Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Speculatie. (DIKKE DUIM)

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 november 2001 14:50
    Stel….. Antonov wordt door Jatco overgenomen tegen een koers van 20 euro per aandeel. Eens even rekenen: 20 x 100.000.000 = 2.000.000.000 (zegge 2 miljard euro) Jatco produceert op dit moment 4 miljoen automatische transmissie per jaar. Jatco’s prognose is dat over 5 jaar 10 miljoen automatische AAD-transmissie’s worden geproduceerd, door hen zelf en door derden. (Nzwl, Gajra en anderen. ZF?) Afschrijving overnamesom in 10 jaar. KOSTEN (bruto) Totale omzet AAD-transmissies in 10 jaar 75.000.000 stuks. 2.000.000.000 / 75.000.000 = 26,60 euro per transmissie = $ 24,00 OPBRENGSTEN (bruto) Opbrengsten royalties in eerste 10 jaar: 35.000.000 x $ 30,00 = 1.050.000.000 Bruto investering: 2.000.000.000 – 1.050.000.000 = $ 950.000.000 Archer (member of the WINNING team) P.S. Hier zet ik onmiddellijk mijn handtekening onder.
  2. [verwijderd] 7 november 2001 15:15
    Archer, op de Antonov site was de dicussie gaande waarom ze tijdens de stijging van het aandeel laatst niet een emissie hebben gedaan. Ze hadden in een keer 3 emmissies kunnen ophalen. OF...... Hebben ze een emissie nog wel nodig? Kunnen ze in de omderhandelingen ook een deadline stellen dat het dan gedaan moet zijn en dat men anders met andere partijen doorgaat? Ik vind het wel dat het een en ander dat uitblijft(bv emissie aankondiging) de indruk gaat wekken dat er heel wat gaat komen. Groeten, C@rt.....
  3. -PR- 7 november 2001 15:16
    Ja want die knakker Jatco moet wel eerst even zijn bazen gaan overhalen en zich gigantisch in de ronde lullen om een overname premie van +/- 3500% te willen rechtvaardigen... Ik denk dat zijn bazen nu nog op de intensive care liggen na het aanhoren van zijn verhaal. (zuurstof gebrek (en daardoor kans op hersenbeschadiging) vanwege het lachen).
  4. [verwijderd] 7 november 2001 16:12
    Archer, ziet er leuk uit en ik hoop natuurlijk, zo al zo voor mijn eigen portemonnee, dat dit ook staat te gebeuren. Maar.... Jatco gaat voor 4 miljoen (op de korte termijn) transmissies: AT's en CVT's. Aangezien CVT's nog niet zo hard gaan, mogen we uitgaan van 3 miljoen automatische transmissies per jaar op de wat korte termijn (2002-2003). In licenties omgerekend zou dit een bedrag zijn van ongeveer 90 miljoen euro per jaar. We hebben het hier dan over de 4-speed, en wat nu pas is gebleken kan het ook gaan over de 3-speed en 5-speed op antonovbasis. De 6-speed en 8-speed komen daar nog bij (en misschien ook nog wel een 7 speed, immers alles is mogelijk hebben ze vanuit antonov aangegeven). Stel dat de 6-speed en hoger ook voor zo'n 3 miljoen in produktie gaan, dan hebben we het over een bedrag van 180 miljoen euro per jaar (op licentie-basis, want dat zal ook bij een eventuele overname uitgangspunt van onderhandeling zijn). In vesteringen dienen in 10 jaar tijd terugverdiend te zijn: dus hebben we het over 10 X 180 miljoen= 1,8 miljard en hebben we het over een overname som van 18 euro per antonov-aandeel. Echter, Jatco gaat bedijfsrisico lopen, moet alle verdere ontwikkelingskosten op zich gaan nemen en ook activiteiten gaan ontwikkelen om de markt te veroveren. En daar zit natuurlijk ook een kostenplaatje aan. Als ze uitkomen op 50-50 basis, dan moet je bij een overname dus uitgaan van een prijs per aandeel van tussen de 9 en 10 euro per aandeel (en dat is voor jou en mij ook een aardig bedrag, of niet soms?!). Voordat men weer begint van ze zijn de koers weer omhoog aan het praten: laat ik dan dit alvast zeggen: Ik ben absoluut niet geinteresseerd in de huidige koers, want de koers wordt pas bepaald wanneer de contracten zijn ondertekend (of de overname is geregeld). Wij hebben vertrouwen in Antonov, dus doen onze aandelen er voorlopig nog niet uit. Dus: ik ben op dit moment veel meer gebaat bij een koers van 0,20: immers dan kan er 3 keer zoveel bijkopen als bij de huidige koers. Dus dat geneul over koers omhoog praten is absoluut onjuist. Als we puur en alleen uit waren op zoveel mogelijk aan antonov te verdienen, dan had ik zelf hier nooit positieve zaken over antonov geschreven, maar had ik ze de grond in geboord, in de hoop dat mensen geen vertrouwen zouden hebben in antonov en ik ze zelf laag had kunnen kopen. Ook dit zal wel weer door enkelen niet geloofd waren, but who cares, ik in iedergeval al lang niet meer!
  5. [verwijderd] 7 november 2001 16:34
    Tico, ik heb antonov van onder tot boven uitgeplozen, want ik steek heus geen groot bedrag in een fonds dat ik niet ken en waar ik geen vertrouwen in heb. M.a.w. ik ben echt gekkie henkie niet!! Daarbij: alle publikaties over de auto-industrie, alle sector watchers, alle journalisten die zich bezig houden met de autobranche en andere kenners, geven allemaal aan dat ontwikkelen in deze branche traag verlopen. Pas nog een interview gelezen met de Toyota topman over nieuwe ontwikkelingen die milieu besparend zouden zijn: de goed man zegt letterlijk, we kunnen nu al veel, maar zelfs in 2050 zal nog lang niet alles in de praktijk zijn gerealiseerd (zomaar even een voorbeeldje). Verder weten wij dat onderhandelingen in Japan zeer traag verlopen (algemeen bekend en niet iets typisch voor OJ). Antonov treft dus geen blaam, zij moeten de markt proberen te veroveren en zullen dus zeker in de beginfase geen (tijds)druk gaa zetten op potientiele klanten. OOk bij antonov weten ze hoe het werkt, en weten ze ook wanneer je een grote organisatie tegen je in het harnas werkt, en dat willen ze dus niet: beleid van antonov is dus rustig wachten en buigzaam zijn! Kijk je naar antonov, die nu 8 jaar bezig is, en je kijkt naar andere ontwikkelingen, dan kan je ook concluderen dat het bij antonov nog behoorlijk snel gaat: ik zeg het glas is half vol, jij blijkbaar het glas is half leeg! Antonov zit er nu heel dicht bij: en wat is dan een paar weken wachten. Niets dus, althans voor mij en nog vele anderen (die hier op dit forum helaas al vertrokken zijn). En we weten ook dat antonov in 1997 dacht een contract met OJ te kunnen gaan afsluiten. In feite is dat ook gebeurt, maar het werd geen produktiecontract, maar een verder ontwikkel contract. OJ was overtuigd van de mogelijkheden van het antonovconcept, en is op basis van dat concept eigen transmissies gaan maken. Dit is gewoon een feit. En wat blijkt nu (vandaag bekend gemaakt) dat die OJ dus wel eens een 3-speed zou kunnen hebben ontwikkeld (voor VAN-type) en een 5-speed voor de middelgrote auto's (Let wel: zou kunnen). Tijd in de auto-industrie is dus een relatief en rekbaar begrip. Maar je kan niet ontkennen dat het voor antonov er heel goed uitziet. Het enige probleem is dat mensen die niet goed met tijd kunne omgaan, dus moeilijk kunnen wachten, nerveus en derhalve negatief worden. Hun goed recht dat ze dan ook verkopen, maar ik weet bijna zeker dat ze daar spijt van gaan krijgen. Bijna zeker, want bij beleggen kunnen geen garanties gegeven worden.
  6. [verwijderd] 7 november 2001 16:47
    Jeetje..wat is dat irritant als iemand je weer zo sterk kan overtuigen met 1 posting. (en ik weet dat je Gekke Henkie niet bent...alhoewel LOL) Zeker bij zo'n kritische klerelijer als ik !! Kees....ja..klinkt als een huis. Ik ben een schijtbak denk ik !! blijf liever wat voorzichtiger !! Hoop voor (zeg ik en meen ik altijd) dat je krijgt waar je recht op hebt na al dat gepluis in Antonov...en zit ik zelf ook niet slecht natuurlijk.. LOL groetjes Tico
  7. [verwijderd] 7 november 2001 17:43
    Droom maar lekker verder: indien een overname dan spreek je over EUR 1 max. EUR 1,50.... Kijk nog maar eens terug naar eerdere overname kandidaten cq overnames... Je denkt toch niet dat als er zo'n verwachting was dat wij nog met z'n allen rond de EUR 0,60 zaten te stoeien. Dan zouden toch ook Mike en z'n makkers inmiddels wel flink aan het bijkopen zijn. EUR 20,00 IS UITGESLOTEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!! OVERNAME KANS IS MINIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DEFINITIEF CONTRACT MET OJ HEEFT 75% KANS !! ANDERE CQ NIEUWE CONTRACTEN 100% ZEKERHEID !
  8. [verwijderd] 7 november 2001 17:54
    Alles gebeurt onder strikte geheimhouding (dus huidige investeerders weten niets meer dan wij aandeelhouders) Als Mike en makkers nu aan het bijkopen gaan is dat voorkennis: reken maar dat er gecontroleerd wordt, dus dat is geen argument. We hebben het hier niet over een bedrijf dat produceert, we hebben het bij een overname over het overnemen van patenten. Er wordt dan niet naar de huidige koers gekeken, maar naar de potientiele waarde van patenten. Je moet het dus zien als het kopen van een uitvinding.
  9. [verwijderd] 7 november 2001 18:04
    Het aantal versnellingen maakt niets uit!!!!!!. Cheers.......Frank -----Original Message----- From: "Mike Emmerson" mike.emmerson@antonov-transmission.com Sent: Wednesday, November 07, 2001 10:31 AM To: "ammaca@hetnet.nl" ammaca@hetnet.nl Subject: Re: 5 speed AAD possible.? Dear Frank, Yes. The number of ratios in the gearbox is a free choice. Kind regards, Mike ----- Original Message ----- From: ammaca@hetnet.nl mailto:ammaca@hetnet.nl To: Mike Emmerson mailto:mike.emmerson@antonov-transmission.com Cc: ammaca@hetnet.nl mailto:ammaca@hetnet.nl Sent: Monday, November 05, 2001 3:20 PM Subject: 5 speed AAD possible.? Dear Mike, Just a short question : As from a technical point of view will it ever be possible for Antonov or for a third party ( transmission company / car-manufacturer) to produce a 5 speed AAD using the Antonov technology. Looking forward to your reply. Kind regards, Frank Ammaca.
  10. fleerik 7 november 2001 18:10
    Kees, jouw stukken lees ik altijd met grote belangstelling mede omdat ze goed onderbouwd zijn. Zelf heb ik al sinds lange tijd Antonov, in het begin meer als een aardigheidje erbij, maar in de loop der jaren heb ik steeds bijgekocht. Ook nog in die goeie ouwe tijd van 20-30 eurocentjes. Ondertussen is mijn portefeuile enerzijds 30% obligaties, 30% cash en daarnaast heel veel Antonovjes. Zoveel risico, in het financiele, heb ik nog nooit genomen. En steeds weer als ik een goed verhaal van je lees denk ik van 'We gaan effe gek doen, ik haal er toch nog wat bij', 'wie niet waagt die niet wint' en 'als ik de boot in ga, ga ik niet aleen' en 'straks sla ik me op mijn kop dat ik er niet voor 100% voor gegaan ben', Kees heeft er een goede kijk op. Antonov als product heeft mijn vertrouwen voor zover ik dat kan beoordelen. Dat vertrouwen is onder andere gebaseerd op jouw inbreng zowel hier als op de Antonov club-site. Zal ik toch nog effe gek doen morgen ?
  11. [verwijderd] 7 november 2001 19:59
    Kees, Ik meen me uit het persbericht te herinneren dat de OJ geinteresseerd is om een aantal patenten te verkrijgen op non-exclusieve basis. Dan gaat het toch gewoon om een deal en niet om een overname, want waarom wordt er anders zo nadrukkelijk gesproken van non-exclusiveness?
  12. [verwijderd] 7 november 2001 22:34
    je porteufeuilleverhouding ziet er goed uit, echter teveel Antnvjs wordt riskant tov je aandelendeel . Als je echt op 0,20-0,30 gekocht hebt lijkt het mij verstandig om 100% winst te pakken.Als je vertrouwen hebt in dit fonds kun je de rest aan houden (te duur gekocht) maar dan weet je in ieder geval dat je verlies teruggebracht is. groetjes
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,07%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.320,12 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links