Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crucell: mogel;ijke koersdoelen

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. wilb52 16 mei 2006 12:13
    Bij deze analyse , ga ik er tevens vanuit , dat de Bull-markt vanaf maart 2003 teneinde is , en we belanden in een Bear -markt.

    Tevens ga ik er van uit dat de top in Crucell gezet is en we in een correktieve fase zijn beland

    Wanner we naar de volledige beweging kijken van de low 1.35 tot de top van 25.40 , houdt een 25% correktie de Bull-trend in takt en tevens in een zeer sterke positie.
    Deze 25% correktie is 19.39
    Daar zitten we nu onder, maar slechts marginaal.
    Met andere woorden , als de low van 18.90 DE low blijkt te zijn , dan liggen veel hogere koersen in het verschiet.
    Wat nu als dat niet het geval is ?
    Om een bull-trend in takt te houden is een correktie van 0.3 tot 0.38 van de beweging een normale.
    Dwz een prijsrange van 18.18 tot 16.38 is nog steeds positief voor een Bull-beweging van Crucell.

    Wat nu als de Bull-beweging over is en het aandeel in een bear-trend is beland.
    Gebruikelijk is dan een correktie van ca 50% van die totale beweging en dan kom je uit op 13.37.
    De main-uptrend op maandbasis ligt ook ergens tussen 12 en 13 euro.Dat is tevens het uiterste koersdoel wat bereikt kan worden!

    Weekbasis
    vanaf de laatste low van 16.15 zijn we te ver door gezakt . Een 0.78 correktie zou de stopplaats moeten worden : dit is precies 18.20 , nl de high van de introduktie-dag. Tevens houdt elke koers > 18.20 de maandgrafiek in een zeer sterke positie.
    Onder de 18.20 gaan we gewoon de low van 16.15 opzoeken.

    Kijken we vanaf de low van 9.70 naar de beweging omhoog + correktie , dan zijn we door 0.38 heen en op weg naar de 0.5 correktie van die beweging en dat is 17.57 ( koersje van Eddy Schekman!)
    De laatse halte is 13.18 : dit is 78% van deze beweging en tevens de Main-uptrend van de maandgrafiek.

    daggrafiek: Hier zijn we volledig uit het bed gevallen zijn de koersdoelen 17.42 , 13.71 en 11.50
    dit negatieve scenario op de daggrafiek wordt teniet gedaan bij een koers > 20.50

    Ik sluit niets meer uit met Crucell ( behalve een overname).
    Als de koersen niet beduidend lager gaan dan de ca 19 euro , blijft de maandgrafiek er uitstekend Bullish bijliggen, echter gezien een aantal negatieve indicatoren heb ik zoiets van : eerst zien en dan geloven.
    Mocht het zo zijn dat Crucell verder gaat zakken , dan dienen er zich zeer goede koopmomenten aan.

    sammie
  2. [verwijderd] 16 mei 2006 12:51
    Volgens mij ben jij beetje een draaikont Sammie.

    wilb52 - 16 mei 06, 11:09 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    invoorentegenspoed schreef:

    snotneus1 schreef:

    Maar serieus, jullie verwachten toch niet, dat Crucell een overname partij is ?

    Ik sluit niets uit!

    mvg ivet

    Ik ben die mening niet toegedaan .
    Reden : Aangezien velen uit dit forum toch wat verliezen hebben opgelopen met de laatste ingenomen posities is het een "hopen" geworden op een overname op korte termijn.

    Van mij mag het vandaag nog , maar ik acht de kans op een overname nog dit jaar op 0,0 % , en sluit het derhalve volledig uit.

    sammie
  3. forum rang 10 voda 16 mei 2006 16:00
    Sluipmoordenaar actief
    door Nico Bakker
    16 mei 2006 - Bears slaan genadeloos toe

    Recent liepen de positieve trends op de aandelenmarkten flinke averij op. De schade lijkt vooralsnog mee te vallen, maar dat is maar uiterlijke schijn. Onderhuids verliezen de bulls enorm veel kracht.
    Meerdere brillen beschikbaar
    In technische analyseland zijn heel veel methodieken en hulpmiddelen beschikbaar om marktgedrag in kaart te brengen. Belangrijk onderscheid hierbij is de verdeling in subjectieve en objectieve hulpmiddelen. Chart reading is een bekende en belangrijke subjectieve analysetechniek, waarbij je zelf de grafiek moet analyseren met behulp van trendlijnen, koerspatronen en meer van dit soort zaken. Het zelf zien, maar ook het juist toepassen van de spelregels, is hierbij van belang. U begrijpt dat emotie en verkeerde interpretatie er toe kan leiden dat verkeerde beslissingen worden genomen. Niet de chart, maar de chartist is dan de schuldige. Bij objectieve analyses, waarbij gebruik wordt gemaakt van testbare indicatoren, is het wat makkelijker om emotie uit te schakelen. De meter geeft immers aan hoe het gesteld is met de technische conditie. Als dan een setje eenvoudige indicatoren wordt geraadpleegd, is het goed mogelijk om marktgedrag betrouwbaar en verantwoord te volgen. Hou het setje eenvoudig, een piloot heeft ook aan één hoogtemeter voldoende.
    Confirmatie is cruciaal
    Nu is het van belang om te zoeken naar confirmaties. Dat wil zeggen, subjectieve en objectieve bevindingen wijzen in dezelfde richting. De markt is dan veelal bereid om daadwerkelijk de richting te kiezen die uit de analyses naar voren komt. De betrouwbaarheid van de bevindingen is immers groter. Er is ook sprake van confirmatie als diverse uiteenlopende objectieve indicatoren in dezelfde richting wijzen. Zij confirmeren of bevestigen elkaar. Er is weinig tot geen tegenstrijdigheid in het verloop van de indicatoren. Een andere vorm van confirmatie is om te kijken naar diverse markten of sectoren. Als aan elkaar gerelateerde markten of sectoren in dezelfde richting wijzen is dit technisch gezien een sterk signaal. De laatste vorm van confirmatie en misschien wel de belangrijkste, is de confirmatie over diverse timeframes. Als de maandgrafiek een positief beeld geeft, de weekgrafiek ook positieve bevindingen oplevert en de daggrafiek bullish ingrediënten prijsgeeft, dan durf ik met een gerust hart een long positie op te tuigen. Het principe van confirmatie is heel eenvoudig. Hoe meer technisch 'bewijs' er is voor de conclusies die getrokken zijn, hoe groter het vertrouwen is in de genomen beslissing. "Trading with the odds", is wat dat betreft een juiste benadering. Een vrijwel complete puzzel geeft een duidelijker beeld dan enkele losse stukjes, niet waar?
    Divergentie als alarmbel
    Naast confirmatie als belangrijk technisch puzzelwerk, is er ook het principe van divergentie. Divergentie staat lijnrecht tegenover confirmatie. Denk nu niet dat divergentie niet in de technische puzzel past omdat het afwijkende stukjes zijn, want dan heeft u het mis. Heel waardevolle, maar lang niet altijd zichtbare divergentie, levert een schat aan informatie op. Er zijn diverse vormen van divergentie, zowel positief als negatief. Ik beperk mij thans tot de negatieve divergentie op de RSI, omdat dit fenomeen zich voordoet op vele aandelenmarkten. Negatieve divergentie is als sluipmoordenaar actief in de financiële arena en zorgt ervoor dat bestaande positieve trends zwaar worden aangetast. Negatieve divergentie is vrijwel altijd een betrouwbare indicatie voor een op handen zijnde trendomkeer. Anders gezegd, de koers loopt nog op, maar het brandalarm gaat af. Ter illustratie van het voorgaande zal ik de AEX nader analyseren.
    AEX zwaar onder vuur
    Het charttechnische beeld oogt uitstekend. Een proces van hogere toppen en bodems heeft de index onlangs tot bijna 480 punten opgestuwd. Een drietal oplopende trendlijnen begeleiden de bulls op hun weg omhoog. Steun op de trendlijn, in combinatie met een witte candlestick kwam recent regelmatig voor; een mooi voorbeeld van confirmatie. De RSI als sentimentmeter of spanningsmeter behoort normaal gesproken de AEX lijn te volgen. Gebeurt dit niet, dan is er sprake van divergentie. Vanaf begin 2006 toonde de RSI een serie lagere toppen, terwijl de AEX bulls nog lekker door stoomden. Hogere toppen in de koers, maar tegelijkertijd lagere toppen in de RSI heet negatieve divergentie. Anders gezegd, begin dit jaar ging reeds de alarmbel af om beleggers er op te wijzen dat de uptrend aan kracht begon te verliezen.

    Uitwerking van een bittere pil
    Het duurde echter even, voordat de bulls echt moegestreden waren. U ziet, negatieve divergentie kan best een tijdje aanhouden. Het wachten is op confirmatie, een charttechnisch ingredient dat aangeeft dat de index gaat zakken. In dit geval was het breken van de steile trendlijn, in combinatie overigens met een bearish engulfing patroon, het sein dat de negatieve divergentie begon te werken. De bittere pil was reeds geslikt, de uitwerking wordt nu zichtbaar. De steile trendlijn is gebroken, dus er is ruimte tot aan de volgende trendlijn die rond 431 steun zal aanraken. Op 442 ligt nog een klein vangnetje, gelijk aan een 38,2% retracementgrens. Op 442 loopt de 50% retracementgrens, ja, weer confirmatie.
    Zwaar weer op komst
    Kortom, de bears hebben het heft in handen genomen, zij krijgen vooralsnog de ruimte tot 442 en wellicht 431. Daarna zal er ongetwijfeld een reactie volgen, want de bulls laten zich niet zomaar verslaan. Echter, als gevolg van de negatieve divergentie zijn zij dermate verzwakt, dat het uiterst moeilijk zal worden om de recente top op 478 te bereiken en te breken. Topvorming rond 460 is aannemelijker en dat betekent dan een lagere top in de langere termijn uptrend, ofwel een verzwakking van de uptrend. Een hernieuwde daling naar 420 is dan niet uit te sluiten. Ik wil geen doemdenker zijn, maar de uitwerking van het fenomeen negatieve divergentie in combinatie met een trendlijnbreuk (confirmatie), belooft meestal niet veel goeds. De bulls zullen ongetwijfeld alles in het werk stellen om verloren terrein terug te winnen. Maar zolang zij niet in staat zijn om de AEX snel boven 478 te drukken, is het slechts een stuiptrekking van korte duur. Daarna spelen de bears het spel verder.
    Nico P.R. Bakker is hoofd technische analyse bij ABN Amro Bank Private Banking en tevens directeur van BTAC Visuele Analyse.

  4. wilb52 16 mei 2006 16:15
    Toch leuk om mijn mening bevestigd te zien worden door de firma Nico Bakker
    Ook bij Crucell zie je dit fenomeen , van divergenties niet alleen in de RSI , maar in /bij meerdere indicatoren.
    De IB-oscillator laat bij mij op de daggrafiek een verkoopsignaal zien sinds de koersen van afgelopen vrijdag.

    sammie
  5. [verwijderd] 16 mei 2006 16:15
    Met jouw auto heb je nog nooit geld verdiend...waarom is ie toch wat waard????

    Crucell heeft een gigantisch winstpotentieel opgebouwd...zelfs dat heeft jouw auto niet gedaan..

    gr
    j.

    quote:

    carisol schreef:

    CRUCELL HEEFT NOG NOOIT WINST GEMAAKT

    WAAROM ZOUDEN WE STIJGEN DAN

    GEEF DAAR EENS EEN VERKLARING VAN:

    WAARDE = 0
  6. forum rang 10 voda 16 mei 2006 16:18
    quote:

    wilb52 schreef:

    Toch leuk om mijn mening bevestigd te zien worden door de firma Nico Bakker
    Ook bij Crucell zie je dit fenomeen , van divergenties niet alleen in de RSI , maar in /bij meerdere indicatoren.
    De IB-oscillator laat bij mij op de daggrafiek een verkoopsignaal zien sinds de koersen van afgelopen vrijdag.

    sammie
    Ik dacht wel dat ik je daar een plezier mee deed:-)

    (aanbevolen voor je moeite, ook al ben ik het niet helemaal met je eens)

    Voda
  7. [verwijderd] 16 mei 2006 16:21
    UPgrade van Van Lanschot...1e koersdoel nu €€€ 31 voor Crucell..!

    Adviezen

    Bank / Broker Analist Advies K.doel Wpa '06 tax. Wpa '07 tax. Datum
    F. van Lanschot Geert Jan Hoppers Moderate buy 31,00 -0,58 - 16-05-2006
    F. van Lanschot Geert Jan Hoppers Moderate buy 30,00 -0,58 - 08-05-2006
    Petercam Jan van den Bossche Reduce ↑ 19,90 - - 03-05-2006
    F. van Lanschot Geert Jan Hoppers Moderate buy 31,00 -0,58 - 28-04-2006
    Kempen Muttu Gundogan Moderate buy 30,00 - 0,69 26-04-2006
    Kempen Hold 43,00 - - 24-04-2006
    Rabo Mark van der Geest Hold ↑ 22,00 - - 20-04-2006
    F. van Lanschot Geert Jan Hoppers Moderate buy 30,00 -0,53 - 03-03-2006

    vraag aan Sammie:

    heb jij ondanks het einde van de bull-markt (in 2003...ik heb dit door niemand bevestigd gezien overigens!) de aandelen van Crucell in jouw analyse ook zien stijgen van ca. 1,35 Euro naar 25 euro???
    ----------------------------------------------
    [quote\sammie]
    Bij deze analyse , ga ik er tevens vanuit , dat de Bull-markt vanaf maart 2003 teneinde is , en we belanden in een Bear -markt.

    Tevens ga ik er van uit dat de top in Crucell gezet is en we in een correktieve fase zijn beland

    Wanner we naar de volledige beweging kijken van de low 1.35 tot de top van 25.40 , houdt een 25% correktie de Bull-trend in takt en tevens in een zeer sterke positie.
    Deze 25% correktie is 19.39
    Daar zitten we nu onder, maar slechts marginaal.
    Met andere woorden , als de low van 18.90 DE low blijkt te zijn , dan liggen veel hogere koersen in het verschiet.
    Wat nu als dat niet het geval is ?
    Om een bull-trend in takt te houden is een correktie van 0.3 tot 0.38 van de beweging een normale.
    Dwz een prijsrange van 18.18 tot 16.38 is nog steeds positief voor een Bull-beweging van Crucell.

    Wat nu als de Bull-beweging over is en het aandeel in een bear-trend is beland.
    Gebruikelijk is dan een correktie van ca 50% van die totale beweging en dan kom je uit op 13.37.
    De main-uptrend op maandbasis ligt ook ergens tussen 12 en 13 euro.Dat is tevens het uiterste koersdoel wat bereikt kan worden!
  8. wilb52 16 mei 2006 16:40
    quote:

    janh1 schreef:

    vraag aan Sammie:

    heb jij ondanks het einde van de bull-markt (in 2003...ik heb dit door niemand bevestigd gezien overigens!) de aandelen van Crucell in jouw analyse ook zien stijgen van ca. 1,35 Euro naar 25 euro???
    ----------------------------------------------
    [quote\sammie]
    Bij deze analyse , ga ik er tevens vanuit , dat de Bull-markt vanaf maart 2003 teneinde is , en we belanden in een Bear -markt.

    Tevens ga ik er van uit dat de top in Crucell gezet is en we in een correktieve fase zijn beland

    Wanner we naar de volledige beweging kijken van de low 1.35 tot de top van 25.40 , houdt een 25% correktie de Bull-trend in takt en tevens in een zeer sterke positie.
    Deze 25% correktie is 19.39
    Daar zitten we nu onder, maar slechts marginaal.
    Met andere woorden , als de low van 18.90 DE low blijkt te zijn , dan liggen veel hogere koersen in het verschiet.
    Wat nu als dat niet het geval is ?
    Om een bull-trend in takt te houden is een correktie van 0.3 tot 0.38 van de beweging een normale.
    Dwz een prijsrange van 18.18 tot 16.38 is nog steeds positief voor een Bull-beweging van Crucell.

    Wat nu als de Bull-beweging over is en het aandeel in een bear-trend is beland.
    Gebruikelijk is dan een correktie van ca 50% van die totale beweging en dan kom je uit op 13.37.
    De main-uptrend op maandbasis ligt ook ergens tussen 12 en 13 euro.Dat is tevens het uiterste koersdoel wat bereikt kan worden!

    Dag Janh1 :
    In 2003 heb ik bij onze beleggingsclub gesteld dat Crucell een koers van 50 euro kon bereiken binnen 5 jaar , 30 in een termijn van 3 jaar (mei/juni 2003 )
    Daarna heb ik upgrades gegeven naar 100 voor einde 2008.
    Maarrr...... dat wil NIET zeggen dat de koers niet tussentijds van 25 naar 18.20 , 17.50, 16.15 of zelfs 13 zou kunnen.( als correktie op de stijging en gekeken naar een wereldwijde Bearmarkt) .
    Stel dat Crucell niet wegzakt, maar bv consolideert naar een eerder besproken termijn van 1 jaar , dan wordt bij doorbraak van de 25 het aandeel als een katapult gelanceerd, en staat dan in mijn ogen binnen 4-6 maanden op 50.
    Beantwoord dit je vraag voldoende?

    sammie
  9. gogogoo 16 mei 2006 16:50
    quote:

    carisol schreef:

    CRUCELL HEEFT NOG NOOIT WINST GEMAAKT

    WAAROM ZOUDEN WE STIJGEN DAN

    GEEF DAAR EENS EEN VERKLARING VAN:

    WAARDE = 0
    Als je de moeite neemt om je in te lezen dan weet je dat. Koersen zijn ook gebaseerd op verwachtingen en niet op winsten in het verleden. Die kunnen nog zo hoog zijn, als er niets in de toekomst ligt dan is je aandeel inderdaad 0 waard.

  10. [verwijderd] 16 mei 2006 17:37
    Sammie,

    In amerika bleek al 2 keer dat er kooporders van 100K loskomen bij een koers in de usa op $24.
    Gisteren bleek dit wederom een kooporder van 100K te initieren (posting hier op iex.nl en kan het mezelf nu ook weer herinneren dat ik ze in het verleden heb gezien).

    Wat voor geloof kunnen we hier aan hechten als ultieme bodem??

    Japie
  11. [verwijderd] 16 mei 2006 17:59
    quote:

    Japies schreef:

    Dat was jij in RT draadje....? Eerste posting.
    Of heb ik een onjuiste interpretatie daaraan gegeven..?

    japie
    Denk het wel ,ik schreef dat ik al 2x heb gezien dat ze in de Usa 3x 100k in de bied zette om aan te geven ,tot hier en niet verder.
    Dit was de 1e keer bij de 20$ vorig jaar en na de eerste korrektie vanaf 25.40 naar beneden werd dit bij de 24$ gedaan(dat was toen 19.75 waard vandaar mijn 19.75 als vangnet).Inmiddels is de $ gedaald en ligt het vangnet bij de 18.75 ,en hoopte ik vandaag of morgen dit weer te zien omdat we angstig dicht bij de 24$ waren aanbeland gisteren.
    Ik heb gisteren de koers niet gevolgd dus was blij verrast dat jij het wel gezien had.....dus niet.

    Maar de bodem lijkt het wel te zijn .

    Robert
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links