Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Willem Middelkoop nog columnist IEX..?

105 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 januari 2007 11:51
    quote:

    roos 2000 schreef:

    middelkoops (grote) portefuille heeft 100% plus gedaan in 2006. en dat percentage had nog veel hoger geweest indien hij de turbo's op edelmetalen links had laten liggen. beleggen in junior mijnen is geen speculeren maar beleggen.
    Ik volg Middelkoop op de voet en zijn mening is er eentje die ik vaak meeneem/lees etc, maar hoe goed Middelkoop het ook doet, geld stoppen in juniors is en blijft speculeren. Dat geeft hij zelf ook grif toe. Hij acht de kans alleen erg groot dat ondanks het feit dat er gespeculeerd wordt er toch een voldoende kans aanwezig is om er dik aan te verdienen. Afgelopen jaar heeft hij daar gelijk in gekregen.
    Daarbij schiet hij wel met hagel, maar goed dat is ook een strategie. Hij heeft 10 grote posities en dan nog een 40-tal kleinere. Zo is de kans groot dat je een abslute winnaar pakt (en een verliezer). Kennelijk heeft hij het vermogen om zich zo'n strategie te kunnen permiteren. Ik en waarschijlijk vele met mij moet zich beperken tot een veel minder aantal aandelen en daarmee neemt het risico ook navenant toe. Mogelijk heb ik van mijn 10 a 15 juniors er wel 5 losers tussen zitten...Ik ben bereid te speculeren op het omgekeerde. Beleggen wil ik het niet noemen.

    gr postzak
  2. forum rang 7 ffff 3 januari 2007 12:05
    Postzak,

    Hoewel ik niet vaak in jouw draadjes reageer lees ik ze meestal wel. Ook jouw reacties en bijdragen op InveZtor. Maar ook daar op InveZtor moest ik constateren dat je een van de heel weinigen bent die die materie goed kent en volgt. In jouw draadjes hier in de KK staat op zijn minst evenveel informatie.

    Bij Kingie vind je trouwens ook een massa informatie op dit gebied. ( Goud, goud en zilvermijnen) Maar ik vind dat je goed voor ogen moet houden dat het wel een bijzonder klein beleggingsterrein is en dat als je daar nu plots zo goed mee gescoord hebt het tever gaat om al die andere beleggingsonderwerpen als minderwaardig terzijde te schuiven.

    Hoe je het ook draait of keert: de portefeuilles op InveZtor zijn wel heel erg afwijkend van de gangbare portefeuilles. Daar is niets op tegen, maar je moet je dat wel voor ogen houden, dat als je dan goed scoort het wel een goede score is met een hoog risicofactor.

    Peter
  3. [verwijderd] 3 januari 2007 12:13
    quote:

    ffff schreef:

    Hoe je het ook draait of keert: de portefeuilles op InveZtor zijn wel heel erg afwijkend van de gangbare portefeuilles. Daar is niets op tegen, maar je moet je dat wel voor ogen houden, dat als je dan goed scoort het wel een goede score is met een hoog risicofactor.

    Peter
    Helemaal mee eens. Zeer hoge risicofactor. Zie wat er met Kodiak Exploration (KXL.V) gebeurd is in 2006 en onlangs (in veel mindere mate) met Noront (NOT.V), namelijk koersexplosies die gevolg werden door koersduikelingen:

    KXL:
    finance.yahoo.com/q/bc?s=KXL.V&t=1y&l...

    NOT:
    finance.yahoo.com/q/bc?s=NOT.V&t=3m

    gr Postzak
  4. forum rang 5 Bart Meerdink 3 januari 2007 12:30
    quote:

    ffff schreef:

    (...)Maar dat is natuurlijk wel verschrikkelijk eenzijdig en ik vind het dan ook net even iets teveel van de hoge toren geblazen door dan te stellen dat de IEX te vergelijke is met de Telegraaf en InveZtor met het financieel dagblad.
    Peter, ik heb altijd begrepen dat DFT één van de sterke onderdelen van de Telegraaf was (lees hem zelf niet), dus de vergelijking stoort me niet zo. Ook vind ik Inveztor vaak interessante en/of onderhoudende artikelen hebben. Inclusief die van WM (zolang hij zich maar verre houdt van internationale politiek). Helaas ben ik te krenterig om een premium abonnement te nemen, dus nu mis ik Schmull, zeker nu de het BNR-programma 'Slapend Rijk' gestopt is.

    Het forum van inveztor is inderdaad minder handig dan dat van hier, en leeft dus ondanks de persoonlijke aandacht van de redactie (zeer te waarderen) niet echt.
  5. [verwijderd] 3 januari 2007 12:41
    quote:

    ffff schreef:

    En tenslotte nog de allerlaatste constatering: Ik heb nog steeds geen 100 procent duidelijk antwoord op mijn vraag!
    Peter,

    Er zijn in de loop der jaren natuurlijk wel meer mensen gekomen en gegaan. Slotboom van Julius Bear was er één van het begin, wie kent hem nog? Of Koelewijn, die een overstap naar de AFM niet mocht combineren met een columnistschap.

    Ik heb geen idee hoe of waarom Willem weg is, maar ik heb destijds wel iets over gehoord geloof ik. Niet grootst aangekondigd, maar goed. Er komen en gaan er wel meer.
  6. forum rang 7 ffff 3 januari 2007 13:36
    Bas,

    Blijkbaar is het toch verrekte moeilijk voor dees of gene om gewoon een duidelijk antwoord te geven.....

    En Willem staat nog wel zo prominent in de laatste glossy uitgave van IEX-blad......Nog maar drie dagen in huis.

    Het blijft raden.....

    Ook dat uitblijven van een kort en duidelijk antwoord intrigeert mij nu weer!
    En ik weet zeker: JOU ook!

    Groet Peter
  7. forum rang 5 theo1 3 januari 2007 14:52
    Dat Middelkoop hier weg is, is wel lekker rustig vind ik. Op inveztor is hij een stuk gemakkelijker te negeren. Trouwens is Willempie3 niet Middelkoop? Die post hier nog wel eens geloof ik. Overigens vind ik inveztor best wel een goede site. De stukken van Martin Crum en Paul le Clerq zijn beter dan het merendeel dat op iex verschijnt. Kraland en zijn stijl ken ik nog wel van vroeger hier op iex en dat is nog niks veranderd. Vroeger schreef hij altijd over obscure nasdaq tech fondsjes, nu over obscure Canadese mijnbouwbedrijfjes. Wel geestig maar je hebt er niet zo gek veel aan. Ik heb ooit besloten mezelf niet meer pijn te doen en nooit meer een stuk van Middelkoop te lezen en daar houd ik me aan.
  8. forum rang 7 ffff 3 januari 2007 16:10
    quote:

    Boemba schreef:

    en zo sluipt er ongezien nog een oorlog bij in dit draadje

    :)

    Hoi Boemba,

    Wellicht meerdere oorlogen. Ik kon me niet meer bedwingen en heb het nu gewoon Willem midden in zijn gezicht gevraagd. Eigenlijk vind ik het ontzettend kinderachtig dat noch Willem, noch IEX eventjes een duidelijk antwoord geeft. Zoiets ergert mij. Lees de posting van Marique in dit draadje wat dat betreft nog maar eens. Hij slaat de spijker drie maal op zijn kop!

    Met Onno, juist ja Leon van Vermogensvisie was IK ook al degene die het "grote" nieuws in de KK bracht, dat Leon als voorpaginaschrijver bedankt werd.

    .
    Tot grote verbazing van veel lezers en bezoekers.
    Maar bij Onno/Léon had ik betrouwbaardere inside-information dan vandaag.....

    Peter
  9. forum rang 7 ffff 3 januari 2007 16:44
    quote:

    waterskieer schreef:

    Peter....je bent zo opstandig de laatste dagen.....

    Met Segura ook al...

    Relax!

    Ab
    Ab, omdat jij het bent!

    Segura en de posting van Willem op de voorpagina van InveZtor zijn toch echt wel twee totaal verschillende zaken. Bij Segura vond ik het echt nodig beleggers te waarschuwen. Tenslotte staan er ergens in Amsterdam nog twee gokapparaten van 8000 gulden per stuk, ondertekend door een notaris, die ze nooit meer terug hebben kunnen vinden. 16000 gulden door mijn neus geboord.

    Willem was al jarenlang een regelmatige gast hier op de voorpagina en in de KK. Werd met de nodige egards JARENLANG behandeld en staat zelfs in de allerlaatste aflevering van IEX op een mooie foto. Ik vind zo'n posting van Willem dan ook ECHT ongehoord en dat vraagt om een reactie.

    Ik zou zeggen Ab: waardeer het dat er mensen zijn die niet alles zomaar pikken. Opstandig als een geus, dat wel. Je blijft zo je roots houden....

    Peter
  10. willem1 3 januari 2007 16:54
    Hren, heren (en hopelijk ook dames)

    Begrijp dat er opeens veel belangstrelling is voor mijn persoon ... hier de feiten (die ik nooit verborgen heb) .. en een excuus!

    Ja, ik ben vorig jaar op verzoek van Michael Kraland mee overgestapt naar
    Inveztor.

    Begrijp dat ik sommige koffiekamer bezoekers hebt beledigd met mijn Telegraaf-FD opmerking, dat is nooit de bedoeling geweest. Heb alleen een
    zeer subjectieve waarneming proberen weer te geven. Eén jaar Inveztor reacties waren een verademing vergeleken de IEX koffiekamer. Maar
    natuurlijk komen er vele aardige, intelligente bezoekers in de koffiekamer. Er schijnen zelfs vrienden tussen te zitten.

    Oprechte excuses daarom. Maar vind nog steeds het niveau bij Inveztor op een hoger niveau, zowel kwa
    columnisten als lezers. Waarvan akte.

    Veel geluk en een goed 2007- No hard feelings!

    Willem Middelkoop
  11. [verwijderd] 3 januari 2007 17:02
    quote:

    snelbinder schreef:

    [Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Een aantal berichten is verwijderd. U bent al eerder gewaarschuwd voor het maken van sluikreclame voor dezelfde site. Hierbij voor de laatste keer het verzoek daarmee te stoppen.]
    Ik heb helemaal geen reclame gemaakt.

    Dat deed 'ffff'!

    En hij maakt ook reclame voor Inveztor en DFT!

  12. forum rang 7 ffff 3 januari 2007 17:14
    Willem,

    Het heeft wel gruwelijk veel tijd gekost om op deze vraag een antwoord te krijgen. Nu begrijp ik beter waarom je zo onbehouwen tegen de KK tekeer ging en dat ging mij nou net even te ver. Maar dat is je inmiddels wel duidelijk. Overigens excuses aanvaard!

    Toch was het een leerzame ervaring: Blijkbaar vond NIEMAND van IEX het nodig een antwoord te geven.

    Je mag dus best bij hen op de foto om het blad te vullen.......maar even meedelen dat Willem Middelkoop niet meer tot de columnisten behoort....kom op, zeg, dat is echt teveel gevraagd!

    k'Zou het toch maar onthouden, Willem, als ze je de volgende keer vragen om hun blaadje op te fleuren!

    Tenslotte vergis je je wel schromelijk over de kwaliteit op IEX en InveZtor. Maar daar heb ik al een posting aan gewijd op InVeztor, waar jj het overigens niet nodig vond om op te reageren.

    Blijkbaar wist je echt niet meer wat je erop moest zeggen..

    Ook jij een goed goudmijnjaar toegewenst.

    Peter
  13. [verwijderd] 3 januari 2007 17:26
    Peter,

    Ik heb deze thread vanmiddag pas gezien en vermoedelijk zag geen andere IEX medewerker de trhead eerder. Gelukkig zie ik dat Willem al zelf een toelichting heeft gegeven.

    Excuses voor het het uitblijven van een reactie en de verwarring.

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl
  14. [verwijderd] 3 januari 2007 17:33
    quote:

    IEX.nl_Forummoderator schreef:

    Peter,

    Ik heb deze thread vanmiddag pas gezien en vermoedelijk zag geen andere IEX medewerker de trhead eerder. Gelukkig zie ik dat Willem al zelf een toelichting heeft gegeven.

    Excuses voor het het uitblijven van een reactie en de verwarring.

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl
    Niet te geloven Thijs Vollenbroek!

    Je gaat iemand vals zitten beschuldigen van reclame maken en gaat vervolgens je excuses maken tegen degene die het wel deed.

    Ik vraag me echt af hoe jouw bovenkamer werkt.
  15. [verwijderd] 3 januari 2007 17:35
    quote:

    snelbinder schreef:

    [quote=IEX.nl_Forummoderator]
    Peter,

    Ik heb deze thread vanmiddag pas gezien en vermoedelijk zag geen andere IEX medewerker de trhead eerder. Gelukkig zie ik dat Willem al zelf een toelichting heeft gegeven.

    Excuses voor het het uitblijven van een reactie en de verwarring.

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl
    [/quote]

    Niet te geloven Thijs Vollenbroek!

    Je gaat iemand vals zitten beschuldigen van reclame maken en gaat vervolgens je excuses maken tegen degene die het wel deed.

    Ik vraag me echt af hoe jouw bovenkamer werkt.
    niet?
  16. [verwijderd] 3 januari 2007 17:43
    Beste snelbinder,

    In deze thread vroeg naar een bekend lid van een ander beursforum en deed vervolgens of u dat lid én het beursforum niet kende.

    Aangezien u een paar maand geleden hier ook reclame maakte voor datzelfde beursforum, vind ik het wel erg frappant dat u nu aangeeft niet bekend te zijn met het forum. Ik kan uw berichten alleen maar typeren als het aandacht vragen / reclame maken voor dat beursforum.

    Afijn, eventuele verdere vragen graag via mail (forum@iex.nl)

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl
  17. [verwijderd] 3 januari 2007 17:51
    quote:

    IEX.nl_Forummoderator schreef:

    Beste snelbinder,

    In deze thread vroeg naar een bekend lid van een ander beursforum en deed vervolgens of u dat lid én het beursforum niet kende.

    Aangezien u een paar maand geleden hier ook reclame maakte voor datzelfde beursforum, vind ik het wel erg frappant dat u nu aangeeft niet bekend te zijn met het forum. Ik kan uw berichten alleen maar typeren als het aandacht vragen / reclame maken voor dat beursforum.

    Afijn, eventuele verdere vragen graag via mail (forum@iex.nl)

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl
    Desalniettemin vind ik het vreemd, dat ffff dan blijkbaar wel mag, wat u mij verwijt.

    Ik wist inderdaad niet dat die Kingie een 'bekend lid' is van 'dat forum'. Je kunt tenslotte niet alles weten en ik heb daar alleen maar wat gelezen.

    Enkele maanden geleden werd ik door iemand gewezen op 'die website' en ik dacht dat het wel leuk was voor de mensen hier. Krijg ik gelijk een boze forummoderator over me heen. Ik durfde niet eens meer naar die website toe.

    Ik heb helemaal niets met reclame maken maar vind het wel leuk om soms nieuwe interessante websites te ontdekken. Bent u bang voor uw nering, wanneer ik zo nu en dan ergens anders kijk?
105 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,63 +0,07%
EUR/USD 1,0729 +0,29%
FTSE 100 8.090,32 +0,62%
Germany40^ 17.962,30 -0,70%
Gold spot 2.328,30 +0,53%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

Flow T...
+5,79%
UNILEV...
+5,76%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,42%

Dalers

ADYEN NV
-11,76%
WDP
-4,62%
TomTom
-2,53%
Alfen ...
-2,49%
BESI
-1,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links