Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,565 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,445 - 3,590
  • 302.841 Gem. (3M) 228,6K

Forum bpost geopend

10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 488 489 490 491 492 ... 538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. MaxiJ 25 mei 2023 13:04
    quote:

    TheLionKing schreef op 24 mei 2023 16:10:

    Behalve die negatieve mediaaandacht zien de cijfers er toch ni zo slecht uit mijn gedacht!
    Komt wel weer goed na die politieke hetse. Binnen 6 maand zijn de mensen het al vergeten.
    Ik ga aankopen! Waar blijft dat vakantiegeld?
    Dat van mij is gisteren al richting Bpost aandelen vertrokken..3,88€/share, averaged down en richting 10K
  2. forum rang 7 JdeFL 26 mei 2023 11:32
    quote:

    JdeFL schreef op 13 april 2023 19:22:

    [...]

    Laat ons beginnen met een mooie 6.5€, ergens in 2024. Zou kunnen, misschien ... Dat zijn koersen die in jan'22 en aug '22 nog gehaald werden. Dat is dan een +30% + dividend, als het uitkomt. Zou ik best mooi vinden. Volgende horde zou dan iets van een 8€ zijn. Maar 'k zou denken, met wat we nu weten, dat dat al moeilijk wordt...
    Je mag ook niet vergeten dat het dividend stevig is. Dat moet elk jaar ook terugverdiend worden. Net in mijn tabelletje gekeken, 2018-2022 samen 1.87€ netto dividend (bruto 2.67€), vorig jaar 0.34 (br 0.49)
    Gelukkig is 2024 nog een eindje af. Maar, komaan, vooruit met de geit. ze mogen er wel eens aan beginnen...
  3. forum rang 4 prince john 26 mei 2023 11:36
    Goedemiddag Allemaal,

    Voor wie het leuk voor vandaag vindt, een beetje TA: OMT ligt op 4,0410, het bovenkant "gaatje" op 4,11nogwat en de BA op 4,22290 om precies te zijn. De HMR op 4,580 en de SMA's 50/100/200 respectievelijk op 4,72272, 4,8719 de laatste op ruim 5,-.
    Succes allemaal !

    mvrgr,

    John
  4. forum rang 7 trab33 26 mei 2023 13:49
    quote:

    Robert48pajot schreef op 26 mei 2023 11:13:

    Klopt .... 27200 aandelen aan GAK 6,7 ... dus nu fors verlies... maar wel goede opportuniteit om bij te kopen
    Doel is 30000 stuks te hebben ... en jaarlijks dividend van 50 cent netto op termijn...dat is dan 12000 euro netto per jaar ... 1000 netto per maand ...
    ben het volledig eens met uw zienswijze ,,,,qua pensioensparen ideale oplossing omdat u ook nog eens een 500 euro per gezin kunt terugvorderen jaarlijks.
    Bpost zal blijven dividend uitbetalen en als alles hier terug op de rails zit + radial dat de komende jaren ook zal blijven groeien dit de aandeelhouders geen windeieren zal leggen
  5. MaxiJ 30 mei 2023 18:36
    quote:

    belegger1981 schreef op 28 mei 2023 06:39:

    www.hln.be/binnenland/klokkenluider-e...
    Jean Muls was totaal niet geschikt voor de functie van CEO bij Bpost.
    Zijn presentaties waren tenen krullend en om te schreeuwen.
    Heel dat gedoe met Bpost is 1 grote wraakactie van Jean Muls, omdat hij ontslagen werd wegens incompetentie, hij moest zijn leaseauto terug geven maar weigerde dit.

    Hij werd door de federale politie aan de kant gezet nadat de lease maatschappij deze inbreuk had gemeld. Het voertuig stond geseind wegens gestolen.
    Jean Muls en zijn vrouw mochten te voet verder nadat het voertuig was aangeslagen.

    Sindsdien is hij op wraak uit en doet er alles aan om Bpost kapot te maken.
    Hij heeft die idioot van een Freilich voor zijn kar gespannen en ze zijn samen er toch aardig in geslaagd om de beurskoers van Bpost de dieperik in te praten.

    Maar Karma botst ooit terug hoor.

  6. MaxiJ 30 mei 2023 18:45
    Het was een weekje windstil rondom Bpost.
    Jean Muls heeft zich nu geout als de "Deep Throat" van Bpost, dit was te verwachten.

    Zondag verscheen er plots een artikel in bussines insider waarin door Jean Muls gesproken werd over een Sabena scenario voor Bpost, maw faillisement.
    Maar de situatie met Sabena is niet te vergelijken met Bpost.

    Bpost is in wezen een gezond bedrijf, betaald op tijd een dividend en hun omzet is toonaangevend voor de parcel sector.

    Aandeel sloot vandaag weer met verlies af. De laster campagne doet zijn werk.
    Maar eigenlijk is alles enorm opgeblazen door DPGMedia en de NVA als aanval op de federale regering.

    We mogen Freilich en Muls dankbaar zijn voor zo'n leuke koop mogelijkheid laatste weken.
    Beurs manipulatie zonder enige bron van waarheid.

  7. MaxiJ 30 mei 2023 18:52
    quote:

    Robert48pajot schreef op 26 mei 2023 11:13:

    Klopt .... 27200 aandelen aan GAK 6,7 ... dus nu fors verlies... maar wel goede opportuniteit om bij te kopen
    Doel is 30000 stuks te hebben ... en jaarlijks dividend van 50 cent netto op termijn...dat is dan 12000 euro netto per jaar ... 1000 netto per maand ...
    Mijn goal is 10000 en dan bekijk ik wat nog mogelijk is.
    Dat dividend springt wel terug naar +50cent netto al de rest er boven is extra.
    Beurswaarde is totaal niet representatief voor de omzet van Bpost en Radial vandaag.

  8. MaxiJ 30 mei 2023 20:37
    quote:

    DMM schreef op 30 mei 2023 20:21:

    Kan iemand dat artikel van Jean Muls eens posten en eventueel ook dat van Freilich waar hij spreekt over faillissement in de morgen. www.demorgen.be/politiek/n-va-parleme...
    Ik kan U wel dit posten alvast

    Bpost davert al maanden op zijn grondvesten na een onderzoek naar onregelmatigheden bij het krantencontract en nu ook door een creatieve boekhouding. N-VA-Kamerlid Michael Freilich zegt al maanden in nauw contact te staan met een klokkenluider. Die is volgens hem ontslagen door Bpost omdat hij te veel wist. Vrijdag onthulde Freilich dat het gaat om Jean Muls, die tussen januari en begin oktober 2022 directeur van de Belgische tak van Bpost was.

    Opvallend: interne en externe bronnen bij Bpost delen die visie van Muls niet. Muls zou in de ­negen maanden dat hij bij Bpost aan de slag was nooit echt een stevige indruk gemaakt hebben en werd op 3 oktober ontslagen na een uitgesproken negatieve evaluatie.

    Toen Bpost in 2021 een opvolger zocht om de groep wereldwijd te leiden in opvolging van ceo Jean-Paul Van Avermaet, schoof het headhunterskantoor Korn Ferry hem nog wel naar voren als geschikte opvolger. Muls werkte op dat moment op de luchthaven van Luik voor het logistiek bedrijf Fedex en was perfect tweetalig.

    Op een bepaald ogenblik leek hij inderdaad de beste kaarten te hebben om Van Avermaet op te volgen. Volgens Muls had Audrey Hanard, de voorzitster van Bpost, hem dat ook laten weten. Muls daalde echter in de pikorde, nadat een aantal van zijn ­referenties waren gecontroleerd en niet onverdeeld positief waren bevonden. Daarop werd de interne kandidaat Dirk Tirez door het remuneratiecomité gekozen als nieuwe ceo.

    Ruim een halfjaar later vroeg Hanard Muls of hij de Belgische divisie niet wilde leiden. Muls stemde toe, maar moest rapporteren aan de man die op de stoel zat die hij voor ogen had.

    Toen deze krant op 9 oktober 2021 een artikel publiceerde onder de kop ‘Bpost haalt topper van Fedex binnen’, kwam er direct feedback van bij gespecialiseerde headhunters: ‘Wij delen uw analyse niet en denken niet dat dit het juiste profiel is voor de uitdagende taak.’

    Muls begon op 10 januari 2022 als hoofd van Bpost-België en had ook de verantwoordelijkheid over de krantenconcessie. Op dat ­moment had Bpost al uit diverse hoek gehoord dat PPP, het bedrijf dat kranten verdeelde in Brussel en Antwerpen, niet zou deelnemen aan de tender voor een nieuwe krantenconcessie omdat die op maat van Bpost geschreven zou zijn.

    Bedrijfswagen afgenomen

    Muls zelf hoorde eind januari van een medewerker dat er een ­afspraak was tussen de uitgevers en PPP om dat bedrijf meer volumes toe te stoppen. Hij was naar eigen zeggen zeer bezorgd over die ­informatie en sprak er zowel de ceo als de voorzitter over aan.

    Muls bleek in zijn nieuwe functie dan weer een ‘trage start’ te nemen. Bpost besloot daarom hem met extra coaching te steunen. Hij kreeg ook hulp van het managementadviesbureau McKinsey om werk te ­maken van een plan voor de bijsturing van de Belgische organisatie. Ook Nicolas Baise, de directeur strategie van Bpost, sprong bij.

    Muls kreeg in juni van voorzitster Hanard te horen dat zijn prestaties niet aan de verwachtingen voldeden. Al in maart waren voor het eerst twijfels opgedoken. En het beterde niet. Muls had op een presentatie voor honderden kaderleden en medewerkers van Bpost in Brugge een erg slechte indruk gemaakt.

    In september was het geloof dat hij richting kon geven aan het bedrijf volledig weg. Hij kreeg ­ondanks de geboden hulp zijn plan voor België niet van de grond, hij gaf geen richting aan en de relatie met de bonden verslechterde. Zijn presentaties of toelichtingen aan directiecomité en raad van bestuur waren warrig.

    Muls voelde de kritiek aan zijn adres en leek zichzelf te willen ­beschermen. Hij nam op 26 september een gesprek op met de dossierbeheerder van het krantencontract bij Bpost. Op 29 september miste Muls een belangrijke vergadering van het paritair comité, wat hem kwalijk werd ­genomen. Op 30 september stelde het remuneratiecomité, met als leden voorzitster Hanard en de bestuurders Jules Noten en Sonja Rottiers, een negatief rapport op. Op 3 oktober werd Muls ontslagen. Ook dat ­gesprek nam hij op.

    Het is na dat ontslag dat Muls aan Hanard zei dat hij gesprekken had opgenomen die bewijzen dat er onwettelijkheden zijn gebeurd. Er kwam een advocaat aan te pas om Muls te overtuigen zijn opnames te delen. Deze krant heeft de transcripties kunnen inkijken. Opvallende vaststelling: de transcripties bevatten geen belastende informatie en al zeker geen smoking gun.

    De relatie van Muls en Bpost blijft ­bewogen. Hij weigert zijn bedrijfswagen in te leveren. Uiteindelijk diende Bpost klacht in voor ontvreemding. Het was de politie die op een bepaald ogenblik de wagen van Muls van de weg plukte, met zijn echtgenote aan het stuur. Muls zelf vindt zijn ontslag onterecht en wil eerherstel.
  9. MaxiJ 30 mei 2023 20:43
    Op basis van de info welke ik ondertussen verzameld heb, zal heel dit gedoe met een sisser aflopen en stilletjes naar de achtergrond verdwijnen. Freillich heeft eigenlijk niets in handen dat echt belastend is voor Bpost.

    Eigenlijk speelt Bpost het nog correct met de communicatie omtrend het omstreden krantencontract.

    Het wordt nog zotter, met het bericht gisteren dat PPP mee in de running gaat voor het nieuwe contract 2024-2027 en personeel van Bpost wil binnen halen hiervoor. Het moet niet gekker meer worden.
10.743 Posts
Pagina: «« 1 ... 488 489 490 491 492 ... 538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links