Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

goedkoop kopen, duur verkopen!!

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tjongejonge 25 maart 2006 10:30
    Beste 'beginnende' belegger;

    De meest succesvol gebleken manier om structureel geld met aandelen (beleggen) te verdienen is om steeds aandelen in te slaan wanneer vrijwel niemand ze meer ziet zitten om ze vervolgens steeds weer van de hand te doen wanneer de 'verwachtingswaarde' in aandelen alle realiteit ofwel de redelijkheid heeft overtroffen.

    Geduld hebben met verkopen nadat de verwachtingswaarde in de koersen al erg hoog is kan nooit het geheim tot aanhoudend succes zijn, men zal daarmee immers veel vaker worden teleurgesteld dan beloond.

    De verwachtingswaarde in de koers van Hagemeyer is thans uitzonderlijk hoog te noemen. Kennelijk houdt men er nu al ten volle rekening mee dat 't het sterk cyclische bedrijf de komende jaren alleen nog maar volledig voor de wind zal gaan. Dit lijkt mij dan een goed signaal om afscheid te gaan nemen van het fonds om vervolgens simpelweg te gaan wachten op de eerstkomende teleurstellende berichtgeving...

    Ik wens u allen veel succes!

    O ja, en laat u vooral niet teveel meeslepen door technische analisten. Die slaan de plank immers maar al te vaak geheel mis....
  2. [verwijderd] 25 maart 2006 11:01
    oude donkey shot,

    kom nou eens een keer met inhoud.

    misschien geen ta voor jou, maar kom dan met een fundamenteel en van cijfers doorspekt goed onderbouwd verhaal.

    je maakt op mij een mallotige indruk, snap je redenen niet of het moet frustratie zijn...

    wellicht kan je het beter tegen windmolens opnemen!

    groet

  3. forum rang 4 tjongejonge 25 maart 2006 12:25
    Beste Kale Badaap, het verbaasd mij allerminst dat jij jezelf aangesproken voelt op mijn raadgeving aan de 'beginnende' belegger.

    Het bevreemd mij evenmin dat jij nu het verzoek bij mij neerlegd om het een en ander nader te gaan uitleggen c.q. onderbouwen waar het de mogelijke toekomstige ontwikkelingen van Hagemeyer betreft en een daarbij passende prijs voor het onderhavige aandeel.

    Het feit dat dit forum overmatig wordt bestookt met niet of nauwelijks onderbouwd optimisme doet mij bewegen om hierin enige nuance en/of tegenwicht trachten aan te brengen. Dit dan vooral ten behoeve van de 'beginnende belegger'.

    Ik hoop voor jou dat jouw leuke technische analyses de eerste in de geschiedenis zullen zijn die fundamenteel correct kunnen voorspellen.

    Vriendelijk groet van tjongejonge!
  4. [verwijderd] 25 maart 2006 14:12
    Hier moet ik onze tjongetjonge toch enigszins bijtreden, helemaal ongelijk heeft hij niet.
    Zelf volg ik de markten al meer dan 15 jaar en het is telkens weer hetzelfde : een aandeel begint tegen alle verwachting in te stijgen, dan begint het stilletjesaan opgemerkt te worden door een aantal analysten, andere analalysten treden hun bij, wat een cascade-effect meebrengt, tenslotte wordt ( bijna ) iedereen optimistisch en gedreven door euforie bereikt de koers van het betreffende aandeel pieken die niet meer realistisch zijn.
    Om het even terug over Hagemeyer te hebben : heeft iemand onder jullie al eens goed berekent wat de verwachte KW verhouding is van dit jaar en het volgende jaar.
    Zelf kom ik aan 26 voor 2006 en 14 voor 2007 ( als de verwachtingen worden ingelost ).
    Niet echt duur maar ook niet echt goedkoop meer voor een cyclisch bedrijf.
    Aan jullie om te oordelen, maar zelf zou ik toch stilaan aan winstnemingen beginnen te denken zeker als de koers reeds volgende maand de kaap van 5 zou nemen voor de trading update, want die zou toch wel eens kunnen teleurstellen...

    Grtz en hopelijk succes voor de blijvers

  5. [verwijderd] 27 maart 2006 00:25
    (Wat is dit toch op dit forum? Waarom kunnen mensen elkaar niet gewoon in un waarde laten. Waarom moet er weer meteen -negatief- op de man gereageerd worden? Laat iedereen in z'n waarde en laat hem/haar gewoon zijn/haar methodes gebruiken om tot bepaalde conclusies te komen. ALs je het niet eens bent met de verwachting, post dat, EV met een onderbouwing. Maar laat de persoon er gewoon buiten!?)

    Er is niets mis met het op tijd winstnemen. Je bent zeker van je gerealiseerde koersdoel, en rendement. En feit is dat HGM in de afgelopen jaren veel mensen veel geld heeft gekost, omdat ze ingestapt zijn op een moment dat de rit naar boven abrupt werd opgebroken door forse koersdalingen. Dat is niet erg voor de werkelijke LT traders, want die vinden zich -als HGM werkelijk een solide fundering en bestaansrecht heeft- na 5-10 jaar toch wel in de plus. Maar voor de middellange termijn (3-12mnd) is het gewoon onduidelijk wat HGM gaat doen. Daar hoef je echt geen TA voor te doen.
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,57 +0,70%
EUR/USD 1,0668 +0,15%
FTSE 100 8.039,10 +0,19%
Germany40^ 18.056,40 +1,10%
Gold spot 2.308,82 -0,79%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+39,30%
PROSUS
+4,34%
BAM
+3,52%
JUST E...
+3,17%
ALLFUN...
+2,63%

Dalers

RANDST...
-7,26%
Akzo N...
-5,59%
NSI
-4,12%
FASTNED
-3,76%
Fugro
-1,63%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links