Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje Adviezen: speculatief koopadvies

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 november 2006 15:52
    Beursexpres heeft haar advies gewijzigd van houden naar speculatief kopen.

    www.beursexpres.nl/fondsen/?id=287

    IsoTis naar de Nasdaq


    Het orthobiologiebedrijf IsoTis is voornemens zijn drie beursnoteringen in Nederland, Zwitserland en Canada te verruilen voor één notering aan de Nasdaq. De stap is zeer begrijpelijk, daar IsoTis reeds meer dan 90% van zijn personeel in de Verenigde Staten werkzaam heeft en 75% van de inkomsten in de Verenigde Staten behaald worden. In het eerste kwartaal van volgend jaar zal de nieuwe notering een feit moeten zijn. Het is ook in belangrijke mate een waarderingsverhaal. Vergelijkbare bedrijven als IsoTis worden in de Verenigde Staten veel hoger gewaardeerd. Volgens CEO Pieter Wolters moet dan al snel aan een factor twee worden gedacht.

    De koers van het aandeel IsoTis daalde op het nieuws met circa 5%. Op zich een vreemde reactie. Mogelijk dat beleggers de kans op een overname van IsoTis zelf nu lager inschatten. Wolters deelt deze mening niet. “Integendeel, de Nasdaq notering maakt IsoTis alleen maar interessanter voor andere spelers”, aldus de topman. Toch gaat Wolters in eerste instantie van eigen kracht uit. Het huidige marktaandeel van circa 4% zal via overnames en autonome expansie richting de 10% moeten groeien. Met behulp van de notering aan de Nasdaq kan IsoTis andere bedrijven kopen waarbij betaling plaats kan vinden via de uitgifte van eigen aandelen. Het is dan wel noodzakelijk dat de waardering van IsoTis vergelijkbaar wordt met die van andere bedrijven. Wolters spreekt over 3 tot 5 keer de omzet, waartegen de Amerikaanse sectorgenoten worden verhandeld. IsoTis wordt nu op nog geen twee keer de omzet gewaardeerd. De koers van IsoTis kan op de Nasdaq getriggerd worden doordat beleggers IsoTis dan eenvoudiger kunnen vergelijken met sectorgenoten. Het aandeel zal ook beter gevolgd worden door Amerikaanse analisten en Amerikaanse institutionele beleggers zullen meer oog hebben voor het bedrijf. Veel van hen mogen vaak niet eens in IsoTis beleggen omdat het eenvoudigweg niet aan de Amerikaanse beurs genoteerd staat.

    Een nieuw op te richten vennootschap, genaamd IsoTis Inc., zal binnen zes weken een bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen. De constructie is nogal ingewikkeld en omgeven door vele juridische regels. In ieder geval zullen elke tien aandelen IsoTis recht geven op één aandeel IsoTis Inc.. Voor rechten op fracties is een ruilverhouding overeengekomen die gelijk is aan de gemiddelde openingskoers van het aandeel IsoTis op de Zwitserse beurs gedurende 30 dagen voorafgaande aan de datum van bekendmaking van dit nieuws, zijnde 6 november 2006. Gestanddoening van het bod zal geschieden bij een aanmelding van ten minste 67%. Gezien het ontbreken van 5%-pakketten kan dat nog een hele opgave worden, al lijkt IsoTis een goed verhaal te hebben. Op of rond 10 januari 2007 worden de aandeelhouders nader geïnformeerd. Het voornemen wordt echter niet in stemming gebracht.

    Zoals gezegd vormt de Nasdaq-notering een logische stap in de verdere ontwikkeling van IsoTis. De markt waarin het opereert groeit sterk en het nog verlieslijdende bedrijf heeft geld nodig voor de ontwikkeling van nieuwe producten en het vermarkten van zijn productlijn. Wij denken dat de notering in de Verenigde Staten de waardering van het bedrijf ten goed kan komen en verhogen onze houdaanbeveling naar een speculatief koopadvies.

    ~P

  2. [verwijderd] 6 november 2006 16:03
    quote:

    Pointman schreef:

    Wolters spreekt over 3 tot 5 keer de omzet, waartegen de Amerikaanse sectorgenoten worden verhandeld. IsoTis wordt nu op nog geen twee keer de omzet gewaardeerd. De koers van IsoTis kan op de Nasdaq getriggerd worden doordat beleggers IsoTis dan eenvoudiger kunnen vergelijken met sectorgenoten. Het aandeel zal ook beter gevolgd worden door Amerikaanse analisten en Amerikaanse institutionele beleggers zullen meer oog hebben voor het bedrijf. Veel van hen mogen vaak niet eens in IsoTis beleggen omdat het eenvoudigweg niet aan de Amerikaanse beurs genoteerd staat.
    Worden we al wakker? Wolters verzint dit niet hoor mensen, zijn gewoon harde cijfers terug te vinden op de Nasdaq..

    TrendXL
  3. [verwijderd] 6 november 2006 16:24
    Bron: Beleggersbelangen

    Dit zal het bedoelde coverartikel zijn:

    www.beleggersbelangen.nl/web/show/id=...

    Logische emigratie Isotis

    Isotis wil zijn huidige drie beursnoteringen, Zwitserland, Nederland en Canada, inwisselen voor één enkele notering op de Amerikaanse Nasdaq Global Market. Isotis wordt hierdoor een volledig Amerikaanse onderneming.


    Beleggers reageerden vanochtend nogal rigoureus met het aandeel in de verkoop te gooien. Rond het middaguur steeg de dagomzet ruim boven de 400.000 stuks, terwijl de gemiddelde dagomzet van de afgelopen drie maanden zo rond de 117.000 ligt. Het aandeel noteerde rond 10.00 uur zo’n 6% lager. Het had iets van een paniekreactie, want op de keper beschouwd, is het een logische volgende stap in de reeks die Isotis de afgelopen jaren heeft doorgevoerd om zich te ontworstelen aan de moeizame periode voor 2003.

    Vanaf eind 2002 heeft Isotis gewerkt aan een gedaanteverwisseling. Het fuseerde eind 2002 met de Zwitserse branchegenoot Modex, om vervolgens een halfjaar later de Canadese concurrent GenSi over te nemen. Twee beursnoteringen rijker, in Zwitserland en Canada, timmerde Isotis verder aan de weg. Eind vorig jaar kreeg Isotis van de FDA, de Food and Drug Administration, toestemming voor het gebruik van Orthoblast II, een botproduct voor orthopedische toepassingen, in de Verenigde Staten. Ook op dit nieuws steeg de dagomzet van het aandeel op de beurs flink. Logisch, maar ook daar met de kanttekening dat er eigenlijk voor Isotis weinig veranderde, zeker cijfermatig gezien, want het middel werd al sinds 2002 op de Amerikaanse markt gedoogd. Toch was de koersstijging toen logischer dan de koersdaling vanochtend. Er werd toen tenslotte iets van de sluimerende onzekerheid over de Amerikaanse markt weggenomen.

    De koersdaling vanochtend daarentegen was weinig rationeel. De redenen die topman Peter Wolters opsomt, zijn stuk voor stuk legitiem. Isotis is een groeibedrijf en is daarom goed op z’n plaats binnen de Nasdaq. Het wordt daar zichtbaarder voor institutionele beleggers, die hun weg weten te vinden tussen de honderden groeibedrijven die genoteerd staan aan de Nasdaq. Vergelijkbare ondernemingen die actief zijn in hetzelfde marktsegment als Isotis, worden verhandeld op de Amerikaanse beurzen, waardoor de kans dat Isotis ook gevolgd zal worden door analisten groot is en vergelijking met andere bedrijven makkelijker wordt. Nu wordt Isotis vaak in één adem genoemd met Pharming of Fornix, terwijl deze bedrijven onderling operationeel maar moeilijk met elkaar te vergelijken zijn.

    Isotis creëert dus voor zichzelf een betere ingang bij Amerikaanse institutionele beleggers die nu vaak niet eens in Isotis mogen beleggen omdat het niet op een Amerikaanse beurs is genoteerd. Door de enkele beursnotering in de VS verwacht Isotis meer liquiditeit en minder complexiteit. Dat laatste is natuurlijk een waarheid als een koe. Met drie beursnoteringen en ook nog voldoen aan de Amerikaanse SEC-eisen omdat het bedrijf in de VS actief is, is omslachtig en duur. Dat door een enkele beursnotering de liquiditeit van Isotis' aandelen zal toenemen, is een aanname van Isotis zelf, of dat zo is, moet echter eerst nog blijken. Dat zal ook aan de resultaten van het bedrijf liggen en ook al gaat het steeds beter met Isotis, het gaat wel erg langzaam.

    Over 2005 behaalde Isotis ten opzichte van 2004 een 26,2% hogere omzet van $32,1 mln, die voor tweederde in de Verenigde Staten werd geboekt; bovendien werkt 90% van de Isotis-werknemers in de Verenigde Staten. Ook dus een goede reden om te veramerikaniseren, maar nog geen reden om het aandeel nu anders te gaan bekijken. De omzetcijfers mogen dan spectaculair groeien - in het tweede kwartaal van dit jaar vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder zelfs 43% tot $10,8 mln en het eerste halfjaar 34% tot $20,6 mln - de rest van de cijfers maken nog geen belegger echt vrolijk. De winst over 2005 kwam dan wel uit op zo’n $900.000 ten opzichte van een nettoverlies van $37,2 mln over 2004, maar was geheel te danken aan éénmalige valutawinst van $10 mln.
    Nog beter is de traagheid van de financiële verbeteringen binnen Isotis te zien aan de operationele verliezen die het bedrijf boekte. Over het eerste halfjaar van 2006 werd een operationeel verlies geboekt van $4,7 mln, in het eerste halfjaar van 2005 was dat $4,8 mln. In het tweede kwartaal van 2006 kwam het operationeel verlies uit op $2,2 mln ten opzichte van een verlies van $2,5 mln in het tweede kwartaal van 2005. Dat zijn geen verbeteringen waar beleggers heel vrolijk van worden en waaruit blijkt dat het winstmaken maar heel langzaam op gang komt binnen Isotis.

    Het enthousiasme van Wolters, waarmee hij beleggers probeert over de streep te trekken om zich aan te melden als Isotis straks met een bod komt op alle uitstaande aandelen, is begrijpelijk. Isotis is een groei-onderneming en heeft altijd geld nodig om verder te groeien. De kaspositie van Isotis is altijd een beetje het zorgenkindje. Eind juni had Isotis nog een kaspositie van zo’n $11,5 mln en kan daar de aanbetaling van de verkoopsom van zijn tandheelkundige divisie aan het Zwitserse Keystone Dental van $7,4 mln bij optellen. Bovendien heeft Isotis onlang een kredietfaciliteit van $5 mln toegewezen gekregen van Silicon Valley Bank. Het lijkt qua werkkapitaal wel snor te zitten de komende tijd. Toch, zolang Isotis geen winst kan maken, en daar ziet het de eerstkomende tijd naar uit, vliegt het geld ook met flinke scheppen het bedrijf uit. Voor Isotis reden genoeg om in de investeerdersomgeving van de Nasdaq te willen vertoeven in de komende jaren.

    Al met al dus een logische stap en ook een positieve stap, zowel voor beleggers en analisten als voor Isotis zelf. Maar vooralsnog geen reden om het ‘houd’-advies dat wij hanteren voor zowel de korte als de lange termijn te veranderen. Op 9 november komt Isotis met de derdekwartaalcijfers en dat is een belangrijker ijkpunt voor de belegger dan deze logische beursswitch. Een koersdaling van 4,5%, die rond 14.00 uur op het koersenboord prijkte, blijft echter een vreemde beleggersreactie op dit hervormingsnieuws.

    Herman Kleintjes, 06-11-2006

    ~P
  4. [verwijderd] 6 november 2006 17:35
    IRIS

    www.rabobank.nl/beleggen/iris/page.as...,isotis

    IsoTis (einde advisering), wordt een Amerikaanse onderneming. Wij gaan de advisering beeindigen.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Samenvatting
    IsoTis (einde advisering), heeft het voornemen uitgesproken een Amerikaanse onderneming te worden met enkel een beursnotering op Nasdaq global market. Dat is een verstandige zet, maar betekent wel dat wij de advisering voor dit, toch al kleine fonds, zullen staken. Klanten die prijs stellen op een actieve researchondersteuning adviseren wij uit te wijken naar alternatieve beleggingen in deze sector. Onze favoriet binnen Nederland is Crucell.

    IsoTis wordt Amerikaans
    Orthobiologisch bedrijf IsoTis, met noteringen op de beurzen van Zurich (ISON), Amsterdam (ISON) en Toronto (ISO), maakt vandaag haar voornemen bekend om in de loop van het eerste kwartaal van 2007 een volledig Amerikaanse onderneming te worden met een enkele beursnotering op NASDAQ Global Market. IsoTis verwacht dat deze stap verdere groei mogelijk maakt, en een fair value marktwaardering ten behoeve van haar aandeelhouders bewerkstelligt.

    Om de NASDAQ notering mogelijk te maken heeft IsoTis een nieuwe vennootschap opgericht, IsoTis Inc., dat een volledige dochter is van IsoTis. IsoTis Inc. heeft het voornemen om binnen 6 weken na 6 november een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen van IsoTis waarbij aandeelhouders van IsoTis hun IsoTis-aandelen met een nominale waarde van CHF 1.00 omruilen voor aandelen in IsoTis Inc. met een nominale waarde van USD 0.0001. De aandeelhouders ontvangen voor elke tien IsoTis-aandelen één aandeel in IsoTis Inc. (reversed split). Rechten op fracties van aandelen van IsoTis Inc. als gevolg van de ruilverhouding zullen worden gecompenseerd in contanten door IsoTis Inc. voor CHF 1.5667 (respectievelijk EUR 0.9849 en CAD 1.4266) per aandeel in IsoTis, welk bedrag overeenkomt met de gemiddelde openingsprijs van de IsoTis aandelen op de beurs van Zurich gedurende 30 dagen voorafgaande aan de datum van het persbericht. IsoTis Inc. is voornemens een beursnotering aan te vragen op NASDAQ Global Market gelijktijdig met het gestanddoen van het ruilbod. Gestanddoening van het ruilbod van IsoTis Inc., indien uitgebracht, zal onderworpen zijn aan een aantal gebruikelijke voorwaarden, waaronder dat ten minste 67% van alle uitgegeven en uitstaande IsoTis aandelen (waarbij rekening zal worden gehouden met verwatering) moet zijn aangeboden en dat de aandelen van IsoTis Inc. zullen worden toegelaten tot notering op NASDAQ Global Market.

    De onderneming heeft overigens de eerdere prognose voor 2006 in een telefonische conferentie herhaald. IsoTis rekent op een omzetgroei van 25-30%.

    Verstandige zet, maar wij gaan de advisering beeindigen
    Wij delen de mening van IsoTis dat deze stap een logische is, en hebben dat in het verleden ook aangegeven. IsoTis is te klein om drie noteringen te onderhouden; dat is te complex, te duur en te tijdsintensief. Bovendien is het bedrijf de afgelopen jaren van karakter veranderd door een aantal ingrijpende reorganisaties en overnames. Inmiddels is meer dan 90% van het personeel werkzaam in de V.S. en meer dan 75% van de inkomsten afkomstig uit de V.S. Daar komt nog bij dat veel concurrenten ook een notering in de VS hebben.

    Een verstandige zet dus van het management. Dit betekent echter wel dat wij de advisering voor dit, toch al kleine beursfonds, zullen staken. Klanten die prijs stellen op een actieve researchondersteuning door IRIS adviseren wij daarom om uit te wijken naar alternatieve beleggingen. Onze favoriet in de sector farmacie en gezondheidszorg binnen Nederland is Crucell. Klanten die overwegen om hun stukken aan te bieden voor de reverse split, moeten er rekening mee houden dat het voor hen duurder wordt om de stukken te verhandelen in de VS en dat er geen IRIS research meer over IsoTis verschijnt.
  5. had ik maar 7 november 2006 17:43
    quote:

    bot-vernieuwing schreef:

    [quote=Huppeldepepup]
    Beveel dit draadje aub eens aan. Zoveel aandacht krijgen we nou ook weer niet.
    [/quote]

    Een draadje met analisten-adviezen hoort te worden aanbevolen, die van mij staat er!

    gr Bot

    Daar sluit ik mij bij aan, al had ik de aanbeveling al gegeven. Er zijn voldoende lezers dus blijkbaar zijn er velen het niet eens met de nieuwe wending.Tenminste, te zien aan het aantal van 6 aanbevelingen tot nu toe.

    Groet,
    hadikmaar
  6. [verwijderd] 7 november 2006 17:48
    quote:

    had ik maar schreef:

    [
    Daar sluit ik mij bij aan, al had ik de aanbeveling al gegeven. Er zijn voldoende lezers dus blijkbaar zijn er velen het niet eens met de nieuwe wending.Tenminste, te zien aan het aantal van 6 aanbevelingen tot nu toe.

    Groet,
    hadikmaar
    Ach, mensen moeten wennen aan iets nieuws, juist die enkelen die de kansen zien worden beloond.
    Uit eigen ervaring uit het verleden, geeft echter geen garantie voor de toekomst.

    Prettige avond.

    gr Bot
  7. [verwijderd] 7 november 2006 17:58
    De massale verkoop gisteren geeft al genoeg aan. Een persbericht goed lezen is voor een aantal personen al erg moeilijk.

    Verder weinig nieuws van de analisten. De overstap naar de Amerikaanse beurs is inderdaad een logische. Donderdag komt het echte nieuws, en kunnen we zien welke kant de koers (uiteindelijk) opgaat.
  8. Huppeldepepup 7 november 2006 21:45
    Spreekt voor zich

    IsoTis (einde advisering), wordt een Amerikaanse onderneming. Wij gaan de advisering beeindigen.

    Zwitserland, Farmacie en gezondheidszorg

    -
    - Beleggingsopinie: einde advisering

    Samenvatting:

    IsoTis (einde advisering), heeft het voornemen uitgesproken een Amerikaanse onderneming te worden met enkel een beursnotering op Nasdaq global market. Dat is een verstandige zet, maar betekent wel dat wij de advisering voor dit, toch al kleine fonds, zullen staken. Klanten die prijs stellen op een actieve researchondersteuning adviseren wij uit te wijken naar alternatieve beleggingen in deze sector. Onze favoriet binnen Nederland is Crucell.

    IsoTis wordt Amerikaans

    Orthobiologisch bedrijf IsoTis, met noteringen op de beurzen van Zurich (ISON), Amsterdam (ISON) en Toronto (ISO), maakt vandaag haar voornemen bekend om in de loop van het eerste kwartaal van 2007 een volledig Amerikaanse onderneming te worden met een enkele beursnotering op NASDAQ Global Market. IsoTis verwacht dat deze stap verdere groei mogelijk maakt, en een fair value marktwaardering ten behoeve van haar aandeelhouders bewerkstelligt.

    Om de NASDAQ notering mogelijk te maken heeft IsoTis een nieuwe vennootschap opgericht, IsoTis Inc., dat een volledige dochter is van IsoTis. IsoTis Inc. heeft het voornemen om binnen 6 weken na 6 november een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen van IsoTis waarbij aandeelhouders van IsoTis hun IsoTis-aandelen met een nominale waarde van CHF 1.00 omruilen voor aandelen in IsoTis Inc. met een nominale waarde van USD 0.0001. De aandeelhouders ontvangen voor elke tien IsoTis-aandelen één aandeel in IsoTis Inc. (reversed split). Rechten op fracties van aandelen van IsoTis Inc. als gevolg van de ruilverhouding zullen worden gecompenseerd in contanten door IsoTis Inc. voor CHF 1.5667 (respectievelijk EUR 0.9849 en CAD 1.4266) per aandeel in IsoTis, welk bedrag overeenkomt met de gemiddelde openingsprijs van de IsoTis aandelen op de beurs van Zurich gedurende 30 dagen voorafgaande aan de datum van het persbericht. IsoTis Inc. is voornemens een beursnotering aan te vragen op NASDAQ Global Market gelijktijdig met het gestanddoen van het ruilbod. Gestanddoening van het ruilbod van IsoTis Inc., indien uitgebracht, zal onderworpen zijn aan een aantal gebruikelijke voorwaarden, waaronder dat ten minste 67% van alle uitgegeven en uitstaande IsoTis aandelen (waarbij rekening zal worden gehouden met verwatering) moet zijn aangeboden en dat de aandelen van IsoTis Inc. zullen worden toegelaten tot notering op NASDAQ Global Market.

    De onderneming heeft overigens de eerdere prognose voor 2006 in een telefonische conferentie herhaald. IsoTis rekent op een omzetgroei van 25-30%.

    Verstandige zet, maar wij gaan de advisering beeindigen

    Wij delen de mening van IsoTis dat deze stap een logische is, en hebben dat in het verleden ook aangegeven. IsoTis is te klein om drie noteringen te onderhouden; dat is te complex, te duur en te tijdsintensief. Bovendien is het bedrijf de afgelopen jaren van karakter veranderd door een aantal ingrijpende reorganisaties en overnames. Inmiddels is meer dan 90% van het personeel werkzaam in de V.S. en meer dan 75% van de inkomsten afkomstig uit de V.S. Daar komt nog bij dat veel concurrenten ook een notering in de VS hebben.

    Een verstandige zet dus van het management. Dit betekent echter wel dat wij de advisering voor dit, toch al kleine beursfonds, zullen staken. Klanten die prijs stellen op een actieve researchondersteuning door IRIS adviseren wij daarom om uit te wijken naar alternatieve beleggingen. Onze favoriet in de sector farmacie en gezondheidszorg binnen Nederland is Crucell. Klanten die overwegen om hun stukken aan te bieden voor de reverse split, moeten er rekening mee houden dat het voor hen duurder wordt om de stukken te verhandelen in de VS en dat er geen IRIS research meer over IsoTis verschijnt.

    Beleggingsopinie: einde advisering

    Het huidige IsoTis is ontstaan door een fusie van IsoTis en het Zwitserse Modex. Vervolgens is de onderneming nogmaals gefuseerd met GenSci. De onderneming richt zich op orthobiologie. De producten van IsoTis worden gebruikt in de orthopedische chirurgie. Er is drastisch gesneden in de kosten en de RenD-activiteiten om de cash burn te verminderen. Alle ogen zijn nu gericht op de omzetgroei en die groei zal waarschijnlijk mede extern worden gezocht.

    IRIS gaat de advisering beeindigen naar aanleiding van de geplande notering in de VS en het verdwijnen van de Nederlandse notering.

    Fundamenteel advies:

    Technisch advies:

    Strategisch advies:

    Kwantitatief advies:

  9. [verwijderd] 13 november 2006 20:47
    Bij de voorgenomen reverse split en notering op Nasdaq wordt uitgegaan van het volgende:
    - 1 nieuw aandeel voor 10 oude tegen een koers gebaseerd op het gemiddelde van de laatste 30 dagen voor de bekendmaking, zijnde € 0,98 (omgerekend wordt de nieuwe koers tegen de valuta van 13/11/06 dan ongeveer $12,80).
    - ten minste 65% van de aandelen moet worden aangemeld.
    Dat Isotis overgaat naar Nasdaq is, gezien de ontwikkeling van het bedrijf, te verdedigen en m.i. zelfs een logische stap. Of je daaraan wilt meedoen, hangt af van je ondernemingszin.
    Dat door deze ontwikkeling het vnl. Europese risicodragende kapitaal van Isotis ineens sterk afhankelijk wordt van de Amerikaanse markt, is veel gevraagd. Al was het maar omdat handelen op Nasdaq duurder en lastiger te volgen is vanuit Europa. Daarvoor moet je als ondernemer een premie durven betalen. Rabo/Iris is, voor zover ik weet, de enige die een schatting durfde maken van de waarde van Isotis. Men kwam uit op een onderwaardering van 25 tot 40%.
    Als blijk van vertrouwen en geloof in eigen kunnen zou het bestuur van Isotis een wat royaler gebaar moeten maken. Bij een eventuele aandelen-emissie zal zo'n gebaar het vertrouwen in het bedrijf alleen maar ten goede komen. Het bestuur zou allereerst een 'overnamepremie' moeten durven geven van bijv. 10%. En de bestuursleden zouden moeten laten zien dat ze er zelf geld in steken. Anders wordt het teveel feest op andermans kosten.
    Wie de oversteek niet mee wil maken, heeft de keuze tussen verlies nemen of de aandelen niet aanmelden. De drempel van 65% is bepaald niet hoog en wekt weinig vertrouwen in geloof in eigen kracht. Een niveau van rond de 90% is veel gebruikelijker - zeker waar het hier gaat om een zeer ingrijpende verhuizing. Toch hebben recente overnames (zie bijv. Mittal/Arcelor) laten zien dat 65% bij een slecht bod nog kan werken als veiligheidsmarge.
    En hoe zeg je in het Amerikaans: de kosten gaan voor de baet?
  10. IMILLIONAIR 13 november 2006 20:54
    Om de NASDAQ notering mogelijk te maken heeft IsoTis een nieuwe vennootschap opgericht, IsoTis Inc., dat
    een volledige dochter is van IsoTis. IsoTis Inc. heeft het voornemen om binnen 6 weken na de datum van
    deze publicatie een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen van IsoTis waarbij aandeelhouders van
    IsoTis hun IsoTis-aandelen met een nominale waarde van CHF 1,00 omruilen voor aandelen in IsoTis Inc.
    met een nominale waarde van USD 0,0001. De aandeelhouders ontvangen voor elke tien IsoTis-aandelen
    één aandeel in IsoTis Inc. (reversed split). Rechten op fracties van aandelen van IsoTis Inc. als gevolg van de
    ruilverhouding zullen worden gecompenseerd in contanten door IsoTis Inc. voor CHF 1,5667 (respectievelijk
    EUR 0,9849 en CAD 1,4266) per aandeel in IsoTis, welk bedrag overeenkomt met de gemiddelde
    openingsprijs van de IsoTis aandelen op de beurs van Zurich gedurende 30 dagen voorafgaande aan de
    datum van dit persbericht. IsoTis Inc. is voornemens een beursnotering aan te vragen op NASDAQ Global
    Market gelijktijdig met het gestanddoen van het ruilbod. Gestanddoening van het ruilbod van IsoTis Inc.,
    indien uitgebracht, zal onderworpen zijn aan een aantal gebruikelijke voorwaarden, waaronder dat ten minste
    67% van alle uitgegeven en uitstaande IsoTis aandelen (waarbij rekening zal worden gehouden met
    verwatering) moet zijn aangeboden en dat de aandelen van IsoTis Inc. zullen worden toegelaten tot notering
    op NASDAQ Global Market. Conform Zwitsers recht zal IsoTis vandaag een officiële vooraankondiging
    publiceren waarin aanvullende informatie over het voorgenomen bod tot aandelenruil is opgenomen. Deze
    vooraankondiging is in het Engels, Frans en Duits te lezen op .investors.isotis.com. Zwitsers recht
    verplicht dat het ruilbod moet worden uitgebracht binnen 6 weken (of later met goedkeuring van de Zwitserse
    Takeover Board) na het publiceren van de officiële vooraankondiging.
    Planning
    1. Binnen zes weken na deze aankondiging, waarschijnlijk op of rond 15 december 2006: –
    bekendmaking van het bod tot aandelenruil en publicatie van het biedingsbericht met de condities
    van het aanbod tot aandelenruil
  11. [verwijderd] 13 november 2006 21:38
    Rechten op fracties van aandelen van IsoTis Inc. als gevolg van de ruilverhouding zullen worden gecompenseerd in contanten door IsoTis Inc. voor CHF 1.5667 (respectievelijk EUR 0.9849 en CAD 1.4266) per aandeel in IsoTis, welk bedrag overeenkomt met de gemiddelde openingsprijs van de IsoTis aandelen op de beurs van Zurich gedurende 30 dagen voorafgaande aan de datum van het persbericht.

  12. [verwijderd] 14 november 2006 10:22
    ik heb gisteren al mijn aandelen Isotis verkocht na 3 jaar geen rendement was ik het zat gekocht op 1,24 maar meestal als ik wat verkoop gaat het aandeel stijgen , ik geloof wel in Isotis maar ben bang dat het nog 3 jaar duurt voor ze winst maken en er zijn op de Nasdaq wel beter zoals Osteotech die al winst maakt . Succes allen !.
  13. [verwijderd] 14 november 2006 11:27
    quote:

    willem777 schreef:

    ik heb gisteren al mijn aandelen Isotis verkocht na 3 jaar geen rendement was ik het zat gekocht op 1,24 maar meestal als ik wat verkoop gaat het aandeel stijgen , ik geloof wel in Isotis maar ben bang dat het nog 3 jaar duurt voor ze winst maken en er zijn op de Nasdaq wel beter zoals Osteotech die al winst maakt . Succes allen !.
    Wellicht kun je er wat mee Willem triple 7.
    Ik tip Seagull.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0732 +0,32%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.892,80 -1,08%
Gold spot 2.329,68 +0,59%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links