Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,230 19 apr 2024 17:38
  • +0,062 (+0,41%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 10.630.399 Gem. (3M) 11,2M

verwachte resultaat

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 jan6307 19 februari 2008 10:34
    Beperkte afschrijvingen verwacht bij INGMAANDAG 18 FEBRUARI 2008, 20:09 | 738 keer gelezen
    AMSTERDAM (AFN) - Analisten verwachten dat de bankverzekeraar ING in het afgelopen vierde kwartaal in beperkte mate is geraakt door beleggingen in riskante financiële producten. Volgens marktvorsers zal ING, dat zijn activiteiten flink verspreid heeft, ook dit jaar overeind blijven.

    ING rapporteert zijn vierdekwartaal- en jaarcijfers woensdag om 7.00 uur. Het concern zit voor 29 miljard euro in financiële producten die gelieerd zijn aan de Amerikaanse huizenmarkt en niet de hoogst mogelijke kredietwaardering hebben. Van die portfolio is 2,3 miljard euro als subprime gewaardeerd, de lage waardering waarover de laatste tijd zoveel ophef is.

    Toch heeft ING tot op heden geen grote afschrijvingen gedaan, in tegenstelling tot grote banken aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. ,,Over het derde kwartaal was er sprake van slechts een kleine aanpassing van de waarde van dergelijke bezittingen. Dat impliceert potentieel hogere afschrijvingen over het vierde kwartaal'', zei analist Stephan Kalb van effectenhuis Sal. Oppenheim in een rapport.

    Afschrijvingen

    Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenen op afschrijvingen op riskante beleggingen van 200 miljoen tot 1 miljard euro. Deze afwaardering zal producten betreffen met de zogenoemde Alt-A waardering. Deze waardering geldt als iets minder risicovol dan de subprime-beleggingen.

    Dat zou kunnen betekenen dat de winst per aandeel gedrukt wordt met 1,1 tot 1,6 euro per aandeel. Gemiddeld verwachten geraadpleegde analisten dat ING in 2007 een nettowinst heeft behaald van 8,71 miljard euro, ofwel 3,96 euro per aandeel.

    ABN Amro

    De Belgisch-Nederlandse branchegenoot Fortis, dat eerder delen van ABN Amro inlijfde, zei eind januari dat de winst over 2007 met mogelijk 1 miljard euro lager uitvalt dan verwacht. Dat zal afhankelijk zijn van de boekhoudmethode die het financiële concern kiest bij de waardering van subprime-producten.

    Als de voorspellingen van marktvorsers ten aanzien van ING juist blijken, heeft het concern in 2007 nog altijd een winststijging gerealiseerd van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dat weerspiegelt de spreiding van activiteiten bij ING in bankieren, verzekeren en vastgoed.

    Winst

    De analisten verwachten dat ING in het afgelopen vierde kwartaal een winst heeft behaald van 2,34 miljard euro, 11 procent meer dan in 2006. Een analist van Keefe, Bruyette & Woods voorziet dat ING een boekwinst heeft behaald van nog eens 1 miljard euro op de verkoop van zijn belang in ABN Amro. Dat belang werd eerder verkocht aan Fortis, Banco Santander en Royal Bank of Scotland, de banken die ABN Amro kochten.

    ,,Bij de resultaten van ING zal vooral gekeken worden in hoeverre het concern wat betreft bankieren last heeft van de huidige, meer uitdagende omstandigheden'', aldus de analist van Keefe, Bruyette & Woods.

  2. [verwijderd] 19 februari 2008 11:14
    Toch baart dit me een beetje zorgen. De verwachtingen van de analisten zijn vrij optimistisch. Ook zij verwachten geen schokkende afschrijvingen. Bij de laatste cijfers kwamen er ook geen lijken uit de kast maar ging de koers wel stevig onderuit. Ik heb het gevoel dat het orkest wat vooruitloopt op de muziek met de flinke koersstijging van de laatste dagen. Er zijn veel goudzoekers in de markt die ook weer erg makkelijk uitstappen.
  3. [verwijderd] 19 februari 2008 11:17
    PREVIEW: ING nettowinst KW4 '07 +24%


    AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv zal woensdag een nettowinststijging rapporteren van 24% over het vierde kwartaal, gestuwd door winst uit investeringen, is de gemiddelde verwachting van vier analisten gepolst door Dow Jones Nieuwsdienst.

    Analisten verwachten een beperkte druk op de nettowinst als gevolg van afschrijvingen op hypothecaire investeringen.

    De nettowinst zal toenemen tot EUR2,60 miljard van EUR2,10 miljard vorig jaar in dezelfde periode. De winst uit investeringen, waaronder een belang in ABN Amro en Koninklijke Numico, leverde ING afgelopen kwartaal EUR1 miljard op.

    Rabo Securities verwacht dat ING EUR200 miljoen zal moeten afschrijven als gevolg van investeringen in risicovolle leningen. Het bedrijf nam in het derde kwartaal geen wezenlijke last op zijn portefeuille van EUR3,1 miljard aan subprime-hypotheken.

    Analisten kijken uit naar het operationeel resultaat van de divisie ING Direct nu lagere rentetarieven het voor het bedrijf moeilijker maken marges, en voornamelijk de marges in de VS, te handhaven. Ook zal er gekeken worden naar de Britse tak van ING Direct waar in het derde kwartaal klanten hun spaartegoeden massaal vanaf haalden en voor een iets hoger tarief ergens anders in stopten.

    In juni begon ING aan een aandeleninkoopprogramma van EUR5 miljard, waarvan circa 74% rond is. Analisten merken op dat gezien de koersdaling van ING, het bedrijf flink wat aandelen kan inslaan.

    ING publiceert woensdag om 7.00 uur de vierdekwartaalcijfers over 2007. Omstreeks 14.30 uur noteert het aandeel 3,2% hoger op EUR20,81, terwijl de AEX met 1,4% stijgt. (SCK)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

    Let op, is van gisteren....
  4. [verwijderd] 19 februari 2008 11:34
    quote:

    CF64 schreef:

    Toch baart dit me een beetje zorgen. De verwachtingen van de analisten zijn vrij optimistisch. Ook zij verwachten geen schokkende afschrijvingen. Bij de laatste cijfers kwamen er ook geen lijken uit de kast maar ging de koers wel stevig onderuit. Ik heb het gevoel dat het orkest wat vooruitloopt op de muziek met de flinke koersstijging van de laatste dagen. Er zijn veel goudzoekers in de markt die ook weer erg makkelijk uitstappen.
    Ze zijn helemaal niet optimistisch, maar dekken zich nu in door met wat softe verwachtingen naar buiten te treden.
    Ze weten er echter totaal niets van en hebben ook geen idee waar ING mee zal komen.
    De koersen hebben ze lager gezet met interne adviezen en publicaties.
    Van 34 euro naar 20, en dan nog niet met een koop advies komen geeft geen blijk van optimisme.

    Ze kunnen het gelijk aan hun zijde krijgen morgen bij de publicaties van de jaar cijfers.
    Als ze echter de plank mis hebben geslagen, zullen ze de cijfers tot op het bod proberen af te kraken.
    Gezichts verlies kunnen zij zich niet permiteren.
    Zie ook de ommezwaai van Corné van Zijl.

    De toekomst verwachtingen blijven moeilijk en uitdagend en er zal alles aan gedaan worden om dat versterkend naar buiten toe uit te dragen.
    Op deze manier kunnen hun klanten weer langsaam de stukken in portefeuille opnenem en hebben ze toch gelijk gekregen.

    Ik hoop echter dat deze spelletjes worden doorzien en dat de koers wel omhoog schiet naar normalere niveau's

    Trouwens als de cijfers mee vallen dan zal ING ongetwijfelt morgen zelf aan de koopkant opereren, omdat zij dit nu niet kunnen of mogen, maar na de publicatie wel.

    Groetjes Groentje
  5. [verwijderd] 19 februari 2008 12:11
    het blijft afwachten natuurlijk maar mij maak je niet wijs dat je met 83mrd in alt-a leningen niks moet afschrijven maar we zullen het zien ik gok op zon 4 mrd.
    blijft natuurlijk raar ze kunnen die dingen boeken teggen de waarde die ze maar willen maar zullen toch uiteindelijk verlies moeten erkennen wanneer dat gebeurd blijft natuurlijk de vraag
  6. [verwijderd] 19 februari 2008 14:19
    ING - Analisten zien geen grote afschrijvingen in 4ekw 2007
    19 februari 2008, 13:14 uur | FD.nl/Betten
    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Analisten verwachten in het algemeen niet dat ING woensdag grote afschrijvingen bekend zal maken op de subprime- en Alt-A-portefeuille. Wel verwacht een aantal analisten een afwaardering van het eigen vermogen van meer dan euro 1 mrd. Over wat 2008 zal brengen zijn ze verdeeld.

    Analisten en handelaren kijken vol spanning uit naar de vierdekwartaalcijfers die ING morgenochtend vroeg vanuit Londen wereldkundig zal maken. De markt tast al enige tijd in het duister over de vraag in hoeverre de crisis op de Amerikaanse hypotheekmarkt de financiele positie van ING heeft aangetast. Gebrek aan duidelijkheid zorgt al weken voor heftige uitschieters in de aandelenkoers.

    De bankverzekeraar zei bij de derdekwartaalcijfers nog zich 'goed te voelen' bij de kwaliteit van de portefeuille. Zo zit het risico van de Alt-A portefeuille tegen prime aan. Analist Paul Goodhind van Bears Stearns merkt hier nu over op: 'Sindsdien is de situatie op de Amerikaanse subprime hypotheekmarkt behoorlijk verslechterd, wat vragen oproept over het mogelijke risico van de Alt-A beleggingen.'

    Vijf door Betten Financial News geraadpleegde analisten rekenen gemiddeld op een afschrijving van rond de euro 250 tot euro 350 mln. De afschrijvingen zijn over het algemeen niet in de resultaatverwachtingen opgenomen. 'De cijfers zijn zeer willekeurig omdat we er geen enkel zicht op hebben', aldus een analist van een Amerikaanse zakenbank tegenover Betten.

    De analisten verwachten dat de kredietcrisis vooral effect zal hebben op het eigen vermogen van ING. De bankverzekeraar laat naar verwachting de afwaardering van zowel de Alt-A portefeuille (EUR 26,9 mrd per eind september) en de subprime beleggingen (EUR 3,1 mrd) via het eigen vermogen lopen. De schattingen van zes geraadpleegde analisten lopen zeer uiteen; van euro 800 mln tot euro 3 mrd.

    Geen enkele analist verwacht echter dat daardoor de solvabiliteitsratio onder druk komt te staan. 'ING heeft zelf aangegeven dat de Tier I ratio in 2007 boven de eigen doelstelling van 7,2% uit zal komen', aldus William Elderkin van Citigroup.

    Zes geraadpleegde analisten zien de nettowinst over het vierde kwartaal van 2007 gemiddeld uitkomen op euro 2.416 mln. Dat zou een stijging betekenen van bijna 14% ten opzichte van dezelfde periode in 2006.

    In dit winstcijfer zit echter een boekwinst opgenomen van circa euro 1 mrd vanwege aandelenposities in ABN AMRO en Numico.

    Omdat deze winst wordt geboekt onder de verzekeringsactiviteiten van de bank rekenen zij daar gemiddeld op een stijging van de onderliggende winst voor belasting van 51% van euro 1.340 mln naar euro 2.023 mln. Exclusief de boekwinst is sprake van een verslechtering van de resultaten.

    Ook het bankbedrijf heeft in het afgelopen kwartaal slechter gepresteerd dan het jaar ervoor. Analisten wijzen hier vooral naar de Wholesale Bank, die naar verwachting last heeft gehad van de internationale kredietcrisis.

    De consumentenbank zal naar verwachting redelijk ongevoelig zijn gebleven. Bij internetbank ING Direct zal een aanhoudende druk op de marges als gevolg van toenemende concurrentie de resultaten onder druk zetten. Analisten zien hier gemiddeld een daling van rond de 30% tot euro 126 mln. Het onderliggende resultaat bij het gehele bankbedrijf zal naar verwachting met 32% zijn teruggelopen tot euro 784 mln.

    Ook over wat 2008 zal brengen tasten de analisten nog in het duister. Mogelijk liggen stevige afschrijvingen in het verschiet. Bears Stearns rekent, bij een worst case-scenario op een afschrijving van euro 1,5 mrd. Natixis noemt zelfs een bedrag van euro 3,4 mrd.

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  7. [verwijderd] 19 februari 2008 19:35
    let vooral op het eigen vermogen(verdere krimp!!), de ratios...de kwaliteit van de winst in Q4-2007, denk de eenmalige aandeel-mazzeltjes even weg. geen nederlandse vragen("die ollanders snapper er helemaal niets van")...7% koerswinst in twee dagen is niet niks>>>€1,50....terecht???..zet de wekker op 5.00 uur om 6.00 uur scherp te zijn..CNBC start om 6.00 uur, gelijk de eerste reacties....
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links