Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,694 25 apr 2024 17:35
  • +0,024 (+0,16%) Dagrange 14,550 - 14,768
  • 8.552.536 Gem. (3M) 11,3M

Banken en subprime

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. fuzzy grizzly 27 november 2007 06:56
    Het opschonen van het probleem is aan de gang... Virgin en Northern Rock gisteren, nu het volgende... het komt nog weer goed, maar veel zal veranderen...

    Citigroup to Get $7.5 Billion Infusion From Abu Dhabi (Update1)

    By Bradley Keoun and James Temple

    Nov. 26 (Bloomberg) -- Citigroup Inc., the U.S. bank searching for a new chief executive as it faces at least $8 billion of writedowns, agreed to sell as much as 4.9 percent of the company to the government of Abu Dhabi for $7.5 billion.

    Citigroup will sell equity units to the Abu Dhabi Investment Authority that convert into common shares, the New York-based lender said today in a press release.

    ``This investment, from one of the world's leading and most sophisticated equity investors, provides further capital to allow Citi to pursue attractive opportunities to grow its business,'' Win Bischoff, Citigroup's acting CEO, said in the statement. It helps ``strengthen our capital base,'' he said.

    Charles O. Prince III was forced to step down as Citigroup's chief executive officer Nov. 4 after the biggest U.S. bank said losses on subprime mortgages and related securities may cut fourth-quarter net income by $5 billion to $7 billion. The lender said at the time that it planned to shore up capital. The company's shares, which have fallen about 44 percent this year, sank to $30.70 in New York Stock Exchange composite trading today, the lowest price in five years.

    ADIA, the sovereign wealth fund of the government of Abu Dhabi, is buying equity units that convert into Citigroup shares at prices ranging from $31.83 to $37.24 per share, on dates ranging from March 15, 2010, to Sept. 15, 2011, the U.S. bank said. The units will pay 11 percent annual interest.

    Abu Dhabi, one of the United Arab Emirates, will have ``no role in the management or governance of Citi, including no right to designate a member'' of the company's board, according to the statement.

    To contact the reporter on this story: James Temple in San Francisco at jtemple@bloomberg.net

    Last Updated: November 26, 2007 23:05 EST
  2. [verwijderd] 3 december 2007 19:23
    aandeelhouders van engelse banken zijn er klaar voor: enorme afschrijvingen. diverse rapporten opgesteld door insiders hebben per bank indicatieve bedragen aangeggeven. dinsdag voorbeurs lijkt mij beste tijdstip(tot op heden zijn alle voorrapportages uitgekomen wereldwijd)....postban/ing heeft diverse malen aangegeven nergens last van te hebben, maar dat is alweer €10,00 geleden!!!!...
  3. [verwijderd] 4 december 2007 12:27
    was er nou geen een chef-econoom/macro-bankchef-econoom/bank-suply-supervisor-chief-operator,oid die waarschuwingen uitgaf voor deze opgezette tombola?..georganiseerde misdaad is zelf in ons kleine nedrland een beetje strafbaar. er staan op moment schrijven 6 glanzende bolides naast ING-HOUSE("stacked containers") waar de baasjes nu in druk overleg zijn..."nee we melden nog helemaal niets, we wachten tot na het bonus-festival"....
  4. [verwijderd] 7 december 2007 14:12
    Kredietcrisis doet toch zeer bij Nederlandse banken

    07-12-2007 | Gepubliceerd 12:34

    Nee, joh. We hebben echt geen last van de kredietcrisis, schreeuwen Nederlandse banken sinds de zomer van de daken. ABN Amro en Rabobank vielen donderdag door de mand. Wie volgt?

    Klanten van ABN Amro, Rabobank, Fortis en ING konden gerust gaan slapen, luidde de geruststellende boodschap de afgelopen maanden. Nederlandse banken hadden immers nauwelijks belegd in hypotheken van Amerikanen die zich eigenlijk geen hypotheek kunnen veroorloven.

    De grootbanken suggereerden dat de kous daarmee af was. Dat blijkt een slag anders te liggen. Donderdag meldde Royal Bank of Scotland dat dochter ABN Amro 300 miljoen pond (417 miljoen euro) afschrijft op schuldbeleggingen.

    Omdat de Schotten nog bezig zijn met de afronding van de overname van ABN Amro, kunnen ze een truukje toepassen. De afboeking op ABN Amro gaat van het vermogen van de Schotse bank af, zodat de winst optisch onaangetast blijft. De 417 miljoen euro verdwijnt als het ware via de achterdeur. Of zoals boekhouders plegen te grappen: winst is een keuze.

    Andere opdonder: Rabobank krijgt de financiering van een speciaal beleggingsvehikel niet rond en moet voor voor 5,2 miljard euro hypotheken en andere leningen terug nemen op de eigen balans. En dat terwijl Rabobank zo graag prat gaat op z'n eigen AAA-status. Zo kredietwaardig als het maar zijn kan.

    Zowel bij Rabobank als ABN Amro gaat het in essentie om onzekerheid over pakketjes leningen, waarbij een reeks 'goede' leningen is gemixt met enkele leningen waarbij het risico op wanbetaling groter is. Doordat slechte leningen er op ondoorzichtige wijze zijn bijverpakt, is de vlam in de pan geslagen op de kredietmarkten.

    In het beleggingsvehikel van Rabobank zitten hypotheken en andere langlopende kredieten die als onderpand dienen voor kortlopende leningen van banken. Maar beleggers zijn niet gerust op de degelijkheid van het onderpand. Zelfs niet als daar het keurmerk van Rabobank op staat.

    Rabobank-voorzitter Bert Heemskerk repte in augustus van een "gematigde blootstelling" aan Amerikaanse hypotheekleningen. Die woorden klinken enigszins hol, nu de bank ruim vijf miljard aan leningen terug moet nemen op de eigen balans. Ook al zit daar weinig troep bij.

    Vraag is of er bij Fortis, ING en Aegon lijken uit de kast gaan vallen. Gelet op de klappen die beursgenoteerde banken en verzekeraars hebben gekregen, zou je denken van wel.

    Aan de andere kant zijn de waardeverliezen op de beurs zo groot, dat banken en verzekeraars het wel erg bont moeten maken, willen beleggers nog echt schrikken. De afgelopen twee maanden verloor ING zo'n twaalf miljard aan beurswaarde, ging er bij Fortis elf miljard euro af en bij Aegon vier miljard euro.

    Kom maar op met de bagger.

    Jeroen de Boer

    jeroen.deboer@z24.nl

  5. [verwijderd] 7 december 2007 14:38
    quote:

    paulta schreef:

    het geloof is er niet, ik durf het niet aan:long eruit,short erin...
    En dit is nu precies het manco waarom de AEX constant achter loopt bij de rest van Europa. Men gaat constant short. De angst is niet alleen v/d credit crunch maar is er altijd al geweest.

    Zeeuws meisje : "En geen cent teveel hoor". Kent U die reclame nog ??
  6. [verwijderd] 8 december 2007 15:33
    het is nog te vroeg om er vol in te gaan, dit krijgt een hele lange staart. weten jullie dat pb nog over die €23 miljard die terug is gehaald en nu voor eigen risico op de balans staat?..rabo had deze week ook een akkefietje van €4 miljard schade,..maar ze blijven stoer doen, ze hebben geen druk van aandeelhouders.(ps. die €23 miljard doet op moment schrijven <40%)...
  7. [verwijderd] 9 december 2007 12:44
    Moeten we nog wel reageren op jouw Paulta,
    Of praat je de hele tijd met je andere aliassen?

    Wat bedoel je nu met 23 miljard < 40%?

    Slaat je fantasie op hol?

    Als ze 23 miljard aan hypotheken terug nemen betekent dit niet dat de onderliggende onderpanden verdwenen zijn.
    Dat ze op dit moment niet of nauwelijks verhandelbaar zijn betekent niet dat de bezittingen waarop deze hypotheken afgesloten zijn niet bestaan.
    De dekkings waarde bij ING is 70% van de werkelijke waarde van de verpandingen.
    Een 30% daling in de waarde van het onroerend goed geeft nog geen verlies voor ING!

    Zij kunnen de panden verkopen 30% onder de getaxeerde waarde.
    De eigenaren van de panden moeten rente en aflossing betalen anders worden ze uit hun bezit gezet.

    De stemming voor de banken is super negatief neergezet, maar de werkelijkheid is anders, en dat horen we over 1 jaar of over een paar maanden.

    Groetjes Groentje
  8. [verwijderd] 9 december 2007 16:08
    NR uit VK wil voor €800 miljoen emmiteren...de schuld aan de BoE is >€15 miljard, onderpanden lopen snel leeg. citi gaat in Q4 dubbelcijferig miljarden bedrag wegstrepen(onderpanden lopen nog sneller leeg)...citigroup wordt komend jaar opgebroken en opgesplitst, aandeelhouders zullen zwaar bloeden. vraag aan willekeurige bank-employee(maar dan niet de loketmedewerker) of de bodem bereikt is....100% antwoord is Nee. postbank Q4-H2-Y7 cijfers zijn nog ver weg...wacht nog half jaar als alles wat duidelijker is....
  9. DirkDeNeu 10 december 2007 09:44
    Ik zit al vrij fors in ING. Mijn gevoel zegt nog steeds dat het een solide bedrijf is, maar dat is UBS ook. Die geven de mogelijkheid van verlies voor het gehele jaar en ING blijft volledig uit de wind? Dat is moeilijk te geloven.

    quote:

    schreef:

    UBS neemt extra subprimelast
    10 december 2007, 8:06 uur | FD.nl
    UBS moet nog eens $ 10 mrd afschrijven als gevolg van investeringen in Amerikaanse subprime hypotheken. Twee investeerders zijn bereid miljarden in de Zwitserse bank te steken.

    Ook heeft de grootste bank van Europa gemeten naar activa een winstwaarschuwing gegeven voor het vierde kwartaal. Het houdt nu rekening met een verlies over de laatste drie maanden en mogelijk ook voor het hele jaar.

    De $ 10 mrd komt bovenop de $ 4,66 mrd die UBS in het derde kwartaal rapporteerde.

    Daarnaast meldde de Zwitserse bank dat zij haar kapitaalpositie wil versterken met ZFr 19,4 mrd (USD 17,2 mrd). ZFr 13 mrd daarvan is afkomstig uit nieuw uit te geven aandelen. Een staatsfonds van Singapore, de Government of Singapore Investment Corporation (GIC) neemt een belang voor ZFr 11 mrd. Een investeerder uit het Midden-Oosten investeert de overige ZFr 2 mrd.

55 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links