Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Redactie - "Het is kaal zonder ABN Amro..."

19 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 oktober 2007 15:42
    Laat het een les zijn voor Den Haag. Dat het huidige beleid om moet en dat bedrijven echt de kans krijgen om te groeien en dat het bijbehorende particuliere grootaandeelhoudersschap veel meer ruim baan zal hebben. Zo als het nu gaat, verworden wij tot het land van de Sjonnies en Anita's
  2. forum rang 7 ffff 11 oktober 2007 15:58
    Een serieus bedoelde reactie van mij:

    Ik vind het altijd echt geleuter als men zeurt over "het verdwijnen" van iets.

    Als je wilt dat iets niet verdwijnt, koop je het op!

    Zo simpel en eenvoudig is dat en dat geldt natuurlijk zeker voor onroerende zaken, voor kunstwerken, maar uiteindelijk ook voor bedrijven.

    Zoals ik al eens in een posting een paar maanden geleden schreef; Als men echt niet wil, dat ABN AMRO naar Fortisconsortium gaat....koop het dan met elkaar op!

    Mar dat was te duur...! Nou dan moet je nu niet meer zeuren!

    Ik meen dit nog echt ook.

    Wie het kocht betaalde gewoon de hoogste prijs.
    Geldt straks ook voor al die andere Nederlandse bedrijven als ze "weggekocht" worden... voor de Rotterdamse haven als de Chinezen het voor meer dan de helft in handen hebben.... en ga zo maar door.

    Hard werken, veel sparen en veel aandelen kopen....en je mag je mond opendoen!

    De eigenaar heeft het voor het zeggen: zo simpel is het.

    Peter
  3. [verwijderd] 11 oktober 2007 16:05
    De eenarmige bandiet heeft zijn laatste woorden gesproken: wij zouden het allemaal hebben gewild. Na meer dan 180 jaar geschiedenis, waarvan ik er 14 van mocht meemaken, is een verder zeer gezond bedrijf gevallen en wordt het verslonden. Mijn complimenten aan de voltallige RvB en daarnaast aan de heer Loudon voor de consistente verkeerde keuzes die zij de afgelopen jaren hebben gemaakt. Toch knap!
  4. [verwijderd] 11 oktober 2007 16:14
    quote:

    FerdiPeelen schreef:

    De bank komt gewoon terug in de AEX via RBS' komende notering aan Amsterdamse beurs (als ik het goed begrijp):
    AEX is een index. Geen plannen voor zover mij bekend om RBS daarin op te nemen. RBS wil een notering een NYSE Euronext Amsterdam (die beurs).

    Voor het overige: wat verdwijnt er eigenlijk? Een notering. Er gaan delen naar RBS en (vreemde) delen naar Santander. Verder zal ABN Amro BU NL de retailactiviteiten van Fortis NL inlijven. En niet andersom.
  5. [verwijderd] 11 oktober 2007 22:04
    Sentiment is een vreemd ding: voor de Schotten neemt RbS ABN Amro over, voor de Belgen Fortis en voor een enkele (hopelijk humoristische) Nederlander neemt ABN Amro eigenlijk delen van Fortis over. Who cares, het gaat om winst, niet om een Nederlands of AEX gevoel. Maxima heeft gelijk. Iets anders: het aandeel Fortis trappelt al 10 jaar lang ter plaatse. Het valt nog af te wachten of daar nu verandering in zal komen.
  6. [verwijderd] 11 oktober 2007 22:39
    Om met Groenink te spreken toen hij Barclays nog aan het aanprijzen was: Er was eens een laatste aandeelhoudersvergadering van de ABN bank, de Rotterdam bank en al die andere voorlopers. Nu is de laatste aandeelhoudersvergadering van AAB, en daar komt weer iets nieuws voor in de plaats.

    Als klant zeg ik opgeruimd staat netjes. Nog zelden een bedrijf meegemaakt dat zo consistent incompetent was.

    mvg
    Wilco
  7. doldrums 12 oktober 2007 09:28
    Abnamro one is eruit gezeild op de zelf gekozen koers. De directie heeft gekozen voor diversificatie zonder significant meetbare synergie: er is gekozen voor winststabilistatie door spreiding van risico als een lange termijn belegger.
    Een strategie die overigens voortgekomen is uit een mislukte overname van de Generale door verregaande onhandigheid van de heer Kalff.
    De overnemende partijen hebben simpelweg synergie gemaximaliseerd in het belang van hun aandeelhouders. Neem alleen over als de partij bijdraagt aan de winstgevendheid, niet als het alleen bijdraagt aan winststabilistatie. Ondernemen is het geheel beter laten presteren dan de afzonderlijke onderdelen: dat is iets anders dan beleggen.
  8. [verwijderd] 12 oktober 2007 12:33
    jvdlow schreef
    "AEX is een index. Geen plannen voor zover mij bekend om RBS daarin op te nemen. RBS wil een notering een NYSE Euronext Amsterdam (die beurs)."

    Indien er voldoende RBS aandelen bij NYSE Euronext Amsterdam (in Euroclear systeem) aangemeld worden en er vervolgens voldoende in gehandeld word (hetgeen zeer waarschijnlijk is gezien het feit dat de Amsterdamse aandelenoptiemarkt verreweg meer liquide is dan de centrale orderboek optiehandel in Londen, en dit voor veel aandeletransacties zorgt) komt RBS automatisch in de AEX bij eerstvolgende herweging na notering.

    Staat of valt met beslissing van RBS om ook daadwerkelijk een bulk aan RBS aandelen aan te melden in euroclear voor Amsterdamse markt (ipv een symbolisch aantal)
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0727 +0,28%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.916,20 -0,95%
Gold spot 2.332,92 +0,73%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links