voorkomen en de consumptie voor burgers nog enigszins op peil te houden.
    Ook een welgemeende oproep aan de Yanks om eindelijk eens te stoppen met hun onverzadigbare credithonger, met het doel in plaats daarvan eindelijk eens een realistischer huishoudboekje er op na te gaan houden in de toekomst is mi meer dan ooit noodzakelijk.
    De "oplossing" van Bernanke waarbij banken en burgers gespaard worden en beloond worden voor slecht gedrag, leidt uiteindelijk tot een horrorscenario voor ons allen.
    Iedereen dollarmiljonair en een Hamburger die 3 miljoen kost, daar zit toch niemand op te wachten?
  8. Joris Driepinter 25 maart 2008 12:17
    quote:

    deurzakkings schreef:

    Wat ik vreemd vind, is dat er hier op IEX de laatste week steeds gesproken wordt van het uiteenspatten van de grondstoffenbubble. Er lijkt niemand rekening mee te houden met de mogelijkheid dat het gewoon een correctie kan zijn op de LT stijgende trend.

    Dat verbijstert mij dus ook! Elke keer als de afgelopen 7, 8 maanden ING, Aegon, Randstad of bijvoorbeeld Aalberts een tik kregen, kwamen er elke keer drs. bankanalisten uit hun hollen te voorschijn om met zendingsdarng te verklaren wat voor een mooi koopmoment dit wel niet is/was. Maar één keer een tik naar beneden voor de euro en de grondstoffen en er wordt meteen gesproken over het uiteenspatten van de grondstof bubble. Heel apart, en bovendien onbegrijpelijk. Zeker gezien het feit dat de gelddrukpers blijft draaien, de helikopters blijven vliegen en dus de geldhoeveelheid blijft groeien; minstens net zo belangrijk: de wereldbevolking ook!

    www.census.gov/ipc/www/popclockworld....
  9. Paulio 25 maart 2008 13:38
    quote:

    firesale schreef:

    Dat de grondstoffen onderuit zouden gaan bevestigd dat we nu beginnen aan phase IV.

    Leuk deze opleving in de equity markten, maar het is een opleving in een berenmarkt.

    Maakt u maar alvast op voor de moeder aller beurscrashes.
    Help me even als je wil, want ik ben geinteresseerd. Phase IV?

    Alvast bedankt!
  10. [verwijderd] 25 maart 2008 13:58
    Mooi ook dat vanuit milieu-fetishisme de soja, plantaardige olie en granen straks niet meer te betalen zijn, dat remt de groei van de wereldbevolking misschien nog iets. Op macroniveau is de mensheid net zo slim als een bacteriekolonie: groeien tot je sterft door gebrek aan eten en energie of teveel alcohol in je milieu(gist). Kortetermijnhandelen is best slim, want de problemen zijn er voor de volgende generaties en daar hoor je alleen bij als je wedergeboren wordt en dat is weer iets waar niet zo heel veel mensen in geloven. Amerikanen geloven ook niet in de hel blijkbaar.
50 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links