Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 2151 2152 2153 2154 2155 ... 3164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 8 mei 2023 15:08
    Europese Commissie legt elfde sanctiepakket tegen Rusland op tafel: China voelt zich geviseerd
    De Europese Commissie heeft een nieuwe reeks sancties tegen Rusland voorgesteld aan de EU-lidstaten. Woensdag zullen de ambassadeurs van de 27 lidstaten het intussen elfde sanctiepakket bespreken. Voor het eerst worden bedrijven uit derde landen geviseerd omdat die de Europese sancties zouden omzeilen. China voelt zich geviseerd en waarschuwt meteen voor vergeldingsmaatregelen.

    Over de inhoud van de sancties wil de Commissie naar goede gewoonte niets kwijt. Woordvoerder Eric Mamer kon enkel bevestigen dat de focus nu ligt op de correcte uitvoering van reeds eerder aangenomen maatregelen, hun doeltreffendheid en het vermijden dat die sancties omzeild worden.
    De Commissie wil bijvoorbeeld verhinderen dat goederen die niet meer uitgevoerd mogen worden, via derde landen alsnog hun weg naar Rusland vinden. Meer details worden in het Berlaymontgebouw niet gegeven, maar volgens de Financial Times zou de Commissie zeven Chinese bedrijven willen sanctioneren die ervan verdacht worden materiaal naar Rusland te exporteren dat voor de productie van wapens kan worden aangewend.

    Om de sancties van kracht te laten worden, moeten ze unaniem worden goedgekeurd door de 27 lidstaten. De discussie belooft allesbehalve makkelijk te worden.
  2. forum rang 6 benbelegger 8 mei 2023 15:08
    En dan dit nog:

    Stalin moest niets van religie hebben ( alle geloven achter de deur):

    Reeds sinds 1929 werden de kerken, de islam en andere godsdiensten vervolgd. Stalin, een voormalig seminarist, had zich in zijn privé-uitspraken echter nooit kleinerend uitgelaten over de kerk, maar omdat hij zich alleenheerser achtte, duldde hij geen god naast zich. Het marxisme-leninisme gaf hem de theoretische basis om de godsdienst in het algemeen te vervolgen. Daarvoor in de plaats kwam een persoonsverheerlijking met religieuze trekken. Op schilderijen werd Stalin afgebeeld als een Christus.
    nl.wikipedia.org/wiki/Jozef_Stalin#:~...,in%20het%20algemeen%20te%20vervolgen.

    Zo lopen er wel meer rond:

    De 'Grote Leider' Kim Il-sung (de eerste president van Noord-Korea) en de 'Geliefde Leider' Kim Jong-il (zoon en opvolger van Kim Il-sung) worden als goden vereerd. Hun portretten zijn alomtegenwoordig op straat en in woonhuizen, en in liedjes die kinderen op school leren worden de leiders bezongen in religieuze bewoordingen.
    nl.wikipedia.org/wiki/Religie_in_Noor...

    En Hitler had er ook niets mee, of althans: hij kon zo nu en dan wel een tekstje uit de bijbel gebruiken, zoals Poetin dat ook een paar keer heeft gedaan.
    .
  3. forum rang 10 luchtschip 8 mei 2023 15:10
    Gefeliciteerd Rusland.

    Jullie heidense kl**tzakken zijn erin geslaagd om een grote RedCross-opslagplaats voor humanitaire voedselhulp in Odessa, in het zuiden van Oekraïne, te vernietigen - waardoor het Rode Kruis werd gedwongen de operaties in het gebied op te schorten.

    foto vernietigde opslagplaats

    twitter.com/GlasnostGone/status/16555...
  4. forum rang 10 luchtschip 8 mei 2023 15:23
    Prigozhin bezocht een begraafplaats in Yekaterinburg waar Wagner-soldaten begraven liggen.

    "We moeten begrijpen dat Rusland nieuwe helden en een nieuwe tak van onze geschiedenis heeft gekregen. Dit monument is voor degenen die zijn omgekomen in de nieuwe oorlog van een nieuwe ronde van onze geschiedenis. Denk aan hen", zei hij.

    video 1:50 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/165555...
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 8 mei 2023 15:47
    quote:

    Mdv schreef op 8 mei 2023 15:26:

    [...]
    Ik ben erg benieuwd naar die bijzondere meningen waar jij t over hebt, graag man en paard noemen
    Dat is geen antwoord op de vraag van mij.

    De vraag van mij ging over uw vorige vraag:
    Ok leg mij eens uit wat het verband is tussen religieuze kip en ei discussie en deze oorlog?

    Ik kan daar geen brood van bakken, helaas.

    Bijzondere meningen als voorbeeld

    ffff schreef op 8 mei 2023 13:30:
    meer dan een miljoen Sovjetsoldaten hebben hun leven opgeofferd voor vrede en vrijheid van het fascisme in Europa. 600.000 burgers van de USSR stierven en bevrijdden Polen van het fascisme; 380 duizend gaven hun leven om Tsjechië en Hongarije te bevrijden, meer dan 100 duizend Duitsland.........

    Tja..... FEITEN blijven feiten!

    En wat zo kotsmisselijkmakend is......... De neiging van opgefokte HUIDIGE tegenstanders van de Russen, om de ruim verdiende eretekens, eresymbolen voor die Russische soldaten uit 1944 en 1945 maar met de grond gelijk te maken. Walgelijk.

    Wat NU in Oekraïne gebeurt is ook afschuwelijk, maar draaf niet zo door in je verbetenheid om alles waar het woord communist of Rus op gekleefd is, plots weg te bannen. Die Russische helden uit 1944 en 1945 verdienen evenzogoed ons respect als de Geallieerde soldaten die sneuvelden tegen het nazisme.

    Bullwish antwoordt daarop:

    Russische propagandist, over feiten gesproken: Sovjetsoldaten bevrijdde Polen? Ja, en toen...?
    Polen heeft veel meer last gehad van Russen dan van Duitse nazi's!
    Tjechië en Hongarije? Niks bevrijding, maar ook onderdrukking onder het communisme.
    Russen moet je buiten de deur houden, want die brengen weinig goeds, ze zorgen alleen maar voor ellende.

    Hier wordt de inspanning van de Russen om samen met de geallieerden ons van Hitler te bevrijden gebagatelliseerd.

    Dat de Russen (later) onderdrukken, is helaas ook zo, uit het antwoord van Bullwish blijkt geen respect voor de enorme inspanningen die de Russen hebben gedaan om ons van Hitler te ontdoen. Dan was de ellende voor ons nog veel groter geweest, waren wij mogelijk nu nog steeds onderdrukt door de Nazi's.

    Beide personen hebben valide punten, het antwoord van Bullwish is in mijn ogen verwarrend, want de latere onderdrukking is iets anders, dan de feitelijke bevrijding.

    ffff wordt volgens mij door zo'n opmerking in een hoek gezet.
    Dit soort gedrag tiert af en toe welig op deze draad.

    (en nu even algemeen)
    Enkelen posten hier met een religieuze inslag, dat vind ik wel interessant, mits met mate, ook die invalshoek verdient mijn aandacht.
    Sommigen schieten dan, zoals eerder door mij gemeld vandaag, in pestgedrag. Misschien vinden velen dat interessant, ik vind dat onbeschaafd. Lees gerust mijn berichten vandaag, waarop ik inga op die uitingen.

    En als u daar inhoudelijk met vrouw en paard op wilt reageren: welkom!
  6. DAGEVOS 8 mei 2023 15:55
    Mijn kip, ei vraag was een reactie op de stelling dat wij voortkomen uit evolutie en dat religie onzin is.
    Daarnaast werd al een reactie gegeven op de stelling dat wij van apen afstammen.
    Een plausibel antwoord op de kip, ei vraag is er niet gegeven. Dus volgens mij bestaat er een schepping hoe dat dan ook geweest mag zijn. Vervelend dat DWB Happy zich daaraan stoort. Echter is dat zijn probleem.
    Ik besef wel dat deze gedachtewisseling een zijpaadje is van de kwestie Rusland. Ik zal daarop niet meer reageren. Echter als ik een gedachte opper over een mogelijke openingszet om gesprekken aan te gaan met parlement van Rusland en Oekraine olv Verenigde Naties is er geen enkele reactie. Ergens moet toch een gedachteontwikkeling starten. Zoals de Verenigde Naties nu bezig zijn komen wij ook niet verder.
    Als de bevolking van de Westerse wereld zich sterker zou uitspreken voor het stoppen met olie op het vuur gooien kan er ruimte komen om tot een poging tot vrede te komen. Wij uit de Westerse wereld moeten ook beseffen dat het ontaarden van dhr. Putin ook door het mogelijk gevoel van onveiligheid en machtsverlies ontstaan is.
  7. JanGerrits 8 mei 2023 16:13
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 mei 2023 15:47:

    [...]

    Hier wordt de inspanning van de Russen om samen met de geallieerden ons van Hitler te bevrijden gebagatelliseerd.

    De Russen hebben geen poging gedaan om ons te bevrijden. Ze hebben een poging gedaan om zoveel mogelijk land te veroveren. Als het echt om de vrijheid van die landen was gegaan dan hadden ze die landen daarna geen 45 jaar lang onderdrukt. En dan hadden ze in het het begin van de oorlog niet Finland en Polen binnen gevallen. Wat mij betreft is elke eer die Rusland voor de bevrijding krijgt teveel eer.
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 8 mei 2023 16:19
    quote:

    JanGerrits schreef op 8 mei 2023 16:13:

    [...]

    De Russen hebben geen poging gedaan om ons te bevrijden. Ze hebben een poging gedaan om zoveel mogelijk land te veroveren. Als het echt om de vrijheid van die landen was gegaan dan hadden ze die landen daarna geen 45 jaar lang onderdrukt. En dan hadden ze in het het begin van de oorlog niet Finland en Polen binnen gevallen. Wat mij betreft is elke eer die Rusland voor de bevrijding krijgt teveel eer.
    Van elke tien gesneuvelde Duitse soldaten, stierven er acht aan het oostfront

    historiek.net/oostfront-duitse-soldat...

    Ik respecteer uw mening, mijn mening is dat de Russen door hun enorme inspanningen een bijdrage aan onze bevrijding leverden.

    De Russen hebben zich in vele opzichten ook niet chic gedragen.

    Maar blijft u vooral bij uw eigen mening, mijn bijdrage is slechts mijn visie.
  9. forum rang 10 luchtschip 8 mei 2023 16:22
    Commandant van de TERRA-eenheid 'Abdulla' meldt dat de Oekraïense strijdkrachten een lokale offensieve operatie hebben uitgevoerd in de buurt van Bakhmut en 1 kilometer land hebben vrijgemaakt.

    Het is niet bekend waar precies, hoewel gisteren informatie naar buiten kwam dat het rond de O0506 ( een Oekrainse aanvoerweg naar Bakhmut ) bij Khromove zou kunnen zijn.

    Er is ook een mogelijkheid dat het gebeurde in de buurt van Sakko/Vantsetti, ten noorden van Soledar/Bakhmut. Eerder werd ook gemeld dat Russische troepen actiever werden in dat gebied.

    video 0:36 minuut Oekrains gesproken niet ondertiteld

    twitter.com/NOELreports/status/165556...
  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 8 mei 2023 16:43
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 mei 2023 15:47:

    [...]
    ...

    Hier wordt de inspanning van de Russen om samen met de geallieerden ons van Hitler te bevrijden gebagatelliseerd.

    Dat de Russen (later) onderdrukken, is helaas ook zo, uit het antwoord van Bullwish blijkt geen respect voor de enorme inspanningen die de Russen hebben gedaan om ons van Hitler te ontdoen. Dan was de ellende voor ons nog veel groter geweest, waren wij mogelijk nu nog steeds onderdrukt door de Nazi's.

    Beide personen hebben valide punten, het antwoord van Bullwish is in mijn ogen verwarrend, want de latere onderdrukking is iets anders, dan de feitelijke bevrijding.

    ffff wordt volgens mij door zo'n opmerking in een hoek gezet.
    Dit soort gedrag tiert af en toe welig op deze draad.

    (en nu even algemeen)
    Enkelen posten hier met een religieuze inslag, dat vind ik wel interessant, mits met mate, ook die invalshoek verdient mijn aandacht.
    Sommigen schieten dan, zoals eerder door mij gemeld vandaag, in pestgedrag. Misschien vinden velen dat interessant, ik vind dat onbeschaafd. Lees gerust mijn berichten vandaag, waarop ik inga op die uitingen.

    En als u daar inhoudelijk met vrouw en paard op wilt reageren: welkom!
    Mee eens.
    Als het om de inspanningen en het lijden van het Russische volk tijdens WO-II gaat, hebben ffff en jij gewoon gelijk.
  11. forum rang 6 pakman 8 mei 2023 16:43
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 8 mei 2023 16:19:

    [...]
    Van elke tien gesneuvelde Duitse soldaten, stierven er acht aan het oostfront

    historiek.net/oostfront-duitse-soldat...

    Ik respecteer uw mening, mijn mening is dat de Russen door hun enorme inspanningen een bijdrage aan onze bevrijding leverden.

    De Russen hebben zich in vele opzichten ook niet chic gedragen.

    Maar blijft u vooral bij uw eigen mening, mijn bijdrage is slechts mijn visie.
    Russen hebben niet bijgedragen aan einde 2e w.o, Duitsers zelf waren het Hitlers verkeerde taktiek ,en Werner v Braun was te Laat met a-bom anders was het over geweest
  12. forum rang 7 Succes 8 mei 2023 16:58
    US officials are confident in Ukraine's claim it used Patriot system to stop a hypersonic missile, source says

    From CNN's Zachary Cohen

    The US has high confidence in the accuracy of Ukraine’s claim that it used an American-made Patriot air defense system to intercept a Russian hypersonic missile, according to a source familiar with the matter.

    While the Patriot system has been successful in countering ballistic missiles, its ability to stop air-launched hypersonic missiles was purely theoretical before last week. Ukraine’s intercept has now provided a real-world demonstration of that capability — something that has been viewed within the Pentagon as a major development, the source said.

    Ukraine’s intercept claim created buzz within the Pentagon late last week, the source added, noting it is significant for several reasons.

    Russian President Vladimir Putin has publicly touted the capabilities of Russia’s hypersonic weapons and cast them as capable of overcoming all existing air defense systems.

    Production of hypersonic ballistic missiles has always been challenging for Russia and sanctions have only made it more difficult.

    But prior to last week, Russia’s calculus was that if it did use a hypersonic ballistic missile, whatever it was shooting at would assuredly get hit, the source said. This intercept has called that calculation into question, they added.

    The fact that this intercept was conducted by a Ukrainian crew that was trained in Oklahoma, but had no US advisers on the battlefield, is even more of a feather in the cap for the Pentagon, the source added, calling it a major return on investment.

    The intercept also has likely caused a severe amount of uncertainty for Russia, raising the question of whether Ukraine is in possession of a sustainable countermeasure against hypersonic ballistic missiles, the source added.

    edition.cnn.com/europe/live-news/russ...
  13. forum rang 7 Succes 8 mei 2023 16:59
    Canada Confiscated Russia's Monster Plane and Gave It to Ukraine

    or over a year, a massive An-124 Ruslan cargo plane has been sitting on the tarmac of Toronto’s Pearson International Airport. The jet, with serial numbers RA-82078, had landed there on February 27, 2022 carrying a cargo of Covid-19 rapid tests—just four days after Russia launched its massive invasion of Ukraine. That same day, Canada’s transport minister closed Canadian airspace to all Russian-operated aircraft, keeping the An-124 grounded.

    Following an April 11, 2023 meeting between Ukrainian and Canadian prime ministers Denys Shmyhal and Justin Trudeau, Ottawa now plans to confiscate the plane and give it to Ukraine. This decision was made on the basis of a legal ruling by a Ukraine court that Russia’s Federal Air Transport Agency had illegally approved air-worthiness certification for all twelve of Volga Dnepr’s An-124s.

    ...

    www.msn.com/en-CA/news/world/canada-c...
  14. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 8 mei 2023 17:01
    quote:

    pakman schreef op 8 mei 2023 16:43:

    [...]
    Russen hebben niet bijgedragen aan einde 2e w.o, Duitsers zelf waren het Hitlers verkeerde taktiek ,en Werner v Braun was te Laat met a-bom anders was het over geweest
    Werner von Braun was helemaal niet "te laat" met de atoombom.
    Voor de oorlog deden enkele Duitse fysici iets aan uranium-splitsing, maar ze zagen er verder weinig heil in.
    De Wehrmacht ging (idd met von Braun) over op het ontwikkelen van raketten, later leidend tot der V1 en V2. Aan iets als een atoombom werd in Duitsland niet gewerkt.
  15. forum rang 7 Succes 8 mei 2023 17:05
    EU chief von der Leyen expected to travel to Ukraine for Europe Day

    In another surprise visit, European Commission President Ursula von der Leyen is expected to travel to Ukraine for Europe Day, the EU’s executive announced on Monday (8 May).

    “The visit will focus on all the dimensions of our relations with Ukraine,” EU chief spokesperson Eric Mamer told reporters, announcing the visit, during which Von der Leyen is expected to meet Ukraine’s President Volodymyr Zelenskyy in Kyiv.

    The trip would have the purpose to reaffirm “the EU’s unwavering support towards the country”.

    It will be the fifth visit of von der Leyen to the country since Russia’s war on Ukraine started in February 2022, with the most recent one having been the EU-Ukraine summit this year in early February.

    “You will, of course have noticed as well this visit will take place on Europe Day,” Mamer said, referring to the annual celebration of European unity timed to mark the end of World War II on the continent.

    It comes as Zelenskyy signed a decree making 9 May, Europe Day, while at the same time, he submitted a draft law to the Ukrainian parliament proposing that 8 May be the Day of Remembrance and Victory over Nazism in the Second World War.

    Over the past few months, Ukraine’s leadership made an unequivocal plea for EU membership, with Ukrainian officials expecting accession talks could start as soon as the end of this year.

    The Commission recommended EU candidate status for Ukraine in June 2022 on the understanding that Kyiv takes a series of legislative and policy steps.

    The European Commission is set to publish its assessment of Ukraine’s progress later this year, with an oral presentation of the EU executive’s seven reform recommendations expected in the next weeks and the formal enlargement package in autumn.

    The EU’s executive did not comment whether the oral assessment will be delivered to the Ukrainian side during the visit.

    www.euractiv.com/section/europe-s-eas...
  16. putbruy10 8 mei 2023 17:07
    de russen hebben toen, zoals nu vergelijkbaar, 20 miljoen mensen opgeofferd voor het heil van de leider, voor de westerse allies kwam dit goed uit omdat zij anders alle inspanningen moesten leveren.
    Ook toen werden incompetente recruten, zonder noemenswaardig materiaal, als kanonnenvlees ingezet, op straffe van executie bij een terugtrekking.
    Dictaturen = alles in dienst van de leiders of hun partij..
63.265 Posts
Pagina: «« 1 ... 2151 2152 2153 2154 2155 ... 3164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 862,15 -0,37%
EUR/USD 1,0662 +0,17%
FTSE 100 7.833,43 -0,55%
Germany40^ 17.716,60 -0,68%
Gold spot 2.382,38 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,00%
EBUSCO...
+3,77%
Heineken
+1,25%
Pharming
+1,21%
Vopak
+0,98%

Dalers

AMG Cr...
-3,02%
Alfen ...
-2,64%
INPOST
-2,26%
VIVORY...
-2,13%
ADYEN NV
-2,05%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links