Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Bever Holding AEX:BEVER.NL, NL0000285278

  • 2,460 17 apr 2024 16:30
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0 Gem. (3M) 753

Toekomstplannen Bever (FD 14-02)

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2007 11:43
    Publicatiedatum: 14-2-2007

    'Krottenkoning' is terug op de beurs

    GERBEN VAN DER MAREL

    AMSTERDAM - De omstreden vastgoedhandelaar Ronnie van de Putte neemt het lege beursfonds Bever over. Van de Putte kan met de beursnotering van dit voormalige hoekmansbedrijf zijn vastgoedprojecten makkelijker financieren.

    Uit meldingen bij toezichthouder AFM blijkt dat Van de Putte via een Belgische vennootschap een belang heeft verworven van 35% in Bever. Daarnaast heeft hij indirect via zijn levenspartner Ria Rijs nog eens 35%. Uit gegevens van de Belgische kamer van koophandel blijkt dat hun twee vennootschappen - Planvisie België nv en Kasteel van Grobbendonck nv - gelieerd zijn.

    Op de aandeelhoudersvergadering van Bever vorige week kwam de verkoop van het 70%-belang al ter sprake. Toen werd niet verteld wie de twee kopers waren. Dat blijkt nu uit meldingen bij toezichthouder AFM.

    Van de Putte kocht het belang op 2 februari van Evert van den Brandhof. Deze belegger die ooit optiehuis Curvalue oprichtte, kocht vorig najaar 91% van het zieltogende in Bever. Volgens bronnen in de beurswereld was Van de Putte op de achtergrond toen al betrokken.

    Van de Putte wordt sinds de jaren tachtig door krakers de 'krottenkoning' genoemd vanwege zijn straffe woningenbeleid. Op de beurs had hij jarenlang met makelaar Harry Mens het fonds Enhobel.

    Van de Putte lijkt een voorliefde te hebben voor het verborgen houden van zijn identiteit. Zijn belang in Enhobel bracht hij onder bij stichtingen en trustmaatschappijen. In de jaren negentig deed de Economische Controledienst een vergeefse poging om de kerstboom aan bv's te ontwarren. Van de Putte kwam in 2002 voor het laatst in het nieuws toen hij vanuit het Kanaaleiland Guernsey opdook als 'spookbelegger' in Free Record Shop . Uiteindelijk meldde hij na verzet zijn belang aan.

    Van de Putte is niet de enige opvallende naam bij het beursfonds Bever. André van Eerden van de ter ziele gegane internetbroker IMG Holland blijkt vorige week tot bestuurder benoemd te zijn. Van Eerden deelt het bestuur met vastgoedman A. van den Ingh.

    Bever heeft hierover geen persbericht uitgebracht. Dat terwijl de AFM de benoeming van de bestuurders beschouwt als koersgevoelige informatie die terstond bekendgemaakt moet worden. 'We hebben hierover contact gezocht met de onderneming', reageert een AFM-woordvoerder.

    Bever is reeds begonnen in de vastgoedwereld. Het kocht onlangs bouwgrond in Noordwijk aan Zee voor een appartementencomplex. Van de Putte ruziet al jaren met de gemeente Noordwijk over een ontwikkelingsplan voor dit gebied.

    Van de Putte reageerde gisteren niet op verschillende telefoontjes. Claudia van der Vorm, financieel adviseur van Bever, weigert vanuit haar kantoor in Monaco commentaar. 'We komen begin maart bij de cijfers met een nadere toelichting.'

    Ronnie van de Putte

    Ronnie van de Putte is een bekende in de vastgoedwereld

    Hij overleefde in de jaren tachtig en negentig strafrechtelijke onderzoeken en faillissementen

    Heeft een voorliefde voor ondoorzichtige constructies en een kerstboom aan bv's. Eerder toegepast bij het beursfonds Enhobel

    Van de Putte heeft al jaren gedoe met gemeente Noordwijk over projectontwikkeling

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

    --------------------------------------------------------------------------------
  2. Beate 2 mei 2007 23:08
    quote:

    benedictus schreef:

    Deze krottenkoning is handig genoeg om binnen een jaar 7 a 8 euro op het scherm te zetten denk ik
    Per slot van rekening heeft hij 70% vd aandelen
    En die moeten maar 1 kant op en dat is omhoog
    Hoe gaat het eigenlijk met de krottenkoning? De koers doet nie veel.

    Groetjes,
    Beate
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links