Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,89%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

The tide is turming.... The Floyd

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 november 2005 13:10
    Goed gevonden, nuttig bericht, aanbevolen.

    Het is echter de vraag of Wijma alles goed heeft gesnapt.

    I.v.m. Rhucin (C1 Inhibitor) vind ik hem te pessimistisch en i.v.m. Lactoferrine vind ik hem te optimistisch: verwacht al rhLF op de markt in 2006.
    (zie draadje over groen licht agresearch voor meer info).

    Groet,

    Gert
  2. taurus86 18 november 2005 14:50
    Het gehele rapport zal ongetwijfeld veel nuttige informatie verschaffen. Maar als de generale teneur van het rapport overeenstemt met de summary, dan vraag ik mij af, wat de waarde van zo'n rapport is. De samenvatting gaat er vanuit dat er iemand (Pinto in dit geval) de zaken te rooskleurig loopt voor te stellen. Want als Pinto zegt eind dit jaar begin volgend jaar, dan komt Wijma op basis van zijn inzicht, expertise en informatie tot een andere conclusie. Zo'n conclusie is OK maar hou hem in hemelsnaam voor jezelf. Want je runt Pharming niet, niet alles wordt voortijdig openbaar en je conclusie is op een grof portie "als - dan" redenering gebaseerd. Dat Wijma het aandeel te hoog gewaardeerd vindt is zijn persoonlijke mening. De analisten van b.v. van Herk, Rabo of First Berlin zijn op hun manier tot een duidelijk andere conclusie gekomen. Hans Weyers van Akzo heeft niet op loze gronden een productiecapaciteit gebouwd. Esteve legt niet zomaar zijn geld op de toonbank. Uiteindelijk komt het waarderen van een aandeel voor iedere belegger op hetzelfde neer: 'Je luistert, je leest, je onderzoekt of je hebt een goed gevoel en die ingrediënten tezamen bepalen je uiteindelijke aktie.
    Als waarderingen exact te berekenen waren, dan had ik al een villa in Palm Beach en nog plenty andere "2e huisjes en leuke speeltjes" elders op de wereld.
  3. [verwijderd] 21 november 2005 01:08
    quote:

    Gert50 schreef:

    Goed gevonden, nuttig bericht, aanbevolen.

    Het is echter de vraag of Wijma alles goed heeft gesnapt.

    I.v.m. Rhucin (C1 Inhibitor) vind ik hem te pessimistisch en i.v.m. Lactoferrine vind ik hem te optimistisch: verwacht al rhLF op de markt in 2006.
    (zie draadje over groen licht agresearch voor meer info).

    Groet,

    Gert
    Toen Wijma nog voor de De Mello Groep werkte moest hij de goede naam van dit bedrijf hooghouden en schreef hij ook m.i. sterke analyses.

    Sinds kort is hij daar weg en voor zichzelf begonnen. Of hij nu kwalitatief minder gevoed wordt met info of nu minder onafhankelijk is in zijn oordeel weet ik niet; wat ik wel weet is dat zijn artikelen qua niveau flink gedaald zijn.
  4. [verwijderd] 21 november 2005 10:05
    Beste mensen,

    Als ik naar de strekking van de samenvatting kijk vind ik dat Wijma gewoon gelijk heeft, op dit moment is Pharming overgewaardeerd. Maar omdat ik vertrouwen heb in C1 en de andere producten van Pharming kan dat me niets schelen. En dat is waarschijnlijk ook wat jullie bedoelen, maar daarom is Wijma niet ineens een slechte analist geworden omdat hij op dit moment niet heel positief is over Pharming. Ik vind het altijd jammer dat de analisten die een hoog koersdoel geven direct maar worden gezien als goede analisten en de analisten die een lager koersdoel geven gezien worden als naaiers die er niks van snappen. Altijd zal achteraf pas blijken wie er gelijk had. Dus als je nu zegt dat First Berlin een goed koersdoel heeft voor Pharming is dat natuurlijk niet zo. Dat koersdoel staat al sinds begin dit jaar op €7,90. Maar om nou te zeggen dat dat haalbaar is voor het einde van dit jaar lijkt me een beetje overdreven.
    DUS: Geef lekker je eigen mening, zeg op basis van onderbouwing op welk koersdoel je zelf uitkomt, in plaats van naief te gaan kwijlen als er een hoog koersdoel komt en te gaan vloeken en tieren als er een keer minder positief verhaal is.

    Groet,

    Jasssie
    houdt zijn stukjes stevig vast!
  5. diederique 21 november 2005 10:09
    "Dus als je nu zegt dat First Berlin een goed koersdoel heeft voor Pharming is dat natuurlijk niet zo. Dat koersdoel staat al sinds begin dit jaar op €7,90. Maar om nou te zeggen dat dat haalbaar is voor het einde van dit jaar lijkt me een beetje overdreven" aldus Jassie

    Koersdoelen zijn in principe voor 12 maanden geldig, dus FB tot mei 2006.

  6. [verwijderd] 22 november 2005 00:56
    Jasssie,

    Mijn kritiek op Wijma gaat niet over koersdoelen, maar over het inhoudelijke verhaal dat hij houdt.

    Een koersdoel van € 7,90 vind ik ook een slag in de lucht, maar het inhoudelijke verhaal van First Berlin vind ik beter dan dat van Wijma nu.

    Overgewaardeerd of ondergewaardeerd zijn op dit moment voor mij bij Pharming holle vaten.
    Of Pharming maakt zijn outlook waar en gaat fors stijgen, of Pharming stelt de zaken straks weer uit en is dan voorlopig overgewaardeerd.

    In de huidige koers van Pharming zit zowel de grote potentie als het flinke risico verwerkt. Op een gegeven moment gaat of de potentie of het risico flink verminderen ....

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links