Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursexperts zetten ASML hoog op kooplijstje, maar zijn negatief over Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 18 apr AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  3. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7

Reacties

26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ruiten koning 4 juni 2023 14:03
    Als je dat legertje gladjanussen zoals Geert Schaaij en nog wat van die kruimeldieven bij Business Class links laat liggen en je eigen boerenverstand gebruikt kom je al een heel eind! Bij Geert Schaaij draait het puur om de abonnementjes van Beursgenoten terwijl dat Aandelen onder een tientje ook een format van hem is daar good-old Ricky van Zelst bij Schaaij op de loonlijst staat en dus een marionet van hem is. Hetzelfde is het geval met Janette Buitenkamp van Aberfeld International waar Geert Schaaij grootaandeelhouder van is en wat ie dan met de regelmaat van de klok opzichtig loopt te promoten! Schaaij zit alleen daar om de BV Schaaij te promoten en te spekken met zijn zogenaamde ''parels'' die meestal bestaan uit onbeduidende small-caps waarvan het me niet zou verbazen als ie door dit soort bedrijfjes betaald krijgt om ze te promoten...ook personen als een Edwin Wierda,Eric Nugteren en die pedante,zelfingenomen goeroe van Fintessa genaamd Martine Hafkamp moet je mijden als de pest! Wierda en Nugteren presteren het om klanten een performance-fee af te troggelen bij een jaarrendement van meer als 5% bovenop hun normale fee van pak hem beet 1,5% maar als ze een jaarrendement van dik in het rood hebben zoals vorig jaar en je vraagt of ze dan ook een underperformance-fee tellen wordt het oorverdovend stil hoor!!! Ik weet dit omdat ik het niet kon laten om een brochure bij deze centendiefjes op te vragen waarna je na een paar dagen gebeld wordt door een aardige mevrouw van hun kantoor die vraagt of je soms nog vragen hebt...en die had ik natuurlijk wel! Bij Fintessa moet je keer op keer aanhoren hoeveel gouden stieren ze wel niet gewonnen hebben als beste vermogensbeheerder van het jaar en zoals hier al eerder op het forum gemeld werd krijg je ook te horen welke succesvolle aandelen ze wel niet in de portefeuille hebben maar de flaters die ze met bossen slaan hoor je niks van...moraal van dit verhaal; blijf ver bij dit tuig vandaan en volg je eigen gevoel!
  2. forum rang 9 objectief 4 juni 2023 16:44
    quote:

    Ruiten koning schreef op 4 juni 2023 14:03:

    Als je dat legertje gladjanussen zoals Geert Schaaij en nog wat van die kruimeldieven bij Business Class links laat liggen en je eigen boerenverstand gebruikt kom je al een heel eind! Bij Geert Schaaij draait het puur om de abonnementjes van Beursgenoten terwijl dat
    Geert Schaaij kan enkel abonnementen verkopen als hij goed adviseert; hetzelfde geldt voor andere analisten.
    Ik vraag me af of je werkelijk hebt nagedacht voor je aan dit lange domme verhaal begon.
  3. forum rang 6 b.west.invest 6 juni 2023 12:47
    Beleggersdag van BESI , hup volgens de heren analisten gaan ze bekend maken dat de miljard omzet eraan gaat komen .
    Tja ..... ik denk dit jaar 550 miljoen , max.
    En je verkoopt abonementen omdat je goed verkopen /presteren /lullen kunt .
    Nergens anders om , oja integenstelling tot objectief , is Geert wel goed voor een hele boel centen .
  4. speedy0070 6 juni 2023 16:56
    experts??? ze laten alle paarden lachen in de stal!! Analisten?? Welke? Analisten en experts zijn een stelletje sufferds die zogezegd alles in kaart proberen te brengen met grafische voorstellingen of algoritmes die gewoonweg niet te overzien zijn.
    Dat aandelen super zijn overgewaardeerd kan je zelf heeeeeel makkelijk berekenen hoor kan een kleine schooljongen doen!!
    Wees slim en laat je niet gek maken met hypes en luchtbellen. Voetjes strak op de grond houden en nuchter blijven, laat de fles effe staan ok? nu effe wakker worden!!!! Zeggen ze niet dat de beurs investeren is? Waarom doe je dat niet dan!!!
    Hoe berekenen? Oplossing van gekke speedy0070 als je denkt dat ie gek is sla je de plank mis!!
    Neem welk aandeel danook kijk naar de prijs actueel en bekijk het dividend!!! Bijv. aandeel "A" staat 100 en betaald 2,50 dividend gewoon de straat op gooien!! Investeren in bedrijf moet 10% opbrengen!!!! Zoniet mogen ze van mij gewoon dood vallen. Dus gewoon met je fikken afblijven van tech en AI !!!!!!! En zekerrrrr van de crypto lucht!!!! Lijkt wel of iedereen bezopen is. Hoe is het mogelijk dat ik 6,5% bruto interest ontvang over spaargeld? Je moet wel 10% afdragen aan de fiscus in dat land. Dus 5,85% clean !!! met stabiele munteenheid. Dus aardig wat minder risico dan de beurs. Experts vertellen je echt de waarheid niet en vreten je geld gewoon op aan comissies e.d. de hufters!!
    Amerika met 3 of 4% werkelozen? Realiteit is dus 12% zonder de daklozen te rekenen ufff. Ruim 30% van de amerikanen leeft boven zijn begroting en dreigt simpelweg zijn huis kwijt te raken, zijn auto of beter gezegd ALLES!!! Hoe weten we dat? Gewoon in de US flink rond struinen en met de mensen praten, simpel niet? Dat noemen ze het GREAT AMERIKA!!
    iS VERDOMD klein hoor en bizar veel miserie kom je tegen. Vandaar dat ik aangeef de voetjes op de vloer te houden.
    Gewoon de dividend berekening maken zoals ik aangaf dus maximaal 10X dividend voor een aandeel is de echte prijs.
    en bestaan hoor!! Gewoon effe zoeken. Vandaar dat ik zei de fles effe te laten staan en dingen een beetje serieus te nemen. succes iedereen!! En vergeet nou voor altijd je verdomde analist of expert!!!!!! Zal je verdomd veel geld besparen.
26 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links