Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

WO 18 juli gepermanente beren

459 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 23 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juli 2007 16:40
    Bernanke verlaagt groeiverwachtingen, inflatie bl
    Woensdag 18 Juli 2007 16:36
    (tbm) - Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Federal reserve-voorzitter Ben Bernanke ziet de Amerikaanse economie dit jaar maar op een 'bescheiden tempo' groeien en zelfs een beetje aansterken in 2008.

    Daarbij blijft de kerninflatie een belangrijk punt van zorg, al zal die iets afnemen gedurende de komende tijd, zo liet Bernanke woensdag weten in een speech voor een comite van het Congres.

    De Federal Reserve heeft onder leiding van Bernanke de verwachting voor de economische groei in het jaar 2007 verlaagd van 2,5-3% naar 2,25-2,5% en voor 2008 van 2,75-3% naar 2,5-2,75%. De kerninflatieverwachting is gehandhaafd op 2-2,25% voor dit jaar en op 1,75-2% volgend jaar.

    Verder gaf de Fed-baas aan dat de huizenmarkt naar verwachting de komende tijd nog moeilijk zal blijven, maar dat deze situatie op termijn zal afnemen. Ondanks de problemen op de leenmarkten rondom de risicodragende leningen, waaraan hard gewerkt wordt, is deze sector nog altijd 'kwiek'.

    De werkgelegenheid in de VS blijft zich uitbreiden en voor het vierde kwartaal van 2007 blijft de verwachting van de Federal Reserve voor het werkloosheidspercentage staan op zo'n 4,50-4,75%.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

    Lijkt mij niet echt iets om op te dalen.

    gr Knul
  2. [verwijderd] 18 juli 2007 16:40
    [MORE ON FED"S INFLATION OUTLOOK] The footnotes to the Fed's "central tendencies" shows that policymakers expect core inflation to be "under upward pressure near-term" due to pass-thru of higher energy/commodity prices to-date, but those pressures should 'subsequently wane". It continues to say, "with long-run inflation expectations contained, diminished cost pressures should result in some moderation in core inflation." They also expect 'slight easing over the next several quarters of the tightness in labor and product markets". This would suggest that a higher core CPI or PCE in upcoming reports would not automatically get them more worried but a more sustained move will.
  3. [verwijderd] 18 juli 2007 16:44
    quote:

    eduward schreef:

    [quote=Kiter]
    Ik betrap mezelf erop dat ik het draadje om de paar minuten ververs om te kijken of Geert Jan nog iets gemeld heeft.
    Triest eigenlijk!
    [/quote]

    Welnee,het is toch goed om op de hoogte te blijven van de "ongoing discussion"?

    ik baal dat ik nooooog geen koers info heb
  4. bouwdroger 18 juli 2007 16:46
    quote:

    volvofreak schreef:

    [quote=eduward]
    [quote=Kiter]
    Ik betrap mezelf erop dat ik het draadje om de paar minuten ververs om te kijken of Geert Jan nog iets gemeld heeft.
    Triest eigenlijk!
    [/quote]

    Welnee,het is toch goed om op de hoogte te blijven van de "ongoing discussion"?

    [/quote]
    ik baal dat ik nooooog geen koers info heb
    amerika begint nu te zakken, maar aex is nog steeds de beste van de klas....en laat ik daar nu net wat p-jes op hebben lopen...grr..
  5. [verwijderd] 18 juli 2007 16:50
    Omdat de omzet van de postings van GJN enigszins achterblijft (veelal bij dalingen, ik meen een correlatie te bespeuren) hier een interessante visie van de ING

    Publicatiedatum: 18-7-2007 11:12

    Nog net geen uitbraak
    De AEX blijft zich sterk ontwikkelen. De bovenkant van het lange termijn stijgende trendkanaal (569) komt nu snel in zicht. Tevens ligt hier net onder de korte termijn stijgende toppenlijn van een mogelijk stijgend wigpatroon (565). Het vorige week beschreven scenario van een dubbele top in de AEX is vervallen.

    Wij handhaven vooralsnog onze neutrale visie op de AEX. Zoals eerder vermeld verhogen wij onze visie pas bij een structurele uitbraak (nieuwe all-time highs) in de DAX en de S&P 500. Beiden wisten wel een nieuwe all-time high op de borden te zetten, maar nog niet structureel. De kans hierop is naar onze mening wel toegenomen.

    Grote potentie

    De potentie bij een structurele doorbraak is vaak groot (10% in de daarop volgende maanden). Wij houden rekening met het feit dat het hier een vals signaal betreft. De S&P 500 weet zich bijvoorbeeld niet te ontworstelen aan haar negatieve divergentie (hogere top in de index, lagere top in de RSI). Daarnaast nemen de volumes maar matig toe. Bij dalingen zien wij wel een forse toename in het volume. Indien de uitbraak van de S&P 500 en de DAX een structureel karakter krijgt, zullen wij enkele indices weer verhogen naar long. Bij een uitbraak van de AEX kan zij in potentie richting de 600 punten oplopen.

    De huidige versnellingsfase in de AEX is goed te zien in de weekgrafiek. Deze steile stijgende bodemlijn is nu rond de 549,80 punten te vinden. Een slot onder deze steunlijn geeft een stevige verzwakking aan in de AEX. In eerste instantie is dan een terugval richting de solide zone van 538 – 540 te verwachten. Deze stijgende bodemlijn dient naar onze mening gebruikt te worden als stoploss niveau. Op dagbasis is de bodemlijn van het stijgende wigpatroon belangrijk (negatief patroon). Dit niveau is momenteel te vinden bij 556,50. Een slot hieronder geeft een eerste verzwakking aan voor de AEX.

    De risico’s voor een correctieve fase zijn nog steeds aanwezig. De komende dagen tot een enkele week zouden de uiteindelijke richting gaan bepalen. Wij houden wel rekening met een sterke toename in de volatiliteit.

    Dow Jones en S&P

    De Dow Jones heeft een krachtig vervolg gegeven aan de uitbraak boven de belangrijke weerstand van 13.695. Binnen enkele dagen is de Dow Jones opgelopen richting 14.000. Ons eerder afgegeven koersdoel van 14.200 is hiermee op 1,5 % na nog niet gehaald. Dit koersdoel wordt berekend door een Fibonacci projectie en het omklappen van de laatste correctieve beweging ( 13.700 – 13.250). De zijwaartse consolidatiefase is met deze uitbraak tot een einde gekomen. Als stoploss niveau voor de nieuwe long opinie houden wij de stijgende bodemlijn sinds maart 2007 aan rond 13.530. Voor een verkoopsignaal dient de Dow Jones onder de horizontale bodemlijn van de zijwaartse fase te komen (13.250).

    Ook de S&P 500 lijkt zijn stijgende trend te willen vervolgen na een tijdelijke zijwaartse consolidatiefase. De verwachte lagere top onder de 1.541 is niet uitgekomen en de laatste dagen is er zelfs sprake van nieuwe intraday all-time high records. Toch zijn wij nog niet geheel overtuigd van een structurele uitbraak, waarbij de potentie voor de komende weken tot een enkele maand voor de S&P 500 richting 1.610 is.

    De volumes bevestigen de uitbraak nog niet en er is nog steeds sprake van negatieve divergentie. Tevens neemt de volatiliteit sterk toe. Dit alles kan nog steeds wijzen op topvorming en een valse uitbraak. Wij verwachten wel dat de S&P 500 de komende dagen haar definitieve richting gaat bepalen. Als stoplossniveau voor de nog steeds neutrale opinie (met positieve ondertoon) houden wij de voormalige dalende toppenlijn (op weekbasis) en de horizontale steun van 1.530 aan. Hieronder ligt overigens de lange termijn stijgende toppenlijn sinds april 2006.

    Nasdaq en Nikkei

    De Nasdaq 100 lijkt in de volgende stroomversnelling te zijn aanbeland. Na het behalen van ons koersdoel van 1.980, waar nu tevens de sterk stijgende toppenlijn sinds april 2007 is te vinden, ontstond een nieuw koopsignaal richting ons lange termijn koersdoel van 2.100. Sinds de terugtest van de lange termijn stijgende toppenlijn (rond 1.890) is de Nasdaq 100 bijna 150 punten opgelopen zonder ook maar enigszins terug te vallen.

    Vorige week gaven wij aan om longposities te neutraliseren na het behalen van ons oude koersdoel van 1.980. Het is naar onze mening dan ook niet verstandig om nu weer rond de 2.050 punten de markt in te stappen. Een terugval richting de steun van 1.980 kan hiervoor en mogelijk de voormalige stijgende toppenlijn (rond 1.960) wel gebruikt worden. Indien de Nasdaq 100 onder de 1.960 komt met bevestiging onder de horizontale steun van 1.950 ontstaat een eerste verzwakking, die een verdere terugval richting 1.890 kan veroorzaken.

    De Nikkei weet voor de vierde keer niet de belangrijke weerstand van 18.300 te doorbreken. Na een doorbraak ontstaat een krachtig koopsignaal richting de bovenkant van de stijgende trend sinds juni 2006, nu rond 19.600. Tussenliggende horizontale weerstand is overigens nog te vinden rond 18.613. De kans hierop is nog steeds reëel. Toch komt het stoploss niveau voor onze longopinie ook steeds dichterbij. Enige vermoeidheid lijkt dus te ontstaan. Als stoploss niveau houden wij de bodemlijn van de huidige stijgende trend aan, rond 17.800.Hier net boven ligt nog de horizontale steun van 17.835. Het definitieve verkoopsignaal ontstaat echter pas met een slot onder de solide steun van 17.570.

    ING Private Banking/Sales Trading Desk
  6. [verwijderd] 18 juli 2007 16:50
    quote:

    temmie schreef:

    [quote=david2006]
    ach een klok die stil staat geeft ook de tijd 2x per dag goed aan...

    er zijn slechtere traders.... ;)

    vandaag dans ik de horlepiep...

    ;);););):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

    ik moet vandaag zeggen door alleen naar de rsi te kijken op de korte termijn 1 en 2 min + trendlijnen en alleen short dan.....gaat het niet verkeerd vandaag..... ;)
    [/quote]

    12.17 en 13.37 waren short inkoppertjes en long 10.46 ook..

    en sommigen hebben net weer ruim 600 e laten schieten...
    Zo Temmie !
    Wat wordt je afgebrand op die inkoppers zeg !
    De inkoppers van jou zijn idd ook mijn inkopers geweest. Ik pak ze bij lange niet allemaal,ben wel eens een beetje angstig !
    Maar een inkopper en dan inkopen met de trend mee durf ik toch meestal wel te gokken. Gaat intraday toch prima, of doe we iets fout ?
    Heb je geen moeilijke grafieken voor nodig, laat staan externe bronnen, lekker zelf wat knutselen...

    Uitlaatklep.
  7. [verwijderd] 18 juli 2007 16:51
    quote:

    bouwdroger schreef:

    [quote=volvofreak]
    [quote=eduward]
    [quote=Kiter]
    Ik betrap mezelf erop dat ik het draadje om de paar minuten ververs om te kijken of Geert Jan nog iets gemeld heeft.
    Triest eigenlijk!
    [/quote]

    Welnee,het is toch goed om op de hoogte te blijven van de "ongoing discussion"?

    [/quote]
    ik baal dat ik nooooog geen koers info heb
    [/quote]
    kan iemand af en toe een koers doorgeven

    amerika begint nu te zakken, maar aex is nog steeds de beste van de klas....en laat ik daar nu net wat p-jes op hebben lopen...grr..
  8. [verwijderd] 18 juli 2007 16:51
    quote:

    Kiter schreef:

    Ik betrap mezelf erop dat ik het draadje om de paar minuten ververs om te kijken of Geert Jan nog iets gemeld heeft.
    Triest eigenlijk!
    idd heel triest..... waarom doet u het dan toch om de paar minuten nog wel?!... overigens IEX is u dankbaar..... de adverteerders wat minder....
459 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 23 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0652 +0,08%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.701,20 -0,76%
Gold spot 2.388,43 +0,38%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links