Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM juni 2023

898 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 amice 2 juni 2023 11:45
    quote:

    HenkdeV schreef op 2 juni 2023 08:57:

    [...]

    Voor een deel zullen ze dat zeker moeten doen.
    Ja de ieren zullen een gedeelte van de claims moeten betalen. Maar uit vonnissen van arbitrage zaken in het jonge verleden is gebleken
    dat de claims door bam veel te hoog waren.Mijn vrees is dat dit ook het geval is met bamclaims in Ierland
  2. forum rang 4 Doemebest 2 juni 2023 12:07
    quote:

    amice schreef op 2 juni 2023 11:45:

    [...]
    Ja de ieren zullen een gedeelte van de claims moeten betalen. Maar uit vonnissen van arbitrage zaken in het jonge verleden is gebleken
    dat de claims door bam veel te hoog waren.Mijn vrees is dat dit ook het geval is met bamclaims in Ierland
    Hogere claim indienen is bijna standaard dat geeft wat ruimte om er voor beide partijen met een goed gevoel uit te komen, gelukkig is dit qua bouw zo ongeveer het laatste grote project dat onder V.W is aangenomen volgens mij.
    Onder Joosten zijn dit soort zaken veel beter dicht getimmerd als je leest hoe hij het aanpakt, was toch van een ongelooflijk amateurisme voorheen, als je zag hoe ze ook met dat museum voor de toekomst in Dubai te werk zijn gegaan, dom door bouwen aan extra werk zonder dat dicht te timmeren.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 2 juni 2023 21:30
    BAM en gemeente Apeldoorn tekenen intentieverklaring voor hoogwaardig hergebruik vrijkomende materialen
    Apeldoorn, 2 juni 2023 - Bij de werkzaamheden van BAM Infra Nederland komen materialen vrij die BAM niet meer kan gebruiken. Door samenwerkingen aan te gaan, zorgt BAM Infra ervoor dat deze materialen alsnog een nieuwe bestemming krijgen. Samen met gemeente Apeldoorn heeft BAM Infra Nederland afgesproken zoveel mogelijk materialen die vrijkomen bij ‘raamovereenkomst klein onderhoud en calamiteiten riolering’ op hoogwaardige wijze te gebruiken in nieuwe producten.

    BAM en gemeente Apeldoorn tekenen intentieverklaring voor hoogwaardig hergebruik vrijkomende materialen
    Vastgelegd in intentieverklaring
    Michiel Bruins, afdelingshoofd Beheer & Onderhoud bij gemeente Apeldoorn, en Sjoerd Wartena, bedrijfsleider bij BAM Infra Nederland, tekenden hiervoor op 1 juni de intentieverklaring. In de verklaring is vastgelegd dat gemeente Apeldoorn en BAM zich beide inspannen om de materialen zo goed mogelijk te scheiden met als doel om alle vrijkomende afvalstromen hoogwaardig te gaan hergebruiken. In samenwerking wordt gezocht naar geschikte toepassings- of hoogwaardige hergebruik-mogelijkheden. De raamovereenkomst met gemeente Apeldoorn duurt nog anderhalf jaar.

    Samenwerkingen met verschillende organisaties
    Zo heeft BAM een convenant getekend met Wavin om buismateriaal te verzamelen. Deze materialen recyclet Wavin en verwerkt ze vervolgens in nieuwe kunststofproducten. Op het projectkantoor in Apeldoorn staat een container waar BAM de oude buismaterialen verzamelt. Een volle container levert een CO2-besparing op van zo’n 1.000 kilo CO2. Ook heeft BAM een convenant getekend met Putman Recycling en De Hamer Beton voor het inzamelen, recyclen en hergebruiken van schone betonmaterialen die voortkomen uit het rioolproject in gemeente Apeldoorn met als doel de vrijgekomen betonmaterialen op te waarderen naar secundaire grondstoffen die weer kunnen worden gebruikt bij nieuw te produceren betonproducten voor onder meer de gemeente Apeldoorn.

    Circulaire ambities
    Vanaf 2025 wil BAM Infra Nederland al het vrijkomende bouwafval hergebruiken. Vanaf 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen in projecten zijn gehalveerd. Samenwerkingen aangaan is hierbij essentieel. De samenwerking met gemeente Apeldoorn draagt bij aan het behalen van BAM’s duurzaamheidsambitie. BAM Infra wil laten zien dat het anders kan en anders moet. Om zo de aarde op de juiste manier door te geven aan de volgende generaties. Voor een mooier Nederland.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 2 juni 2023 21:31
    ?BAM Bouw en Techniek en RENN4 tekenen overeenkomst voor realisatie schoolgebouw Samen Kansrijk in Drachten
    Groningen, 1 juni 2023 – BAM Bouw en Techniek en RENN4 hebben de overeenkomst getekend voor de realisatie van Samen Kansrijk in Drachten. Voor Samen Kansrijk wordt een nieuw schoolgebouw gerealiseerd voor een nieuw onderwijsconcept voor gespecialiseerd onderwijs. Dit toekomstbestendige en duurzame schoolgebouw is erop gericht om kleine groepen leerlingen met vergelijkbare onderwijsbehoeften op een gespecialiseerde onderwijsvoorziening basisonderwijs te bieden. Bij de realisatie van Samen Kansrijk zijn vier schoolbesturen betrokken: Adenium, Kentalis, SO Fryslân en RENN4.

    ?BAM Bouw en Techniek en RENN4 tekenen overeenkomst voor realisatie schoolgebouw Samen Kansrijk in Drachten
    Artist’s impression: DP6 architectuurstudio.

    Verschillende gebouwen
    BAM Bouw en Techniek is tijdens de realisatie verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Samen Kansrijk zal bestaan uit een schoolgebouw, een sportgebouw en een kapschuur en heeft een omvang van circa 10.000 m2 bvo. In de kapschuur komen praktijkruimtes voor groen en techniek. Het sport- en zwemgebouw zal bestaan uit drie sportzalen en een therapiebad met beweegbare bodem.

    De nieuwe school is een duurzaam en gasloos gebouw, zal worden voorzien van zonnepanelen en wordt Frisse Scholen klasse B. Verder worden duurzame materialen zoals hout toegepast in zowel de gevel als in het interieur.

    Speciale voorzieningen
    Het ontwerp van Samen Kansrijk is gemaakt door Architectenbureau DP6. In het ontwerp is rekening gehouden met de speciale doelgroep voor wie de school is bestemd. Zo zal het schoolgebouw voorzien zijn van logopedieruimtes, spelruimtes, speellokalen, time-out ruimtes, verschillende liften en een klimmuur. Ook zal er in de bewegwijzering veel gebruik worden gemaakt van symbolen en kleuren. Lindhorst Adviseurs is bij de bouw betrokken als projectmanager, Syperda-Hardy als installatieadviseur, Van Rossum als constructeur en ZRi als adviseur bouwfysica en brandveiligheid.

    Planning
    De bouw zal in het tweede kwartaal van 2023 starten en zal aan het begin van 2025 in gebruik worden genomen.

    BAM Bouw en Techniek
    BAM Bouw en Techniek is een service gedreven bedrijf met geïntegreerde bouw- en beheerprojecten. Met focus op duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering richten wij ons op de commerciële en technische ontwikkeling, voorbereiding en realisatie van utiliteitsbouwprojecten. BAM Bouw en Techniek biedt tevens uitgebreide dienstverlening op het gebied van installatietechniek. BAM Bouw en Techniek levert integrale en duurzame huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie, ruimte en gebruik. Dit zorgt ervoor dat gebouwen en technische installaties zijn voorbereid op de veranderende functie en technologie van de toekomst. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep nv ontwerpen, bouwen en onderhouden wij hoogwaardige, duurzame gebouwen voor opdrachtgevers in de publieke en private sector.

    Nadere informatie: BAM Bouw en Techniek – communicatie, Huib van Kuilenburg, huib.van.kuilenburg@bam.com.
  5. forum rang 8 HenkdeV 3 juni 2023 13:56
    quote:

    Zwijnash schreef op 3 juni 2023 12:52:

    [...]

    Nee die komt altijd over als slachtoffer en kijkt niet naar zelf.
    Doet ook niet wat beste is voor haar kinderen maar wat beste is voor haarzelf.
    Je hebt mensen glas 1/2 vol - nou haar glas is heel maal leeg…
    Glas leeg, misschien valt er nog iets te erven:-)).
  6. forum rang 6 Zwijnash 4 juni 2023 05:54
    quote:

    OnoMatopee schreef op 1 juni 2023 19:35:

    Overheid verwacht dat kinderziekenhuis volgend jaar 'volgens planning' wordt opgeleverd
    IERLAND
    Overheid verwacht dat kinderziekenhuis volgend jaar wordt opgeleverd 'zoals gepland'
    Een bouwvakker op de bouwplaats van het nieuwe National Children's Hospital in Dublin, © PA
    30/05/2023 |
    DOOR GRÁINNE NÍ AODHA, PA

    Minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly heeft gezegd dat hij verwacht dat het National Children's Hospital volgend jaar zal worden opgeleverd zoals gepland, en handhaafde het standpunt van de regering om de geschatte kosten niet bekend te maken.

    Het ziekenhuis moet in maart 2024 worden opgeleverd en de opening is gepland in de tweede helft van volgend jaar.

    Het komt nadat in het Kapitaalplan 2023 van de HSE werd onthuld dat er dit jaar € 324 miljoen is toegewezen aan het nieuwe kinderziekenhuis, op basis van de laatste cijfers.

    Het zei ook dat "schommelingen in de uitgaven" voor het ziekenhuis "een aanzienlijke impact zullen hebben" op de rest van het kapitaalprogramma.

    Ik ben er vast van overtuigd dat we geen andere projecten in gevaar zullen brengen

    Minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly


    De heer Donnelly zei dat andere projecten geen vertraging zouden oplopen als gevolg van de stijgende kosten en vertragingen bij de bouw van het kinderziekenhuis.

    "Ik ben absoluut vastbesloten dat we geen andere projecten in gevaar zullen brengen", zei hij.

    Het plan om een ??"state-of-the-art" kinderziekenhuis te bouwen, is verwikkeld in controverses over waar het zou worden gebouwd, hoeveel het zou kosten en de herhaalde vertragingen bij de opening ervan.

    De bouwkosten van het ziekenhuis zijn gestegen van honderden miljoenen euro's 10 jaar geleden tot € 1,4 miljard, goedgekeurd door de overheid in 2018.

    Uitstaande claims van de ontwikkelaars van het ziekenhuis zijn door de regering aangehaald als een reden waarom zij de laatste geschatte kosten voor het ziekenhuis niet heeft bekendgemaakt.

    De heer Donnelly zei dinsdag dat de regering de geschatte cijfers over de kosten van het ziekenhuis niet kan vrijgeven vanwege lopende onderhandelingen met de aannemer.

    De minister zei dat het "al enige tijd bekend" was dat de totale kosten "meer dan" € 1,4 miljard zouden bedragen, maar de totale kosten waren nog niet afgerond omdat de onderhandelingen voortduurden.

    Hoewel we misschien schattingen hebben van de totale kosten, zou het op dit moment niet in het belang van de staat zijn om ze te verstrekken

    Minister van Volksgezondheid Stephen Donnelly


    "En hoewel we misschien enkele schattingen hebben, zijn er onderhandelingen gaande tussen de NPHDB (National Pediatric Hospital Development Board) en tussen de aannemer over zeer grote sommen geld", zei hij.

    “En wat de staat dus niet doet, is op dit moment geen cijfers naar buiten brengen, omdat we die onderhandelingen niet willen schaden.

    “Dus hoewel we schattingen hebben van de totale kosten, zou het op dit moment niet in het belang van de staat zijn om ze te verstrekken.

    “Het is niet dat we het weten, want de onderhandelingen zijn aan de gang en er zijn beoordelingsmechanismen en er zijn escalatiemechanismen. Dus niemand weet waar die onderhandeling gaat eindigen, maar zal het hoger zijn dan de € 1,4 miljard? Ja, natuurlijk komt dat.”

    Sociaal-democraten TD Catherine Murphy zei dat de commissie voor openbare rekeningen correspondentie had ontvangen die aangaf dat de NPHDB verwachtte in februari een substantieel voltooiingsprogramma te krijgen, dat nog niet is verstrekt.
    Quote
    Het komt nadat in het Kapitaalplan 2023 van de HSE werd onthuld dat er dit jaar € 324 miljoen is toegewezen aan het nieuwe kinderziekenhuis, op basis van de laatste cijfers.

    Dit lijkt extra geld voor de bouw dus meer geld wordt er al betaald.

    “The last budget actually approved by Government was for €1.4 billion. Around €1.1 billion of that figure has been drawn down as of September 20th, which is approximately 76 per cent of the approved budget.” - dit is van September 30th 2022 - dat geld is dal Al op …
898 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links