Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

het kan snel gaan

295 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2006 09:45
    ik zag mijn vriend Murc schrijven dat Jjo en Stier geblokeerd zijn? Dat zal toch zeker niet waar zijn?

    Waar moet ik zonder Jjo mijn rechtspolitieke denkbeelden toetsen? Hoe moet ik zonder stier nu nog een beleggingskeuze maken?

    Was er een weekje niet maar door alle verwijderingen weet ik niet wat er aan de hand is.

    Ik mis stier nu al.

    Joris die mis ik niet want die zie ik regelmatig en komt bovendien ook op de bingoclub.
  2. durobinet 11 juli 2006 09:53
    Heb ik een dag hier niet gelezen en zie ik vanmorgen dat Stier in zijn openingsbericht schreef

    "Ten tweede zagen wij de olieprijs zijn onverwachte daling voort zetten"

    Maar Stier, hoe heb ik het nou met je? Je schrijft al tijden dat olie naar de $40 gaat, dus wat nou onverwachte daling?
    vr.gr. duro
  3. Jean 11 juli 2006 12:47
    10 juli 2006 - Werkloosheid ligt veel hoger
    De vrijdag gepubliceerde banencijfers in de Verenigde Staten waren een tegenvaller, een luttele 121.000 terwijl men toch minimaal 200.000 nieuwe banen had verwacht.
    De woensdag ervoor was de obligatiemarkt al in rep en roer geraakt door een rapport van Automatic Data Processing, een bedrijf dat zich bezighoudt met het voorbereiden en versturen van looncheques voor zo'n 225.000 bedrijven. ADP had op basis van deze gegevens berekend dat het aantal nieuwe banen boven de 350.000 zou komen te liggen.
    Dit was de derde maal op rij dat dit bedrijf op basis van chequegegevens - in de Verenigde Staten gaat de loonbetaling in het algemeen nog steeds per cheque - een te hoge schatting van het aantal nieuwe banen had gemaakt. Het lijkt mij uitgesloten dat de obligatiemarkten volgende maand weer zullen reageren op gegevens die als dubieus kunnen worden bestempeld.
    Het banenrapport was dus uitermate zwak. Het gemiddelde aantal nieuwe banen in het tweede kwartaal van 2006 komt nu op een mager maandgemiddelde van 108.000, terwijl dat in het eerste kwartaal nog 176.000 was om nog maar niet te spreken over het lange termijn gemiddelde dat op 236.000 ligt.
    De banenmarkt ligt door een teruglopende economie duidelijk op zijn gat. Zeker als men de banengroei uitsplitst. Een kwart van de nieuwe banen werd geschapen door de overheid zelf, terwijl 75.000 banen werden gecreëerd in de privé gezondheidszorg en de horeca. Het zou er haast op lijken dat er een causaal verband tussen deze twee sectoren bestaat.
    Het werkloosheidspercentage bleef volgens de gegevens stabiel op 4,6 procent liggen. En hier kunnen grote vraagtekens bij worden geplaatst. Allereerst even een toelichting op de archaïsche methodiek die wordt gehanteerd om het werkloosheidspercentage vast te stellen. Dat doet het Bureau of Labor Statistics. Het is feitelijk geen cijfer over een hele maand, maar slechts een afspiegeling van een week en meer speciaal van een week waarin dag 12 in voorkomt.
    Om als werkende te worden beschouwd moet men ouder zijn dan 16 jaar en in de week full- of part-time hebben gewerkt. Ook al heeft men slechts één uur gewerkt, wordt men toch als werkende gerekend. Het Bureau geeft opdracht een telefonische enquete onder 60.000 huishoudens over het gehele land te houden. De enqueteurs bellen vervolgens de huishoudens en vragen naar de arbeidsstatus van alle personen boven de 16. Ze vragen gewoon wat men de afgelopen week heeft gedaan.
    Zegt men dat men heeft gewerkt, dan wordt men als werkend beschouwd, nogal logisch. Als men geen werk heeft, maar wel actief op zoek is en onmiddellijk beschikbaar is, wordt men als werkloos opgenomen. Als men echter de hoop op werk heeft opgegeven en niet actief meer zoekt, wordt men niet langer als werkloos beschouwd en derhalve niet in de statistieken opgenomen. Tot zover de procedure.
    Als men echter dieper in het juni rapport duikt, komt men tot enkele verbluffende conclusies. Het percentage mensen dat best een baan zou willen hebben, maar de moed heeft opgegeven verder te zoeken steeg van 5,3 procent in mei tot 5,8 procent van de totale beroepsbevolking. Als men het percentage werkkrachten dat nu part-time werkt maar eigenlijk full-time zou willen werken ook meerekent dan stijgt dat percentage tot 8,7 procent tegen 7,9 in mei.
    Het werkloosheidspercentage in de Verenigde Staten ligt dus feitelijk veel hoger dan het Bureau of Labor Statistics ons wil doen geloven en dit louter en alleen omdat de rekenmethode eigenlijk gewoon niet klopt. Dat het banenverlies in het rapport voornamelijk in de huizenbouw ligt, zal geen verwondering wekken. Dat er een geweldige interactie bestaat tussen de constructiesector en andere sectoren behoeft geen betoog. Als deze tendens zich echter voortzet zal het domino-effect de komende maanden nog duidelijker zichtbaar worden en zal het aantal nieuwe banen nog verder dalen.
    Voor de belegger betekenen deze zwakke banencijfers toch wellicht dat de Fed bij de bijeenkomst van 8 augustus een pauze zal inlassen in de reeks renteverhogingen, daarmee voorbijgaand aan het feit dat het gemiddelde uurloon in juni steeg tot 16,70 dollar, hetgeen weer inflatiedruk geeft. De Fed zit in een moeilijk parket maar zal toch wel moeten pauzeren om niet alle stoom uit de economie te halen.
    Mocht geen pauze worden ingelast, zal de Fed volgend jaar weer tot renteverlagingen moeten overgaan en van dat gejojo houden aandelenmarkten totaal niet. Beleggers willen duidelijkheid en de Fed heeft beloofd duidelijkheid te scheppen. Laat zij er dan eens mee beginnen.
  4. [verwijderd] 11 juli 2006 17:47
    quote:

    murc schreef:

    Er gebeurt gewoon helemmaal niks met de AEX..koers van nu weerspiegelt:

    futures en stand correlerende indices..het wachten is op een impuls...

    Bijvoorbeeld dat Rudi Carrell toch nog leeft maar een "Super-Witz gemacht hat..."...

    (:>>
    Helaas net als de indices..het zit er niet meer in
    Het is over met de pret....
  5. [verwijderd] 11 juli 2006 17:56
    Iran weigert uraniumverrijking op te schorten
    ANP

    PEKING - Iran wil zijn uraniumverrijkingsprogramma niet bevriezen als onderdeel van een oplossing voor het conflict over zijn nucleaire programma. Dat zei de Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken dinsdag in Peking. Het Westen wil Teheran economisch en politiek tegemoetkomen als Iran direct stopt met uraniumverrijking.

    Manouchehr Mohammadi zei dat Iran wacht op ‘verheldering’ over het pakket dat de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland aan de Islamitische Republiek heeft aangeboden.

    Maar de bewindsman zei tegen het persbureau Reuters niet van zins te zijn de uraniumverrijking op te schorten als onderdeel van een oplossing. ‘We hebben dat eerder gedaan, we hebben het 2,5 jaar gedaan. Het is bewezen dat het niet werkt’, verklaarde Mohammadi.

    Ook de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad herhaalde dinsdag dat zijn land het recht op uraniumverrijking niet zal opgeven. ‘De Iraanse natie is vastbesloten om al zijn rechten te verwerven inclusief nucleaire rechten en de volledige exploitatie van de nucleaire brandstofcyclus’, citeerde persagentschap ISNA de president die sprak in de noordwestelijke stad Malakan. Iran zal volgens Ahmadinejad op dit recht ‘geen jota’ toegeven.

    Sinds dit bericht is de olieprijs alweer opgelopen tot $74,50. Hernieuwde spanningen rondom IRAN en naar mijn idee te hoge verwachtingen van de 2e kwartaalcijfers, zullen de beurs niet snel in euforie brengen. Voor mijn gevoel zie ik de beurs dan ook de komende tijd zijwaarts bewegen tussen de 432 en de 446, afhankelijk van de berichtgeving rondom IRAN en de 2e kwartaalcijfers.
  6. [verwijderd] 11 juli 2006 17:57
    quote:

    stier schreef:

    Vanmorgen trokken een paar opmerkelijke zaken de aandacht.
    Ten eerste was daar Japan dat met een plus 1,6% wist te sluiten.
    Ten tweede zagen wij de olieprijs zijn onverwachte daling voort zetten en ten derde ligt de dollar er sterker bij.
    We zien verder goud en zilver verzwakken en de obligatiemarkten ogen vriendelijk.
    Dit zijn zaken waar aandelen wel van houden.
    Dus ging die daling van vanmorgen niet door.
    De AEX opende zelfs met een klein plusje waarna toch nog wat angsthazen de benen namen en verkochten.
    Waarna de AEX wederom neigingen vertoonde om naar het noorden te willen reizen maar wel hand in hand met WALL STREET.
    Ziehier een beurs die in een soort van beslissende fase beland is.
    De ervaren belegger voelt dat aan, er staat iets te gebeuren.
    Hier blijven wij niet hangen, de beurs wacht op de trigger om een sprong naar boven te gaan maken.
    Bedrijfsnieuws moet de aanzet gaan geven.
    Met dunne omzetten zal deze beurs, zo verwacht ik, een soort stiekeme stijging gaan laten zien.
    Want zo gaat dat.
    De meute is op vakantie en koopt nu niet.
    Nee, het zijn nu de slimme jongens die de AEX in een kort tijdsbestek naar 460-470 zullen liften.
    Een paar vaste dagen met stijgingen van dik een tot twee procent en we staan er.
    Let op, het zal snel gaan, de markt is dun en het slimme geld wacht niet.

    groeten stier
    het kan gewoon niet snel gaan, al zijn de argumenten niet verkeerd, maar wel de timing...see you begin september wanneer AEX gaat opveren richting 480...!
  7. bijna 11 juli 2006 18:16
    Je verwacht tegenvallende tweede kwartaalcijfers?, beste Deldado.
    Techsector ligt niet lekker, targets voor derde kwartaal kunnen tegen vallen.
    Anderzijds kunnen bondmarkten gaan aantrekken vanwege vertragende economie VS.
    Ik verwacht overwegend goede tweede kwartaalcijfers, al moet gezegd worden dat de start in VS vals genoemd moet worden.
    Lage waarderingen aandelen zijn concurerend met obligaties, zeker als obligatiemarkten een stijgende tendens inzetten(wat ik verwacht).
    Sentiment is misschien nog te positief voor snelle stijging.
    Toch ga ik nu voor stijgende aandelenkoersen.

    groeten stier
295 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.388,20 +0,37%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links