Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Hydratec Industries AEX:HYDRA.NL, NL0009391242

  • 143,000 24 apr 2024 16:30
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 142,000 - 143,000
  • 9 Gem. (3M) 771

Hydratec 2023

175 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Libertel 3 april 2023 19:32
    quote:

    Talk schreef op 2 april 2023 20:34:

    De huidige enterprise value / EBITDA is 3,1. Vanaf 2017 is de enterprise value / EBITDA gemiddeld 5 geweest. Gezien dat het trackrecord van Hydratec is verhoogd (langjarige omzet- en winstgroei) verwacht ik dat het bedrijf minimaal naar 5x enterprise value / EBITDA teruggaat. Kortom, een koers van € 140,- per aandeel, ofwel 60%. En dat alles exclusief het dividendrendement. Overigens is deze maatstaf alsnog een koopje, want bij een sum-of-the-parts berekening zou je veel hoger uit moeten komen als je het vergelijkt met sectorgenoten.

    Voor dit jaar verwacht ik dat de marges verder omhoog moeten gaan. Dit zal komen doordat de wereldwijde transportkosten lager zijn en reductie in het personeel. De productielocatie in Hellevoetsluis zal gesloten worden. Daar werken 100 mensen en dat scheelt dus al gauw 4 miljoen personeelskosten. In het jaarverslag staat dat de energiekosten van de groep niet materieel zijn dus daar verwacht ik weinig effect van.

    Aan de omzetzijde verwacht ik eigenlijk weer volumegroei, want over 2022 is de omzetgroei voornamelijk ontstaan uit het doorbelasten van de verkoopprijzen.

    Mooi om te zien dat Rollepaal is opgenomen:
    Reuters 50 leaders of change
    www.youtube.com/watch?v=lZCzYUmNK7Q
    Hydratec is ook enorm ondergewaardeerd idd. Maar ja, het bedrijf is te klein om door analisten gevolgd te worden, dus geen enkele animo van daar uit te verwachten. Het is alleen Piet Particulier die in de aandelen geinteresseerd is. Dan met die veiling handel is het erg lastig om de aandelen te kopen of te verkopen, dus laten veel beleggers het maar links liggen. Conclusie: zorgt voor enorme onderwaardering door de weinige animo.
  2. Rasta 5 april 2023 11:47
    quote:

    irda3 schreef op 5 april 2023 09:18:

    Tot mijn verbazing zie ik soms orders van 1 of 2 aandelen.
    Wat zou de koper hiermee beogen?
    Waarschijnlijk kleine particulieren die het leuk vinden om toch wat aandelen te bezitten. We krijgen binnenkort 6 euro dividend per aandeel. Dan zijn de transactiekosten weer ruimschoots terugverdiend.
  3. Razende Rob 7 april 2023 11:19
    quote:

    irda3 schreef op 5 april 2023 09:18:

    Tot mijn verbazing zie ik soms orders van 1 of 2 aandelen.
    Wat zou de koper hiermee beogen?
    Een tijdje terug wilde ik er 10 bijkopen maar kreeg ik daar uiteindelijk maar 2 stuks van en zijn die overige 8 nooit gekocht helaas. Dus kan ook het gevolg zijn van de lage liquiditeit vermoed ik.
  4. forum rang 4 Daann 15 april 2023 15:34
    quote:

    Value-eter schreef op 15 april 2023 08:05:

    Hoe ervaren jullie de beperkte liquiditeit bij beleggen in dit aandeel?
    Ik ben een lange termijn belegger. Ik koop een aandeel met als doel om het minstens 5 jaar vast te houden (liefst veel langer). Dan is een paar euro spread niet erg. Handelen in dit aandeel raad ik echter niet aan.
  5. JoopVisser1 25 april 2023 17:36
    dinsdag 25 april 2023, 17:30
    Groeiende omzet bij Hydratec Industries
    AMERSFOORT – De omzet van Hydratec Industries is over de eerste drie maanden van dit jaar licht hoger dan in het eerste kwartaal van 2022. De winstgevendheid is op vergelijkbaar niveau als vorig jaar. Door de hogere omzet bij Industrial Systems is het resultaat daar toegenomen. Bij Hightech Components leidden hogere operationele kosten tot een lagere winst dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

    Industrial Systems

    Bij Industrial Systems is de omzet in het eerste kwartaal belangrijk toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Met name de omzet in Noord- en Zuid-Amerika was fors hoger in vergelijking met vorig jaar. Door de omzetstijging nam de marge ook belangrijk toe. Hierdoor werd een hoger resultaat dan vorig jaar gerealiseerd bij Industrial Systems.
    Eric Stodel (57) is per 1 januari benoemd tot Chief Executive Officer (CEO) van Royal Pas Reform. Hiervoor was hij CEO bij Neways Electronics.
    Bij Lan Handling Technologies is Christiaan van Terheijden (46) met ingang van 1 maart aangesteld als CEO. Voorheen was hij CEO van Minkels binnen de Legrand Group.

    Hightech Components

    De omzet bij Hightech Components is gelijk gebleven aan de omzet van het eerste kwartaal van vorig jaar. Na de coronacrisis en de daaropvolgende problemen in de supply chain worden de voorraadniveaus bij onze klanten nu weer verlaagd, terwijl de omzet in de health markt wel sterk toeneemt. De marge is op hetzelfde niveau als vorig jaar maar de operationele kosten zijn toegenomen. Met name de personeelskosten zijn hoger dan vorig jaar. Het resultaat bij Hightech Components is daardoor lager dan in het sterke eerste kwartaal vorig jaar. Met betrekking tot de afbouw van de activiteiten in Hellevoetsluis is in april overeenstemming met de bonden bereikt over een sociaal plan. De benodigde voorziening hiervoor zal in het tweede kwartaal worden genomen.

    Bart Aangenendt, CEO van Hydratec:

    “Na een mooi resultaat in 2022 zijn we dit jaar met een goed gevuld orderboek begonnen. De gestegen inflatie en de onzekerheid lijken een terughoudendheid in de investeringsbereidheid te veroorzaken, maar ook nu is het orderboek goed gevuld gebleven. De behoefte aan voedsel, gezondheid en mobiliteit blijft onverminderd hoog en wij zijn goed gepositioneerd om daarop in te spelen.”

    Verwachtingen boekjaar 2023

    Hydratec Industries heeft een goed gevuld orderboek. Door macro-economische ontwikkelingen zoals volatiele valutakoersen, handelsbeperkingen, onzekerheden in de supply chain en oplopende inflatie achten wij het niet mogelijk concrete uitspraken te doen over 2023.

    Bart Aangenendt

    CEO
  6. forum rang 10 voda 25 april 2023 18:00
    Groeiende omzet Hydratec

    Klanten terughoudend door hoge inflatie.

    (ABM FN-Dow Jones) De omzet van Hydratec Industries is over de eerste drie maanden van 2023 licht gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit meldde het bedrijf uit Amersfoort dinsdag nabeurs in een trading update.

    "Na een mooi resultaat in 2022 zijn we dit jaar met een goed gevuld orderboek begonnen. De gestegen inflatie en de onzekerheid lijken een terughoudendheid in de investeringsbereidheid te veroorzaken, maar ook nu is het orderboek goed gevuld gebleven", aldus topman Bart Aangenendt.

    De winstgevendheid lag in het eerste kwartaal op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar, volgens Hydratec.

    Bij Industrial Systems namen de omzet en het resultaat toe, terwijl Hightech Components minder winst boekte door hogere operationele kosten. De omzet bij dit onderdeel ontwikkelde zich stabiel.

    Outlook

    Door macro-economische ontwikkelingen, zoals volatiele valutakoersen, handelsbeperkingen, onzekerheden in de supply chain en de oplopende inflatie kan Hydratec geen concrete outlook geven voor 2023.

    Het aandeel is dinsdag een procent hoger gesloten op 90,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
175 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links