Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gooit Tele2 het bijltje er bij neer?

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. adri67 30 september 2005 08:12
    stuk van vice versa(aandeelhoudersforum):

    Gooit Tele2 het bijltje er bij neer?

    Back to basics; zeiden we niet die 95% haalt Tele2 nooit? Direct daar achter aan; als ze met minder genoegen nemen dan kunnen ze de 85% ook wel schudden?

    TeleNee heeft heel goed gedaan. TeleNee heeft 4% van de aandelen achter zich. Florida nog zo’n 3-4% en vervolgens hebben nog een groot aantal professionele investeerders met een zelfde motivatie op de bres gesprongen om het bod van Tele2 af te wijzen. TeleNee heeft er nog nooit zo sterk voorgestaan. Een unicum in de geschiedenis!

    Wat een prestatie maar dit is geen spel dat je zonder slag of stoot kunt winnen. De degens zijn gekruist; het Biedingsbericht, de Ondernemingskamer en gisteren de BAVA. Het ziet er op het eerste gezicht niet rooskleurig uit.

    Toch is het geschermutsel in de marge. Aan het einde van de rit gaat het er om of Tele2 voldoende aandelen krijgt om daarmee het eigendom over Versatel te kunnen verwerven op een manier die voor hen te financieren is.

    Al het getouwtrek ten spijt, uiteindelijk bepaald de aandeelhouder de verhoudingen.

    • Enige bekende voorstander van het bod aanwezig op de BAVA: Talpa met 41,6%
    • Bekende tegenstanders van het bod aanwezig op de BAVA: 20,4%
    • Waar zit de resterende 38%?

    De 2/3de meerderheid van Talpa op de BAVA staat nog niet gelijk aan de meerderheid op 7 oktober. Tele2 heeft aangegeven GEEN aandelen te hebben gekocht. Met Talpa komen ze niet verder dan 42%.

    Zetten we de tegenstanders op een rijtje dan kom ik uit op:
    • TeleNee: 4%
    • Florida: 4%
    • Centaurus, SG Amber, Arnold & S. Bleichroeder, Mellon HBV, Barclays: 14%
    • Eureffect, Fortis: 4%
    • Deutsche Bank en Kasbank: 4%
    Dit is samen al goed voor 30%.

    Tele2 gaf aan dat ze een juridische fusie niet zou schuwen, en de dreigementen uit te voeren, om volledige controle over Versatel te krijgen en het van de beurs af te halen ten koste van de zittenblijvende aandeelhouder. Tele2 stelde dat ze 15% tegenstanders konden verwateren tot 5% en dan alle tegenstanders de mond konden snoeren alsnog Versatel van de beurs konden halen. Met die verwatering is veel geld gemoeid; 800M euro. Van 70% een krappe 95% maken lukt ze niet omdat Tele2 daar niet kapitaalkrachtig genoeg voor is en is bovendien een enorm risico mbt de financiering met zich meebrengt.

    Zoals het er NU uitziet haalt Tele2 maximaal de 70%; een krappe 60% lijkt me waarschijnlijker. Zo'n 28% is zwevende en daar zit ook vast nog de nodige steun.

    Tele2 kan het wel schudden zolang we voet bij stuk houden. De Ondernemingskamer was een domper, de BAVA ook. Laten we echter niet vergeten dat alle beslissingen onder voorbehoud zijn! Dat voorbehoud zijn WIJ, die 70-plus-%!

    They may win the battle, but not the war!

  2. [verwijderd] 30 september 2005 09:04
    adri, telenee had vanaf het begin van hun actie een stichting moeten beginnen en dan al hun leden hun aandelen moeten laten aanmelden. ook centaurus met hun partners hadden zich kunnen aansluiten bij die stichting. daarnaast hadden ze een hele andere naam voor die stichting moeten bedenken. vanuit die stichting hadden ze dan oppositie moeten voeren. met 30%+ aandelen in hun bezit waren ze mss door willems cs. niet behandeld als de kleine minderheidsaandeelhouder, maar als gelijkwaardige aandeelhouder tov talpa. het is mss achteraf gepraat, maar ik heb zelfs nog voordat er sprake was van telenee dit idee geopperd. en dan first things first en pas toeslaan wanneer ze bepaalde handelingen zouden hebben verricht
  3. [verwijderd] 30 september 2005 09:57
    Asan, ik denk dat je helemal gelijk hebt, dat het onze zaak voor Willems ontzaggelijk versterkt zou hebben als we mt 40% tegenover 40% gestaan hadden.

    Helaas is het ook irreëel. Grote beleggers zoals investeringsmaatschappijen en hedge-funds willen zich niet bij een particulier-initiatief als TeleNEE aansluiten. TeleNEE heft genoeg reacties gekregen van dergelijke instellingen, (ook met sommigen uit de Centauruscoalitie), en ze luisterden allemaal heel aandachtig, en ze zouden er allemaal over nadenken, zijn ze toch hun eigen actie gaan voeren.

    Waarbij ook daar niet iedereen meedeed, de 20% die op de BAVA tegenstemde was al heel wat meer dan de 13,6% in de rechtzaal. (En dat kwam NIET door Florida...). Door het verdeeld optreden wordt de zaak geschaad. Bijvoorbeeld, alles wat de tegenstanders hadden hoeven doen om de stemming op de BAVA te blokkeren was wegblijven, want Talpa alleen had geen quorum en de BAVA zou ongeldig geweest zijn...
  4. [verwijderd] 30 september 2005 10:29
    het klinkt allemaal natuurlijk als mosterd na de maaltijd. zo zie je maar weer dat regeren vooruitzien is.

    en inderdaad hadden de minderheidsaandeelhouders weg moeten blijven van de bava. versatel, t2 en talpa hadden het gewoon zelf moeten uitzoeken. blijkbaar snappen velen niet hoe het spelletjes gespeeld dient te worden.

    net zo goed als dat aanmelden van je stukken. waarom zou je aanmelden ? wat win je ermee ? okee, wanneer je denkt dat je een hoger rendement op je vermogen kunt behalen met andere fondsen, prima, maar ga anders door tot ze je willen uitroken. het is mss dood geld zoals sommigen beweren en daar eigenlijk gelijk in hebben, maar het bevredigen van je gemoedstoestand door rat raj en zijn companen het leven zuur te maken levert je in ieder geval veel plezier en waarschijnlijk voldoening op.
    okee, je koopt er niks voor, maar ach, dat kan later altijd nog wanneer je je geld weer in je zakken hebt en je daarmee weer kunt gaan beleggen in andere fondsen...in tele2 bijvoorbeeld ;-)
  5. [verwijderd] 30 september 2005 10:39
    quote:

    and123 schreef:

    het is mss dood geld zoals sommigen beweren en daar eigenlijk gelijk in hebben, maar het bevredigen van je gemoedstoestand door rat raj en zijn companen het leven zuur te maken levert je in ieder geval veel plezier en waarschijnlijk voldoening op.
    Als je dat onderdeel van je hobby beleggen vindt en je er wat geld voor over hebt, moet je dat zeker doen.

    Maar dit soort emoties mee laten spelen bij beleggen, dat kost alleen maar geld.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,42 -0,18%
EUR/USD 1,0715 +0,17%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.036,20 -0,29%
Gold spot 2.321,24 +0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AMX
-0,46%
AEX
-0,19%
AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links