Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jos Koets - Slechte adviseurs

56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2007 14:14
    quote:

    jkoets schreef:

    Ik loop al een paar dagen met bretels om mijn broek op te houden. Het verhaal klopt als een bus en kan ook worden bevestigd door een iex lezer die mij heeft gemaild.

    De buurman en hij hebben dinsdag deze column van mij gekregen en 100% goedkeuring gegeven. Ik kan er helaas niets anders van maken. Trouwens in al mijn columns heb ik nog nooit iets verzonnen. Dat kan je als columnist namelijk niet maken.

    Gr. Jos
    Klopt als een bus.
    Verder kan ik vermelden, dat mijn buurman zeker niet rouwig is , dat hij kontakt heeft opgenomen met jos.

    Mvrgr Ronald
  2. [verwijderd] 21 september 2007 14:20
    Wat triest allemaal...

    Onvoorstelbaar dat dit ook nu nog gebeurt. Ook tekenend voor de marktontwikkeling trouwens dat jij als 6e adviseur bij deze man aan gaat schuiven.

    Even los van de kwaliteit van het advies van je voorgangers (dat is te triest voor woorden, laat dat duidelijk zijn...!): ik heb begrepen dat mensen die op zoek zijn naar een hypotheek tegenwoordig gemiddeld 3,5 adviseurs langs laten komen voordat ze een beslissing nemen. En dan laat men gerust een adviseur een hele avond langskomen en - alles gratis uiteraard - iedere adviseur een volledig uitgewerkt voorstel maken (in drievoud). Daarna probeert men tot op de laatste euro afsluitprovisie uit te onderhandelen. Het beste advies betekent hierbij helaas al lang niet meer "de deal".

    Als je dit toenemende shopgedrag combineert met:
    - de beloningstransparantie die vanaf 1 januari gaat gelden (wat? Verdient u 2000 euro aan mijn hypotheek? Dat kan ook wel voor de helft)
    - de jaarlijkse kosten aan opleidingen, inschrijving AFM, abonnementen, adminstratie etc. die je als adviseur hebt
    - de enorm slechte backoffice bij meer dan 75% van de hypotheekinstellingen (het werk van een adviseur begint tegenwoordig pas na het tekenen van de offerte --> hoe vaak wij niet achter dossiers aan moeten jagen om de hypotheek op tijd te regelen....)

    Dan kun je je afvragen of je als kleine, onafhankelijke hypotheekadviseur niet beter een andere specialisatie kan kiezen (wij zijn als adviesburo al druk bezig om minder afhankelijk van hypotheken te worden).

    Ik denk dat over 2 jaar minimaal 40% van de kleine onafhankelijke hypotheek tussenpersoon die het belang van de klant boven het belang van een goede provisie stelt, rond zal moeten komen van een beneden modaal inkomen (en heeeel veel faillisementen). En of de consument daar nou zo blij mee moet zijn.
  3. Jos Koets 21 september 2007 14:51
    Een beetje huiswerk kan je als klant natuurlijk wel doen. Op internet is veel te vinden over de materie. Ook de mensen die mijn boeken hebben gelezen, weten waar ze op moeten letten. Deze mails zijn leuk om te lezen omdat zij daadwerkelijk blij zijn, dat ze ook wat kennis hebben opgedaan van hypotheken.

    Op uurbasis werken of provisie mag geen verschil uitmaken. Het is toch een kleine moeite om even de oude situatie in kaart te brengen en dan pas een advies te geven.

    Gr. Jos
  4. Gray 21 september 2007 14:52
    In mijn ogen is de grootste schuldige de overheid zelf, die samen met de politici, steeds weer nieuwe gedrochten als bijleenregelingen met uitzonderingen, diverse risicoprofielen (zelf heb ik er een stuk of 5, alleen al door tijdsverloop), oud en nieuw regime polissen etc. aan de totstandkoming van een hele nieuwe beroepsgroep meewerkt. Deze groep wentelt zich in erkenningen (ook weer door de eigen beroepsgroep en de toezichthoudende overheid) en slaat zich op de borst als zijnde de juiste weg wetend in het oerwoud van wetten en regelingen.

    Haalt vervolgens de hier besproken man het in zijn hoofd om een jaar later enkele maanden in het buitenland te gaan wonen/ werken en zijn huis te willen verhuren dan kunnen de meeste adviezen (opnieuw) de prullenbak in.

    Om niet te zuur over te komen enkele gedachten die leiden tot een overzichtelijke regelgeving. Bijvoorbeeld
    Hypotheken aftrekbaar tot € 300.000,--, daarboven niet aftrekbaar. Maximale te vragen rentevergoeding gelijk aan de laatst uitgegeven staatslening plus een opslag van maximaal 2%.
    Pensioenstortingen aftrekbaar tot 2x AOW, daarboven zelf regelen zonder fiscale inmenging.
    Woningbezit stimuleren door de BTW bij nieuwbouwwoningen vertraagd door de kopers aan de overheid te laten betalen.

    Als de politici voor de versimpeling gaan moeten ze alleen nog een passende overgangsregeling verzinnen .........
  5. [verwijderd] 21 september 2007 17:22
    Tot slot het advies om een hypotheek met NHG te nemen. Dit is helemaal niet mogelijk omdat de nieuwe partner geen eigenaar is van de woning. Hierdoor kan alleen het inkomen van de man worden meegenomen. Dit inkomen is echter niet geschikt voor een hypotheek met NHG.

    Het spijt me voor je Koets maar dat is wel mogelijk, zolang de echtgenote maar meetekent

  6. [verwijderd] 21 september 2007 17:42
    quote:

    marfan schreef:

    Ik heb het zelf ook niet meer zo op de adviseur. Heb laatst 2 van mijn adviseurs gesproken en enkele vragen gesteld over mijn huidige hypotheek en beleggingen. Nu 2 maanden later nog geen antwoord. Ook leuk om te zien, dat als je met moeilijke vragen komt of opmerkingen van "maar hoe zit het dan met ..." dan ze heel moeilijk gaan kijken. (die kennis heb ik dan zelf gekregen door het lezen van dit soort blogs).
    Mijn advies is, denk niet dat die adviseur aan de andere kant van de tafel alles maar snapt en zeker weet. Het is allemaal heel complex geworden... De exper weet het ook niet altijd meer helemaal.
    Lees zelf een hoop vooraf en ga eens 2 avonden met Excel aan de slag.

    Beste Marfan,

    Of zorg gewoon dat je vooraf de kennis van een adviseur checkt en dat hij/zij niet met die standaardsystemen werkt waar hij/zij het 'kunstje' mee heeft geleerd.
    Ik weet gewoon dat het gros van de "verkopers" gelijk afvalt, omdat men de kennis niet heeft.

    Als je als klant reageert op banners op internet, dan weet je dat de verkopers staan te trappelen van ongeduld om je iets aan te smeren. De enige boodschap die ze komen brengen is de rente. Omzet is het enige dat telt, jouw persoonlijke situatie zal ze een worst zijn.

    Ik erger me al heel lang groen en geel aan dit soort partijen (en dat is onder meer de partij waar onze voormalige minister van financiën nu zijn zakken gaat vullen). Indentieke polissen onder eigen label met enorme toeslagen passeren de revue... Het is te triest voor woorden, pure diefstal! Jos Koets kent ze zeker ook.

    Zolang mensen niet bereid zijn tijd te investeren in hun financiële zaken, zullen dit soort praktijken blijven bestaan. Het is niet anders....

    Groet,
    Marijn

  7. ejs 21 september 2007 18:00
    Consuwijzer!!

    De consument wordt van alle kanten gewezen op de WFT, dat er adviseurs werken zoals Jos beschreef wijst er ook op de consument niet vraagt naar deze wet.
    De adviseur die werkt volgens deze manier van advisering zal zich eerst moeten verdiepen in de huidige situatie alvorens advies te geven op de eventuele nieuwe. Consumenten vraag naar deze werkwijze. Vraag hoe een adviseur zich aan de wft conformeerd.

    Zelf ben ik een adviseur die hier in het begin van het gesprek de consument op wijst, hiermee laat ik ook een hoop andere adviseurs achter me.

    Consuwijzer!
  8. [verwijderd] 21 september 2007 18:29
    Enige tijd geleden ben ik ook op 'n avond telefonisch lastig gevallen door een adviseur. De openingszin was: "Meneer wist u dat u maandelijks teveel rente betaalt?" Of ik even mijn hypotheek wilde oversluiten, dan was dat probleem opgelost. Vijf jaar geleden heb ik een hypotheek afgesloten voor 10 jaar tegen 6% rente. Ik antwoordde dat ik ook een methode wist om de maandelijkse lasten te verlagen. Namelijk ieder maand minder aan de bank betalen en het verschil tussen het werkelijk verschuldigde bedrag en de betaling aan de schuld toe te voegen. "Uw methode komt toch op hetzelfde neer", vroeg ik de adviseur. "Ja, daar komt het min of meer op neer" antwoordde hij, "maar wij moeten ook verdienen" voegde hij er eerlijk aan toe.
    Begin jaren tachtig, toen de rentestand 12, 13% was, werd genoemde methode ook toegepast. Groeihypotheken werden ze genoemd. Je betaalt 8% en het verschil werd aan de schuld toegevoegd. Was niet erg want het onderpand werd toch ieder jaar duurder. Tot het moment dat de huizenmarkt in elkaar zakte en er grote problemen ontstonden. De bank eiste dat het verschil tussen de waarde van het huis en de schuld werd afgelost. Daarna mochten er geen groeihypotheken meer worden afgesloten. Deze situatie doet zich nu voor in Amerika.
    Groeten, Simon
  9. [verwijderd] 21 september 2007 18:30
    quote:

    momentum schreef:

    Tot slot het advies om een hypotheek met NHG te nemen. Dit is helemaal niet mogelijk omdat de nieuwe partner geen eigenaar is van de woning. Hierdoor kan alleen het inkomen van de man worden meegenomen. Dit inkomen is echter niet geschikt voor een hypotheek met NHG.

    Het spijt me voor je Koets maar dat is wel mogelijk, zolang de echtgenote maar meetekent

    Schijnbaar zijn de meningen verdeeld voor wat betreft NHG.
    Uiteraard kan ik nu gaan googlen en tientallen sites gaan doornemen om het naadje van de kous te weten te komen. Als dat nodig is zal ik dat zeker doen, maar alvorens te gaan speuren en wellicht onnnodig tijd te verspillen, weet misschien iemand een site waar één en ander helder uit de doeken wordt gedaan ???
    Alvast vriendelijk bedankt.
  10. [verwijderd] 21 september 2007 20:02
    Als dat nodig is zal ik dat zeker doen, maar alvorens te gaan speuren en wellicht onnnodig tijd te verspillen, weet misschien iemand een site waar één en ander helder uit de doeken wordt gedaan ???

    Gewoon een een hypotheek bij de SNS aanvragen, dan leggen ze je het daar wel uit
56 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,10 -0,22%
EUR/USD 1,0716 +0,18%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.031,70 -0,32%
Gold spot 2.321,31 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AMX
-0,54%
AEX
-0,20%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links