Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,920 19 apr 2024 13:25
  • +0,040 (+0,05%) Dagrange 73,980 - 75,240
  • 82.869 Gem. (3M) 375,5K

Unibail Rodamco Westfield 2023, Rise or Fall ?

2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 26 mei 2023 17:30
    quote:

    mike65537 schreef op 26 mei 2023 16:54:

    [...]
    Waarom denk je dat ze alles willen verkopen? Dat is niet wat in hun Path to 2024 roadmap staat. Ze willen wel een radical reduction. (Tot de Ltv 40% is)
    complete radical reduction = alles verkopen
    Plus daar is altijd openlijk over gesproken dat dat het plan is.
  2. mike65537 26 mei 2023 17:42
    quote:

    !@#$!@! schreef op 26 mei 2023 17:30:

    [...]

    complete radical reduction = alles verkopen
    Plus daar is altijd openlijk over gesproken dat dat het plan is.
    Zag vandaag ergens deze uitspraak:

    Fabrice Mouchel, Chief Financial Officer of URW, said: “URW continues to achieve deleveraging progress,
    even in a more challenging financing environment. With these two transactions, we have now generated
    €4.7 Bn in disposal proceeds since 2021 and consistently improving credit metrics. The Group’s robust
    operational performance and strong liquidity position will allow us to complete our deleveraging
    programme, including a radical reduction of our US financial exposure, in a timely and disciplined
    manner.”

    Dat complete heeft hij daar weg gelaten. Zowiezo raar om een verkoop van alles een reduction te noemen.

    Maar dit zeiden ze toen wel inderdaad:

    Following completion of the deleveraging process, URW will be a European pure play with a €41 Bn
    portfolio10 of high-quality and well-located assets. 95% of the Group’s European retail assets are in the A-category9
    .
  3. forum rang 6 Lamsrust 26 mei 2023 18:37
    Als je vanuit een helikopter naar URW kijkt valt een zaak op, namelijk dat op de beste Europese malls een Amerikaans merk is geschroefd genaamd "Westfield" en dat rondom dit merk een hele branding strategie is ontwikkeld, bestaande uit een wereldwijde website, Westfield-club incl. loyalty programma, etc. welke EUR 75 mln inkomsten moet genereren in 2024 naast de huurinkomsten. Het brand imago van Westfield is de allermooiste winkelcentra waar iets te kopen maar vooral ook iets te beleven is, nl. een "destination". Dat alle US regionals en EU regionals die hierin niet passen/hieraan niet voldoen worden verkocht is logisch. Echter, de imposante US flag ship malls op toplocaties zoals Garden State Plaza, Valley Fair, Topanga, Century City vormen zowat het hart van deze "Westfield" branding strategie. De enige manier om verkoop hiervan uit te leggen is dat geld nodig is voor de deleveraging strategie. En dan, wie gaat deze malls kopen waaraan een Westfield imago kleeft? SPG zal ze dan moeten rebranden hetgeen een zekere kapitaalvernietiging inhoudt,. Of een meer lokale club vastgoedinvesteerders mag opereren onder een Westfield licentie, maar daarvoor is de deal size van plm. EUR 7 à 8 mrd te groot. Het wordt dus nog heel interessant hoe de verkoop van de echte grote flagships gaat verlopen. Zoals ik al lang zeg zie ik vooral mogelijkheid dat een investeerder een belang neemt in de hele resterende US flag ship mall/airports portfolio voor zeg 40%: dan blijft URW de operatie doen, blijft het Westfield brand imago in de US in stand en komt een paar miljard vrij om de LTV echt naar 35% te brengen.
  4. forum rang 8 Branco P 27 mei 2023 08:55
    Dat zou je ook onder radical reduction kunnen verstaan inderdaad, maar het is wel veel minder praktisch en je moet dan alsnog je aandacht blijven verdelen over meerdere continenten. Ook zonder die paar flagships in de US kun je in Europa doorgaan met je Westfield branding, die overigens niet veel voorstelt en de websites van de winkelcentra zijn nog steeds niet bijzonder. Daar zit nog veel werk in. Maar het draagt wel iets bij op termijn. Het is niet voldoende om de extreme goodwill in de Westfield overname economisch te verantwoorden, maar van die goodwill is het meeste al afgeschreven.

    Kortom: USA eruit, want dat is de B-portefeuille en volle focus op Europa. Daar ligt de winst.
  5. forum rang 8 Branco P 27 mei 2023 09:09
    Lowy, de koning van de winkelcentra, heeft doelbewust alle USA en UK winkelcentra verkocht aan Unibail. De CEO destijds van Unibail, die zat scheef. Veel te veel betaald om een grote hap B-kwaliteit toe te voegen aan een A-portefeuille. En moet je kijken waar dat toe heeft geleid!
  6. forum rang 7 HCohen 27 mei 2023 09:17
    In juni 2022; artikel Bloomberg vermelde dat Pacific Retail Brandon wilde kopen voor 200mlj. Dat aanbod werd afgewezen.
    www.bloomberg.com/news/articles/2022-...

    URW heeft er uiteindelijk toch 10% meer voor gekregen(nl 220 mlj)
    (URW heeft daarmee een 'complete radical reduction' gerealiseerd in de staat Florida ;-) ).

    De koper is North American Development Group
    www.tampabay.com/news/business/2023/0...,all%20its%20American%20retail%20properties.

    Westfield sells Brandon mall for $220M as it exits US
    It was the last shopping mall Westfield owned in Florida.

    Unibail-Rodamco-Westfield announced Thursday it sold the Brandon shopping mall for $220 million, according to a news release.

    North American Development Group, a West Palm Beach-based real estate firm, bought the Brandon mall as Paris-based Westfield aims to offload all its American retail properties. The company announced last year it was exiting the mall business in the U.S.

    The Brandon mall has an 84.5% store occupancy, according to Westfield, and has been one of the busiest malls in the region in terms of foot traffic.

    While it’s likely the purchase price of $220 million could have been higher if Westfield sold it earlier, when inflation and interests rates weren’t as high, Bern said the profits from the stores likely made up for it.

    North American Development Group has more than $5 billion in assets around the country, including the Seminole City Center and strip malls in Clearwater and Tampa.

  7. forum rang 7 HCohen 27 mei 2023 10:07
    quote:

    Branco P schreef op 27 mei 2023 09:09:

    Lowy, de koning van de winkelcentra, heeft doelbewust alle USA en UK winkelcentra verkocht aan Unibail. De CEO destijds van Unibail, die zat scheef. Veel te veel betaald om een grote hap B-kwaliteit toe te voegen aan een A-portefeuille. En moet je kijken waar dat toe heeft geleid!
    Branco, ik respecteer je visies, maar je slaat nu een beetje door in mijn ogen.

    Ja, er is teveel betaald voor Westfield en ja de US-waardering categorieën zijn niet hetzelfde als in de EU
    (herriner het voorbeeld met hotels en sterwaarderingen, je moet dus filteren/ vertalen).

    Ja Brandon was een B-mall, maar nee de betere malls(zie opsomming post Lamsrust) zijn dus gewoon EU A-kwaliteit(zeker na conversion).

    Het feit is dat er nu met hoge inflatie/ rentes in een zeer moeilijke markt tegen 10% NIY verkocht is om voortgang deleveraging te tonen(zoals Almere).
    Dat had meer kunnen zijn in een andere markt, zie ook quote van de koper in het zojuist geposte artikel over de verkoper
    While it’s likely the purchase price of $220 million could have been higher if Westfield sold it earlier, when inflation and interests rates weren’t as high, Bern said the profits from the stores likely made up for it..

    Verder voor alle URW-critici die nu in retrospect op eerder gebrek aan enthousiasme voor URW al handenwringend hun gelijk komen halen nav de actuele lage koers het volgende;
    Niemand had Covid/oorlog/ energiecrisis(rente/inflatie) kunnen voorspellen en de koers was duidelijk niet hetzelfde geweest zonder deze ontwikkelingen, nietwaar?
    Los van de recente koersdalingen stel ik op basis van rapportages dat de cijfers , ondanks omstandigheden, robuust zijn geweest en de fundamentals onder de lijn van het huidige mgt alleen maar verstrekt zijn(Q1 viel beetje tegen, aanzien of dat wel of niet slechts seizoenseffecten zijn geweest).
    Voor het vervolg; URW wordt de laatste tijd aardig hard afgestraft, ik blijf geloven in toekomstig herstel en een positieve LT scenario voor URW/ Westfield. Dat het herstel nu vertraagd is en dat er door ontwikklingen wat extra schade is welke de toekomstige koers negatief zal beinvloeden, helaas waar. Er zit echter nog genoeg in het vat bij herstel vertrouwen in de sektor en dalende rente/ inflatie.
    Geduld is een schone zaak, time will tell.

    Fijn weekend allen
  8. Tenko 27 mei 2023 13:04
    Ik blijf ook geloven in dit bedrijf en vooral de beslissing om dividend binnen te houden in plaats van te gaan voor een kapitaalverhoging. Fiscaal is dat een gunstigste oplossing. Ik zou wel liever alsnog een beperkte kapitaalverhoging zien dan dat we het tafelzilver gaan verkopen aan discounts. Enkel de rommel/probleemprojecten moeten er uit.

    Wat me verbaast is dat we er nu veel gunstiger voor staan dan pakweg 2 jaar terug en er al 2 jaar inkomsten binnenstromen die de balans versterken, maar we toch weer bijna op een all-time low staan. Ik denk dat dit het gevolg is van het huidige negatieve vastgoedsentiment en de slechte performance van het aandeel unibail. Ik kan er niet echt logica achter vinden.

    Indien de prijs op dit niveau blijft koop ik de komende maanden nog wat plukjes bij.
  9. forum rang 8 Branco P 27 mei 2023 14:48
    Ik heb door aankopen op 27 april en 4 mei mijn long-positie ook verdubbeld, laat daar even geen misverstand over bestaan. Ik kan alleen vrij fel reageren als het over de Westfield portefeuille gaat. HCohen, je zegt zelf al dat die allerbeste Malls in de USA een conversion nodig hebben, waarin ik je gelijk geef. Ik noem dat dan al geen echte A-kwaliteit meer hoewel die Malls tot de beste Malls van de USA behoren, dat is een feit. Je kunt je geld en je energie maar 1 keer uitgeven en dat moet je doen, daar waar het meeste te verdienen is. En dat is niet de USA portefeuille, dus daar moet je vanaf zien te komen. Dat is m.i. Nog steeds het plan van URW.
  10. forum rang 7 HCohen 27 mei 2023 15:06
    quote:

    Branco P schreef op 27 mei 2023 14:48:

    Ik heb door aankopen op 27 april en 4 mei mijn long-positie ook verdubbeld, laat daar even geen misverstand over bestaan. Ik kan alleen vrij fel reageren als het over de Westfield portefeuille gaat. HCohen, je zegt zelf an dat die allerbeste Malls in de USA een conversion nodig hebben, waarin ik je gelijk geef. Ik noem dat dan al geen echte A-kwaliteit meer hoewel die Malls tot de beste Malls van de USA behoren, dat is een feit. Je kunt je geld en je energie maar 1 keer uitgeven en dat moet je doen, daar waar het meeste te verdienen is. En dat is niet de USA portefeuille, dus daar moet je vanaf zien te komen. Dat is m.i. Nog steeds het plan van URW.
    Een stuk meer nuancering dank je.

    Er zijn een paar scenario-varianten mogenlijk voor de beste US-malls, hier hebben we dan ook al volop op gespeculeerd/ gediscusseerd.
    Time will tell welke variant het uiteindelijk wordt.

    Met of zonder een resterende aanwezigheid in de US(ikzelf heb voorkeur voor blijvende aanwezigheid) is de actuele koers een lachertje(k/w, intrinsieke waarde incl geanticipeerde afwaardering US, toekomstig verwachte cash-flow).
    Gekeken naar mijn GAK sta ik in de min, maar heb geen twijfel dat dit slechts tijdelijk is en dat na voltooing herstructurering URW een belangrijke speler is/ blijft in de sektor.
    Actuele ontwikkelingen vragen echter wel om veel geduld en de irrationaliteit van de markt stelt soms het vertrouwen en geduld op de proef, de cijfers liegen echter niet en 'brick & mortar is here te stay' imho.
  11. forum rang 4 junkyard 27 mei 2023 17:33
    quote:

    Tenko schreef op 27 mei 2023 13:04:

    Wat me verbaast is dat we er nu veel gunstiger voor staan dan pakweg 2 jaar terug en er al 2 jaar inkomsten binnenstromen die de balans versterken, maar we toch weer bijna op een all-time low staan. Ik denk dat dit het gevolg is van het huidige negatieve vastgoedsentiment en de slechte performance van het aandeel unibail. Ik kan er niet echt logica achter vinden.

    Rente is afgelopen 2 jaar 3% gestegen, wat het vastgoed fors raakt. Een koper is nu 3% meer kwijt aan financieringslast, waardoor desinvesteringen nu tegen hogere yields (lagere prijzen) plaatsvinden. Verkopen deze week tonen dat, NIY van 10% was paar jaar terug niet denkbaar. Daarnaast was een NIY van 5,7% op een nieuwbouw kantoor (hoogwaardig design) in Parijs enkele jaren geleden ook ondenkbaar, de projecten die worden opgeleverd en waarin URW blijft/moet doorinvesteren zitten op een yield on cost van 5% (wat nu dus te laag is).

    De URW schuldenlast is wat lager/beter dan 2 jaar geleden, maar marktomstandigheden zijn afgelopen 2 jaar verslechterd. Daarmee is het geduldige desinvesteringstraject tot nu toe niet beloond, maar URW kon deze rentestijging ook niet voorzien.

    Kans is groot (en het lijkt verstandig) om een extra jaartje resultaat in te houden, en hopelijk dat de rente niet verder doorstijgt en de transactiemarkt tot rust komt. Zolang de operationele performance niet inzakt dan wordt het geduld vast beloond. Markt prijst nu zeer hoge yield (lage beurskoers / hoog risico) in op URW equity.
  12. matin 27 mei 2023 21:38
    quote:

    junkyard schreef op 27 mei 2023 17:33:

    [...]

    Rente is afgelopen 2 jaar 3% gestegen, wat het vastgoed fors raakt. Een koper is nu 3% meer kwijt aan financieringslast, waardoor desinvesteringen nu tegen hogere yields (lagere prijzen) plaatsvinden. Verkopen deze week tonen dat, NIY van 10% was paar jaar terug niet denkbaar. Daarnaast was een NIY van 5,7% op een nieuwbouw kantoor (hoogwaardig design) in Parijs enkele jaren geleden ook ondenkbaar, de projecten die worden opgeleverd en waarin URW blijft/moet doorinvesteren zitten op een yield on cost van 5% (wat nu dus te laag is).

    De URW schuldenlast is wat lager/beter dan 2 jaar geleden, maar marktomstandigheden zijn afgelopen 2 jaar verslechterd. Daarmee is het geduldige desinvesteringstraject tot nu toe niet beloond, maar URW kon deze rentestijging ook niet voorzien.

    Kans is groot (en het lijkt verstandig) om een extra jaartje resultaat in te houden, en hopelijk dat de rente niet verder doorstijgt en de transactiemarkt tot rust komt. Zolang de operationele performance niet inzakt dan wordt het geduld vast beloond. Markt prijst nu zeer hoge yield (lage beurskoers / hoog risico) in op URW equity.
    Maar in 2024 wordt er voor een bedrag van € 1.7 yard aan vastgoed opgeleverd met een huurinkomsten van rond de €100 mio per jaar.
    Dat is ongeveer € 0.70 per aandeel

    Dan zal de WPA in 2024 toch ook minimaal € 9.50 zijn per aandeel ?

    Of zie ik iets over het hoofd???
  13. forum rang 6 Lamsrust 27 mei 2023 22:42
    quote:

    matin schreef op 27 mei 2023 21:38:

    [...]

    Maar in 2024 wordt er voor een bedrag van € 1.7 yard aan vastgoed opgeleverd met een huurinkomsten van rond de €100 mio per jaar.
    Dat is ongeveer € 0.70 per aandeel

    Dan zal de WPA in 2024 toch ook minimaal € 9.50 zijn per aandeel ?

    Of zie ik iets over het hoofd???
    Ongeveer wel ja, omdat deze nieuwe huurinkomsten wegvallen tegen de huurinkomsten van de verkochte panden/ bespaarde interestlasten. Zie mijn recente post.
  14. forum rang 6 Lamsrust 27 mei 2023 22:47
    quote:

    Tenko schreef op 27 mei 2023 13:04:

    Ik blijf ook geloven in dit bedrijf en vooral de beslissing om dividend binnen te houden in plaats van te gaan voor een kapitaalverhoging. Fiscaal is dat een gunstigste oplossing. Ik zou wel liever alsnog een beperkte kapitaalverhoging zien dan dat we het tafelzilver gaan verkopen aan discounts. Enkel de rommel/probleemprojecten moeten er uit.

    Wat me verbaast is dat we er nu veel gunstiger voor staan dan pakweg 2 jaar terug en er al 2 jaar inkomsten binnenstromen die de balans versterken, maar we toch weer bijna op een all-time low staan. Ik denk dat dit het gevolg is van het huidige negatieve vastgoedsentiment en de slechte performance van het aandeel unibail. Ik kan er niet echt logica achter vinden.

    Indien de prijs op dit niveau blijft koop ik de komende maanden nog wat plukjes bij.
    Je zou iedere aandeelhouder kunnen vragen EUR 15 te storten om hiermee nu de hybrids af te lossen. Echter, deze zitten voorlopig niet in de weg omdat de reset rente maar 4% bedraagt en ze geen enkel covenant kennen. Beter de komende 5 jaar elk jaar EUR 3 van de winst per aandeel opzijleggen om deze hybrids in 2026/2028 wel af te lossen.
  15. matin 27 mei 2023 23:48
    quote:

    Lamsrust schreef op 27 mei 2023 22:42:

    [...]

    Ongeveer wel ja, omdat deze nieuwe huurinkomsten wegvallen tegen de huurinkomsten van de verkochte panden/ bespaarde interestlasten. Zie mijn recente post.
    Ja maar zoveel panden zijn er nog niet verkocht en er is ook een besparing van de rentekosten.

    Plus er is wel degelijk LFL groei.
2.737 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links