Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rutte: Daling AEX Schuld kabinet

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 januari 2008 18:04
    Kijk ik heb niks tegen de VVD, maar Rutte is niet de juiste man.

    Citaat Rutte vandaag: "De inflatie neemt toe, de AEX keldert, de Verenigde Staten glijden naar een recessie en de president van DNB roept op tot actie"

    Sorry: maar Nederland is een open economie, dus aan een recessie is moeilijk te ontkomen. Misschien komt een beetje inflatie door het regeringsbeleid maar natuurlijk niet alles.

    Bron citaat: www.nu.nl/news/1400829/34/%27Kabinet_...
  2. [verwijderd] 21 januari 2008 18:10
    Los van mijn politieke voorkeur is de heer Rutte absoluut niet de juiste persoon denk ik. Hij probeert hier populistisch te doen terwijl hij zelf heel goed weet dat het veel complexer in elkaar steekt.

    Daarnaast moet de heer Rutte naar mijn mening zijn eigen bijdrage aan het beleid van het vorige kabinet niet onderschatten op de huidige economische situatie.

    Bush en consorten hebben er ruim 6 jaar over gedaan om de VS helemaal naar de afgrond te helpen. Zoiets doe je dus niet in jaar tijd.

    mvg DH.
  3. Bellboy12 21 januari 2008 18:15
    Goed en begrijpend lezen is een hele kunst.
    Rutte zegt helemaal niet dat de recessie door het regeringsbeleid komt. Hij vraagt alleen niet door te gaan of er niets aan de hand is.
    Hij roept het kabinet op ingrepen te overwegen die inspelen op de te verwachten verslechtering, zoals ook in andere landen wordt overwogen.
    Nu de consumptie remmen door belastinverhogingen lijkt onder de huidige omstandigheden op z'n minst weinig verstandig.
  4. [verwijderd] 21 januari 2008 18:34
    quote:

    schreef:

    Rutte zal Balkenende en Bos maandag tijdens een spreekbeurt in 's-Gravenzande oproepen de belastingverhogingen die per 1 januari zijn ingegaan terug te draaien.
    Goede zaak. Dit roepen bepaalde rechtse politici echter al jaren zonder resultaat.

    BTW kan eenvoudig omlaag lijkt me. Ook de accijns op benzine kan makkelijk 0,50 cent lager.

  5. [verwijderd] 21 januari 2008 19:15
    quote:

    Bierrrtje schreef:

    quote:
    Rutte zal Balkenende en Bos maandag tijdens een spreekbeurt in 's-Gravenzande oproepen de belastingverhogingen die per 1 januari zijn ingegaan terug te draaien.
    Goede zaak. Dit roepen bepaalde rechtse politici echter al jaren zonder resultaat.

    BTW kan eenvoudig omlaag lijkt me. Ook de accijns op benzine kan makkelijk 0,50 cent lager.

    Wel vreemd dat zij na twalf jaren regeren daar nu mee aankomen,en 2 jaar geleden ook nog vrolijk doorplukte,hoe stomzinnig.

    mvrgr jo jo
  6. [verwijderd] 21 januari 2008 22:21
    Even voor de statistiek we zullen zien wie er gelijk krijgt,hier het antwoord van Bos aan Rutte

    Bos verwerpt kritiek op economisch beleid kabinet
    DEN HAAG - Minister Wouter Bos van Financiën vindt de kritiek van onder anderen VVD-leider Mark Rutte op het economisch beleid van het kabinet onzorgvuldig, inconsistent en opportunistisch. Bos schrijft dat maandag op zijn weblog.



    Rutte heeft het kabinet bij herhaling verweten dat het „zijn kop in het zand steekt” voor de gevolgen van de financiële crisis in de Verenigde Staten. Hij wil dat het kabinet de belastingen verlaagt om de economie een oppepper te geven.

    Volgens Bos zegt de VVD altijd dat de belastingen omlaag moeten. „Dus is het vooral een opportunistisch gelegenheidsargument. Zeker ook in het licht van het feit dat ze zelf in het kabinet destijds de lasten helemaal niet verlaagden (zelfs verhoogden) toen het economsich slechter ging.” Bovendien neemt de VVD met de linkerhand terug wat ze met de rechterhand geeft door zich tegelijk af te zetten tegen gratis schoolboeken, aldus Bos.

    Bos gaat ook in op de oproep van president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank, zonder diens naam overigens te noemen. Wellink zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat het „niet verstandig” zou zijn als het kabinet een stijging van het financieringstekort op zijn beloop zou laten.

    De begrotinsgregels schrijven voor dat er niet meteen extra bezuinigd wordt bij een economische teruggang, onderstreept Bos. „Deze begrotingsregels zijn altijd breed gesteund. Door economen, door De Nederlandsche Bank, de Europese Commissie en ook door de VVD toen ze zelf nog in het kabinet zaten.” Volgens Bos laat de VVD die begrotingsregels, opgesteld door zijn liberale voorganger Gerrit Zalm, nu „als een baksteen vallen”.

    Bos wijst erop dat ook Zalm vorige week zei dat de Nederlandse economie door de problemen in de VS „een tikkie krijgt”, maar dat van een recessie nog lang geen sprake is. De VVD'er sloot daarmee aan bij eerdere uitlatingen van Bos zelf en van premier Jan Peter Balkenende.

    Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken wees er maandag op dat de „uitgangspositie van de Nederlandse economie niet slecht is.” Ze wees voor BNR Nieuwsradio op de bereidheid van het bedrijfsleven om te investeren en op de lage werkloosheid in ons land. Van der Hoeven vindt wel dat we de kredietcrisis in de Verenigde Staten „niet moeten bagatelliseren” en dat het verstandig is „de vinger aan de pols te houden.”

    De minister van economische Zaken raadde beleggers aan hun aandelen nu niet hals over kop van de hand te doen en verder te kijken dan de korte termijn.

    Makkelijk scoren voor Wouter.

    mvrgr jo jo
  7. [verwijderd] 22 januari 2008 17:28
    Interessant te zien hoe de politiek zich op het beursgebeuren stort,zou er toch meer aan de hand zijn en worden wij in slaap gesust?

    Bos: Recessie volstrekt niet aan de orde
    BRUSSEL -
    Minister Wouter Bos (Financiën) meent dat een recessie voor de Europese economie “volstrekt niet aan de orde is”. De basis van de Europese economie is zoveel gezonder dan die van de Verenigde Staten, “dat het hier beheersbaar blijft”.

    Bos zei dat dinsdag in Brussel na maandelijks beraad met zijn collega’s van andere EU-landen. Algemene conclusie is volgens hem dat er geen zinnig woord te zeggen is of de Amerikaanse economie in een recessie komt. “Je mag hopen dat de renteverlaging en het hulppakket eraan bijdragen dat die situatie niet optreedt.”

    Bos zei zich niet gek te laten maken. De huidige ontwikkelingen kunnen immers allerlei effecten hebben, zelfs positieve. Bos: “Het kan zijn dat inzakkende groei in de VS leidt tot minder vraag naar grondstoffen. Je ziet al dat de olieprijs zakt van 100 dollar naar ergens in de 80 dollar per vat. Dat kan ook positief uitpakken voor onze koopkracht

    VVD hekelt beleggingsadvies Van der Hoeven
    DEN HAAG - Oppositiepartij VVD vindt dat minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) haar boekje te buiten is gegaan met haar advies aan beleggers om hun aandelen niet halsoverkop te verkopen.
    Van der Hoeven kwam maandag bij BNR Nieuwsradio met het advies, toen wereldwijd de beurzen onderuit gingen na zorgen over de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis.

    Premier Jan Peter Balkenende zei dinsdag dat de uitlatingen van Van der Hoeven niet gezien moeten worden als een advies, maar dat het slechts ging om een waarneming. Politici zeggen niet hoe beleggers dienen te handelen, aldus Balkenende.

    VVD-Tweede Kamerlid Charlie Aptroot houdt de minister nu voor dat beleggers door haar advies meer hebben verloren omdat dinsdag de koersen op de beurs verder zijn gedaald. Aptroot noemt de actie van Van der Hoeven ongepast en onverantwoord. Hij eist de garantie dat de minister nooit weer zo ernstig in de fout gaat.

    mvrgr jo jo
  8. [verwijderd] 22 januari 2008 17:33
    Zelfs de big chief bemoeit zich er mee.

    Balkenende: verwijten Rutte 'onverstandig'
    DEN HAAG - Premier Jan Peter Balkenende vindt dat VVD-leider Mark Rutte „grote woorden” heeft gesproken, toen die maandag zei dat het kabinet zijn kop in het zand steekt bij de naderende economische recessie.


    Foto: ANP
    De minister-president noemde dinsdag die uitlatingen „heel onverstandig”. Ze kunnen bijdragen aan „negatieve sentimenten“ over onze economie.

    Volgens Balkenende is er geen reden om elkaar de put in te praten. Hij wees op de economische groei in ons land, het grote aantal vacatures en de lage inflatie. Een vergelijking met de situatie in 2002 gaat volgens hem niet op. Toen had Nederland te maken met hoge werkloosheid en stonden de overheidsfinanciën er slechter voor. Balkenende wees op het financieringsoverschot over het afgelopen jaar.

    Volgens Balkenende voorziet het huidige financiële beleid in „buffers” en „automatische stabilisatoren.” Hij ziet geen reden om nu over te gaan tot bezuinigingen en noemde de financiële spelregels „toereikend”.

    Eerder wezen ook vicepremier Wouter Bos (PvdA) en CDA-minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken op de kracht van de Nederlandse economie. Ook zij vonden ingrijpen op dit moment niet nodig

    Kijken wie er op den duur gelijk heeft.

    mvrgr jo jo
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,55 +0,06%
EUR/USD 1,0728 +0,28%
FTSE 100 8.091,78 +0,64%
Germany40^ 17.948,40 -0,78%
Gold spot 2.327,51 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
Flow T...
+5,38%
Fugro
+3,14%
NX FIL...
+3,09%
JUST E...
+1,52%

Dalers

ADYEN NV
-11,22%
WDP
-4,62%
VIVORY...
-2,79%
TomTom
-2,71%
Alfen ...
-2,46%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links