Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 27,880 25 apr 2024 17:35
  • +0,120 (+0,43%) Dagrange 27,630 - 27,930
  • 1.950.528 Gem. (3M) 2,1M

Vijf redenen om Ahold te kopen

1 Post
| Omlaag ↓
  1. adri67 14 juni 2007 20:37
    Bron: van Lanschot/Kempen

    Vijf redenen om Ahold te kopen
    08 juni 2007
    Koers: EUR 9,73
    Kopen (was Houden) / Koersdoel: EUR 12,00
    Wij verhogen het advies voor Ahold van Houden naar Kopen. Er zijn vijf redenen hiervoor. 1) Verborgen waarde: Wij denken dat er een aanzienlijke verborgen waarde zit in Ahold. Wij berekenen een EV/EBITDA voor 2008 van 5,8x, terwijl sectorgenoten in de VS en Europa respectievelijk 7x en 8x noteren. Als Ahold in lijn gewaardeerd is met de sectorgenoten, arriveren wij op een koersdoel van EUR 12,00.
    2) Winstmomentum: Albert Heijn kende een sterk eerste kwartaal en wij zien geen reden waarom deze trend niet zou kunnen doorzetten. Aholds Amerikaanse retailactiviteiten laten tekenen van leven zien ondanks investeringen in het VIP-programma en wij verwachten een hernieuwde winstgroei in de komende kwartalen, omdat VIP reeds het prijs- en kwaliteitsbewustzijn van klanten heeft weten te verbeteren.
    3) Management: Het vertrek van Moberg en de aanstelling van CFO John Rishton kwamen als een verrassing. Wij denken echter dat dit de sleutel tot succes kan zijn voor Ahold; ervaren managers Benjamin en Boer geven leiding aan de retailactiviteiten en John Rishton focust zich op de kasstroom, allocatievermogen en vermogensstructuur.
    4) Allocatievermogen: Ahold zal EUR 3 miljard van de opbrengst van US Foodservice (EUR 5,3 miljard totaal) teruggeven aan de aandeelhouders via een superdividend van EUR 1,89 per aandeel in combinatie met een omgekeerde aandelensplitsing. Daarnaast denken wij dat Ahold geen ambitie heeft voor het doen van overnames en zal waarschijnlijk zijn huidige portefeuille nog eens onder de loep leggen. Wij denken dat de kans groot is dat Ahold een dividend zal uitkeren over 2007.
    5) Toekomststrategie: Volgend op het desinvesteringsprogramma heeft Ahold een goede maar verspreide portefeuille in de VS en Europa, ondersteund door een sterke balans. De kans is klein dat aandeelhouders Ahold in de kou laten staan; de verkoop van bedrijfsonderdelen kan aanzienlijke waarde creëren en de interesse van strategische en financiële kopers voor deze kwaliteitsonderdelen is groot, naar onze mening.
    Erwin Dut - Kempen & Co N.V.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links