Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

hagemeyer handhaaft verwachtingen

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 trab33 4 januari 2007 15:18
    Hagemeyer handhaaft verwachting 2006 na daling koperprijs
    04-01-2007 14:36:43

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hagemeyer handhaaft zijn winstverwachting voor 2006. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf donderdag bevestigd tegenover Betten na vragen over de recente daling van de koperprijs.

    Hagemeyer gaat er nog altijd van uit dat het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten over het afgelopen jaar zal belanden op ten minste EUR 170 miljoen. 'Wat ons betreft, staat de outlook nog steeds ongewijzigd', zo stelt de zegsvrouw. Het vooruitzicht geldt echter alleen onder de voorwaarde dat er zich geen aanzienlijke negatieve effecten van grondstofprijzen voordoen.

    Hagemeyer is erg gevoelig voor schommelingen in de koperprijs. Het handelshuis stoelt op twee divisies, waarvan PPS (Professional Products & Services) met een aandeel van 92,8% in de totaalomzet de belangrijkste is. Prijsstijgingen, voornamelijk gedreven door de hoge koperprijzen, waren in het derde kwartaal van 2006 goed voor meer dan 60% van de autonome groei bij deze divisie.

    Het onderdeel, dat zich richt op de distributie van elektrotechnisch materiaal en veiligheidsproducten, zag de autonome groei in deze periode op kwartaalbasis uitkomen op 12,3%.

    Ook op het bedrijfsresultaat van Hagemeyer is het effect aanzienlijk. Zo kwam in het eerste halfjaar van 2006 het operationeel resultaat ex-items van het concern uit op EUR 77 miljoen. Zo'n EUR 20 miljoen daarvan was toe te schrijven aan het effect van de hogere koperprijs.

    De val van de koperprijs komt overigens onverwacht voor de Naardense handelsonderneming. Bestuursvoorzitter Rudi de Becker gaf bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers, eind oktober vorig jaar, nog aan te verwachten dat de koperprijzen in de komende maanden hoog zouden blijven.

    De koperprijs maakte in de afgelopen dagen de grootste driedaagse koersval sinds oktober 2004. Woensdag daalde de prijs voor een ton koper in Londense termijnmarkt voor het eerst sinds april vorig jaar onder de USD 6000. Analisten denken dat het doorbreken van dit prijsniveau vanwege een technische verzwakking een verdere daling inluidt.

    De prijsdaling volgt op een lang aaneengesloten periode van hoge prijsniveaus en is ingezet door een afzwakkende vraag naar de metaalsoort, onder andere door de economische groeivertraging in de Verenigde Staten. De bouwuitgaven in de VS daalden in november voor de derde maand op rij, zo bleek gisteren nog. Het land is de op een na grootste verbruiker van koper.

    Hagemeyer wordt donderdag fors lager gezet op het Damrak. Het aandeel is omstreeks 14.05 uur met een koersverlies van 3,1% op EUR 3,70 de grootste daler binnen de AEX-index. Een dag eerder verloor het aandeel al 2,05%.

    De lagere koperprijzen waren voor analist Fernand de Boer van Petercam gisteren aanleiding om het advies voor Hagemeyer te verlagen van hold naar reduce. Het koersdoel stelde hij daarbij naar beneden toe bij van EUR 4,55 naar EUR 3,46.

    De Boer denkt dat Hagemeyer beleggers zal teleurstellen in het aankomende cijferseizoen. Volgens hem ligt de gemiddelde analistenverwachting voor het bedrijfsresultaat over 2006 te hoog.

    Hij gaat ervan uit dat de handelsonderneming een bedrijfsresultaat zal rapporteren van EUR 166 miljoen, tegenover de consensus van EUR 185 miljoen. Hagemeyers eigen verwachting voor het operationeel resultaat van minstens EUR 170 miljoen is exclusief items en zal volgens de analist wel gehaald worden.

  2. forum rang 7 trab33 4 januari 2007 15:19
    vooral laatste alinea vind ik een prachtig voorbeeld van tegenstrijdigheden

    """"Hij gaat ervan uit dat de handelsonderneming een bedrijfsresultaat zal rapporteren van EUR 166 miljoen, tegenover de consensus van EUR 185 miljoen. Hagemeyers eigen verwachting voor het operationeel resultaat van minstens EUR 170 miljoen is exclusief items en zal volgens de analist wel gehaald worden.""""
  3. [verwijderd] 6 januari 2007 13:22
    quote:

    Het is mij schreef:

    Ik snap hier werkelijk geen fi fa flikker van.
    Ze geven aan dat ze de winst op pijl kunnen houden en toch blijft de koers dalen.
    HUH,

    Zijn er binnenkort cijfers op komst?

    Och dat is allemaal weer spel, eerst knippen en scheren en dan zelf met de buit gaan lachen.
    Het spel van grote instellingen met veel geld.
    Raak vooral niet in paniek, door gaan te verkopen, want dat hebben ze nog het liefst ook natuurlijk.
    En dan wordt je dubbel "genaaid".
    Blijf rationeel en sluit je emoties uit. Met Hagemeyer komt het ook dit jaar weer goed.
    Rudi de Becker is een betrouwbare integere kerel,
    daar kunnen nog vele CEO's een punt aan zuigen.

    Jaarcijfers worden op 21 februari bekend gemaakt.
    Succes ermee. gr. dagtip
  4. [verwijderd] 6 januari 2007 13:43

    Hagemeyer-CEO: geen stijging koperprijs nabije toekomst
    Dinsdag 31 Oktober 2006 09:13 RSS Feed

    Door Stefan Kloet

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Chief executive Rudi de Becker van technisch handelshuis Hagemeyer voorziet voor de nabije toekomst geen verdere stijging van de koperprijzen. Dat zegt de topman dinsdag in een telefonische toelichting op de resultaten over het derde kwartaal.

    Ook herhaalde de chief executive dat hij verwacht dat Hagemeyer dit jaar een nettowinst zal maken.

    Eerder vandaag maakte Hagemeyer een stijging van de netto-omzet bekend van 9,7% naar EUR1,58 miljard van EUR1,44 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

    'Prijsstijgingen, voornamelijk gedreven door de nog steeds hoge koperprijzen, maakten meer dan 60% van onze groei over het derde kwartaal uit,' aldus het bedrijf in een persbericht.

    Door Stefan Kloet;

    Precies... Hierboven kunnen we dus lezen dat de Becker al een tijdje geleden duidelijk aangaf niet van een almaar stijgende koperprijs uit te gaan. Veel mensen willen ons nu anders doen geloven, maar de man zal echt niet zo amateuristisch zijn om de resultaten van zijn bedrijf 1-op-1 afhankelijk te maken van zoiets grilligs als de prijs van koper. Niet voor niets heeft hij na de analyse van Petercam aangegeven dat HGM wel degelijk aan zijn winstverwachting zal voldoen.
    Ik hou mijn stukken gewoon vast en mocht het nog verder zakken dan koop ik nog wat laatste porties bij.
    Succes en vooral veel wijsheid toegwenst!
  5. forum rang 10 voda 6 januari 2007 15:56
    Toppers 2007

    Voor 2007 is het meeste populaire aandeel onder de experts… Getronics! Het bedrijf wordt van de beurs gehaald. Tenminste, dat is de verwachting. Of er vindt op z'n minst een mean reversion plaats.

    Op de tweede plaats volgt Hagemeyer. De beursintroductie van Rexel moet voor hogere koersen zorgen. Een stabiele dollar werd ook als reden genoemd.

    Artikel Profs 2007

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,97 -0,01%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.089,73 +0,61%
Germany40^ 17.948,80 -0,77%
Gold spot 2.328,99 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,05%
Flow T...
+5,18%
NX FIL...
+4,17%
Fugro
+3,05%
JUST E...
+1,56%

Dalers

ADYEN NV
-11,77%
WDP
-4,54%
Alfen ...
-2,26%
VIVORY...
-1,90%
BAM
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links