Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Exmar BRU:EXM.BL, BE0003808251

  • 7,540 19 apr 2024 10:10
  • -0,010 (-0,13%) Dagrange 7,540 - 7,550
  • 220 Gem. (3M) 14,4K

Forum Exmar geopend

2.540 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. arconati 26 april 2023 00:39
    De reactie bij de FSMA verwondert mij niet, was gelijkaardig toen CMB van de beurs geplukt werd. Dat Cobas op het bod zou ingaan is ongeloofwaardig.
    Het 'bod' doet mij sterk denken aan dat op Hunter Douglas destijds. Ook daar deed de hoofdaandeelhouder een bod op het restant. De juiste cijfers weet ik niet meer, ik dacht 64€, toen de aandelen aan 50 stonden (in volle corona). De koerswinst was 6, de groeivoet 10%+. De eerste dagen werden wat stukken aangeboden, nadien droogde dat aanbod uit. Ook toen hadden ze ergens een Nederlandse bank gevonden, dewelke in een rapport stelde dat 64€ een faire prijs was. Het bod mislukte en de prijs werd verhoogd tot 84 of zoiets. Wat nog niet lukte, aangezien de waarde zeer eenvoudig te berekenen was op meer dan 100 en een bekend valuebelgger, Add Value, aldaar zijn gestaafde grief kenbaar had gemaakt. Een jaar later verkocht de hoofdaandeelhouder, en de hardliners bij de nog bestaande aan ongeveer 200€ aan een Japanese groep.
    Het bod op Exmar zal mi mislukken en Exmar gaat niet van de beurs aan 11€. Mijn (sterke) indruk is dat een partij, samen met enkele andere 5% bezit en mekaar kent. Ik denk ook, maar dat is meer een gissing, dat thans ook door een partij gekocht wordt. Mag Saverys juridisch nu eigenlijk kopen?
    Ik verkoop mijn aandelen niet aan die belachelijke prijs, alleen heb ik, in tegenstelling met HD, geen 'nauwkeurig' idee van de werkelijke waarde. Dit bij gebrek aan duidelijke cijfers. Informatieplicht?
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 april 2023 12:03
    quote:

    Donatello schreef op 26 april 2023 11:59:

    Heb ze ook aangemeld, ze vragen aan hoeveel je ze dan wel wilt verkopen...
    Klopt, gezien de naam van de website is het ook een soort prijsvraag ;-)

    Ik heb aangemeld en ingezet op €14. Lijkt me een schappelijke (en mischien wel "de juiste") prijs.
  3. Luca 26 april 2023 13:19
    Huidig bod is opportunistisch. Ik denk dat we pas maar een beter zicht zullen krijgen over wat een mogelijke faire waarde is (14,15, 16 of zelfs meer) als er eerst wat onderbouwde becijferde gegevens zullen kenbaar gemaakt worden. We zullen het wel zelf moeten uitsleuren en dan nog zullen we slechts maar een tipje van de ijsschots te zien krijgen... If you buy peanuts, you get monkeys Saverys !
  4. arconati 26 april 2023 21:40
    Beste mensen, indien zelfs de meest ervaren beleggers en zelfs die met kennis van ‘de stiel’ er niet in slagen een redelijke inschatting van de waarde te maken, hoe kan je dan zeggen dat xx fair is? Exmar wordt een groeiverhaal en dat is echt wat meer waard dan de som van de verkoop van activa. Exmar zal voorspelbare kasstromen genereren, dus geleidelijk aan veel hogere multiples noteren.
  5. forum rang 4 boothram 27 april 2023 09:51
    ik denk ook dat FSMA nu geen bod kan aanvaarden, gezien we wat exmar betreft in een ontstabiele periode zijn en een bod dan niet accepreerbaar zijn. Laar exmar tot rust komen, maar eerst moeten nog de recentere waarden met deactuele marktomstandigheden in de koeres verwerkt zijn, en de info niet wordt achtergehouden. De inbloed van de nieuwe contracten en de verse cash is van die orde, dat alle voorafgaande gegevens totaal voorbijgestrrfd zijn, ook de afschrijvingen die geen beeld geven van de residuele waarde van contracten en van werkmiddelen.
    Kortom, nee FSMA nu geen bod goedkeuren!!!!
  6. Peetje76 29 april 2023 18:56
    Ik ben nieuw hier en in principe slechts sporadisch een zuiver aandelenbelegger waardoor ik niet echt op de hoogte ben van het reilen en zeilen rond een overnamebod. Wat gebeurt er als 5% of meer van de aandeelhouders tegen het overnamebod stemt? Zal dan de volledige overname niet door gaan of worden diegene die niet tegen stemmen sowieso overgenomen? Wij hebben 1000 stuks en voor het nieuws van het overnamebod had ik een order staan voor verkoop aan 12,10 omdat ik dan mijn beoogde winst had. Dit heb ik ingetrokken en nu ik hier lees dat ze bij het tegenstemmen misschien met een hoger bod moeten afkomen, wacht ik liever af. Ik weet dus ook niet als ik moet tegenstemmen of gewoon niets moet doen. Graag jullie reactie.
  7. forum rang 4 Tonydwi 1 mei 2023 08:04
    quote:

    Peetje76 schreef op 29 april 2023 18:56:

    Ik ben nieuw hier en in principe slechts sporadisch een zuiver aandelenbelegger waardoor ik niet echt op de hoogte ben van het reilen en zeilen rond een overnamebod. Wat gebeurt er als 5% of meer van de aandeelhouders tegen het overnamebod stemt? Zal dan de volledige overname niet door gaan of worden diegene die niet tegen stemmen sowieso overgenomen? Wij hebben 1000 stuks en voor het nieuws van het overnamebod had ik een order staan voor verkoop aan 12,10 omdat ik dan mijn beoogde winst had. Dit heb ik ingetrokken en nu ik hier lees dat ze bij het tegenstemmen misschien met een hoger bod moeten afkomen, wacht ik liever af. Ik weet dus ook niet als ik moet tegenstemmen of gewoon niets moet doen. Graag jullie reactie.
    Niemand heeft een glazen bol. Maar als het bod niet doorgaat kan het terug dalen naar €9 weet niemand. Maar verkopen zou ik ook niet doen er komt een mooi dividend eraan Op 22 mei 2023 zal Exmar ex-dividend noteren voor een cash dividend van €1,00 bruto dividend per aandeel. Het netto dividend van €0,70 (na aftrek van dividendtaksen) zal betaald worden aan investeerders op 24 mei 2023. Wat als het bod niet doorgaat voor 22 Mei zal hij rekening houden dat er €1 van zijn bod afgaat.
  8. arconati 1 mei 2023 13:46
    Het aandeel blijft op de beurs, wanneer meer dan 5% van de aandelen niet op het bod ingaat.
    Dan zijn er twee mogelijkheden: 1. ofwel wordt het bod verhoogd, en dan kan het dat toch genoeg mensen ingaan op het bod en minder dan 5% overblijft. Maar evenzeer dat dan nog meer dan 5% overblijft en het aandeel ofwel op de beurs blijft staan, ofwel het bod nogmaals verhoogd wordt.
    2. Er komt geen nieuw bod. Dan zal de koers in eerste instantie waarschijnlijk zakken, maar op lange termijn veel stijgen: immers Exmar zal ieder jaar hogere voorspelbare winsten genereren.
    Wat niet duidelijk is, is of Saverex nu mag kopen? Is er ergens een jurist hier op het forum? Als Saverex niet mag kopen, wil dat zeggen dat nog een andere partij geinteresseerd is.
  9. forum rang 4 boothram 1 mei 2023 19:31
    Die 'partij' kan ook gewoon elke belegger zijn, die vind dat de economische omstandigheden te onstabiel zijn om een koers te bepalen. Ik denk dat dit hier duidelijk wel het geval is, gezien 80% van de waarde en de vrije cash nog nauwelijks in de boeken staat, of zeker niet in de resultaten...
    Moet er een andere geïnteresseerde partij zijn? Daarom moeten ze nog niet direct een tegenbod doen...
    Ik denk dat er voorlopig wel aan het prospectus moet gewerkt worden, en wellicht zal dat een hoger bod voor gevolg moeten hebben. Wie weet, misschien is saverijs dan niet meer geïnteresseerd
2.540 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links