Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wel of niet laten beheren??

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 juni 2005 20:22
    Ik heb een bedrag rond de 15.000 Euro vrij te besteden, en dit bedrag heb ik de komende 5 a 7 jaar sowieso niet nodig.

    Ik ben best bereid om een behoorlijk risico te lopen, en heb enigzins verstand van beleggen, maar wil het misschien of laten beheren, of ik wil actief en regelmatig adviezen ontvangen over wat ik het beste met dit geld kan doen qua beleggingen, etc.

    Nog iemand tips over bedrijven die ook voor dit soort bedragen goede adviezen geven??

  2. Hallo! 15 oktober 2005 11:47
    Mijn enige tip is: lees veel en doe je portefeuille ZELF. NIEMAND kan in de toekomst kijken. Iedereen heeft bepaalde verwachtingen.

    Zo las ik jaren geleden een verhaal van iemand die 100.000 euro had laten beleggen via een vermogensbeheerder. Die vermogensbeheerder had uitsluitend goede verwachtingen van drie aandelen, w.o. Versatel. Het resultaat was dat na de crash er slechts 1000 euro over was van die 100.000 euro.

    In 2001 was er in de koffiekamer ook iemand die veel had verloren via een vermogensbeheerder. Toen hij zelf in opties ging handelen, heeft hij in een jaar tijd 1 miljoen euro bij elkaar gekregen.

    Onderstaand een berichtje van Morningstar:

    "Jaap van Duijn was 22 jaar het gezicht van vermogensbeheerder Robeco, maar nam gisteren afscheid. Hij was niet positief over Europa omdat de groei daar tegenvalt. De regelzucht, het risicomijdende gedrag en de enorme bonussen zijn tekenen van het uitelkaar vallen van een samenleving."

    Onderstaand een berichtje van Fundscoach:

    "Faber is adviseur van vermogensbeheerder Credit Suisse die hem naar Nederland had gehaald. Hij begon zijn vlammende betoog met het neersabelen van de Amerikaanse droom. Rode draad: de Verenigde Staten leven teveel in een illusie van rijkdom. In de VS wordt de overwaarde van een huis aangewend om meer te lenen. Met het geld gaat vervolgens de consumptie omhoog. En Amerikanen investeren voornamelijk in aandelen en obligaties. ‘Een dergelijke economie is nergens op gebaseerd’, aldus Faber. Hij verweet centraal bankier Greenspan en president Bush sterk aan deze instabiliteit te hebben bijgedragen. Door renteverlaging op renteverlaging te stapelen en door namens de regering schijnbaar bodemloos geld uit het buitenland te lenen. Daar bovenop komt dat de VS sterk afhankelijk zijn van buitenlandse olie.

    Echte waarde
    Aan de andere kant China. Waar flink wordt geïnvesteerd. Onder meer in wegen, bruggen, huizen en in industriële infrastructuur. Faber: ‘Het geld gaat daar zitten in echte zaken, in echte investeringen.’ Investeringen die niet ineens heel veel minder waard kunnen worden als de wereldwijde economie slecht gaat. Het loon van de gemiddelde Chinees is 2,5 procent van dat van een Amerikaan. Stel dat loon verdubbelt, dan nog blijft China dé plaats om een bedrijf te vestigen. De Chinese middenklasse komt op en wil een fatsoenlijke woning. Deze is bereid daar geld voor neer te leggen. In het kielzog komt ook de hang naar luxegoederen. Zoals een tweede huis. ‘China krijgt zijn eigen vakantieoord á la Aspin’, aldus Faber. Investeren in Chinees vastgoed lijkt hem dan ook niet meer dan logisch. ‘Stel: na vandaag breekt er wereldwijde een recessie uit. Wie wordt dan het meest getroffen? De economie met geen echte waarde achter de hand of een economie die heeft geïnvesteerd in industriële capaciteit.’"

    De conclusie is eenvoudig. Maar helaas werkt 't niet zo. Al in 1998 had Robeco een China fonds, dat nu nog 50% van zijn oorspronkelijke waarde heeft verloren.

    Zoek op Morningstar. Kijk naar fondsdoelstellingen, lees veel en vorm je eigen oordeel.

  3. [verwijderd] 13 april 2006 15:59
    Hoi Ditiba,

    Met een vermogen van €15K staan de vermogensbeheerders niet in de rij. In het verleden heb ik ook zaken gedaan met diverse vermogensbeheerders. Moraal van het verhaal ... als het tegenzit (om wat voor reden dan ook) voel je je niet prettig bij een Vermogensbeheerder. Je voelt je dan afhankelijk en vraagt je af waar hun expertise is.

    Daarnaast heb ik ervaringen opgedaan met tal van adviesdiensten via internet. Eindelijk (na vele jaren) ben ik er denk ik in geslaagd het kaf van het koren te scheiden. Ik kan je dan ook de volgende diensten aanbevelen:

    www.eurofuture.nl (beleggingsfondsen); en/of
    www.openbuy.nl (opties+aandelen); en/of
    www.rendementtips.nl (aandelen); en/of
    www.beursbulletin.nl (opties+aandelen); en
    www.turbomarkets.nl (turbo's); en

    een Belgische adviesdienst:
    www.technischesignalen.be ((internationale) aandelen).

    Deze diensten vragen over het algemeen een relatief geringe vergoeding en hebben zich bewezen en bewijzen zich nog dagelijks.

    Succes!

    65+
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0732 +0,32%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.907,20 -1,00%
Gold spot 2.329,16 +0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links