Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:38
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 5.322.034 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 1128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rookie90 25 april 2023 16:30
    quote:

    Ron-tron system schreef op 25 april 2023 16:28:

    Ideaal moment voor een doorzakker iets voor einde buybacks.
    Range 24,50-27,50eur en 26eur is hiermee de ideale koers maar dat is nog 1,5eur te gaan en dan moet de olieprijs zeker onder de 79usd.
    Afwachten
    Jij hebt je eerste order binnen ? (27.50?)
  2. forum rang 4 Ernie1966 zonder Bert 25 april 2023 17:58
    Shell (SHEL.L) heeft besloten zich terug te trekken uit het Northern Endurance Partnership, een van de grootste Britse projecten voor koolstofafvang en -opslag (CCS) gericht op het koolstofvrij maken van industriële clusters.

    Shell zei dat het had besloten zich terug te trekken uit het NEP-project na een evaluatie van zijn strategie en portfolio en zich te concentreren op het Acorn CCS-project in Schotland, waarvoor het de technische ontwikkelaar is.

    "We blijven ons inzetten om de (Britse) regering te helpen bij het realiseren van haar ambitie van vier industriële CCS-clusters tegen 2030", aldus het bedrijf.
  3. forum rang 6 Candelll 26 april 2023 07:09
    Nieuwssprokels

    Nadat de netto-inkomsten van oliemaatschappijen in het tweede kwartaal van 2022 een hoogtepunt bereikten, zullen de resultaten van het afgelopen kwartaal $ 36,5 miljard bedragen voor de vijf grootste olie- en gasmaatschappijen ter wereld, een daling met iets minder dan 40% op jaarbasis.

    - De algemene marktverwachting is dat oliemaatschappijen, zelfs met lagere netto-inkomsten, op zoek zouden gaan naar fusies en overnames, nadat ze de uitstaande aandelen in totaal met 8% hadden verminderd en $ 87 miljard aan schulden hadden afbetaald in 2022.

    Terwijl het gerucht ging dat de Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil voorbereidende gesprekken zou voeren om Pioneer Natural Resources te kopen, zou BP op zoek zijn naar slimme fusies en overnames, terwijl Shell op het punt staat haar nieuwe beleid onder CEO Wael Sawan bekend te maken tijdens de bijeenkomst in juni.

    - Zwakke aardgasprijzen zouden wel eens de grootste neerwaartse factor kunnen zijn voor de winsten van Amerikaanse majors, waarbij de Henry Hub-prijzen sinds januari onder de $ 3 per mmBtu wegkwijnen, terwijl de Europese gasprijzen op jaarbasis relatief ongewijzigd bleven.

    Markt verhuizers

    - Ondanks dat het de meeste van zijn Nigeriaanse activa heeft verkocht, kijkt de Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil (NYSE:XOM) nog steeds naar West-Afrikaanse boormogelijkheden, aangezien het een aanvraag heeft ingediend voor vier offshore olieblokken in Liberia.

    - Chili's nationale lithiumkampioen SQM (NYSE:SQM) zag zijn marktwaarde met 20% dalen na de schokkende aankondiging van vorige week dat het land zijn lithiumindustrie zou nationaliseren, waardoor het gedwongen zou worden een deal met de regering te zoeken.

    - Om voort te bouwen op recente gasontdekkingen in de offshore van Zuid-Afrika, kreeg de Franse grootmacht TotalEnergies (NYSE:TTE) toestemming om blokken 5,6 en 7 in hetzelfde gebied te boren, met de bedoeling om 5 putten te boren in Q4 2023-Q1 2024.

    Dinsdag 25 april 2023

    In een week waarin slechts kleine macro-economische gegevens worden vrijgegeven, hebben vliegreizencijfers uit China (gepubliceerd door de Chinese burgerluchtvaartadministratie) de aandacht getrokken van de oliegemeenschap, aangezien de komende Gouden Week-vakantie in de eerste week van mei wordt verwacht om 9 miljoen vliegtuigpassagiers te zien reizen, een stijging van 30% ten opzichte van 2019. De sterke vraag naar Chinese producten hielp de prijsdalingen eind vorige week te compenseren, waarbij ICE Brent rond de $83 per vat handelde.

    De opbouw van oliepositionering raakt op. Beleggers met beheerd geld hebben in de week die eindigde op 18 april een netto-equivalent van 20 miljoen vaten gekocht in de zes belangrijkste futures- en optiecontracten, de laagste groei in nettolengte in april en een teken van slijtage aan de build.

    Appalachen voelen de pijn van lage Natgas. Onder druk van de lage aardgasprijzen in de VS daalde de gasproductie in het Appalachian Basin tot 34,3 BCf per dag, het laagste niveau sinds de diepvries van februari 2023, omdat de zwakkere vraag en de prijsdruk de producenten dwongen de productie te beteugelen.

    Colombiaanse pijpleiding wordt opnieuw gebombardeerd. In de loop van de afgelopen vijf dagen werden beide hoofdpijpleidingen voor ruwe olie in Colombia, die velden in het land verbinden met exportterminals langs de kust, gebombardeerd, waarbij alleen al in 2023 de Cano Limon-Covenas-lijn zijn negende sabotage-aanval registreerde.

    Geen land voor gasverboden. Het 9th Circuit Court of Appeals van de VS vernietigde het verbod van Berkeley uit 2019 op de invoer van aardgas in nieuwbouw, met het argument dat de federale Energy Policy and Conservation Act van 1975 gemeenten ervan weerhoudt energiebronnen te verbieden, wat de weg vrijmaakte voor meer juridische uitdagingen.

    Amerikaanse raffinaderijen markeren E15-kostenrisico's. Volgens een door Amerikaanse raffinaderijen gefinancierde studie zou de suggestie van de regering dat sommige staten het hele jaar door 15% ethanolhoudende benzine verkopen, consumenten tot $1 miljard kosten, wat zich vertaalt in een extra 8-12 cent per Amerikaanse gallon.

    Noorwegen stemt tegen strengere BP-toezeggingen. Het Noorse staatsinvesteringsfonds, een van de grootste investeerders ter wereld met 1,4 biljoen dollar in handen, zei dat het tegen een resolutie zou stemmen waarin wordt opgeroepen tot oliereus BP (NYSE:BP) om strengere doelstellingen voor broeikasgassen vast te stellen, wat klimaatactivisten boos maakt.

    China komt tussenbeide om ijzererts onder druk te zetten. De prijzen van ijzererts daalden tot $110 per metrische ton voor levering aan Noordoost-China nadat het economische planningsorgaan van het land, de National Development and Reform Commission, zei dat het "irrationele" prijsstijgingen zou onderzoeken, ondanks de prijsdalingen voor vier opeenvolgende weken.

    Oekraïne probeert Amerikaanse majoors te lokken. Het Oekraïense nationale olie- en gasbedrijf Naftogaz heeft gesprekken gevoerd met de Amerikaanse firma's ExxonMobil (NYSE:XOM) en Chevron (NYSE:CVX) omdat het buitenlandse investeringen zoekt om zijn olieproductie op gang te brengen, maar de aanhoudende oorlog met Rusland houdt de interesse van de majors koel.

    Britse Noordzee verlamd door stakingen. Unite, de grootste vakbond in het Verenigd Koninkrijk, begon de grootste vakbondsactie op de offshore-platforms van het land in mei jaren, waarbij 1.300 upstream-werknemers deelnamen aan een 48-uursstaking voor betere loonvoorwaarden.

    Keystone XL-ruptuur veroorzaakt door vermoeidheid van pijpleidingen. Het Canadese TC Energy (TSO:TRP) zei dat de olielekkage van 14.000 vaten die de doorvoer van pijpleidingen naar de Verenigde Staten beperkte vanwege een lek op het platteland van Kansas, werd veroorzaakt door progressieve vermoeidheidsscheuren, wat de hoop wekte dat de zaken snel weer normaal zouden worden.
  4. forum rang 9 Ron-tron system 26 april 2023 07:34
    Ik ben van oordeel dat de koopkracht van institutionelen grotendeels in de markten zit en er nu eerder posities of deels verkocht of afgedekt worden via derivaten.
    De dj zit in de range 32700-34300 en blijft onder de top met 33900 in een licht dalend plateau dus ik verwacht dat we hier op heel korte termijn een correctie krijgen naar 32800 van ongeveer 3%.
    We zitten nu toch ook al even in het resultaten seizoen en normaal steeg de dj telkens 1000p maar deze keer blijft alles zijwaarts gaan en zelfs licht dalend dus een keerpunt is bereikt.
    Ik blijf mijn range houden shell 27,50eur omlaag en barrick 19usd omlaag en ing 11eur omlaag maar zal overal i.p.v per 10cent een positie in te gaan naar 30cent overschakelen en zo maar 1/3 inzetten en 2/3 cash houden moest er een echte daling komen.
    Planning is belangrijk want te snel je budget ingaan kan wel eens veel mogelijk rendement kosten.
    Dit is mijn verwachting en kan er volledig naast zijn dus waardeloos in onderbouwing.

22.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 1128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links