Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waddeneiland - 480 : dag 3 - zon op de bol

122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Klaasd1 28 maart 2007 18:30
    Tsjongejonge wat een watjes hier zeg.
    Voor mijn part scheldt je me helemaal verrot en heb je totaal geen respect voor me,als je met goede tips of discussies komt die geld op kunnen leveren ben ik tevree :).

    Wordt tijd dat een stel hier een boek gaat lezen hoe het vroegah op de optiebeurs toe ging , dan piepen jullie wel anders.

    afz respectloze Klaas
  2. [verwijderd] 28 maart 2007 19:00
    Even een reactie het gaat hier niet om het fatsoen maar het feit waarop de heer clown reageerde dat is het geziek en getreiter van beteffend personage,voor bewijs daarvan gebruik even de alias zoekfunktie en alles is duidelijk u zult ook steeds dezelfde aliassen treffen die een 'treiterbeurt' krijgen,ik geef toe het kost even moeite maar brengt u wel een realiteit bij,
    soms is een waarheid keihard.

    mvrgr jo jo
  3. pfl 28 maart 2007 19:20
    Heren, dames...kenners van TA...met name clown, ik heb een vraagje.
    Ik heb het artikel van G.J. "Koers houden met RSI", gelezen.
    Vandaag is er op de 5, 15 en in mindere mate op de 30 minutengrafiek een PR te zien. Het koersdoel zou ongeveer 515 moeten gaan bedragen.
    Mag ik deze berekening zonder meer toepassen op deze ietwat afwijkende timeframes,of geldt dit enkel voor de dag, week, maand grafiek EOD?
    Zegt het, indien het antwoord op bovenstaande vraag "ja" is ook iets over de betrouwbaarheid van die berekening?
    Bij voorbaat dank indien u de moeite wilt nemen!
  4. [verwijderd] 28 maart 2007 19:29
    quote:

    waddeneiland schreef:

    Goede avond wadden en waddinnen,

    Vandaag hebben we ons niet gek laten maken en morgen gaan we genieten van de zon. Geen stress, want alles gaat rustig zijn gangetje. De beweeglijkheid op het wad is nog verder aan het afnemen en iedereen waant zich veilig.

    Ziet u het maar als een voorbereiding op de sprint die gezet moet worden richting zuid-wal als het tij zijn werk gaat doen.

    Het doel is gelijk, de enveloppen worden wat opgetrokken. Vandaag weer even een beetje stoom afgeblazen. Ik ben benieuwd of Bennie nog gebeld heeft met ome Groenspaan.

    Kalm blijven dus en genieten van de zon op de bol morgen. Windstilte op het wad.

    Enveloppen:
    Witte: 8.13
    Bruine: 97.35
    Grijze: 86.56

    Een goede nachtrust toegewenst (indien u natuurlijk alle tuinhekjes geplaatst heeft) en tot morgen.

    Oogjes dicht en snaveltjes toe
    waddeneiland - 23 mrt 07, 18:04 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    Goede avond waddenvrinden,

    Zoals de pendule thuis tikt, tikt hij overal. Of wat dacht u van het gezegde, beter te vroeg gekeerd dan in de val bezeerd...

    U kent mijn principe ondertussen, ik anticipeer liever iets te vroeg dan dat ik te laat moet reageren.

    De titel wijzigt, DUS IK GOOI 530 DE PRULLENBAK IN. Jaja wederom niet gehaald, maar wel 40 punten in de pocket. Het nieuwe getalletje wordt 480 tot ik ook die weer in de prullenbak laat verdwijnen.

    Zoals het nu gaat staat er erg veel stoom boven de koffie en dat gaan ze niet volhouden. Het oude motto komt dus weer uit de kast en wordt weer opgepoetst.

    "alles omhoog is stoom, alles omlaag een lekker bakkie, de koek begint te kruimelen"

    Enveloppen maandag:
    wit: 5,78
    bruin: 96,03
    grijs: 84,46

    Heel prettig weekend,

    Waddeneiland

    (ps. pipo, ik weet het... ik ben soms iets eerder... ik laat de laatste restjes aan de liefhebbers...)
  5. [verwijderd] 28 maart 2007 19:35
    quote:

    pfl schreef:

    Vandaag is er op de 5, 15 en in mindere mate op de 30 minutengrafiek een PR te zien. Het koersdoel zou ongeveer 515 moeten gaan bedragen.
    Mag ik deze berekening zonder meer toepassen op deze ietwat afwijkende timeframes,of geldt dit enkel voor de dag, week, maand grafiek EOD?
    Geachte pfl,

    Allereerst een aanbeveling voor de vraagstelling.

    U kunt in principe PR en NR koersdoelen hanteren op grafieken met elk interval dat u wenst. Maar... hoe betrouwbaar zijn die berekeningen dan? U kunt zich voorstellen dat op een bepaald moment een index of aandeel oversold raakt op een hoger niveau dan voorheen. U kunt zich tevens voorstellen dat dit vrijwel altijd gebeurt indien die index of dat aandeel langere tijd overbought is geweest. Maar er komt eens een eind aan. Want een trend is een trend totdat het tegendeel is bewezen. En dat bewijs komt er een keer (wilt u snel het bewijs dat PR's of NR's niet altijd werken, probeer dan eens een minutengrafiek).

    U bent dus op zoek naar validatieregels / bevestiging. Mw. Brown geeft in haar boekje "Technical Analysis for the trading professional" wat aanwijzingen op dat gebied. Uit mijn hoofd kan ik ze helaas niet herhalen. Ze heeft het o.a. over amplitude.

    Bent u hiermee op weg geholpen? Belangrijkste is overigens dat u de trend goed heeft op het juiste timeframe (ik weet het: hier help ik u niet mee). Zelf hanteer ik de regel: indien het PR koersdoel onder de vorige top uitkomt, wees dan op je hoede.
  6. [verwijderd] 28 maart 2007 20:35
    quote:

    jvdlow schreef:

    [quote=alb.]
    mooie uitleg Jvdlow.

    ik kan er maar eentje vinden (PR) in de 15'grafiek met als koersdoel: 514,9.

    Uw boodschap is nu eigenlijk: kijk uit.

    correct me if i'wrong.
    [/quote]
    Klopt. Maar ik waarschuw geregeld tegen het klakkeloze gebruik van PR's en NR's.
    Daar zijn we u zeker dankbaar voor.
    GRS,
  7. [verwijderd] 28 maart 2007 20:47
    quote:

    pfl schreef:

    Bedankt JvdLow voor je snelle reactie. Ook de anderen die reageerden bedankt.
    De boodschap is dus kijk er mee uit!!
    Heeft iemand ooit eens getest welke betrouwbarheid we er aan toe moeten kennen? G.J. leek in zijn artikel vrij stellig althans op de daggafriek EOD.
    GJ baseert zich grotendeels op Brown. Daarnaast leert GJ nog steeds bij (neem ik aan). Bijvoorbeeld over negatieve divergentie. ;-)

    GJ en Gokhan Erem (toch?) hebben ook een artikel 3 uit 4 geschreven. Is als het ware ook een poging om voorwaarden te vinden onder welke een signaal gevalideerd kan worden. In dit geval een combinatie van signalen (PD/ND, koerspatroon, trendbreuk, etc.). Wat te denken van Range rules.
  8. [verwijderd] 28 maart 2007 21:01
    quote:

    joost 45 schreef:

    Wat een gelul van die wadloper zeg, Texel zeker?

    joost 45 - 3 mrt 07, 08:18 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 1

    Gefeliciteerd Rob, maak er een fijne dag van, Graag zou ik nog eens wat van je leren aangaande de day-trading, helaas ben ik door de week van huis(vrachtwagenchauffeur), maar ben van plan om deze zomer 3,5 maand thuis te blijven en dan zou day-trading wel kunnen natuurlijk. Vanuit een vrachtwagen de beurs volgen is bijna niet te doen, zeker deze hectische week niet. Prettig weekend allen en tot later.

    Beste Joost 45 :

    Hier kun je nu een beetje leren day- traden.

    ...als je wilt natuurlijk....

    en eerst eens wat leest voordat je maar als een Texelaars schaapje loopt te bleren...
  9. [verwijderd] 28 maart 2007 21:08
    Zoals mevrouw Brown expliciet in het boek vermeld is het belangrijk dat Reversal signalen op verschillende timeframes voorkomen opdat ze elkaar als het ware versterken.

    Ten aanzien van de validatie blijft mevrouw Brown de antwoorden schuldig doch geeft enkel aan dat meten weten is en gissen missen... zoiets als constateren zonder enige kennis van zaken dat GJN het op de EOD doet dus dat het dat wel zal zijn..... dus enige noodzakelijke huisvlijt hoeven we uit de ski-hoek dan ook niet te verwachtten.

    Meneer jvdlow nam een PR waar op de week grafiek en die moet nog een stukje naar links om compleet te zijn. Als u ook eens de uur grafiek bekijkt dan moeten er een paar muntjes vallen. Mevrouw Brown heeft overigens wel aangegeven dat van het hele boek met inhoud de boodschap op pagina 58 de belangrijkste is. Weer een paar onbenullen in de stress, het is niet anders, ze verdommen het iets te lezen laat staan dat nadenken op het menu voorkomt.

    Verder zult u zich er rekenschap van moeten geven uit welke hoek dat mevrouw Brown komt zodat u haar opmerkingen kunt plaatsen. Als u bv driftig op het zoek bent naar de formule uit H14 welke in dat hoofdstuk staat dan mist u volledig de plank ten aanzien van haar boodschap. Krijgt u ook nog eens wat extra informatie in de schoot geworden tav van haar eerste probeerseltje... ach..

    De moraal van de Brown benadering wijkt niet af van die van andere traders die een paar centen verdienden op de beurs. De puzzelstukjes worden beschikbaar gesteld en u moet zelf de puzzel maken. Het kan ook niet anders omdat u uw eigen analyse moet maken die past bij uw eigen stijl van Traden\beleggen. Zeker als u meerdere technieken eigen bent zult u kruisverbanden gaan leggen en geheel in de geest van het boek zelf modificaties maken.

    Een trend kan op verschillende manieren bepaald worden edoch als de concensus is dat een markt 80% trading is en maar 20% trending dan heeft u niet het juiste hulpmiddel. De door GJN gedoceerde trendbepaling scoort al aanzienlijk beter en toch is die nog te verbeteren op een aantal punten. Als u de columns echt gelezen heeft dan weet u hoe en waaraan.

    In het vertrouwen dat de moderatie nu eindelijk even een 8-tal randfiguren aanpakt....
  10. [verwijderd] 29 maart 2007 11:41
    Aanvulling

    Mevrouw Brown geeft ruiterlijk toe dat het haar een jaar of drie heeft gekost om Reversal signalen op een redelijk niveau uit de grafiek te filteren. Na negen (jawel 9) jaar was zij in staat op gelijkwaardig niveau met de specialisten de signalen te filteren.

    Nu krijg ik sterk de indruk dat Mevrouw Brown wel met een computer werkt maar niet bepaald een achtergond heeft in die richting zodat ze de mogelijkheden van het beestje niet op waarde kan inschatten laat staan gebruiken. Tevens blijkt uit een aantal passages dat zij ofwel een scherp analytisch vermogen mist danwel de lezer om de tuin probeert te leiden cq af te leiden van zaken waar het werkelijk om gaat.

    Voordat u zich druk gaat maken over het valideren van de reversal signalen moet u ze eerst identificeren. Als u daar nu eens begint dan is het na het voorgaande bericht eigenlijk een beetje te stil.
  11. [verwijderd] 29 maart 2007 13:02
    Beste solotrack,

    Moraal is eigenlijk meer dat de in de grafiek aanwezige Reversal Signalen niet waargenomen worden maw er is helemaal niets te valideren als ze niet eens waargenomen worden..... men maakt zich dus druk over iets wat niet eens aan de orde is....

    Mevrouw Brown heeft veel losse opmerkingen die als puzzelstukjes in elkaar passen maar begin eerst eens met het verzamelen van de puzzelstukjes.

    first things first nu ga ik eerst mijn werkstukje voor Wouter afmaken.... digiwatte.... sodemieter op gewoon op papier zand in die boeven machine...
122 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0712 +0,14%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.320,29 +0,18%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links