Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,379 18 apr 2024 17:35
  • +0,001 (+0,03%) Dagrange 3,375 - 3,401
  • 10.555.239 Gem. (3M) 13,7M

koersdoel 9,30

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Openneer 10 januari 2006 10:51
    AMSTERDAM (Dow Jones)--WestLB verhoogt koersdoel KPN naar EUR 9,30 van EUR 8,20. Ziet ommekeer Duitse activiteiten op gang komen. Aldi, dat diensten via mobiele netwerk KPN levert, heeft in de eerste twee weken 300.000 startpaketten verkocht, dat is ruim boven verwachting, aldus analist. Stelt dat potentiele ommekeer van Duitse E-Plus unit niet in waardering aandeel is verwerkt. Heeft outperform-advies. Aandeel onveranderd op EUR 8,56, AEX -0,7%. (STS)

  2. Vlaming 10 januari 2006 12:11
    Market Talk: West LB verhoogt koersdoel KPN10 jan 2006, 12:04 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Duitse bank WestLB verhoogt het koersdoel voor telecombedrijf KPN. De bank ziet een ommekeer bij de Duitse activiteiten op gang komen.

    Aldi, dat het mobiele netwerk van KPN gebruikt voor de levering van telefoniediensten, heeft in de eerste twee weken 300.000 startpaketten verkocht. Dat is ruim boven verwachting, volgens WestLB, dat stelt dat een potentiële ommekeer van de Duitse E-Plus-unit niet in de waardering van het aandeel is verwerkt.

    Het koersdoel wordt verhoogd van 8,20 euro naar 9,30 euro. WestLB heeft een outperform-advies.

    Het aandeel KPN noteert dinsdag rond 12.00 uur onveranderd op 8,56 euro. De AEX daalt 0,8%.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270;

  3. Vlaming 10 januari 2006 17:49
    PERSBERICHT: KPN neemt Attingo over10 jan 2006, 17:44 uur
    KPN neemt het Nederlandse dienstverleningsbedrijf Attingo over. Attingo is de enige aanbieder van openbare internetvoorzieningen en zakelijke communicatiefaciliteiten op luchthaven Amsterdam Schiphol. Maandelijks maken ruim 40.000 reizigers gebruik van de diensten van Attingo op Schiphol, waaronder ook breedband internetten via zowel vaste PC's als draadloze Wi-Fi HotSpots. Hierdoor vormt Schiphol de meest gebruikte HotSpot van Nederland. De overname past in het streven van KPN om altijd en overal de beste communicatiemogelijkheden te kunnen bieden en bevestigt tevens zijn leidende positie op de Wi-Fi HotSpot markt in Nederland.

    Een toenemend aantal van de jaarlijks ruim 40 miljoen passagiers op Schiphol wil tijdens hun verblijf op de luchthaven met laptop of PDA het internet op gaan. In 2005 is het gebruik van draadloos breedband internet op Schiphol ruim verdrievoudigd ten opzichte van het jaar daarvoor. De Wi-Fi HotSpots van Attingo bevinden zich in communicatie zones door het hele luchthavencomplex, onder andere in alle KLM Crown lounges. Daarnaast exploiteert Attingo beheerde kantoorvoorzieningen voor zakelijke reizigers, met, naast vaste en draadloze internetvoorzieningen, ook privé kantoorruimtes en post- en telefoniediensten. Met deze overname wordt KPN nog nadrukkelijker zichtbaar als dé aanbieder van communicatiediensten voor reizigers op Schiphol, voor velen de toegangsdeur van Nederland. De overname heeft geen consequenties voor de medewerkers van Attingo. Attingo B.V. wordt na de overname geïntegreerd binnen KPN HotSpots B.V., een dochteronderneming van Koninklijke KPN N.V.

    Ardjan Konijnenberg, directeur van KPN HotSpots: "Attingo is een goed georganiseerd en winstgevend bedrijf, dat uitstekend past bij de kernactiviteiten van KPN. Ik ben zeer tevreden dat we met deze overname onze activiteiten direct kunnen uitbreiden naar Schiphol. Schiphol is de meest aantrekkelijke HotSpot van Nederland en vormt zo een mooie aanvulling op onze HotSpots op andere 'A'-locaties door het land."

    Edward van de Zande, directeur van Attingo: "Ons concept van communicatiedienstverlening en persoonlijke ondersteuning aan passagiers is uniek in de luchtvaartindustrie en heeft bijgedragen aan de verkiezing van Schiphol tot beste luchthaven van de wereld. De integratie met KPN Hotspots zal zorgen voor een nog prominentere bijdrage aan het AirportCity concept."

    Suredj Autar, directeur Consumer Products van Schiphol: "Attingo is een ondernemend en klantgericht bedrijf. Het heeft samen met Schiphol een innovatief internet concept ontwikkeld dat past bij de ontwikkeling van een toonaangevende AirportCity. De ambities van KPN en Schiphol op het gebied van innovatie sluiten goed op elkaar aan. Wij kijken dan ook positief naar deze nieuwe samenwerking."

    Mensen verwachten steeds vaker dat zij overal en op elk moment verbinding kunnen maken met het internet. Naast mobiele datadiensten via zijn GSM/GPRS- en UMTS-netwerken voorziet KPN in deze behoefte met Wi-Fi HotSpots op openbare locaties. Hiermee kunnen gebruikers van een geschikt laptop of PDA draadloos internetten met breedbandsnelheid, zoals men dat thuis of op kantoor gewend is. Inmiddels heeft KPN HotSpots op circa 600 locaties door heel Nederland. Tot op heden worden HotSpots voornamelijk gebruikt door zakelijke reizigers en forenzen. KPN focust zijn HotSpot-activiteiten derhalve op de behoeftes van mensen die willen werken onderweg. Zo werkt KPN ook samen met NS voor HotSpots op stations en loopt er een proef met het gebruik van Wi-Fi in de rijdende trein. Daarnaast zijn onder meer de Van der Valk Hotels, de Jaarbeurs Utrecht, Campanile hotels, Landal Greenparks en Total stations voorzien van KPN HotSpots. Kijk voor een volledig overzicht van samenwerkende partijen in de bijlage of op www.kpn.com.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; amsterdam@dowjones.com

  4. Vlaming 19 januari 2006 09:03
    HERH: Lehman: nu is moment om in aandelen te stappen19 jan 2006, 07:00 uur
    (Herhaling bericht oorspronkelijk woensdag gepubliceerd)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandelen zijn sinds de jaren '70 niet meer zo goedkoop geweest in vergelijking tot vastrentende waarden, dit is het moment om in te stappen, meent Lehman Brothers. Analisten van de vooraanstaande Amerikaanse effectenbank tonen zich woensdag tijdens een presentatie in Amsterdam zeer optimistisch over de vooruitzichten voor de beurzen in 2006.

    Ze raden daarbij aan om groeiaandelen, largecaps en fondsen die in staat zijn hun dividend in de toekomst te verhogen, in portefeuille te nemen.

    "Allereerst heeft er de afgelopen paar jaar een grote herwaardering plaatsgevonden, waardoor het verschil tussen het (contante) rendement op aandelen en dat op obligaties is gestegen naar hoogten die dertig jaar niet meer zijn voorgekomen", zegt analist Ian Scott. "Daarnaast staat ook het verwachte rendement op aandelen op hoogste punt in twee decennia."

    Al is er wat behoedzaamheid geboden op de korte termijn, een duidelijker koopsignaal is er voor de komende 12 maanden haast ondenkbaar. Het gehoor is het met Scott eens: van de aanwezige bankiers en beleggers denkt 62% dat aandelen in 2006 een totaalrendement, dus inclusief koersstijging, zal laten zien van meer dan 15%, terwijl 18% een rendement verwacht van tussen de 5% en 15%.

    In verhouding tot de Verenigde Staten ziet Europa, exclusief het Verenigd Koninkrijk, er extra goedkoop uit. De risicopremie die uitgevende instellingen hier betalen is nog eens 2 procentpunt hoger dan in Amerika.

    Lehman adviseert de financials, met name verzekeraars, te overwegen. Verder zijn gezondheidszorg en de sector technologie, media en telecom favoriet.

    Ten aanzien van energie is de zakenbank neutraal. Defensieve waarden als industrie en consumentengoederen zouden beter kunnen worden onderwogen.

    In Lehmans modelportefeuille prijkt onder andere telecomconcern Koninklijke KPN nv. Verder duikt groeier en toeleverancier van de chipindustrie ASML Holding nv op in de aanbevelingenlijst, evenals Koninkijke Ahold nv, Heineken nv en Heineken Holding nv, om de groeipotentie van hun dividenden.

    Ondanks de goede vooruitzichten voor de aandelenmarkt, ziet Lehman het minder positief in dan de consensus voor de Europese economieen. Structurele problemen blijven en de consument zal niet meer euro's uitgeven.

    De ECB zal komend jaar de daad bij het woord voegen en zijn rentetarief nog eenmaal optrekken. "Om er verolgens spijt van te krijgen en niets meer te doen", aldus hoofdeconoom John Lewellyn. "De Fed zal drie maal verhogen."

    De groei zal volgens Lewellyn voor de wereld als geheel dit jaar uitkomen op 2,6%, net als afgelopen jaar en net als de algemeen geldende verwachting. De VS groeit met 3,4%, tegen 3,6% afgelopen jaar. De eurozone kent een groei van 1,5% tegen 1,4% afgelopen jaar.

    Japan wordt volgens hem de verrassing met versnelling van de groei naar 2,7% van 2,5% in 2005. Dit mede geholpen door de blijvend sterke groei in Azie buiten Japan, van meer dan 7%.

    Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; anton.reijinga@dowjones.com

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links